1poli

Dimensiune font:

Nu mai merge nimic în Copou!

| 23-10-2019 20:34

 

Trupa lui Mihai Teja a încheiat turul Ligii 1 cu cea mai ruşinoasă prestaţie a sa din acest sezon. A pierdut cu 0-3 (0-1) meciul de acasă cu FC Botoşani, doar că partida s-a desfăşurat chiar la Botoşani, însă maniera în care a cedat a fost incalificabilă. Destui jucători care au apărut pe teren ar cam trebui să predea echipamentul şi să-şi caute prin alte zări norocul, dar chiar şi dacă formaţia ieşeană a ajuns la al şaptelea meci consecutiv fără victorie tot ocupă în clasament un loc greu de anticipat înainte de prima etapă. CSM Poli Iaşi este poziţionată aşadar pe locul 7, cu 18 puncte, la doar un punct de locurile 5 şi 6, însă nu putem uita că după primele şase runde echipa era neînfrântă, că au fost câteva situaţii când chiar deschidea clasamentul intermediar, dar mai ales că după acele prime şase dispute avea deja 14 puncte în cont!

Ruşinea de la Botoşani!

Ca să ne dăm însă seama în ce condiţii s-a desfăşurat meciul de la Botoşani să aruncăm mai întâi o privire pe banca de rezerve: Cobrea - Bîrnoi, Şerban, Haţiegan, F. Cristea, Carlone şi Popadiuc. În afara lui F. Cristea, care a primit prea puţine şanse, nu sesizăm vreun fotbalist care să fi demonstrat că ar fi putut aduce un plus evident în joc. Mulţi accidentaţi de ultim moment (Rusu - Gallego, Bădic şi Chelaru) s-au adăugat pe lista pe care figurau deja Frăsinescu, Onea şi Assulin! Breeveld, despre care s-a spus că este refăcut după intervenţia chirurgicală suferită la mâna stângă, n-a prins nici el lotul, aşa că întrebări pot fi legate doar despre Devesa, dar se pare că spaniolul a ieşit din vizorul lui Teja, antrenor care a trimis pe teren la Botoşani cam cea mai bună echipă, echipă care însă a părut vlăguită după două săptămâni de pauză competiţională, echipă care numai echipă n-a fost.

CSM Poli Iaşi n-a contat deloc în atac, deşi i-a folosit din primul minut pe Bălan şi A. Cristea, dar Platini n-a făcut mai nimic pentru a se apropia de ei ca să poată rezulta acţiuni spre poarta lui Pap. Horşia a intrat în nota echipei, dar nu se poate aştepta ca un puşti de 19 ani să dea tonul unui joc consistent. „Închizătorii” Loshaj şi Passaglia s-au mulţumit doar cu faza defensivă, stoperii Mihalache şi Diallo au încercat să fie cât mai precişi, dar pericolul venea de pe partea dreaptă, acolo unde se ştie că Platini nu este prea generos în a-şi ajuta colegul fundaş, post pe care a fost trimis să joace Lopes Cabral deoarece Gallego şi Onea erau accidentaţi. Formaţia botoşăneană i-a sesizat imediat carenţele pe faza defensivă, carenţe care ne-au amintit de Tiago, iar Keita a fost trimis să se joace cu el. Dintr-un nou duel câştigat de fotbalistul de la FC Botoşani a rezultat penalty-ul din minutul 43, la intervenţia totuşi neglijentă a lui Lopes Cabral. Rodriguez a deschis scorul chiar înainte de pauză, iar planurile ieşene începeau să se năruie.

Un alt duel pe partea stângă de atac botoşăneană a dus la majorarea scorului în minutul 54. Keita a trecut în viteză de fundaşul dreapta de la CSM Poli, a pasat spre careul mic, Diallo n-a putut interveni decisiv, iar Roman, a împins balonul în plasă de lângă A. Radu. Popadiuc în locul lui Horşia şi Bîrnoi în locul lui A. Cristea au fost mutările lui Teja, dar era deja evident că ele nu puteau schimba nimic. Echipa tot în gol a rulat, FC Botoşani a continuat să se distreze, iar Lopes Cabral să trimită o pasă dificilă spre propria poartă, Târnovanu a degajat în disperare, „oaspeţii” au recuperat, Roman a deviat subtil, Ofosu a reuşit o preluare rar întâlnită, cu călcâiul drept deşi pasa a venit din stânga, a intrat în careu printre A. Radu şi Mihalache şi l-a executat pe Târnovanu, cel care s-a opus cu succes în alte situaţii şi a evitat ca dezastrul să capete proporţii şi mai consistente. Şerban a debutat pentru CSM Poli, fiind trimis în locul lui A. Radu, dar prestaţia jalnică a echipei era deja completă!

Punem lacătul pe club!”

Nu mai este o noutate că bate vântul prin visteria grupării din Copou. Primăria întârzie să vireze a doua tranşă salvatoare din suma alocată pentru Centrul de copii şi juniori - Academia CSM Poli Iaşi şi este cunoscut faptul că mai totul este bine în vestiarul ieşean doar când plăţile sunt la zi. „Orice jucător este de vânzare”, a spus preşedintele executiv Adrian Ambrosie la sfârşitul săptămânii trecute, dar nu l-a auzit nimeni. Referitor la a doua tranşă aşteptată de la Primărie trebuie spus că nu poate fi exclusă complet varianta ca gruparea ieşeană să fie nevoită să returneze banii primiţi în prima tranşă, situaţie al cărei efect imediat este următorul: „Punem lacătul pe club!”.

Meciul cu CFR Cluj nu se joacă la Iaşi!

Formaţia ieşeană nu va reveni pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din chiar runda inaugurală a returului, când se va confrunta pe 28 octombrie cu campioana CFR Cluj, aşa că meciul se va juca tot „acasă” la Botoşani. CSM Poli Iaşi anunţase vineri că a efectuat toate demersurile necesare şi că echipa va organiza la Iaşi meciul cu CFR, dar ieri a revenit şi a spus că Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) i-a refuzat cererea. LPF a motivat, printre altele, că gruparea ieşeană n-a solicitat omologarea terenului în urma reparaţiilor efectuate, însă clubul ieşean este gata să demonstreze că s-a ocupat şi de acest detaliu...

Rezultatul din păcate este negativ, cum de altfel sunt şi cele de pe teren din ultimele şapte etape, o analiză temeinică fiind obligatorie din moment ce nimic nu mai merge în Copou! Dragoş GAŞPAR

 

 

Sursa foto: CSM Politehnica Iaşi

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
DEZASTRU la o echipă celebră de fotbal: 16 jucători au fost depistați cu coronavirus
01/06/2020 20:22

Clubul brazilian Vasco da Gama a anunţat că testele in cazul a 16 dintre 43 de jucători testaţi au fost pozitive. Cei 16 jucători au fost plasaţi in izolare, scrie news.ro. Potrivit lequipe.fr, club ...

Evaluare Națională 2020: Marți, 2 iunie, încep înscrierile / Bacalaureat 2020: Înscrierile încep miercuri, 3 iunie / Calendarul examenelor
01/06/2020 17:24

 Marti, 2 iunie, incep inscrierile pentru Evaluarea Natională. Absolventii clasei a VIII-a se pot inscrie pană in 5 iunie pentru sustinerea examenului, iar prima probă o vor sustine in 15 iunie. Pentru ...

Revenire spectaculoasa la FCSB Luni
01/06/2020 17:23

 Gigi Becali insista pentru intoarcerea la FCSB a portarului Florin Nita. Fanatik anunta ca finantatorul "ros-albastrilor" a facut o ofera de 100.000 de euro pentru goalkeeperul celor de ...

Pas consistent spre normalitate la CSM Politehnica Iași
01/06/2020 15:36

Trupa lui Mircea Rednic va relua de astăzi antrenamentele colective şi nu va mai reveni in cantonament, insă gruparea ieşeană va trebui să işi asume răspunderea legală in acest sens, după cum se arat ...

Ajutor neaşteptat pe perioada stării de alertă pentru CSM Politehnica Iași! „Ar fi prea frumos...”
01/06/2020 15:35

Trupa lui Mircea Rednic a susţinut ieri primul antrenament normal după aproape trei luni in care a fost nevoită să se pregătească online sau in grupuri de cel mult patru fotbalişti. Şedinţa de pregăti ...

Maraton de meciuri în Serie A - Care vor fi noile ore de start
01/06/2020 10:37

Serie A se va relua la 20 sau 21 iunie după intreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, iar liga profesionistă italiană a decis că vor fi meciuri in fiecare zi a săptămanii, informează gazzzetta.it ...

Ploaie de goluri in Bundesliga
01/06/2020 10:34

 Spectacolul a fost la el acasa duminica in Bundesliga. In cele doua meciuri programate in ultima zi a saptamanii s-au marcat nu mai putin de 12 goluri! In primul meci al zilei, Borussia Monchengladbach ...

VIDEO Cât să te chinui pentru a rata dintr-o asemenea poziție?
31/05/2020 10:54

 Asa cum există cărti si analize despre cum poti marca in fotbal, ar trebui să existe si un manual al ratărilor, acolo unde o asemenea fază ar trebui să ocupe un loc de cinste. S-a petrecut ...

Optimism într-un club sufocat de datorii!
29/05/2020 12:11

La o săptămană după ce a organizat, in aer liber, conferinţa de presă ce a prilejuit prelungirea contractului antrenorului Mircea Rednic pană la finalul actualului sezon, gruparea ieşeană a fost reprez ...

Doar o secţie de la cluburile ieşene de seniori reia antrenamentele pe 1 iunie!
28/05/2020 11:19

Mult discutatele eliminări de restricţii incepand cu 1 iunie sunt aşteptate cu sufletul la gură de intreaga mişcare sportivă. În afară de formaţiile de fotbal din Liga 1 şi cateva din eşalonul s ...