1 helesteanu

Dimensiune font:

Toni Heleşteanu nu renunţă la ideea înfiinţării echipei Poli II

| 01-08-2019 00:00

 

Unul din subiectele intens dezbătute vara asta de către microbiştii ieşeni a fost cel legat de înfiinţarea echipei a doua a Politehnicii Iaşi. Proiect nefinalizat până în clipa asta, iar părerea cvasi-generală e că nici nu se va finaliza vreodată. Şeful Departamentului de Scouting, fostul arbitru divizionar Toni Heleşteanu nu-i deloc de acord cu previziunile chibiţilor, nu vrea să renunţe cu niciun chip, lucrează intens la proiect, a făcut deja câţiva paşi importanţi în acest sens. Nu mai foarte mult până ce un deziderat vechi de aproape 30 de ani va deveni realitate. 

Rodajul tinerilor jucători, perioadă de tranziţie de la juniorat la marea performanţă e un lucru foarte complicat şi foarte delicat în conjunctura actuală din fotbalul românesc. Principalul handicap îl constituie diferenţa de ritm. De exemplu, un junior ce a participat sezonul trecut la Liga Elitelor U19, a jucat numai 18 meciuri oficiale. În Campionatul Naţional U19, doar 16. În Liga 1 sunt 40-44 de partide de campionat, plus Cupa României. Mai mult decât dublu. Tocmai de aici şi necesitatea clubului de a avea echipa a doua, care să evolueze în Liga 3, unde exigenţele sunt mai aproape de posibilităţile unui fotbalist abia ieşit din juniorat.

Ideea de a avea echipa a doua, care să însemne o pepinieră proprie şi puternică, o trambulină eficientă pentru promovarea şi valorizarea tinerilor formaţi la Centrul de Copii şi Juniori nu-i deloc nouă. Prima încercare de a înfiinţa un „satelit” a fost cea a lui Emil Alexandrescu, imediat după Revoluţie. Au mai fost apoi câteva tentative, din păcate niciuna materializată. Ultima, chiar vara asta, părea să se fi terminat cam în coadă de peşte, singurul lucru concret fiind agreement-ul de colaborare cu Ozana Tg.Neamţ.

 

„E musai”!

 

În realitate, nu-i deloc aşa. Şeful Departamentului de Scouting, Toni Heleşteanu a spus, cât se poate de răspicat, că e musai să fie înfiinţată echipa a doua. Fostul arbitru n-a renunţat nicio clipă la proiect, lucrează intens, zi de zi, a făcut câţiva paşi concreţi şi e destul de aproape cu implementarea proiectului. Din motive lesne de înţeles, nu poate face publice alte detalii.

A adus însă câteva lămuriri despre ce înseamnă departamentul pe care-l conduce şi care e poziţia în angrenajul clubului. Departamentul de scouting se ocupă numai de seniori, e focusat pe jucătorii foarte tineri, aceştia sunt monitorizaţi în ultimii ani de juniorat, dar scoutingul nu se bagă peste antrenorii de la Centru (de-acum Academie). Fiecare e cu treaba lui, dar cele două entităţi cooperează strâns.

Cât despre propria activitate, Toni a subliniat că se află mereu în căutare de noi jucători promiţători şi chiar ieri urma să înceapă negocierea cu un puşti pentru a-a aduce la Poli.

Referitor la Ozana Tg.Neamţ, e mulţumit de colaborarea cu cei de acolo, cu ceea ce s-a materializat până acum, dar asta nu înseamnă că s-a renunţat la înfiinţarea echipei a doua. Trebuie răbdare şi multă rezistenţă la stress. Pentru că lucrează într-un ritm infernal, e „fugărit” de colo-colo, abordat de diverşi, cu tot soiul de sugestii şi propuneri. E o perioadă extrem de densă, la Botoşani a fost mult mai simplu.

Meticulos, studiază în amănunt fiecare jucător monitorizat de către departamentul său. Cere antrenorilor de la juniori rapoarte periodice despre jucătorii vizaţi de o posibilă viitoare promovare la echipa mare. Uşor-uşor, lucrurile încep să se urnească. Marcel FLUERARU

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
COMPANIA NAŢIONALĂ de CĂI FERATE „C.F.R.” S.A., SUCURSALA REGIONALĂ C.F. IAŞI DIVIZIA COMERCIALĂ, sediul: Iaşi, Piaţa Gării nr.1, cod 700090, organizează licitaţie publică, deschisă, cu strigare, în Sala de Consiliu a Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, din Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A, et.2, joi, 31 octombrie 2019, ora 11.00 pentru închirierea de LOCAŢII (spaţii şi terenuri) către persoane juridice (59 locaţii) în staţii şi interstaţii c f, pe raza Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, astfel: Bacău, Bârlad, Bicaz, Botoșani, Buhăieşti, Cîmpulung Moldovenesc, Cîmpulung Est, Dornești, Gura Humorului oraș, Hălăucești, Iaşi (Iaşi, Iaşi Nord), Lespezi-Dolhasca, Nicolina, Orbeni, Pașcani, Piatra Neamţ, Podu Iloaiei, Rădăuţi, Roman, Sîrca, Socola (Socola triaj, Socola mărfuri), Suceava (Suceava, Suceava Nord), TÎrgu Frumos, Tîrgu Neamț, Vaslui, Vatra Dornei (Vatra Dornei și Vatra Dornei Băi) și Verești. Lista locaţiilor cu detalii privind amplasarea, suprafaţa, destinaţia/obiectul de activitate, tariful minim de pornire a licitaţiei, taxele necesar a fi achitate pentru participare la licitaţie, este afişată la intrare în sediul Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A sau poate fi accesată pe site-ul http://www.cfr.ro Procurarea caietului de sarcini unde se regăsesc criteriile de selecţie şi admitere a ofertanţilor, preţul minim de pornire, perioada de valabilitate a contractelor de închiriere (maxim 5 ani) precum şi valoarea altor taxe ce trebuie achitate, depunerea documentaţiei necesare participării la licitaţie şi achitarea taxelor, se pot face până vineri, 25 octombrie 2019, ora 12.00, la sediul Sucursala Regionala C.F. Iaşi – Divizia Comercială, Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A, et.1, cam.123, tel. 0232/215600, centrala - int.123 149 sau 123 802.
O nouă responsabilitate pentru Valeriu Chirica! Secţia de handbal de la Politehnica Iaşi are un nou preşedinte. Până acum a fost jucător, medic, dar şi sponsor!
14/10/2019 10:20

  Medicul Valeriu Chirica (42 de ani), fost cu ani in urmă campion naţional de juniori III cu LPS Vaslui, a participat la antrenamentele Politehnicii Iaşi incă de cand antrenorul Florin Spiridon a sun ...

„Taifunul” Amalia a adus Iaşului şi a doua medalie de aur la Campionatele Naţionale de sabie pentru speranţe!
14/10/2019 10:10

  Campionatele Naţionale de sabie pentru speranţe s-au incheiat duminică la Raşnov cu concursul feminin pe echipe, in care Iaşul s-a prezentat cu CSS „Unirea” (Amalia Stan, Maria Martina ...

Euro 2020, preliminarii: Franța vs Turcia, derbiul zilei (programul complet al disputelor)
14/10/2019 10:06

 Cel mai interesant meci al zilei din preliminariile pentru Euro 2020 este, cel putin pe hartie, cel dintre Franta si Turcia. Ambele echipei au 18 puncte, iar confruntarea din această seară ar putea stab ...

Bianca Andreescu da inca o lovitura financiara
14/10/2019 10:02

 Bianca Andreescu a semnat un contract de sponsorizare cu compania elvetiana producatoare de ceasuri de lux Rolex. "Sunt fericita sa va anunt ca fac parte oficial din familia Rolex. Abia astept sa ...

WTA a anuntat clasamentul din aceasta saptamana: Simona Halep, departe de primul loc
14/10/2019 08:33

 Asociatia de Tenis Feminin (WTA) a anuntat, luni dimineata, clasamentul din aceasta saptamana. Prima pozitie e ocupata de australianca Ashleigh Barty, cu un avans de peste 1.000 de puncte in fata urmat ...

Lupta apriga pentru calificarea la Turneul Campioanelor: Cum se prezinta clasamentul cu doua saptamani ramase pana la start
13/10/2019 20:16

 Cu doua saptamani ramase pana la startul Turneului Campioanelor, trei tenismene se lupta pentru ultimele doua locuri care asigura calificarea. Elina Svitolina, Kiki Bertens si Belinda Bencic vor partic ...

Surpriza uriasa la Linz: O tenismena in varsta de 15 ani a castigat turneul!
13/10/2019 18:44

 Cori Gauff a castigat primul ei turneu WTA la doar 15 ani! Tenismena americana nascuta in 2004 s-a impus, duminica, la turneul de la Linz (Austria), dupa o finala in trei seturi cu Jelena Ostapenko. ...

Ieşeanca Amalia Stan şi-a onorat statutul de favorită şi a cucerit medalia de aur la Campionatele Naţionale de sabie pentru speranţe!
13/10/2019 17:43

  Sambătă, in a treia zi a ediţiei din acest an a Campionatelor Naţionale de sabie pentru speranţe, de la Raşnov, a venit şi medalia de aur pentru scrima ieşeană, reprezentată de sportivii de la ...

Jelena Ostapenko, in finala turneului de la Linz dupa o revenire incredibila
13/10/2019 10:35

 Jelena Ostapenko s-a calificat in finala turneului de la Linz dupa o revenire spectaculoasa. Letona care in 2017 s-a impus surprinzator la Roland Garros a trecut in semifinale de rusoaica Ekaterina Ale ...

Șanse aproape MINIME: Cum se mai poate califica România la Campionatul European din 2020, pe care îl găzduiește
13/10/2019 10:20

 Romania s-a chinuit in Insulele Feroe si a obtinut victoria cu 3-0, după ce a marcat abia cu 15 minute inainte de final. Însă, calculele Romaniei de a se califica la Campionatul European din 2020, ...