Prajitura cu biscuiti Petit Beurre
Dimensiune font:
-
Ingrediente
6 oua 250 g zahar 200 g faina praf de copt coaja de lamaie esenta de rom biscuiti Petit Beurre nuca de cocos 4 linguri apa 4 linguri ulei Pentru crema: 2 budinci de vanilie 6 linguri de zahar 600 ml lapte rece unt 100g Pentru sirop: o cana de apa 3 linguri de zahar esenta de rom
-
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, cu mirodeniile si cu 4 linguri de apa si 4 linguri de ulei. Albusurile se bat spuma. Cand sunt batute de jumatate se adauga praful de copt si se bat pana se intaresc. Se amesteca cu galbenusurile si se omogenizeaza cu faina. Se face o coca moale ca smantana. Se coace la foc mic
Pentru crema se amesteca ingredientele si se pun la foc. Cand incepe sa se ingroase se une un pachet de unt, care se adauga treptat si un zahar vanilat. Se face siropul pentru inmuiat biscuitii adaugand toate ingredientele si amestecandu-se tot la foc mic.
Crema se toarna fierbinte peste blatul copt. Biscuitii se dau prin sirop si se pun peste crema fierbinte. Pe deasupra se adauga nuca de cocos. -
Mod de servire
Se pot servi ca gustare, alaturi de un pahar cu lapte sau de o cana cu ceai.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau