Kopi Luwak sau cafeaua zibetei indoneziene este cea mai exclusivistă cafea din lume, singura cafea procesată intr-un mod cu totul inedit. Cultivatorii locali au observat intr-o zi că respectivul animal se hrăneste cu ciresele de cafea si că le alege, fără gres, pe cele mai dulci, mai coapte si mai bune. Animalul elimină apoi samburii de cafea verde, incă protejati de coajă, iar cultivatorii adună samburii, ii curătă prin metode sută la sută naturale (la aburi), iar apoi dau la o parte coaja protectoare. În urma prăjirii in stil armenesc, toată bogatia si intensitatea aro ...
Nu orice tip de lapte este bun in cafea. Desi suntem obisnuiti să optăm pentru lapte degresat, nu este tocmai cea mai bună variantă. Cand vine vorba de cafea, cu cat este mai gras laptele, cu atat este mai bine. Mai ales cand vine vorba de latte sau de cappuccino. O cafea la filtru trebuie băută simplu, fără lapte, pentru ca aromele să rămană la fel de intense. În cazul cafelei cu lapte vegetal, cel mai bun este laptele de migdale. Acestea au un continut bogat in grăsimi, iar aroma lor se intrepătrunde perfect cu cea a cafelei.
• 1 kg cartofi • 2 cepe taiate solzisori • 300 g afumatura • 3-4 catei de usturoi maruntiti • cateva crengute rozmarin • 3-4 linguri ulei • 1 legatura patrunjel • 1 lingura boia • sare • piper Cartofii se fierb pe trei sferturi pentru a nu se zdrobi prea tare cand vor fi amestecati cu celelalte ingrediente. Ceapa se taie, se rumeneste, la fel si afumatura. Se amesteca toate ingredientele si se dau la cuptor. Pentru o culoare frumoasa, dar si pentru gust, am adaugat si boia dulce. Se poate folosi si boia iute, pentru o var ...
Contextul actual, cel marcat de amenintările C19, a ajuns motiv de inspiratie pentru unii. Cel putin in zona gastronomiei, propunerile unor bucătari imbracă forme neobisnuite, dar actuale. Întrebarea ar fi dacă dvs ati incerca asa ceva acasă. Nu să gătiti, că să mancati...
Stir-fry este o tehnica asiatica de a gati legumele si carnea repede, astfel incat sa se poata profita la maxim de aromele si texturile lor. Metoda aceasta de gatit consta in prajirea unor bucati mici de alimente intr-o tigaie mare, la foc foarte iute, amestecand constant si rapid. Aceasta tehnica, asociata de obicei cu bucataria asiatica si cu tigaile wok, necesita cantitati minime de grasime, si produce mancare aromata, crocanta si frageda. Metoda pas cu pas Cumparati o tigaie adanca de teflon sau, cel mai bine, un wok din fonta. Desi stir-fry este un procedeu care se poate aplica in o ...
Alimentatia joacă un rol foarte important in mentinerea sănătătii, iar nutritionistii au o serie de recomandări pentru acest sezon. „Eu consider că regina sezonului rece este vitamina C. Si atunci toate alimentele care ne aduc vitamina C sunt extrem de importante si benefice. Pe langă vitamina C, avem nevoie de vitamina D. Si, de asemenea, pentru cresterea imunitătii, ne ajută toti antioxidantii”, a spus dr. Marilena Murgulet, la Antena 3. Antioxidantii reprezintă o grupă de compusi care contribuie la sustinerea integritătii celulelor, in fata radicalilor liber ...