andrei-burca

Dimensiune font:

Tun de milioane cu un fotbalist lansat de FC Botoșani! Cine l-a salvat când a vrut să se lase de fotbal!

| 20-03-2020 10:55

A fost la un pas să reunţe la fotbal, dar acum Andrei Burcă este tunul de milioane pe care îl pregăteşte campioana României, CFR Cluj. Unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din fotbalul românesc, Burcă împrumută pe zi ce trece, din calităţile pe care Dan Petrescu le imprimă fundaşilor săi.

 

Citește și: Cel mai puternic turneu de tenis din România nu se mai desfășoară la Iași la data stabilită! Ce șanse sunt să fie reprogramat! Când ar putea avea loc!

 

 

 

Acum aproape 4 ani, nimeni nu ştia cine este Andrei Burcă. Un fotbalist pierdut în anonimatul ligii secunde, actuala perlă a CFR-ului a fost salvat de telefonul primit de la Dorin Goian, pe atunci la Foresta. Echipa sa, Sport Club Bacău era la un pas de desfiinţare, iar Burcă nu-şi mai încasase salariul de aproape un an de zile: ”Am vrut să renunţ. Mă gândeam serios să las fotbalul. Era groaznic, de 8 luni nu luasem niciun salariu, stăteam la părinţi, practic, pe banii lor. Îmi era şi ruşine. Mă mai si împrumutam la prieteni, la cunoscuţi”.

Cariera sa s-a schimbat din acel moment. De fapt, a cunoscut o pantă complet ascendendtă. Burcă a trecut de la stadiul de anonim la 23 de ani, la nivelul de internaţional. FC Botoşani a fost rampa sa de salvare, iar priceperea lui Veleriu Iftime şi munca lui Marius Croitoru l-au adus în vizorul lui Gigi Becali şi a lui Dan Petrescu. Cel din urmă, avea să câştige războiul pentru transferul său.

Remarcat de Monchi, şlefuitorul de talente cel mai cunoscut din fotbalul european

 

Fundaşul care în decembrie anul trecut era cotat la 600 de mii de euro are astăzi o cotă de piaţă de 2 milioane de euro. A jucat şi impresionat în Cupele Europene pentru CFR Cluj, şi le-a furat privirile celor de la FC Sevilla.

Andaluzii au la conducere unul dintre cei mai buni manageri din fotbalul european. Monchi (foto sus) este omul care i-a descoperit pe Sergio Ramos sau Jesus Navas, dar şi pe Dani Alves, Julio Baptista, Andres Palop, Renato, Luis Fabiano, Frederic Kanoute, Ivan Rakitic, Christian Poulsen sau Vitolo. Nume grele care se adaugă unui palmares uluitor, al omului vânat de giganţii Real Madrid şi FC Barcelona. ”Are ochi la jucători ca nimeni altul. Pe Dani Alves l-a văzut în Liga a treia din Brazilia, iar pe Adriano l-a transferat după un singur meci. Sergio Ramos îi datorează cariera. Ultimul pe listă e Ben Yedder, fotbalist după care a stat nedormit două nopţi pentru a se asigura că vine la Sevilla, după negocieri personale în Franţa” scrie presa din Spania.

Pe lista sa de transferuri figurează şi fundaşi centrali care s-au convertit în jucători de top. Unul dintre ei, Clement Lenglet, actualul stoper al Barcelonei. Altul este Javi Navarro, dublu câştigător de Cupa UEFA şi deţinător al Supercupei Europei, al Cupei Spaniei şi al Supercupei Spaniei.

Pe această listă poate ajunge acum şi băcăuanul Andrei Burcă, un fotbalist de 26 de ani, cotat deja la 2 milioane de euro. Nu e deloc o sumă mare pentru un club cotat la peste 300 de milioane de euro. Un club care a plătit la indicaţiile lui Monchi 40 de milioane de euro pentru cei doi fundaşi centrali (Kounde şi Diego Carlos) pe care va scoate probabil peste 100 de milioane.

Andrei Burcă a fost transferat de CFR Cluj în vara trecută de la FC Botoșani, pentru doar 125.000 de euro, după ce fundaşul de 26 de ani a fost aproape să semneze cu FCSB. S-a integrat foarte repede în noua sa echipă şi a devenit unul dintre cei mai buni jucători pe care Dan Petrescu îi are în lot. Andrei Burcă a fost unul din pilonii pe care Petrescu s-a bazat în sezonul excepţional făcut de CFR Cluj, care este pe primul în Liga 1 şi a jucat în 16-imile Europa League. Acum, el poate fi tunul de milioane pe care campioana îl dă pe piaţa transferurilor. Spaniolii scriu că Sevilla îl monitorizează atent. CFR poate încasa pe Burcă o sumă 16 de ori mai mare.

 

Vezi varianta integrală a articolului pe Telekom Sport.

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Celebru fotbalist a fost CONDAMNAT definitiv
04/06/2020 15:30

 Jucătorul a recunoscut faptele care ii sunt imputate de fisc şi va achita acum o amendă pe 12 luni de 100 de euro pe zi, adică 36.000 de euro. Brazilianul a fost acuzat că nu a declarat 5 milioane de ...

Trupa lui Rednic mai are zece zile până la reluarea campionatului! Amicalul cu FC Botoșani a fost anulat! Nou proiect de finanțare depus la Consiliul Local
04/06/2020 12:20

Trupa lui Mircea Rednic era miercuri la antrenament in Copou cand a aflat că Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a stabilit programul etapei a III-a a play-out-ului Ligii 1, prima de cand campionatul a fost in ...

Arcaşii şi-au trimis săgeţile pe urmele fotbalului
04/06/2020 12:19

Fotbaliştii de la CSM Politehnica Iaşi au fost primii care au reluat antrenamentele in cadru organizat, respectand un protocol draconic pe care nicio altă disciplină sportivă nu s-a incumetat să-l adopte. ...

PSG i-a stabilit pretul lui Neymar
03/06/2020 17:23

 Clubul francez de fotbal Paris Saint-Germain este dispus sa renunte la atacantul brazilian Neymar in schimbul sumei de 175 milioane euro cash, anunta cotidianul sportiv spaniol Sport. Neymar a avut mai ...

Cum ar reacţiona Consiliul Local la o nouă cerere de finanţare pentru CSM Politehnica Iași
03/06/2020 11:08

Trupa lui Mircea Rednic a bifat marti al doilea antrenament normal după aproape trei luni in care a fost nevoită să se pregătească online sau in grupuri de cel mult patru fotbalişti. Din păcate au apăru ...

Ajutor neaşteptat pe perioada stării de alertă pentru CSM Politehnica Iași! „Ar fi prea frumos...”
02/06/2020 14:27

Trupa lui Mircea Rednic a susţinut ieri primul antrenament normal după aproape trei luni in care a fost nevoită să se pregătească online sau in grupuri de cel mult patru fotbalişti. Şedinţa de pregăti ...

Simona Halep: „Nu mi-am luat nici mașină scumpă, nici casă scumpă. Mi-am luat un apartament mic, ca să am bani să investesc în mine”
02/06/2020 11:33

 Justine Henin, Rafael Nadal, Andrei Pavel, Gheorghe Hagi si Cristian Chivu sunt modele pe care Simona Halep le-a avut in carieră si despre care sportiva vorbeste, printre altele, in podcastul BT Tal ...

Pas consistent spre normalitate la CSM Politehnica Iași
01/06/2020 15:36

Trupa lui Mircea Rednic va relua de astăzi antrenamentele colective şi nu va mai reveni in cantonament, insă gruparea ieşeană va trebui să işi asume răspunderea legală in acest sens, după cum se arat ...

VIDEO Cât să te chinui pentru a rata dintr-o asemenea poziție?
31/05/2020 10:54

 Asa cum există cărti si analize despre cum poti marca in fotbal, ar trebui să existe si un manual al ratărilor, acolo unde o asemenea fază ar trebui să ocupe un loc de cinste. S-a petrecut ...

Optimism într-un club sufocat de datorii!
29/05/2020 12:11

La o săptămană după ce a organizat, in aer liber, conferinţa de presă ce a prilejuit prelungirea contractului antrenorului Mircea Rednic pană la finalul actualului sezon, gruparea ieşeană a fost reprez ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!