Ieșenii așteaptă prima victorie în Copou, în SuperLiga!

poliiiiii

Dimensiune font:

| 30-09-2023 06:27

* Politehnica Iași - Petrolul Ploiești se va desfășura luni, de la ora 18, pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou

Luni, de la ora 18, Politehnica Iași va întâlni, în Copou, într-o partidă contând pentru etapa a 11-a a campionatului, formația Petrolul Ploiești, cu care nu s-a mai duelat, în prima ligă, din anul 2016! Au fost, atunci, două victorii ale ieșenilor (1-0 la Iași și 2-1 la Ploiești), ultima victorie a „găzarilor” pe arena din Copou datând din 10 august 2014 - 5-1 la Iași, într-o partidă în care au marcat Teixeira, Mutu, Tamuz (2) și Albin, pentru ieșeni înscriind Wesley.

O partidă pe care ieșenii (pregătiți atunci de Marius Lăcătuș) nu vor să și-o reamintească, deoarece au evoluat în 10 jucători o întreagă repriză a doua, Mitici fiind eliminat în minutul 45, la scorul de 1-1!

Ploieștenii vin la Iași după ce, miercuri, au câștigat în Cupa României, la Pecica - 2-1 cu formația locală Progresul (din Liga a treia), rămasă în 10 oameni încă din minutul 17, la scorul de 0-0.

Deși nu a mai câștigat, în campionat, de pe 18 august (4-3 pe teren propriu, cu FCU Craiova), Petrolul nu pare a fi o echipă în criză. E drept, a câștigat doar 6 puncte din 15 posibile, în ultimele 5 jocuri, însă în cele 10 partide disputate au suferit doar 2 înfrângeri - 0-1 cu CFR, în deplasare, și 0-2 acasă, cu FC Voluntari, acumulând 14 puncte (trei victorii, cinci remize, două înfrângeri), ocupând astăzi poziția a șasea, ultima care duce în playoff.

 Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu Petrolul!

Ploieștenii nu sunt, însă, o echipă care domină jocurile, având doar două partide cu posesie de peste 50% și o medie a posesiei, în cele zece partide, de 44% (46% posesie în deplasare).

Adversarii ieșenilor au însă o medie bună a atacurilor periculoase inițiate în confruntările de pe teren străin - 59, și expediază, în medie, peste 3 șuturi pe poartă în partidele din deplasare, cu o medie de un gol în fiecare dispută (4-3 golaveraj în deplasare).

În ceea ce privește partidele disputate acasă, ieșenii ocupă ultima poziție a clasamentului, cu un singur punct din 9 posibile și un golaveraj de 3-8!

Statistic, jucătorii Politehnicii au inițiat, în cele 3 partide disputate în actuala ediție de campionat, 187 atacuri periculoase (o medie de peste 62 atacuri pe meci), au șutat pe poartă de 9 ori (14 șuturi primite) și au comis 35 de faulturi (39 împotrivă). La acestea se adaugă 2 cartonașe roșii primite și 6 galbene. Totuși, ieșenii au o medie a posesiei de aproape 59% acasă (54% în total), fiind dominați, în actuala ediție, doar în partidele cu Universitatea Cluj (doar 38%) și FCSB (42%)!

La ieșeni vor lipsi Itu (accidentat, în continuare), Martac (suspendat), Belu (care abia a intrat la antrenamentele cu echipa și nu este la capacitate maximă), Vașvari (scos de pe lista A a ajucătorilor care pot evolu în campionat).

 Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

„Întâlnim o echipă care nu întâmplător se află în partea superioară a clasamentului, cu jucători care s-au consolidat destul de bine ca și grup, o echipă care, în ultima etapă, deși a jucat în majoritatea timpului în inferioritate, a reușit o partidă solidă. E o echipă care a demonstrat pe teren că sunt capabili să încurce pe teren orice adversar. Suntem puși în gardă de acest lucru, avem speranțe, de la fiecare joc - mai ales pe teren propriu și ținând cont de faptul că nu am reușit încă să câștigăm pe teren prorpiu, dar cred că și noi am arătat în ultima perioadă că suntem capabili de mai mult. Îmi doresc să arătăm mai mult pe teren, să fim mai dezinvolți... E adevărat că impactul cu prima ligă nu a fost facil, nici în momentul de față nu aș putea spune că este altfel, mai avem nevoie de timp să ne consolidăm ca și ecipă și probabil că într-un alt moment voi reuși să spun mai multe...”, a precizat antrenorul Politehnicii, Leo Grozavu, adâncind oarecum misterul în care s-a învăluit încă de la începutul conferinței de presă de vineri!

Grozavu s-a declarat „neliniștit” de faptul că formația sa primește goluri aproape în fiecare meci (un singur joc fără gol primit, în victoria cu 2-0 de la Cluj). „În general, golurile se primesc ușor - dacă stai să le analizezi... Fotbalul e un sport în care hazardul joacă un rol important... totuși, dacă marchezi un gol, mai ales când joci acasă, ar trebui să fie suficient, însă în deplasare e nevoie de mai mult, pentru că și adversarul te atacă mai mult”, a completat Leo Grozavu.

Daniel LEONTE

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:22

Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice S.C. FRIZON HOLDING S.A., cu sediul social în Bucureşti Sectorul 2, Strada C. A. ROSETTI, Nr. 17, Birou 216 Campus 06, Etaj 2, telefon: 0726714275, e-mail: office@frizon.ro, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail office@frizon.ro pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: Punct de lucru - bază de recepţie şi depozitare Tătăranu - Sat Tătăranu, Comuna Tătăranu, Strada Fabricii de Zahar, Nr. 17, Judet Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP5 NĂMOLOASA , cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0726714275, e-mail: ouai.spp5.namoloasa@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: * Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail ouai.spp5.namoloasa@gmail.com pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. * Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023, ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP10 GABANA FERM MĂICĂNEȘTI, cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0721253612, e-mail: frizonagra@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail frizonagra@gmail.com, pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
VIDEO SuperLiga: Remiză între FC Voluntari și Petrolul – Meci cu două eliminări
01/12/2023 19:53

 FC Voluntari si Petrolul Ploiesti au terminat la egalitate, scor 0-0, in primul meci al etapei cu numărul 18 a SuperLigii. Ambele formatii au terminat partida in inferioritate numerică. Florin Pirvu, ...

Edward Iordănescu - Sărbătoarea calificării naţionalei la EURO 2024 a unit românii în jurul steagului tricolor
01/12/2023 12:35

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Romaniei, Edward Iordănescu, a afirmat, vineri, intr-un mesaj publicat pe site-ul oficial al FRF cu ocazia Zilei Naţionale a Romaniei, că sărbătoarea califică ...

Un fotbalist de la Poli Iași, al doilea după titularul echipei naționale a României!
01/12/2023 08:58

Calificarea reprezentativei de fotbal a Romaniei la Euro 2024 spun specialistii că va dinamiza la maximum Superliga autohtonă, deoarece sunt destui jucători care speră să prindă un loc in lotul pe care-l ...

Poli Iași are doar varianta victoriei!
01/12/2023 06:35

 * astăzi, de la ora 20.00, Poli Iasi va intalni Farul Constanta, in Copou, intr-o partidă contand pentru etapa a 18-a a SuperLigii * antrenorul oaspetilor, Gheorghe Hagi, isi va ispăsi, la „ofici ...

Cartonașul alb ar putea fi introdus în fotbal din sezonul viitor
30/11/2023 09:58

 Cartonasul alb, care simbolizează eliminarea temporară a unui jucător in timpul unui meci, ar putea fi introdus in fotbalul profesionist incepand din sezonul viitor, in urma recomandării făcute de In ...

Turneul de tenis Transylvania Open se va disputa, în 2024, în luna februarie, în loc de luna octombrie
29/11/2023 14:46

Cea de-a patra ediţie a turneului de tenis Transylvania Open din Cluj va avea loc in 3-11 februarie 2024, la inceputul sezonului competiţional, imediat după Linz Open, conform News.ro. Această schimbare ii ...

Scandal uriaş în tenis! Se cere suspendarea lui Novak Djokovic. Acuzaţii de dopaj la adresa sârbului
27/11/2023 08:20

S-a iscat un scandal uriaş in tenis! Se cere suspendarea lui Novak Djokovic. Au fost lansate acuzaţii de dopaj la adresa sarbului după episodul din Cupa Davis. Marc Madiot se revoltă la adresa sportivului s ...

Radu Banciu nu dă „doi bani” pe calificarea naționalei la Euro 2024: „Nu sunt nici peste Feroe”
27/11/2023 08:12

Radu Banciu nu dă „doi bani” pe calificarea nationalei la Euro 2024. Cunoscutul jurnalist Radu Banciu sustine că nu este impresionat de calificarea Romaniei la Euro 2024. Ba mai mult, este ferm c ...

Dorinel Munteanu dă zăpada cu lopata la Galați pentru ca meciul de la 17.30 să se poată juca
26/11/2023 17:26

Partida dintre Otelul Galati si Universitatea Craiova s-ar putea amana in urma ninsorilor căzute in estul tării. Stadionul din Galati a fost acoperit de un strat gros de zăpadă, iar meciul dintre Otelul si ...

Banii pe care România îi poate câștiga la EURO 2024 - Premiile oferite de UEFA
26/11/2023 14:42

 Romania va fi prezentă la Campionatul European după o pauză de opt ani, iar UEFA va oferi premii record la EURO 2024. „Tricolorii” si-au asigurat deja 9,25 milioane de euro, dar vor incasa ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei