Pas concret spre încetarea asocierii, Horia Sabo reacţionează cum n-a mai făcut-o până acum!

default

Dimensiune font:

| 25-11-2018 11:41

Întrunit şi vineri seara, Comitetul Director (sau Consiliul Director, aşa cum mi s-a atras atenţia că este corect de folosit după ultima modificare a componenţei sale) de la CSM Politehnica Iaşi a luat mai multe decizii, dintre care una pare să prevestească încetarea asocierii cu omul de afaceri Horia Sabo. Titulatura „Comitet Director” este însă în cotinuare folosită şi pe site-ul oficial al clubului, în care au fost postate în miez de noapte deciziile luate:

„Art. 1. Contractarea serviciilor unei societăți de specialitate în vederea efectuării unui audit financiar pentru perioada iunie - noiembrie 2018

Art. 2. Începând cu data de 23.11.2018 nu se efectuează plăți de către club, decât cu acordul Președintelui Executiv, Adrian Ambrosie, care va avea drept de semnătură, alături de Directorul general. Excepție fac plățile către jucători, conform datelor contractuale.

Art. 3. Începând ca data de 23.11.2018 și până la comunicarea raportului de audit financiar extern, toate deciziile de natură financiară și organizatorică adoptate de către persoanele abilitate având atribuții executive vor produce efecte doar în măsura în care sunt semnate de către dl. Adrian Ambrosie.

Art. 4. În scopul efectuării în condiții de maximă transparență a auditului, consiliul executiv al Asociației, împreună cu Compartimentul de contabilitate, vor pune la dispoziția auditorului toate documentele necesare”.


Precizăm că primarul Mihai Chirica n-a mai mediat săptămâna aceasta disputa de la vârful clubului, dar a convocat părţile implicate, alături de suporteri, pentru marţi, 27 noiembrie, la ora 18:00, la Primărie.

 

Citeşte şi: „Opriţi-vă, vă rog! Am nevoie de jucători concentraţi la meci!” CSM Politehnica Iaşi - FCSB (duminică, ora 20:30)

 

 

Directorul general Horia Sabo consideră că decizia Comitetului Director ca preşedintele executiv Adrian Ambrosie să aibă ultimul cuvânt legat de tot ce mişcă în club este o „încălcare flagrantă a înţelegerii” concretizate în contractul de asociere pe 5 ani. „Sper să fie o decizie luată în grabă. Nu vreau să comentez prea mult, aştept să ne privim ochi în ochi, să ne spunem în faţă tot ce este de spus. Suntem oameni şi putem greşi, dar sunt foarte dezamăgit”, a declarat directorul general din Copou, spiritele fiind inflamate când directorul sportiv Tibor Selymes a anunţat că salariile pe octombrie nu vor fi plătite la timp (n.r. - pe 15 noiembrie). „Îmi pare rău că s-a ajuns aici, poate dacă eram în Iaşi nu s-ar fi ajuns într-o asemenea situaţie. Eu pot delega o altă persoană să decidă dacă sunt sau nu plătite salariile, dar nu cred că o întârziere de nici două săptămâni este o tragedie la o echipă din Liga 1”.

Horia Sabo susţine că obligaţia sa de a asigura echilibrul financiar al clubului nu este foarte clar stipulată în contractul de asociere. „Eu mi-am provizionat un cont personal, iar ultima alimentare a clubului a fost parcă joia trecută (n.r. - joi, 15 noiembrie, chiar în ziua de salarii), atunci când am plătit a patra tranşă în urma eşalonării datoriilor către stat, datorii de care vom scăpa în ianuarie 2019”, a menţionat directorul general, nereuşind însă să fie convingător dacă existau bani la club şi pentru plata la timp a salariilor pe octombrie: „Credeam că este suficient să le dovedesc partenerilor acest lucru, nu să-l fac public...”.

În schimb, Horia Sabo a dezvăluit că ar fi fost dispus să negocieze pentru cumpărarea clubului din Copou, dar că în cele din urmă s-a convenit pentru acea asociere pe 5 ani, asociere pe care susţine că gruparea din Copou n-o poate înceta unilateral, dar, deşi nu-i convine, probabil va accepta hotărârile Comitetului Director. „Lucrurile trebuie discutate, un partener trebuie acceptat în totalitate, nu doar pe jumătate. Asocierea nu are cum să nu aibă viitor atâta vreme cât eu sunt lăsat să muncesc, să-mi fac treaba. N-am luat niciodată în calcul încetarea asocierii, nici atunci când rezultatele nu prea ne erau favorabile, însă nici nu vreau să pierd bani!”, a adăugat asociatul grupării ieşene, el punându-şi mari speranţe în medierea pe care o propune primarul Mihai Chirica: „Sper să fie vorba de o aplanare a scandalului iscat între noi, nu o escaladare a sa. Am mare încredere în primar, înţelepciunea sa cred că-şi va spune cuvântul. Sunt optimist în privinţa clubului, cred cu tărie nu doar în strângerea de mână, ci şi în contractul de asociere. Aştept însă să fiu contactat şi de Comitetul Director pentru a clarifica situaţia”.

Şi, totuşi, în cazul în care asocierea va înceta, Horia Sabo a menţionat cum va reacţiona: „Dacă situaţia va arăta foarte rău, cu siguranţă n-am făcut degeaba efortul de a mă muta la Iaşi. Aşa cum v-am spus şi în cazul cu fotbalistul Gabriel Bosoi (n.r. - cel care a obţinut de la comisiile federale plata integrală a bonusului de performanţă din sezonul precedent), vom apela la o a treia parte să facă dreptate”. Întrebat când îi va achita banii lui Bosoi, Horia Sabo a mai spus: „Chiar nu ştiu când, însă este o simplă formalitate. Din păcate am ajuns să discutăm prea mult de lucruri care nu sunt cu adevărat importante. Avem meci greu cu FCSB, sperăm să obţinem un rezultat pozitiv, dar noi vorbim prea puţin despre fotbal, ne îndepărtăm de performanţă. N-am mai făcut echipa a II-a pentru că la negocieri ni s-a promis sprijin, nu l-am avut, iar apoi n-am mai avut timp fizic să punem proiectul în practică, însă rămâne unul din cele mai importante proiecte pentru sezonul viitor. N-aş spune chiar că am făcut o campanie nefericită de transferări, din moment ce iată că Sanoh confirmă, că Flores a ajuns la echipa naţională, că P. Petre începe să joace, că Rus a evoluat, iar exemplele ar putea continua. Dacă însă au fost prea mulţi jucători transferaţi pentru o echipă de play-off înseamnă că a fost vorba despre o lipsă de strategie, de ambele părţi! Eu însă am încredere în lot, am încredere în măiestria antrenorului Flavius Stoican că va conduce din nou această echipă spre rezultatele pe care cu toţii ni le dorim!”. Dragoş GAŞPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Simona Halep se mărită - Când și unde va avea loc evenimentul
24/11/2019 07:45

Simona Halep (28 de ani, locul 4 WTA) si Toni Iuruc au stabilit in vacanta din Maldive toate planurile pentru nuntă, care se anuntă de pe acum evenimentul anului 2020. Nunta, cel mai probabil, va avea loc dup ...

VIDEO Rămâi cu gura căscată: Două jucătoare de tenis s-au luat la bătaie la finalul meciului!
10/11/2019 10:03

 Katherine Sebov Se spune că ce se intamplă in Vegas rămane in Vegas, dar deznodămantul unui meci din cadrul circuitul WTA din "capitala jocurilor de noroc" a făcut incojurul lumii.  & ...

Dora Ratjen, bărbatul care a concurat ca femeie la Olimpiada lui Hitler din 1936
07/08/2019 11:22

 Cazului „Dora Ratjen” a apărut pe fundalul unor puternice controverse si tulburări sociale. În 1936, Olimpiada de Vară s-a tinut la Berlin. Avea să rămană in istorie drept „O ...

VIDEO - Messi  lucrat in  Photoshop
27/06/2019 10:33
 Cu cuţitele pe masă! Începe etapa a XIV-a (play-out)
31/05/2019 00:00

  Aşa a fost să fie, ultima etapă a campionatului Ligii 1 de fotbal să programeze meciul decisiv, dar decisiv de tot, in care se hotărăşte a doua retrogradată şi echipa ce prinde locul de baraj. ...

TOPUL fotbaliştilor români DISTRUŞI de femei FOTO
15/11/2014 12:15

 Iată un top al jucătorilor a căror carieră a fost distrusă de femeile din viata lor. Adrian Cristea. Lansat de Politehnica Iaşi, Adrian Cristea a ajuns la Dinamo cu potentialul de a deveni unul din ...

SIMONA HALEP, prima reacţie după finala Turneului Campioanelor
26/10/2014 15:10

 Simona Halep a oferit prima reactie după finala pierdută cu Serena Williams, scor 3-6, 0-6. "Multumesc tuturor pentru ca m-au sustinut. O felicit pe Serena, e cea mai buna. Le multumesc c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei