Bionic Commando Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 18:32

Bionic Commando Review

Aceleași studiouri care și-au asumat datoria de a readuce la viață titlul platformer vechi printr-un joculeț la fel de condimentat pseudo 3D, s-au gândit acum că poate căpitanul Nathan Rad Spencer, strămoșul tuturor bărbaților macho, ar putea profita de pe urma unui univers 3D în toată regula, mult mai complex și, drept urmare, mult mai atractiv pentru jucătorii de pretutindeni.

Ce-am avut și ce-am pierdut

Zis și făcut. Astfel, GRIN, că despre studioruile rânjitoare era vorba, au scos de prin buzunare nu doar arsenalul de programatori și scenariști ambiționați din dotare, dar și experți în genetică, savanți puși pe șotii care, înainte de a explica nevoia augmentațiilor bionice, l-au transformat pe bunul Spencer dintr-un roșcat caucazian într-un mulatru get-beget, o încrucișare dubioasă între Bob Marley și Arnold Schwarzenegger-ul din perioada Mister Olympia. Partea bună: eroul ne scutește acum de întrebările dilematice din trecut, fiindcă poate în sfârșit să execulte salturi acrobatice. Partea proastă: el s-a ales cu alte slăbiciuni, deoarece orice erou veridic trebuie să aibă măcar câteva.

Astfel, Spencer fuge ca Necuratul de apă (sfințită?). Deși explicația științifică ar fi că un om normal nu ar putea să plutească la suprafață cu un braț bionic de câteva sute de kilograme atașat de corp, este puțin penibil să îl vezi pe erou cum se zgribulește ca o mâță plouată când traversează un pârâiaș care îi vine doar până la genunchi. Și e chiar enervant să vezi ecranul de game over când se presupune că același erou s-a înecat într-o apă care nu îi ajungea nici măcar până la buric. Celălalt aspect care nu face din Spencer chiar tipul eroului dezirabil este infirmitatea lui.

Probabil că producătorii s-au gândit că ne putem identifica mai ușor cu un personaj care este neputincios fără brațul lui mecanic. Dar adevărul este că între Nathan Spencer din Rearmed și cel de acum este o diferență ca de la cer la pământ. Nu doar că noul protagonist și-a pierdut acel aer ”cool” odată cu inocența de desen animat, dar s-a maturizat urât. Acum pare mereu stresat de facturile la întreținere, plictisit de viață și mai ales, complexat de propria condiție fizică.

Lume nesuferită

Desigur, este suficientă o scurtă privire în actualul univers Bionic Commando ca să înțelegeți de ce Nathan suspină de parcă viața sa ar fi un calvar. Lumea a luat-o pe arătură: soldații bionici, odată respectați pentru modul elegant în care mențineau pacea, sunt văzuți acum de oamenii simpli ca o amenințare la adresa speciei. Lungile serii de exterminări ale bionicilor i-au determinat pe majoritatea soldaților speciali să se ascundă sau să devină nelegiuiți, mulți alăturându-se grupării teroriste BioReign, care și-a jurat să impună o nouă ordine mondială.

Eroul nostru a fost mai (puțin?) norocos. El a fost arestat și condamnat la moarte, când evenimentele tot mai tensionate din orașul Ascension i-au oferit o portiță spre libertate. Guvernul i-a dat înapoi lui Spencer brațul bionic, pentru ca fostul deținut să îl ajute în lupta împotriva BioReign. Pentru a folosi focul împotriva focului, autoritățile au apelat la Super Joe, agentul pe care Spencer l-a salvat din ghearele neo-naziste în jocul platformer. În noul titlu, el îl șantajează pe erou cu detalii despre iubita de mult pierdută și, chiar dacă în titlul arcade vă puteați trage lejer de brăcinari cu el, este acum în vorbă și port ceva mai nesuferit ca gigelul care te sperie la începutul lui Half Life 2.

Restul fețelor sunt un talmeș balmeș necunoscut, niște manechine pe care Spencer le tratează foarte familiar, dar în fața cărora jucătorul ridică nedumerit din sprânceană. Deși meniul conține un fel de codex care explică originea personajelor, de multe ori ele par introduse forțat și acoperă nefiresc falia dintre platfomer și titlul action-adventure.

Așadar, ne este tot mai greu să recunoaștem în Bionic Commando titlul plin de vitalitate, cu farmec ușurel și replici piperate. Totuși, GRIN a considerat că includerea brațului bionic este suficientă pentru a aminti de atmosfera platformerului și nu a pierdut niciun prilej pentru a defila cu brațul metalic pe podium. Spre deosebire de varianta de consolă, în varianta PC mi s-a părut mai facilă folosirea brațului, fiindcă puteți apela la mouse și tastatură.

GRIN a implementat după misiunea introductivă a jocului chiar și un tutorial concentrat care face o treabă destul de bună în a vă prezenta noua jucărie. Mai amuzant e că deşi voi sunteți dispuși să renunțați la consolă, producătorii nu sunt, ei neadaptând ajutorul contextual la tastele keyboard-ului. Astfel, veți fi nevoiţi să navigați inițial prin meniu pentru a afla ce tastă corespunde literelor de pe controller.

Lăsând dovada de lene a producătorilor la o parte, adevărul este că arma din dotare a lui Nathan este un pic prea puternică. Ea vă permite folosirea inamicilor pe post de șuruburi la fixarea zidurilor, o deplasare de Tarzan prin mediu precum și înlăturarea de obstacole cât ai zice pește. Și pe măsură ce veți juca, Rad își va aminti noi ghiumbuștucuri, ajutat de ploaia de achievements care funcționează aici ca un sistem de experiență.

O bilă albă poate fi oferită aici producătorilor pentru că au reușit să găsească achievementurilor și altă utilitate decât satisfacția personală adusă jucătorului. În sfârșit, 100 de headshot-uri chiar îți îmbunătățesc precizia tirului, iar omorârea a niscava roboți te transformă într-o mașină de ucis. Iar spre final veți fi chiar în stare să dansați un balet ucigător, folosindu-vă de braț ca o panglică tăioasă.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:37

BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
24 de milioane de americani riscă să moară de foame. „Este cea mai mare criză alimentară din istoria recentă a Americii
28/11/2020 10:50

Aproape 24 de milioane de americani riscă să nu aibă ce manca. Numărul a crescut cu un sfert, de la izbucnirea pandemiei de Covid-19. Cozile din fata băncilor de alimente si a cantinelor sociale sunt din c ...

FOTO/VIDEO - ȘOCANT!  BĂTAIE cu MĂRUNTAIE de PORC în parlament
28/11/2020 10:45

Parlamentul taiwanez, ce are reputaţia de a fi frecvent scena unor confruntări haotice intre aleşii de la putere şi din opoziţie, a inregistrat vineri un nou incident in care au fost aruncate măruntaie ...

Coronavirus: Republica Moldova instituie stare de urgenţă până la 15 ianuarie 2021
28/11/2020 09:26

 Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) de la Chişinău a decis, vineri, intr-o şedinţă condusă de premierul Ion Chicu, insituirea stării de urgenţă pe intreg teritoriul ...

Condamnari dure intr-unul din dosarele ANRP: Crinuta Dumitrean si milionarul Horia Simu - 6 ani, iar expertul Alin Dima - 9 ani si 8 luni
27/11/2020 20:40

Fosta sefa a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) Crinuta Dumitrean, a fost condamnata, vineri, 27 noiembrie, la 6 ani si 3 luni inchisoare pentru abuz in serviciu si luare de mita, in ...

FOTO/VIDEO - Moartea unui cal de curse, răzbunată prin condamnarea jocheului la închisoare. Animalul a murit după ce ar fi fost biciuit cu cravaşa până la epuizare
27/11/2020 15:00

Un jocheu irlandez a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare şi i s-a interzis să practice echitaţia timp de cinci ani pentru moartea calului său, transmite Agerpres. Animalul a murit după ce ...

Donald Trump a  recunoscut că va părăsi Casa Albă. Află și în ce condiții
27/11/2020 14:45

Trump spune pentru prima dată că va părăsi functia dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden Presedintele Donald Trump a declarat pentru prima dată că va părăsi mandatul dacă Colegiul Electoral v ...

Trump spune că distribuirea vaccinului anti-Covid va începe săptămâna viitoare
27/11/2020 08:45

Presedintele SUA, Donald Trump, a spus joi că distribuirea vaccinului impotriva coronavirusului va incepe săptămana viitoare si in săptămana de după aceasta, relatează Reuters. Vorbind militarilor ameri ...

ANM - 36 de judete sunt sub cod galben de ceata in aceasta dimineata    Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
27/11/2020 08:33

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Diego Maradona a fost înmormântat alături de părinții săi
27/11/2020 08:00

Maradona a fost inmormantat  in cimitirul „Jardin de Bella Vista", alături de părintii lui - Dona Tota si Don Diego. Deschis in anii 1980, este un cimitir privat inconjurat de verdeată, la 35 ...

Accident în Giurgiu. O autocisternă bulgărească încărcată cu sodă caustică s-a răsturnat
26/11/2020 12:28

O autocisternă bulgărească incărcată cu sodă caustică s-a răsturnat joi pe DN 5 B, la ieşirea din localitatea Schitu, judeţul Giurgiu, pe sensul de mers spre localitatea Ghimpaţi. Pompierii din cadr ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei