Anno 1503: The New World Review

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 15:48

Anno 1503: The New World Review

  Settlers 2, Caesar III, Anno 1602: Creation of a New World. Trei jocuri, trei veri cu adevarat fierbinti pentru mine. Atat de fierbinti, incat in anii respectivi era de fiecare data sa pic examenele la facultate. Da, e adevarat, imi plac la nebunie jocurile de strategie ce pun accent foarte mult pe latura economica, dar urasc simulatoarele exclusiv economice, gen Capitalism si chiar unele jocuri Tycoon. Cum pana la aparitia lui Settlers V mai este, iar Caesar IV nu a fost nici macar anuntat, am fost foarte bucuros cand am primit Anno 1503: The New World, un joc in care mi-am pus mari sperante ca o sa ma tina lipit in fata monitorului.

Anno 1503: The New World Anno 1503: The New World

     Pentru cine n-a jucat prima parte, principiul dupa care functioneaza Anno 1503 este simplu: avand la inceput o corabie sau mai multe trebuie sa intemeiezi pe cel putin o insula de pe harta o mica asezare ce, cu pricepere si mai ales rabdare, se poate transforma intr-un oras prosper. Demult n-am mai inalnit un joc care sa imi puna atat de mult rabdarea la incercare. Nu, nu ma refer la grafica caruia in general nu am ce sa ii reprosez. Dimpotriva, desi este o combinatie de 3D si 2D, adica cerinte de sistem relativ mici, Anno 1503 este unul dintre putinele jocuri aparute in ultima vreme care efectiv iti incanta ochii. Apa, terenul, cladirile si unitatile, toate sunt zugravite in culori vii care te ajuta sa le deosebesti unele de altele si care doar dupa o perioada foarte lunga de timp, cel putin opt-noua ore de joc, ajung sa iti oboseasca privirea. Uneori, gradul de detaliu este asa de mare incat poti vedea chiar si crapaturi in peretii unor case acoperiti de plante agatatoare. Singurul lucru pe care il reprosez este numarul mic de animatii al corabiilor.
     Nu, nu este vorba nici de aspectul sonor. Muzica este destul de variata si se schimba in functie de ceea ce faci, de zona in care te uiti, iar cei care au jucat si prima parte vor redescoperi anumite melodii, ce-i drept putin modificate. Daca veti juca la viteza normala, veti fi pur si simplu izbit de o avalansa de sunete, de la murmurul continuu al locuitorilor tai, mugetul vacilor, bubuitul tunurilor pana la galopul cailor sau ciripitul pasarilor.

Anno 1503: The New World Anno 1503: The New World

  Trebuie sa ai o mare rabdare privind modul in care se dezvolta economia, iar prosperitatea unui oras nu este deloc un tel usor de atins. In Anno 1503 exista cinci grade de dezvoltare economica determinate de cele cinci categorii sociale din care pot face parte locuitorii unei asezari: pioneers, settlers, citizens, merchants si aristocrats, grade care se reflecta in aspectul caselor. Fiecare etapa necesita in primul rand materiale de constructii: lemn, piatra, unelte sau marmura. Dintre acestea, cele mai importate sunt uneltele fara de care nu puteti ajunge la stadiul de settlers care este faza critica a jocului, deoarece din acest moment veti incepe sa aveti cu adevarat profit. Astfel, indiferent ca jucati campania single-player sau unul din scenariile cu care vine jocul, va trebui, dupa ce ati asigurat un necesar de lemne si mancare, sa construiti cat mai repede ore mine, small ore smelter si smith.
     In al doilea rand, fiecare grad de dezvoltare economica necesita construirea unor anumite cladiri in a caror raza, indiferent de ce tip sunt, trebuie sa se afle casele pentru ca acestea sa evolueze. Cele mai importante sunt taverna (apetitul colonistilor pentru alcool este impresionant), scoala si market stalls. Spre deosebire de Anno 1602, la scoala veti putea face o serie de cercetari militare si economice grupate relativ arborescent ce necesita o anumita cantitate de knowledge points. Aceasta cantitate este limitata si se reface si variaza in functie de numarul locuitorilor, de existenta unei universitati si biblioteci si de stadiul economic.
          S-a eliminat sistemul de taxe si s-au introdus market stalls ce constituie cea mai importanta modalitate de a obtine profit, a doua fiind comertul. Fata de Caesar III, vanzatorul nu trebuie sa se plimbe pentru a isi vinde produsele, ci invers. Locuitorii, in functie de necesitati, trebuie sa se deplaseze pana la aceste tarabe pentru a cumpara produsele respective, la fel cum trebuie sa se deplaseze, de exemplu, pana la biserica pentru a se ruga. O alta deosebire fata de jocul celor de la Impression Games este ca market stalls nu au o raza de actiune, ele pot fi asezate oriunde, insa aprovizionarea si implicit obtinerea unui profit se va face cu o viteza mica.

Anno 1503: The New World Anno 1503: The New World

I     In al treilea rand, fiecare grad de dezvoltare economica necesita aprovizionarea locuitorilor cu anumite tipuri de marfuri ce variaza de la mirodenii si tutun pana la bijuterii si vinuri. Ele sunt obtinute prin intermediul minelor, fermelor sau al atelierelor. In cazul fermelor ale caror produse nu este necesar sa fie prelucrate, cum ar fi mirodenia sau plantele medicinale, trebuie construit un drum pana la ele, cu conditia ca acesta sa duca exact in usa cladirii respective. Productivitatea fermelor este data de trei factori: de tipul terenului (recolta va fi zero in cazul unei plantatii de tutun construita pe o insula pe care nu poate fi cultivata aceasta planta sau productia de lana va fi foarte redusa daca nu lasati spatiu in jurul fermelor de oi), de frecventa secetelor si de existenta unei fantani. Chiar si in situatia in care veti avea o ferma cu productivitate 100%, aceasta va creste daca veti construi o fantana care diminueaza substantial efectele secetei.
     In cazul produselor ce trebuie prelucrate, pentru o productivitate maxima, trebuie construit atelierul corespunzator in a carui raza vor intra fermele respective, caz in care nu va trebui sa trageti drum pana la ele de la warehouse sau marketplace, ci doar pana la atelier.

Anno 1503: The New World Anno 1503: The New World

  Si aici, ca si in prima parte, un rol important il are modul in care grupati cladirile ce fac parte din acelasi lant economic al unui produs, precum si raportul cantitativ dintre cele cu ajutorul carora se obtine un produs primar si cele care il prelucreaza. De exemplu, raportul optim dintre hops farms si brewery este de 3 la 2, iar pentru a obtine silk cloth trebuie sa construiti indigo plantation, dye works si doua silk plantations. Productivitatea mai poate fi influentata de modernizarea anumitor cladiri caracterizate prin raportul dintre materiile prime intrate si produsele iesite, precum si de viteza cu care sunt procesate. Din pacate, unele cladiri veche trebuie daramate pentru a putea fi construite unele noi, ceea ce implica, pe langa costul de operare mai mare, si un consum suplimentar de materii prime.
     Consumul suplimentar de materii prime apare si atunci cand casele revin la forma initiala in care erau, daca ati reusit sa reasigurati cantitatea necesara de produse aferente gradului de dezvoltare economica respectiva. Profitul se calculeaza relativ usor: el se obtine scazand veniturile rezultate de pe urma exporturilor si ale produselor vandute la market stalls din costurile totale de productie si mentinere ale cladirilor si unitatilor militare si cheltuielile provenite ca urmare a importurilor.

Anno 1503: The New World Anno 1503: The New World

     In general, desi jocul ofera patru trepte de viteza, este indicat sa parcurgeti o misiune la viteza normala sau chiar si mai mica, mai ales cand trebuie sa fiti in trei locuri deodata in acelasi moment. Pe de alta parte, viteza maxima a jocului poate fi uneori prea lenta. De asemenea, daca balanta de cheltuieli si venituri devine negativa, puteti opri productia anumitor cladiri sau le puteti chiar demola, caci in Anno 1503 unele bunuri pot fi produse in doua moduri, dar si o cladire poate produce doua bunuri, simultan sau alternativ. Este indicat insa ca aceste ajustari sa se faca pentru perioade mici de timp pentru a va asigura o aprovizionare, chiar si intermitenta, pe masura cerintelor locuitorilor. Cum acest lucru nu va ajuta de cele mai multe ori, este recomandat sa salvati des, astfel incat sa puteti relua jocul din momentul in care va puteti redresa concret economia. Acesta este testul care va poate pune rabdarea la grea incercare si care va poate determina sa abandonati jocul sau sa continuati cu mai multa indarjire. Din cauza numarului mare de cladiri, produse si servicii, va veti confrunta foarte des, fata de seria Settlers de exemplu, cu situatii in care nu va veti putea da imediat seama ce anume merge prost, de ce nu aveti o economie robusta.

Anno 1503: The New World Anno 1503: The New World

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:11

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Coronavirus: Cehia și Slovacia vor declara starea de urgenţă
29/09/2020 00:33

Slovacia şi Cehia vor declara fiecare starea de urgenţă in această săptămană pentru a lupta impotriva pandemiei de COVID-19, au anunţat, luni, separat premierii celor două ţări care au inregistrat o ...

 COVID la Judecătoria Brăila
28/09/2020 15:30

  Activitatea la Judecătoria Brăila va fi restransă in perioada 29 septembrie - 9 octombrie, după ce doi judecători şi un grefier au fost confirmaţi cu virusul COVID-19. „Se restrange activit ...

Inaugurarea Parchetului European: angajament ferm luat de procurorii europeni și de Laura Codruța Koveși
28/09/2020 15:00

 O şedinţă de a inaugurare a Parchetului European (EPPO) a avut loc luni, la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), pentru a marca debutul oficial al activităţilor EPPO, in cursul căreia şef ...

NY Times: Trump nu a plătit impozit pe venit în 10 din ultimii 15 ani
28/09/2020 13:39

 Presedintele Statelor Unite Donald Trump a plătit doar 750 de dolari in impozit pe venit la nivel federal atat in 2016, anul in care a candidat pentru presedintia SUA, cat si in primul său an la Casa Al ...

 O asistentă de la Spitalul Județean Botoșani, ucisă de COVID
28/09/2020 12:30

  O asistentă de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” Botoşani a decedat, in noaptea de duminică spre luni, ca urmare a infectării cu virusul ...

 Consiliul Județean Sălaj va fi condus de un rapsod
28/09/2020 12:02

  După 16 de ani de dominatie PSD, liberali au caştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj, potrivit datelor parţiale publicate de rezultatevot.ro. Castigăto ...

 Peste 4.000 de misiuni, în doar trei zile, pentru pompieri
28/09/2020 11:55

  Pompierii militari au gestionat 4.158 de intervenţii in situaţii de urgenţă la nivel naţional, in perioada 25 - 27 septembrie, majoritatea de asistenţă medicală, echipajele SMURD acţionand pent ...

 Război crunt între Armenia și Azerbaidjan - sute de morți, atacuri cibernetice
28/09/2020 11:30

  Armenia a pierdut peste 550 de de oameni in timpul luptelor de duminică pe linia de contact din Karabakh, transmite Interfax. „Potrivit informatiilor primite, fortele armate armene au suferit d ...

 Accident grav la Cluj. Un camion a intrat într-o casă
28/09/2020 11:12

  Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane a informat că pe DN1F (E81) Cluj-Napoca - Zalău, pe raza localitătii Topa Mică, judetul Cluj, a avut loc o coliziune intre două ...

 Al doilea val de COVID închide Londra
28/09/2020 10:58

  Pub-urile, restaurantele şi barurile ar putea fi inchise pentru cel puţin două săptămani, iar intalnirile cu familia ar putea fi interzise in noua stare de urgenţă. De asemenea, vor rămane desch ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei