Cand a aparut, la inceputul anilor 2000, programul s-a numit MSN Messenger Plus. Apoi, in 2004, a devenit Windows Live Messenger. O idee destul de neinspirata a celor de la Microsoft de a alege un nume comercial din trei litere in engleza pentru cei de peste Atlantic, scrie France Info.

Oricum, succesul Messenger a durat pana la aparitia Facebook si a SMS-urile nelimitate trimise de pe telefoanele mobile. Treptat, audienta a scazut la nivel global, chiar daca astazi, numai in Franta sunt peste 18 milioane de utilizatori de Messenger, potrivit datelor Microsoft. In 2011, gigantul american a cumparat Skype, un pas care a marcat, practic, inceputul sfarsitului pentru Messenger.

Incepand cu aceasta saptamana, utizatorii de Messenger sunt, politicos, impinsi spre Skype. Ei sunt invitati sa descarce aplicatia de comunicare, daca nu au instalat-o déjà pe computerul lor. Apoi, o simpla conectare cu datele de identificare folosite pe Messenger si toata lista prieteni si contacte trec pe Skype.

Skype ofera cam aceleasi funcii de mesagerie intantanee, cu un plus de comunicare audio si video de inalta definitie. In Franta, Messengerul se va inchide definitiv in aceasta vara, precizeaza France Info. De notat insa ca MSN va continua sa existe cu toate serviciile de mail, stocare online, etc.