whatsapp (1)

Dimensiune font:

Cum sa comunici de la distanta cu cei apropiati: 10 aplicatii gratuite pentru apeluri video si conferinte on-line

| 29-03-2020 11:18

 Masurile de distantare sociala care ne protejeaza de raspandirea coronavirusului ne-au cam inchis in casa, dar asta nu inseamna ca nu putem comunica cu familia, prietenii si colegii de munca. Gratie tehnologiei, ne putem vedea cu cei dragi si putem participa la conferinte online sau webinarii, printre altele.

Am facut o lista cu 10 aplicatii gratuite pentru apeluri video care te pot ajuta sa ramai in legatura cu ceilalti si sa-ti faci treaba (daca lucrezi de acasa).

Cea mai buna aplicatie de apeluri video pentru utilizatorii Apple care vor sa pastreze legatura cu familia si prietenii

FaceTime este cea mai buna optiune pentru utilizatorii Apple care vor sa vorbeasca si sa se vada cu cei apropiati. Daca ai un iPhone, iPad sau un Mac, poti initia un apel video cu oricine din lista ta de contacte care detine, la randul sau, un astfel de dispozitiv. Aplicatia este usor de utilizat; fiind realizata special pentru gadget-urile Apple, te vei bucura de o experienta aproape fara probleme. Doar conexiunea la Net iti poate da batai de cap. Dar chiar si-atunci, poti opta pentru varianta audio a apelului. De asemenea, odata cu iOS 12, varianta sistemului de operare lansata in 2018, FaceTime are o noua functie: Group FaceTime, prin intermediul careia poti vorbi cu pana la 32 de persoane in acelasi timp.

Mai multe detalii AICI

Cea mai buna aplicatie de apeluri video pentru smartphone-uri

Aplicatia WhatsApp este una dintre cele mai populare din lume. Cu peste 2 miliarde de utilizatori la nivel global, este de ceva vreme cel mai folosit canal de comunicare cu familia si prietenii aflati la distanta. Poti trimite contactelor din telefon mesaje scrise, individuale sau pe grupuri, poti face apeluri audio si video, poti trimite fisiere etc. Principalul avantaj al aplicatiei este ca deja multa lume e obisnuita sa o foloseasca. Cei care abia acum o descopera nu trebuie sa-si faca griji: le va fi usor sa se descurce, deoarece e foarte intuitiva. WhatsApp are si o versiune de desktop - asta doar daca vrei sa fii la curent cu discutiile cand folosesti laptopul. In plus, mesajele sunt criptate end-to-end, ceea ce inseamna ca doar destinatarul si expeditorul le pot citi.

Mai multe detalii AICI

Cea mai buna aplicatie de apeluri video pentru fanii Facebook

Daca folosesti foarte mult Facebook, atunci poate ca Messenger (aplicatia de mesagerie desprinsa din reteaua sociala) iti va fi mai la indemana. Si nu doar pentru mesajele scrise, ci si pentru apelurile video sau audio. De asemenea, este utila si pentru cazurile in care vrei sa vorbesti cu o persoana care se afla in lista ta de prieteni, dar careia nu vrei sa-i dai numarul de telefon.

Mai multe detalii AICI

Cea mai buna aplicatie de apeluri video pentru grupuri

Skype este o unealta buna atat pentru uz personal, cat mai ales profesional. Permite apeluri video, apeluri audio, mesagerie scrisa, transfer de fisiere si inregistrari. Poate fi folosita de pe telefoanele cu Android si iOS, pe dispozitivele cu Windows, dar si din browser. De asemenea, este compatibila cu boxa inteligenta Alexa si consola Xbox. Aplicatia este utila si pentru intalnirile de business sau pentru sedintele cu colegii, caci permite accesul a 50 de utilizatori in acelasi apel video. De asemenea, poti inregistra sau poti obtine o transcriere automata a discutiei.

Mai multe detalii AICI

Cea mai buna aplicatie de apeluri video pentru conferinte

Zoom te ajuta sa organizezi conferinte video si audio, sa trimiti mesaje scrise, dar si sa organizezi webinarii. Este compatibila cu dispozitive mobile, desktop-uri, laptopuri si sisteme home-cinema. Aplicatia are un abonament gratuit, care permite accesul simultan pentru 100 de participanti la o conferinta si discutii unu-la-unu nelimitate, dar limiteaza durata unei intalniri la care participa mai mult de doua persoane la 40 de minute. Pentru cei care au nevoie de mai mult, sunt disponibile abonamentele pentru IMM-uri (15 dolari per gazda) si pentru corporatii (20 de dolari per gazda). Zoom este cea mai buna optiune pentru discutiile profesionale.

Mai multe detalii AICI

Cea mai buna aplicatie de apeluri video pentru cei care folosesc Office 365

Pentru companiile care folosesc suita de aplicatii Office 365, Microsoft Teams aduce intr-un singur loc mesageria instant, conferinte si apeluri video/audio, precum si aplicatiile Word, Excel si PowerPoint. Este ca un hub de lucru. Daca ai instalat deja pe laptopul de munca Office 365, atunci cu siguranta ai si Teams. Ceilalti pot accesa versiunea gratuita sau pot beneficia de pachetul de test, care dureaza sase luni, numit Office 365 E1, pentru firmele care nu au inca licenta. Altfel, planul tarifar al Office 365 care include si Teams costa 5 dolari pe luna pentru fiecare utilizator.

Mai multe detalii AICI

Cea mai buna aplicatie de apeluri video pentru utilizatorii de G Suite

Hangout Meet de la Google este o unealta buna pentru conferinte video, care e integrata in suita de aplicatii G Suite. Permite utilizatorilor sa intre in apelul video prin intermediul unui link pe care il poti genera direct din Google Calendar sau prin aplicatia dedicata.

Mai multe detalii AICI

Cea mai buna aplicatie de apeluri video pentru utilizatorii Amazon

Amazon Chime este serviciul de comunicatii al gigantului IT, care le permite utilizatorilor sa scrie mesaje si sa tina conferinte, atat cu colegii de munca, cat si cu cei din afara organizatiei. Exista un abonament gratuit, dar daca ai nevoie de mai multe functii, poti trece la planul tarifar de business.

Mai multe detalii AICI

Cea mai buna aplicatie pentru jocurile in grup

Houseparty iti permite sa te joci (si sa te vezi in acelasi timp) cu prietenii tai jocuri populare precum Trivia sau Heads Up!. Aplicatia a devenit foarte populara din martie incoace si este disponibila pentru dispozitivele cu iOS, Android, MacOS si Chrome.

Mai multe detalii AICI

Cea mai buna aplicatie pentru mesaje video

Daca vrei sa trimiti un video cuiva, poti folosi aplicatia Marco Polo, care permite crearea si trimiterea de clipuri atat unei singure persoane, cat si unui grup. Spre deosebire de Snapchat, aceasta iti salveaza toate creatiile (proprii si ale altora), astfel incat poti revedea conversatiile. In plus, ofera destul de multe unelte de editare, inclusiv filtre amuzante.

Mai multe detalii AICI

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
LIVE VIDEO Lansarea NASA - SpaceX: Cei doi astronauți au intrat în capsulă / Încep ultimele verificări
30/05/2020 20:14

 SpaceX si NASA vor incerca pentru a doua oară lansarea a doi astronauti pe orbita Pămantului, o premieră istorică in colaborarea dintre administratia americană si zona privată. NASA a lansat deja st ...

Atentie! Sistemele de incalzire, ventilare si aer conditionat pot contribui la raspandirea coronavirusului: Ce sfaturi dau specialistii
28/05/2020 20:57

 Sistemele HVAC (incalzire, ventilare si aer conditionat) pot contribui atat la raspandirea virusului SARS-CoV-2 cat si la reducerea ratei de transmitere, asa ca specialistii ne fac atenti la cateva lucrur ...

Istoria săpunului: Cum a început omenirea să se scuture de mizerie
23/05/2020 11:36

 Cum se face că un obiect „atat de curat si de pur” are un trecut atat de tulbure? Nimeni nu stie cu sigurantă cand a fost inventat, dar se pare că săpunul există incă de la inceputurile ...

Telefonul cu peste 20 de zile de autonomie există și e marca Nokia
13/05/2020 22:29

În 2020, iti aduci aminte cu jind de perioada in care un telefon putea să stea departe de priză pe parcursul a sapte, zece zile. Desi existau si atunci terminale care trebuiau incărcate in fiecare zi s ...

Descoperire! PERICOLUL din aparatul de aer condiționat. Legătura cu COVID-19!
02/05/2020 10:11

Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA trage un semnal de alarmă si publică un studiu despre legătura dintre aparatele de aer conditionat si COVID-19.   Cercetările arată un exemplu ...

Oțelul de Damasc și armele formidabile de care se temeau cruciații
29/04/2020 17:33

 Atunci cand cruciatii au ajuns in Orientul Mijlociu, in secolul al XI, au descoperit săbii care tăiau atat de bine, incat „putea despica părul lăsat să cadă pe tăis”, avand o rezistent ...

VIDEO Pentagonul dezvăluie trei înregistrări cu întâlniri ale avioanelor armatei SUA cu OZN-uri
28/04/2020 09:11

 Pentagonul a făcut publice trei inregistrări video ce arată intalnirile dintre avioane ale Marinei americane cu ceea ce par obiecte zburătoare neidentificate, scrie Guardian. Clipurie, despr ...

Anul în care lumea s-a micșorat: Primul cablu de telegraf tras peste Atlantic
27/04/2020 17:32

 În 1858, primul cablu de telegraf tras peste Atlantic a reusit să conecteze ambele continente, dar a functionat doar trei săptămani. În 1866 a fost inlocuit de unul mai rezistent, schimband ...

Cum au construit elvețienii ce mai lung tunel din lume și uimitoarea rețea feroviară subterană din Alpi
27/04/2020 12:56

 Elvetienii au investit mult in trenuri si in tuneluri lungi care au fost terminate la timp si fără depăsirea bugetului initial, lucru rar in domeniu. Cel mai lung tunel din lume a fost terminat in 2016 ...