Trecerea CSM Iaşi la Primărie, un pas spre salvarea sportului ieşean!

default

Dimensiune font:

| 04-11-2018 11:34

 

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat într-un comunicat că proiectul legii sectoriale privind transferul de competenţe de la nivel central la nivel local şi judeţean în domeniul tineretului şi sportului se află deja în transparenţă decizională. Proiectul reglementează aşadar cadrul legal pentru ca Direcţiile Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS), casele de cultură pentru studenţi şi centrele de agrement să treacă în subordinea consiliilor judeţene, în timp ce în subordinea consiliilor locale ale primăriilor vor trece cluburile sportive aflate aflate sub aripa MTS, transferurile urmând să se efectueze concomitent cu asigurarea resurselor umane, materiale şi financiare necesare. Despre descentralizarea sportului nu se vorbeşte de azi, de ieri, ci de ani buni. S-au făcut şi atunci unii paşi, dar iată că tot nu s-a ajuns la nicio concluzie!

Handbal feminin la CSM Iaşi

Directorul Clubului Sportiv Municipal Iaşi, prof. Adrian Poeană, susţine că descentralizarea tot va fi efectuată, deoarece în Uniunea Europeană sportul este în grija comunităţilor locale, şi o vede finalizată pe la jumătatea anului viitor. Mai sunt unele probleme de pus la punct, dar probabil cea mai spinoasă este legată tot de finanţare. „Clubul sportiv va trece în subordinea Consiliului Local cu tot cu subvenţia de la Ministerul Tineretului şi Sportului”, a declarat Poeană, şi probabil că în primă fază va trăi din acei bani, dar întrebarea care se pune este legată de momentul în care Consiliul Local va începe să finanţeze activitatea clubului, având tot cadrul legal de care are nevoie. „Acolo unde primăriile au deja cluburi înfiinţate vor fi integrate pe lângă ele şi cele venite din subordinea MTS, dar la Iaşi nu este cazul”, a adăugat directorul de la CSM Iaşi.

Primăria Iaşi ar avea aşadar propriul club pe care va putea să-l finanţeze aşa cum va considera de cuviinţă. „Consiliul Local va decide direcţia pe care CSM Iaşi o va urma. Noi ne vom expune punctul de vedere, dar Primăria va hotărî dacă va vrea să pună accentul pe performanţă sau va considera că pentru comunitate este mai important sportul de masă. Noi nu mai avem din iunie bani de la bugetul MTS, dar tot ne-am descurcat, şi cu ajutorul Primăriei, şi tot am obţinut rezultate notabile. Dacă în condiţii grele am demonstrat că putem face performanţă nu văd ce ne-ar împiedica să ridicăm ştacheta...”, a menţionat Adrian Poeană, cel care consideră că gruparea pe care o conduce va trebui să suporte o reorganizare totală: „După ce trecerea de la MTS la Consiliul Local Iaşi va fi considerată finalizată, va urma probabil o reorganizare totală. Vom trece cu toate secţiile, dar apoi vom vedea dacă vom fi obligaţi sau nu să renunţăm la vreuna dintre ele”.

Întrebat ce disciplină ar fi prima pe listă pe care ar vrea s-o vadă practicată la CSM Iaşi, Poeană a răspuns fără să ezite: „Handbal feminin. Noi avem secţie la club, cum avem şi de baschet masculin, dar nedispunând de resurse financiare decente nu ne-am permis să le menţinem active. Aş pune bazele unei colaborări cu actuala formaţie a CNOT Iaşi (n.r. - condusă de antrenorul Veniamin Lupan), deoarece este singurul joc ce un cuvânt important de spus şi în cupele europene”.

Tot pe loc!

Pe holurile MTS se vorbeşte însă că descentralizarea mai are de aşteptat şi că probabil cel mai devreme va fi finalizată pe la începutul lui 2020, iar directorul DJTS Iaşi, Daniel Stătescu, este mai degrabă circumspect. L-am rugat să ne explice cum va funcţiona Direcţia pe care o conduce în cadrul Consiliului Judeţean Iaşi, dar a dus discuţia pe alte paliere. „Nu am nicio informare oficială pe acest subiect. Ni s-a mai spus în ultimii ani că în maximum trei luni vom trece la CJ Iaşi şi iată că tot pe loc am rămas. Sunt însă foarte multe probleme de pus la punct, mai ales cu transferul bazelor sportive, taberelor sportive sau hotelurilor. De exemplu, Sala Polivalentă (n.r. - aflată în proprietatea MTS şi administrată de DJTS) este intabulată, dar unităţile de la Ciric, Valea Seacă sau Strunga nu sunt intabulate, cu ele ce se va întâmpla? Este doar unul din multele exemple care mă determină deocamdată să vedem cum putem să ne facem cât mai bine treaba în condiţiile actuale, cu Direcţia în subordinea MTS...”, a declarat Daniel Stătescu. Dragoş GAŞPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Simona Halep se mărită - Când și unde va avea loc evenimentul
24/11/2019 07:45

Simona Halep (28 de ani, locul 4 WTA) si Toni Iuruc au stabilit in vacanta din Maldive toate planurile pentru nuntă, care se anuntă de pe acum evenimentul anului 2020. Nunta, cel mai probabil, va avea loc dup ...

VIDEO Rămâi cu gura căscată: Două jucătoare de tenis s-au luat la bătaie la finalul meciului!
10/11/2019 10:03

 Katherine Sebov Se spune că ce se intamplă in Vegas rămane in Vegas, dar deznodămantul unui meci din cadrul circuitul WTA din "capitala jocurilor de noroc" a făcut incojurul lumii.  & ...

Dora Ratjen, bărbatul care a concurat ca femeie la Olimpiada lui Hitler din 1936
07/08/2019 11:22

 Cazului „Dora Ratjen” a apărut pe fundalul unor puternice controverse si tulburări sociale. În 1936, Olimpiada de Vară s-a tinut la Berlin. Avea să rămană in istorie drept „O ...

VIDEO - Messi  lucrat in  Photoshop
27/06/2019 10:33
 Cu cuţitele pe masă! Începe etapa a XIV-a (play-out)
31/05/2019 00:00

  Aşa a fost să fie, ultima etapă a campionatului Ligii 1 de fotbal să programeze meciul decisiv, dar decisiv de tot, in care se hotărăşte a doua retrogradată şi echipa ce prinde locul de baraj. ...

TOPUL fotbaliştilor români DISTRUŞI de femei FOTO
15/11/2014 12:15

 Iată un top al jucătorilor a căror carieră a fost distrusă de femeile din viata lor. Adrian Cristea. Lansat de Politehnica Iaşi, Adrian Cristea a ajuns la Dinamo cu potentialul de a deveni unul din ...

SIMONA HALEP, prima reacţie după finala Turneului Campioanelor
26/10/2014 15:10

 Simona Halep a oferit prima reactie după finala pierdută cu Serena Williams, scor 3-6, 0-6. "Multumesc tuturor pentru ca m-au sustinut. O felicit pe Serena, e cea mai buna. Le multumesc c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei