Anomaly: Warzone Earth – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 16:24

Anomaly: Warzone Earth – RePlay Review

Acum nu chiar atât de mulţi ani încât să folosesc cuvinte precum odinioară sau formule stilistice gen când se băteau urşii în coade, Tower Defense era un tip de hartă personalizată din RTS-uri al cărei obiectiv era să construieşti o defensivă capabilă să respingă valuri din ce în ce mai puternice de inamici folosind abilităţi adeseori complementare. Urmărind populaţia în creştere de entuziaşti ai acestui stil de gaming în care puteau, nederanjaţi, să-şi fumeze ţigările cu o mână în timp ce desemnau comenzi leneşe cu palma cealaltă, diverşi producători s-au trezit cu o piaţă neexploatată şi au deschis robinetul unor clone care, făcute buchet, au zămislit un nou gen în industria gaming-ului.

Genul s-a născut probabil din dependenţa acută creată de Battle.Net în vremurile medievale ale lui Warcraft III, când fiecare referinţă culturală la modă, de la Pokemon la Harry Potter, avea un reprezentant tematic în acest tipar de hărţi modificate.

Apoi s-a răspândit şi pe ecranele smartphone-urilor, probabil cel mai cunoscut joc de gen fiind Plants vs. Zombies (disponibil şi pentru PC). Cu toate astea, pe parcursul a miliarde de ore irosite în faţa valurilor nesfârşite de monstruleţi ce trebuiau opriţi, nimeni nu şi-a pus întrebarea cum se simt invadatorii. De ei cine are grijă? Pe ei cine îi plânge după ce sunt făcuţi scrum de către structurile care trăznesc, scuipă, bombardează sau mitraliază tot ce le intră în rază?

Pe această premisă a pornit colectivul 11 bit Studios când ne-a livrat Anomaly: Warzone Earth, un experiment care poate fi descris ca „tower offense”, în principiu fiindcă rolul tău e să asediezi fortificaţii şi să ajungi la obiective amplasate la capătul unor peregrinări printre turele de diverse tipuri, mărimi şi forme. Pentru a îndeplini această misiune, ai la dispoziţie un convoi de maxim 6 vehicule de tot atâtea tipologii şi avatarul tău pe tabla de joc, numit foarte sugestiv Hero sau Commander.

Dar mai multe despre asta după ce vă povestesc cum s-a ajuns în situaţia în care nepoţii noştri trebuie să ghideze convoaie printre turnuri.

Suntem în anul…

2018. Dacă mă uit la calendar, cam peste şase ani şi ceva. Nepoţii noştri suntem de fapt tot noi, dar ne-au dat bărbile, iar scena descrisă e făcută mai mult sau mai puţin muci de către bucăţile unei nave spaţiale naufragiate în Baghdad şi Tokyo. Unde mai pui că în jurul acestor relicve rătăcite, nişte maşinării au răsărit din pământ ca turnuleţele din Pantelimon.

Tu, vajnicul erou, adică un omuleţ care n-ar ieşi cu nimic în evidenţă dacă n-ar avea un costum dotat cu superputeri, trebuie să învingi o rasă de fiinţe mecanoide care au prins rădăcini, atât la propriu cât şi la figurat, în centrul acestor metropole. Dar după cum ne-a învăţat recent Osama bin Laden, niciun om nu e antiglonţ, drept pentru care prezenţa avatarului e complementată de un convoi pentru care abilităţile costumului acţionează ca mecanic, nor de gaz fumigen, opţiune pentru distragerea inamicilor sau bombardament de pe orbită.

Ocazional, pachete de întăriri vin sub forma „muniţiei” pentru abilităţi, în speţă când distrugeţi turnurile inamice. Utilizarea lor inteligentă e absolut obligatorie pe nivelul de dificultate Hardcore, motivată de existenţa unui clasament mondial şi pachetul de achievements.

Aşadar, şase tipuri de vehicule pot compune coloana pe care sunteţi desemnaţi să o călăuziţi. Precum turnurile din Tower Defense, fiecare dintre ele are o specializare şi atât compoziţia convoiului, cât şi ordinea în care le aranjaţi va contribui la probabilitatea de succes pe care o are călătoria în teritoriul inamic. Fireşte, nu aveţi de la început acces la toate şi deblocarea se face succesiv, pe parcursul celor 13 misiuni care alcătuiesc modul Story:

  1. APC – sau Armored Personnel Carrier. „Bursucul” ilustrat pe marile ecrane în Aliens al lui James Cameron este prima unitate din menajerie, cu o armură decentă, dar un damage neglijabil.
  2. Crawler – una dintre cele mai răspândite tipologii mecha, Crawler-ul face damage masiv şi are cea mai mare rază dintre vehicule, dar este şi extrem de fragil.
  3. Shield – un generator de scut pe roţi care creează o „umbrelă” protectoare pentru vehiculele apropiate din convoi.
  4. Tank – cu o armură puternică şi un damage decent, tancul poate deschide calea caravanei fără frica unei distrugeri iminente.
  5. Dragon – un tanc ce trage în două direcţii cu lansatorul de flăcări integrat, Dragonul are marele avantaj de a adăuga un efect DoT (damage over time) ţintei sale.
  6. Supply – un vehicul de suport care se încarcă cu fiecare turn distrus. Odată ce aţi umplut şase charge-uri, o abilitate va fi generată pe platforma maşinăriei, al cărei conţinut este desemnat de nivelul de upgrade al automobilului.

Pentru că da, vă puteţi îmbunătăţi mastodonţii de metal până la maxim trei niveluri. Iar uUn echilibru între compoziţie şi nivelul de upgrade va fi absolut esenţial ca să îndepliniţi obiectivele primare, precum şi achievement-urile şi medaliile pentru eficienţă, nivel ridicat de distrugeri sau o rută cât mai eficientă.

Controlul e limitat de alegerea unui traseu prin determinarea direcţiei la fiecare intersecţie. Harta tactică, precum şi invocarea sistemului de abilităţi pun pe pauză cursul evenimentelor, făcând toată tărăşenia mai uşoară decât vă aşteptaţi. Cu toate astea, un nor aruncat la timpul potrivit poate permite scutului să se regenereze, un repair zvârlit în zona de foc intens poate atenua considerabil puterea de foc inamică, iar faptul că aveţi pauză la discreţie nu răpeşte un anume tempo jocului.

Povestea, pe de altă parte, e destul de superficială, iar poantele sunt englezeşti scrise de producători polonezi. La fel de bine însă, universul nu se ia extrem de în serios şi poate fi descris mai degrabă ca fiind „drăguţ” decât „penibil”. Aspect care se extinde şi asupra coloanei sonore.

Să zicem că dacă aveţi nevoie de motive pentru care să vă îngrijoraţi, asta ar fi cam lungimea jocului. Eu, un individ nu intimidant de strălucit, l-am terminat într-o după-amiază. Sigur, după campanie se deschid două noi moduri de joc – Baghdad Mayhem şi Tokyo Raid, dar longevitatea nu câştigă legendar de mult şi faptul că decorul are doar două formaturi, în funcţie de oraşul ales, nu este nici el un aspect încurajator (în ciuda atenţiei cu care au fost construite).

Daaaar, toate astea vin sub umbrela unui preţ foarte conştient de ce oferă întregul pachet: 9,99 EUR. Drept pentru care, raportat la calitatea produsului, se poate spune despre Anomaly că e foarte cost-efficient. Şi nu pot decât să încurajez achiziţionarea lui în cazul în care preferaţi lucruri drăguţe la preţuri decente.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei