7 schimbari de atitudine care iti vor imbunatati relatia

default

Dimensiune font:

| 30-06-2016 16:54

Fie ca esti o adevarata pesimista, fie ca esti doar trista pe moment, retine ca o schimbare de atitudine iti poate imbunatati relatia atat cu partenerul tau, cat si cu tine insati.

Totusi, daca te afli intr-o relatie cu adevarat nesanatoasa, o atitudine sanatoasa nu va sterge ca prin magie toate problemele cu care va confruntati. De fapt, punand toate problemele majore pe seama atitudinii este o forma de negare. Dar pentru aceia dintre noi care isi doresc sa aiba parte de mai multa fericire in relatie, o ajustare de atitudine este punctul perfect de plecare.

Uite 7 atitudini pozitive in care iti poti transforma modul de gandire, si de ce conteaza ele atat de mult, precum si niste pasi concreti care sa te ajute sa ajungi acolo.

1. Viata este frumoasa
Viata chiar este frumoasa. Dar de ce este asa de usor sa te concentrezi pe ceea ce este rau si sa uiti de restul? Cand esti singura, este destul de obisnuit sa te gandesti cat de urat este sa fii singura. Dar in relatii de ce trebuie sa gandesti negativ?

De ce te ajuta aceasta atitudine: Atunci cand ai o viziune mai pozitiva despre viata, in mod natural ai o viziune mai pozitiva si despre relatia ta. Iar asta poate doar sa faca lucrurile mai bune, in special daca treci prin niste lucruri neplacute.

Ce sa faci: Practica recunostinta in fiecare zi, chiar si pentru lucrurile mici. Unii oameni gasesc ca este mai de ajutor sa tina un jurnal al recunostintei, pentru a avea la ce sa se uite inapoi atunci cand le este greu sa ramana pozitivi.

2. Merit asta
Cu siguranta meriti dragoste si fericire. Meriti romantism, sex pasional si parteneriat real, si orice altceva iti doresti.

Cum poate sa te ajute aceasta atitudine: Atunci cand simti ca nu meriti lucrurile bune din viata ta, iti creezi singura o predictie care se cauzeaza singura sa se adevereasca. Acelasi lucru este adevarat atunci cand simti ca meriti.

Ce sa faci: Aminteste-ti tie insati ca meriti aceasta fericire de fiecare data cand simti ca apare indoiala. Incurajeaza-te singura.

3. Sunt frumoasa
Bineinteles ca vrei ca partenerul tau sa creada ca esti frumoasa, dar conteaza cu adevarat doar daca si tu o gandesti. Trebuie sa fii capabila sa te bazezi pe tine insati in primul rand pentru validare si pentru increderea in tine.

Cum te poate ajuta aceasta atitudine: Sa fii capabila sa iti recunosti propria frumusete face parte din a avea respect fata de propria persoana, iar acesta este esential intr-o relatie buna.

Ce sa faci: Opreste-ti toate gandurile negative referitoare la infatisarea ta atunci cand apar si inlocuieste-le cu ganduri pozitive. Ai putea fi surprinsa de cate ori pe zi va trebui sa faci chestia asta, dar nu renunta. In final, iti vei putea controla creierul astfel incat sa nu mai alunece in negativitate.

4. El este partenerul meu
Cel cu care esti intr-o relatie nu este un copil de care trebuie sa ai grija, un stapan pe care sa il servesti sau un zeu pe care sa il venerezi. El este, pur si simplu, partenerul tau, egalul tau.

Cum te poate ajuta aceasta atitudine: Egalitatea este un lucru minunat. Iti face viata mai usoara, si mai dreapta. Ca sa nu mai mentionam ca egalitatea este una dintre caramizile de baza ale unei relatii sanatoase.

Ce sa faci: Imparte responsabilitatea! Imparte dragostea. Imparte munca. Imparte vina. Faceti compromisuri. Abordati viata ca o echipa.

5. Aceasta persoana nu este TOTUL pentru mine
Ai putea simti asta, dar nu este adevarat. Nu poate fi adevarat. TU trebuie sa fii in centrul universului tau, ca o persoana realizata, sanatoasa si independenta. Niciun alt om nu te poate si nu ar trebui sa te completeze.

Cum te poate ajuta aceasta atitudine: Atunci stii ca partenerul tau iti imbunatateste viata, dar nu inseamna totul pentru tine, iti pastrezi prietenii, iti pastrezi hobby-urile si interesele, si este tu insati. Iar daca va veni o zi in care il vei pierde, atunci vei fi bine, pe picioarele tale, indiferent de cat de trist ar fi.

Ce sa faci: Fii tu insati. Pastreaza-ti prietenii. Du-te intr-un loc in care sa poti fi singura si ai grija de tine daca ai nevoie, chiar daca esti intr-o relatie. Nu iti pierde din vedere individualitatea.

6. Imi place stabilitatea
O multime de oameni intra intr-o relatie, iar atunci cand fluturasii din stomac dispar, se plictisesc sau se sperie ca acea persoana ar putea sa nu fie aleasa. Acesta nu este cazul intotdeauna. De fapt, stabilitatea incepe sa se instaleze, care este minunata, daca o lasi sa se intample.

Cum te poate ajuta aceasta atitudine: Daca nu iti vei da voie niciodata sa experimentezi stabiliatea si vei iesi din relatie atunci cand lucrurile nu mai sunt captivante sau distractive, vei pierde bucuria unei conexiuni mai profunde.

Ce poti face: Invata sa vezi stabilitatea ca pe un lucru bun. Ca pe un fel de plasa de siguranta care te poate lasa sa fii tu insati in timp ce te ocupi de relatia ta. Invata sa vezi ca rutina nu este intotdeauna un lucru rau.

7. Banii nu sunt totul
Atunci cand nu esti in regula cu banii, este usor sa te gandesti ca intreaga ta viata nu este in regula. Toata lumea se face vinovata de acest fapt, pentru ca traim intr-o societatea consumerista.

Cum te poate ajuta aceasta atitudine: Avem tendinta sa lasam banii sa ne umbreasca alte bucurii. In plus, banii sunt o importanta sursa de stres si certuri in relatii.

Ce sa faci: Fa-ti un buget si incearca sa traiesti pe cat de bine posibil. Insa trebuie sa iti amintesti ca banii reprezinta doar o mica parte din viata ta. 

Citeşte şi ANUNŢURI DIN ZIARUL EVENIMENTUL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:04

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei MEGA EDILE IAȘI SRL – societate în faliment, dosar nr. 2517/99/2019 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele active : Nr. crt. Denumire activ Buc Preț de pornire 90% (lei-fără TVA) 1. Mobilier 1 2.507 2. Bena cu descarcare centrala 1 1.877 3. Masina de curatat panouri 1 4.981 4. Masina de taiat 1 2.864 5. Masina de taiat caramida 1 2.951 6. Masina de fasonat 1 9.470 7. Aparat suduraMAX 403 1 10.434 8. Compresor de aer AB 300/808F 1 3.667 9. Masina de sudat carcase tip PILEMASTER IIIDF200/1500/12 si accesoriile aferente 1 554.088 10. Masina de confectionat etrieri tip TWINMASTER 12S, Model 031 si accesoriile aferente 1 355.857 11. Masina de fasonat 1 9.743 12. Compresor trifazat stationar AB300/808F 1 3.574 13. Masina de legat fier RB441T 1 8.228 14. Pistol sudura MIG,DC-00020 1 4.393 15. Radiocomanda macara 1 5.401 16. Bos furca macara auto 1 4.066 17. Uscator de aer prin refrigerare QNOM=900 L/M 1 3.001 18. Bena 1000 l descarcare centrala cu tub 1 3.646 Licitațiiile vor avea loc în zilele de 03,17.06.2022 respectiv 01 și 15.07.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine :  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 595 lei;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO25PIRB2400776062003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Cererile de participare se vor depune cu cel târziu cu 1 zi înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termen de 30 zile, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţiei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel:0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei RESIDENT EST COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 5539/99/2020 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Autoutilitară marca Ford, model Transit, fabricat în anul 2002, capacitate cilindrică 2.402 cmc, putere 66 kw, 90 CP, norma de poluare E3 - Preț de pornire 2.000 Euro reprezentând 100% din valoarea de piață/de lichidare stabilită prin raportul de evaluare. Licitațiile vor avea loc în zilele de 27.05.2022 respectiv 03, 10 și 17.06.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 595 lei;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO54PIRB2400764684002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la: tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Primaria Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani, telefon 0231/561.946, fax 0231/561.936, e-mail: primariacotusca@ yahoo.com, cod fiscal 3372157. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: a) teren in suprafata de 7.900 mp, din Parcela Cadastrala 677, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; b) teren in suprafata de 680 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; c) teren in suprafata de 7.210 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 1, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; conform H.C.L. nr. 22/08.04.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Primariei Comunei Cotusca. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei, se achita numerar la Casieria institutiei sau in contul concedentului: RO60 TREZ 1195 006X XX00 0330, deschis la Trezoreria Saveni, cod fiscal al concedentului 3372157. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.05.2022, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 30.05.2022, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 30.05.2022, ora 12.00, la sediul Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de contencios administrativ a Tribunalului Botosani, oras Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, e-mail: tr-botosani-reg@ just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.05.2022.
Mănâncă usturoi și miere pe stomacul gol timp de 7 zile. Cel mai bun leac
25/12/2021 12:37

Usturoiul este excelent pentru sănătate, deoarece are o multime de proprietăti. Puţine persoane ştiu că impreună cu alte ingrediente putem dezvolta tot felul de remedii naturale pentru a combate diferite ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
24/12/2021 17:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
24/12/2021 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Cate calorii are masa de Craciun pe glob - Cum sta Romania
24/12/2021 16:57

 Treated.com a facut un tur virtual in obiceiurile culinare a 28 de tari raspandite pe intreg globul, adunand calorie cu calorie, pana cand a ajuns la totalul celor de la masa de Craciun. Pe locul 1, cu 3. ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Interzis în ultima zi a anului. Cum scapi de ghinion în 2022
23/12/2021 19:11

Dacă simtiti mancărimi in palma stangă, nu vă scărpinati. De asemenea, dacă găsiti niste măruntis uitat prin buzunare, nu-l lăsati acolo. De ce? Pentru că aduce ghinion. Asa se spune prin popor si nu ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Cum să slăbeşti cu ouă fierte. Dieta cu care nu dai greş
08/03/2021 12:42

Vă prezentăm o dietă cu ouă fierte. Vă ajută se slăbiţi in doar trei zile. Luni Mic dejun: 2 ouă fierte si un măr. Pranz: Un fruct şi 2 felii de paine integrală. Cina: 2 ouă fierte şi un ceai ...

CAFEAUA - efecte nebănuite legate de DIABET şi HIPERTENSIUNE
01/03/2021 14:07

Consumul de cafea poate avea si efecte benefice asupra organismului, in special asupra diabetului si hipertensiunii, după cum arată un studiu recent. O echipă de oameni de ştiinţă de la universităţil ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei