TVR - Cei 12 finalişti ai Selecţiei Naţionale Eurovision 2023

download

Dimensiune font:

| 11-01-2023 09:45


Televiziunea Română i-a anunţat pe cei 12 concurenţi calificaţi în finala Selecţiei Naţionale Eurovision Song Contest 2023.


Semifinalele Eurovision Song Contest 2023 sunt programate pentru zilele de 9 şi 11 mai, iar finala, pe 13 mai 2023.

Deiona, "Call on me"

Andrea-Ioana Stoica (Deiona) are doar 17 ani şi, chiar dacă a intrat relativ recent în lumina reflectoarelor, îşi tratează meseria de artist cu seriozitate, iar motto-ul după ea care se ghidează este „De aici doar în sus!”. A câştigat în 2018 Trofeul Festivalului Naţional “All for music” şi, tot în 2018, Marele Trofeu la Festivalul „Lumini Sonore” by Ozana Barabancea. Este artist interpret la Shark Records începând din 2022, sub numele de scenă DEIONA.

Andrada Popa, "No time for me"
Andrada Popa este o cantautoare şi actriţă, încă de la o varstă foarte fragedă. Ea a reprezentat România la Eurovision Junior în 2008, în Cipru şi a câştigat, de-a lungul anilor, pâna la vârsta de 25 de ani, peste 30 de premii şi trofee la festivaluri muzicale naţionale şi internaţionale. După 4 sezoane de participare în serialul Pariu cu Viaţa şi 3 turnee naţionale alături de La La Band, Andrada s-a mutat în Londra pentru a studia la Musical Theatre la London College of Music. Tot acolo, ea şi-a început colaborarea cu Universal şi Sony Music UK, pentru care a compus şi interpretat melodii.

Ocean Drive, "Take you home"
Trupa, alcătuită patru tineri originari din Baia Mare - Condor Andrei-Glad, Dunca Alin-Mihai, Dragoş David-Andrei şi Czol Laszlo, îşi face debutul chiar în finala Selecţiei Naţionale Eurovision, “Take You Home” fiind prima piesă produsă de ei. Chiar dacă fiecare membru are peste 12 ani de activitate muzicală, sunt împreună sub numele de Ocean Drive din data de 17 Septembrie 2022.

Amia, "Puppet"
Maria-Alexia Troacă (Amia), la numai 19 ani, are în palmares câteva diplome importante, dintre care enumerăm Premiul I la Festivalul Naţional “Florentin Delmar” Focşani 2021, Grand Prix 2020 la Concursul Internaţional “Good Vibes” by Adina Sim. Este artist Shark Records, sub numele de scenă AMIA, începând cu anul 2022.

Andrei Duţu, "Statues"
Tânărul artist este născut în Bucureşti în urmă cu 28 de ani şi a trăit o perioadă la Londra, unde a studiat muzica şi a format o trupă, Unknown Chapters, cu debut în 2020. Are obţinută diploma First Class Honours - Creative Musicianship - Vocals – Performance la University of West London, Londra (2016 - 2019) şi diploma de merit Double grade Distinction Merit BTEC Level 3 - Music Diploma la Wigan and Leigh College (2014 - 2016), Awarded Student of the Year (2016). A fost finalist (runner-up/locul 2) X Factor România, ediţia a zecea, din 2021.

Theodor Andrei, "D.G.T. (Off and on)"
Theodor Andrei are 19 ani şi este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator şi actor. Acesta a
obţinut peste 200 de premii în festivaluri naţionale şi internaţionale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse. În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creaţie a unui cantautor, pentru piesa “Artist” (muzica şi versuri Theodor Andrei) de pe albumul “FRAGIL”. De asemenea, deţine Marele Trofeu al Festivalului “Mihaela Runceanu” 2022 şi Marele Trofeu al Festivalului “Alexandria Pop Fest” 2022. Este semifinalist al primului sezon Vocea României Junior (2017) şi concurent până la faza bootcamp la X Factor România (2020).

Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros,"Lele"
Roşu Stefan Alexandru (Steven Roho) este un fost sportiv fascinat de muzică şi care, în urmă cu câţiva ani, a făcut tranziţia către aceasta. A devenit interpret, compozitor şi producător, iar din anul 2012 este component al formaţiei Albatros. În anul 2018 a participat la X Factor România, unde a ajuns până în etapa de bootcamp.
Gabriela Lazăr (Gabriella) a început să cânte din copilărie, însa abia la varsta de 16 ani şi-a facut debutul pe scenă, în cadrul unui festival de teatru în limba franceză, la Douai. A fost concurentă la X Factor în anul 2015, unde a ajuns şi ea, tot până în etapa de bootcamp. A participat la turnee prin toată ţara şi în străinătate şi a cântat în deschidere pentru Rihanna, la Festivalul Neversea.
Formaţia Albatros a fost înfiinţată în 1990 de Lapadat Ştefan Cristian, un pasionat al muzicii underground şi care, dintotdeauna a simţit nevoia să se exprime artistic prin zecile de melodii pe care le compunea sau le interpreta. Alături de Melcescu Marian, instrumentist în Formaţia Albatros, au avut împreună o activitate susţinută în domeniul muzical.

Aledaida, "Bla Bla Bla"
Adela Purcel (Aledaida) este din Cluj şi are 24 de ani. A urmat cursurile Şcolii Populare de Arte, specialitatea Canto Muzică Uşoară şi a participat la câteva concursuri la care a primit premiul I.
Pe parcursul liceului a cochetat şi cu teatrul. În urmă cu un an de zile, a lansat prima ei melodie, aceasta depăşind 700 000 de vizualizări.

Adriana Moraru, "Faralaes"
Adriana Moraru este româncă prin naştere, însă este plecată de 21 de ani în Spania, unde locuieşte în prezent. De la vârsta de 6 ani a început să studieze solfegiul, vioara, pianul, canto clasic şi multe altele. A participat la emisiunea Ploaia de stele, a câştigat distincţii la mai multe festivaluri muzicale şi la un Concurs de karaoke naţional, la numai 14 ani. A avut colaborări cu DJ şi producători cunoscuţi de la casele de discuri Blanco y Nero şi Kurtuva Music.

Maryliss, "Hai vino"
Maria-Eliza Avramescu (Maryliss) a studiat canto şi a absolvit Şcoala Populară de Arte la o vârstă foarte fragedă. Ea are o trupă, împreună cu care a participat la foarte multe evenimente culturale. În anul 2020, a concurat la Bega Music Festival, un festival organizat în Timisoara, la secţiunea de creaţie, unde piesa ei s-a calificat pe locul al doilea şi în 2016 a participat la Vocea României, experienţă care a dus-o până în etapa knockout-urilor.

JaxMan "Bad&Cool"
Erin Dăneţ (Jax Man), în vârstă de 24 de ani, s-a apropiat de muzică încă de la vârsta de 6 ani, atunci când a descoperit magia tobelor, apoi a urmat chitara, dar pentru că şi vocea îi era deosebită, a început sa cânte într-un cor. Când avea 11 ani s-a mutat împreună cu părinţii în Belgia, dar s-a întors singur în România peste numai câţiva ani, pentru a urma Liceul de Muzică din Braşov, oraşul său natal. În adolescenţă, a descoperit pasiunea pentru partea de compoziţie şi producţie muzicală, a reuşit să îşi împlinească visul şi să pună bazele propriului studio, Shark Records.

Andreea D Folclor Orchestra, "Periniţa mea"
Andreea Păduraru (Andreea D) este o interpretă cu o importantă activitate internaţională. A colaborat cu Sasha Lopez, ceea ce i-a adus numeroase premii internaţionale, incluzând două discuri de aur pentru vânzările din Canada şi Japonia şi peste 75 de milioane de vizualizări pe YouTube. De asemenea, a lucrat cu Dj Sava pentru două melodii de succes. Din 2011, artista îşi începe cariera solo, lansând piese care au strâns milioane de vizualizări pe YoTube. În anul 2022, Andreea D alături de compozitorul Silviu Paduraru, au înfiinţat un nou proiect, "Andreea D Folclor Orchestra" pentru a readuce în atenţia publicului folclorul şi tradiţiile româneşti, dar interpretate într-o manieră modernă.

Piesele finaliştilor pot fi vizionate pe contul de YouTube al Televiziunii Române, în varianta lor originală, aşa cum au fost înscrise în concurs, accesând link-ul: https://www.youtube.com/playlist?list=PLxO8-C91Lp93CR184VtgjnS47nlYpfKZN.

TVR va realiza videoclipurile de studio. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Se termină reabilitarea de 2 ani și 2 mil. euro: e cea mai mare bibliotecă din Moldova și un edificiu emblematic al țării
27/04/2024 21:49

 BCU Iasi incheie lucrările si activitătile prevăzute in proiectul „Restaurare si reabilitare a clădirii monument istoric Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu”, finantat in cad ...

Bărbatul fatal, seducătorul prin excelență.
26/04/2024 09:25

Atat de sigur pe platoul de filmare, in aceeasi măsură devotat femeilor care au stiut să arate că sunt femei in toată puterea cuvantului. Senzualitate, pasiune, arta de a cuceri prin naturalete si sincerit ...

Tablou semnat de celebrul pictor Gustav Klimt, vândut cu 30 de milioane de euro
25/04/2024 13:39

Un tablou considerat pierdut, semnat de celebrul pictor Gustav Klimt, a fost vandut cu 30 de milioane de euro la o licitatie la Viena, capitala Austriei. Lucrarea neterminată, „Portretul Domnisoarei Lie ...

Un pocal al Breslei minerilor, vechi din anul 1567, a ajuns la Muzeul Național de Istorie a României
24/04/2024 17:12

Muzeul Naţional de Istorie a Romaniei a achiziţionat un pocal de argint aurit aparţinand breslei minerilor din Transilvania şi Ţara Barsei, datat in 1567, a anunţat ministrul Culturii, Raluca Turcan. &bd ...

Două filme româneşti au ajuns în selecţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes
23/04/2024 11:21

Două filme romaneşti sunt in selecţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes, finalizată astăzi, anume lungmetrajul „Trei kilometri pană la capătul lumii”, regizat de Emanuel Parvu, ş ...

Comic Con România, un regal al benzilor desenate
21/04/2024 08:38

Comic Con Romania, eveniment dedicat pasionaţilor de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video şi cosplay, are loc la Romexpo, de vineri pană duminică. Actori cunoscuţi de la Hollywood vor fi prezenţi ...

ICR a deschis o nouă galerie de artă la Veneția
19/04/2024 11:07

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a participat la inaugurarea atelierului de mozaic din cadrul Noii Galerii a ICR Veneţia, proiect din cadrul celebrei Bienale din oraş, prilej cu care a remarcat că acest sp ...

De ce a dinamitat Armata Română cel mai frumos pod din ţară, construit de Anghel Saligny
17/04/2024 13:53

Construit de marele inginer Anghel Saligny, podul de la Cosmesti a fost o demonstratie de inginerie care a avut, insă, un destin dramatic. A fost la acea vreme considerat cel mai frumos pod din tară, iar mate ...

370 de ani de la moartea „celui mai mare ctitor de lăcașuri sfinte”. Nu este vorba despre Ștefan cel Mare
11/04/2024 08:57

La 9 aprilie 2024 s-au implinit 370 de ani de la moartea domnitorului căruia ii sunt atribuite cele mai multe ctitorii ale neamului romanesc. Voievodul a carmuit Tara Romanească, nu Moldova. Este vorba despr ...

Palatul Cantacuzino, competiţie de orgoliu cu Peleşul Regelui Carol I
10/04/2024 18:41

Gheorghe Grigore Cantacuzino, zis Nababul, a lăsat posteritătii cea mai frumoasă si durabilă operă a sa, Palatul Cantacuzino de la Busteni, terminat in 1911, o splendoare arhitecturală comparabilă cu Pel ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei