Probleme În Cuplu? Scapă de ele!

probleme-relatie (1)

Dimensiune font:

| 14-12-2021 12:29

Introducere 

În ultimul timp tot mai multe cupluri au probleme, de fapt un studiu al Asociației Americane de Psihologie indică faptul ca până la 50% dintre căsătorii sfârșesc cu divorț, iar peste 50% din cuplurile tinere se despart. 

Cum ne putem da seama dacă relația noastră va supraviețui? Există indicații predictive sigure, cum ar fi obiceiurile din dormitor, felul în care argumentați și cât de des comunicați, chiar și felul în care îți porți conversațiile de zi cu zi, felul tău de a fi și multe altele pot face lumină asupra longevității relației tale. Noi am extras câteva cauze și suntem gata să le împărășim cu tine. 

1. Cauza principală 

Am analizat și am ajuns la concluzia că cele mai multe cupluri au probleme în dormitor, iar spre surprinderea multora, multe cupluri tinere se confruntă cu această problemă, iar cele mai simple rezolvări sunt cele de a adăuga ceva nou, putem comanda foarte ușor, rapid și discret jucării sexuale de la un Sex Shop Online (https://vibra.ro/), putem discuta cu partenerul despre eventuale fantezii, la început poate părea stânjenitor, dar vei fi surprins să vezi că probabil împarți aceleași fantezii. Fii creativ! Încearcă mereu să surprinzi, să aduci un plus în dormitor, suntem oameni, iar ca oameni avem tendința de a ne plictisi rapid de lucrurile care devin o rutină. Nu uita, un dildo (https://vibra.ro/categorie-produs/jucarii-sexuale/dildouri/) poate condimenta foarte mult viața de cuplu.

 2. Te retragi în timpul disputelor 

În cercetarea sa din 2015, publicată în jurnalul Psychological Assessment, Keith Sanford, PhD, profesor de psihologie la Universitatea Baylor, a descoperit că partenerii care au recunoscut că se retrăgeau adesea în timpul discuțiilor au raportat că sunt mai nefericiți și mai apatici în ceea ce privește relația în general. 

„Retragerea este cea mai problematică pentru relații”, a spus Sanford într-un comunicat . „Este o tactică de apărare pe care oamenii o folosesc atunci când simt că sunt atacați și există o asociere directă între retragere și satisfacția generală mai scăzută cu relația.” Și pentru mai multe semne de avertizare pentru relații. 

3. Ți-e frică să nu fii singur

Mulți oameni vor evita conflictele și vor pretinde că problemele din relația lor nu există pur și simplu pentru că trăiesc cu frica de a fi singuri. Cu toate acestea, această strategie nu este bună, într-un final te poate afecta mai tare să rămâi într-o relație toxică, decât să rămâi singur.

 „A-ți fi frică de a fi singur și, prin urmare, a fi dispus să accepti orice relație, oricât de nesănătoasă, este un alt tipar comun care împiedică relațiile să funcționeze”, spune Doares. „Trebuie identificate și aplicate granițele adecvate”.

 4. Îți compari relația cu cea a celorlalți 

Cu cât lucrurile sunt mai rele în propria relație, cu atât mai bine va arăta cea a celorlalți. Dar comparându-te, te vei simți doar mai rău. În cele din urmă, vei ajunge să îndepărtezi și ultimele lucruri bune din relația ta și nu vei mai putea să-ți canalizezi energia pentru a rezolva lucrurile mai puțin bune.

 „Comparația este hoțul bucuriei”, notează Behrendt și Ruotola. „Concentrează-te pe propria relație, mai degrabă decât să râvniți pe cea a altcuiva. Iarba este mai verde acolo unde o udați și nicio relație nu este la fel de perfectă precum arată pe Instagram”.

 5. Refuzați să faceți compromisuri 

A face compromisuri nu înseamnă doar să-l lași pe soțul tău să aleagă la ce restaurant mergi din când în când. Într-o relație sănătoasă, angajată, a face compromisuri înseamnă să faci „alegerea conștientă de a vă accepta unul pe celălalt pentru exact cine sunteți”, scrie Laura Schlessinger, expert în relații și gazda emisiunii radio Sirius XM The Dr. Laura Program. „Dacă vrei ca relația ta să dureze, trebuie să renunți la nevoia de a avea dreptate și de a avea control tot timpul.” 

6. Îți vezi partenerul ca fiind inferior 

A avea dispreț pentru partenerul tău este unul dintre cele patru comportamente despre care Gottman spune că este un indicator revelator al unui divorț iminent. În cercetările sale, el a chestionat cuplurile cu privire la cât de des s-au comportat cu dispreț, critică, defensivă și stăpânire. Apoi, el a măsurat satisfacția percepută în relație și a descoperit că comportamentele au avut succes în proporție de peste 90% în a prezice divorțul.

Potrivit lui Gottman, să-ți vezi partenerul ca fiind inferior în special este „sărutul morții” pentru orice relație. Și acest lucru are sens, având în vedere că un alt studiu din 2010, publicat în Journal of Marriage and Family, a constatat că cuplurile care și-au arătat disprețul unul față de celălalt în primul an de căsătorie aveau cele mai multe șanse să divorțeze. 

7. Vă eliminați furia unul asupra celuilalt

Într-un studiu din 2014, publicat în jurnalul Current Directions in Psychological Science, cercetătorii au stabilit că oamenii pe care îi iubești cel mai mult sunt, de asemenea, persoanele asupra cărora este cel mai probabil să-ți stingi furia, având în vedere că interacționezi cu ei mai mult decât oricine. Dar, din păcate, ceea ce au descoperit este că „agresiunea este dăunătoare indivizilor și relațiilor”, ceea ce înseamnă că, cu cât răniți mai mult oamenii pe care îi iubiți, cu atât riscați să îi îndepărtați. 

8. Ai probleme de încredere 

Încrederea nu este un lucru ușor de construit cu cineva (mai ales dacă ai fost trădat în trecut), dar ar trebui să ai încredere în persoana cu care intenționezi să-ți petreci tot restul vieții. Dacă construiți un parteneriat pe o bază de neîncredere, riscați să vă lipsească atât intimitatea fizică, cât și emoțională. În plus, aproape că poți garanta că în cele din urmă partenerul tău se va sătura și va pleca. 

9. Relația ta este plină de secrete 

Secretele nu sunt distractive, mai ales într-o relație pe termen lung. Și ceea ce este și mai rău este să minți, cum ar fi atunci când „partenerul tău ține secrete și te învinuiește atunci când îi spui secretul lor”, spune Terry Gaspard , MSW, LICSW, expert în relații și terapeut în Massachusetts și Rhode Island. 

Vor spune lucruri de genul: „Nu te-ai putea descurca dacă aș fi deschis și sincer cu tine, motiv pentru care a trebuit să mint”, explică Gaspard. Dacă observi că partenerul tău te minte în față și apoi te consideră responsabil pentru acțiunile lor dezgustătoare, ar putea fi timpul să te așezi cu el și să rezolvi problema direct înainte ca lucrurile să escaladeze în continuare. 

10. Te gândești doar la tine 

Relațiile se referă la a da și a primi și dacă iei mai mult decât dai, atunci echilibrul va fi aruncat și partenerul tău va căuta probabil confort în alte locuri și în alte persoane. De fapt, acesta este un fenomen atât de cunoscut încât experții i-au dat chiar un nume: se numește Teoria Schimbului Social. Potrivit lui Mark V. Redmond de la Universitatea de Stat din Iowa, teoria subliniază modul în care „suntem deranjați atunci când nu există capital într-o bursă sau în cazul în care alții sunt recompensați mai mult pentru aceleași costuri suportate de noi”.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Un bărbat din Africa a fost condamnat la peste 3.000 de ani de închisoare. Ce acuzații i se aduc
28/04/2024 14:47

 Un bărbat din Zimbabwe, Africa a fost condamnat la 3.376 de ani de inchisoare, insă el va trebui să execute doar 65. Inculpatul a primit o sentintă judecătorească de 3.376 de ani de inchisoare in A ...

Comunicat de presă
26/04/2024 10:34

Comunicat de presă Vino să savurezi cele mai alese sortimente de cafea, la Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iasi, in Palas Campus Iasi, 26 aprilie 2024 Iubitorii de cafea de speciali ...

Ce înseamnă „boala lui Calache”, de fapt? Personajul era să devină domnitor al Țării Românești
25/04/2024 14:07

 Ce inseamnă  „boala lui Calache”, de fapt? De multe ori, expresia se mai foloseste chiar si astăzi, desi are o vechime de cateva sute de ani. Dar putini cunosc care este originea ei si ...

Schema prin care românii pot rămâne fără bani dacă răspund la telefon. Atenție la aceste numere!
25/04/2024 10:56

Romanii pot rămane fără bani doar dacă răspund la telefon sau la SMS. Atacurile s-au inmultit in ultima perioadă. Specialistii ii avertizează pe oameni să nu răspundă la numere internationale necunosc ...

Datorită Eurovision, Malmo devine destinația turistică a Suediei
24/04/2024 17:32

Euforia provocată de concursul Eurovision a dus la creşterea căutărilor privind călătoriile in oraşul costier Malmo din sudul Suediei cu 176% intre septembrie 2023 şi aprilie 2024, a anunţat compania s ...

Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
23/04/2024 22:33

 Un oras italian este gata să interzică gustările de la miezul noptii, printre acestea: inghetata si pizza. Autoritătile propun chiar o nouă lege pentru a interzice aceste plăceri. Dacă va fi aproba ...

Jumătate de milion de euro, evaziune din afaceri cu usturoi
23/04/2024 13:47

 Două persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală, după ce ar fi realizat achiziţii de usturoi şi utilaje din Spania, simuland de pe telefonul mobil efectuarea tranzacţiilor bancare, ulterior nei ...

Câți copii a avut Veronica Micle, marea iubire a lui Mihai Eminescu? Adevărul despre fiica celor doi
21/04/2024 18:05

 Cati copii a avut Veronica Micle, marea iubire a lui Mihai Eminescu? Dincolo de legendă, dragostea dintre cei doi a fost departe de perfectiune, dar nieni nu poate contesta paasiunea cu care amandoi au t ...

Presa internațională, după retragerea Simonei Halep: ”A fost nevoită”
20/04/2024 21:35

 Simona Halep nu va participa la turneul de categorie WTA 1000 Mutua Madrid Open, pentru care a primit wild card din partea organizatorilor, informează Marca. “Halep, aflată pe locul 1.146 in clas ...

Un cuplu englez care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
19/04/2024 12:30

În timp ce-si renovau bucătăria din casa lor veche, doi soti din Dorset, Anglia, au descoperit o comoară formată din peste 1.000 de monede vechi, din secolul al XVII-lea, care era ascunsă sub podea. ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei