default

Dimensiune font:

Bulletstorm Review

| 22-10-2012 16:37

Bulletstorm Review

Hot Shots, Spaceballs, Naked Gun, Scary Movie… toate aceste filme şi-au adus contribuţia pe altarul amuzamentului nostru. Dacă nu le-ai văzut încă, stai cu faţa la colţ 15 minute, ai ratat poate cele mai bune parodii ale eroismului, fricii şi SF-ului; dar probabil că n-ai ratat Serious Sam, dacă e să ne mutăm pe tărâm interactiv.

Despre o astfel de idee discutăm azi, pentru că Bulletstorm e o adevărată maşină de ucis. Şi încă una atât de distractivă, încât nu mai vezi pe unde tragi din cauza sângelui. Nicio problemă, un BlindFire este şi el răsplătit, mai ales dacă eşti şi blând atins de membre retezate sau bucăţi de creier bine frăgezite.

Cu inamicul în lesă

Generalul Sarrano trebuie să ia Premiul Nobel pentru literatură. Aia porcoasă. Cred că am auzit în jocul ăsta zeci de combinaţii de insulte care l-ar face să roşească chiar şi pe Duke Nukem. Desigur, pe lângă alintarea soldaţilor săi cu referinţe sexuale, generalul nostru mai e şi conducătorul unui grup de asasini, cunoscuţi colectiv drept Dead Echo. De partea opusă se află Grayson Hunt, acum doar Echo şi cam dead dacă ar da nas în nas cu Sarrano, împotriva căruia s-a revoltat. Şi pe bună dreptate, dacă vei avea răbdare să urmăreşti dialogurile punctate de fraze sforăitoare şi goale de sens, într-un discurs comunist despre cum nu există inocenţi adevăraţi. Cei doi sfârşesc prin a se reîntâlni lângă planeta Stygia, se dau cap în cap cu navele şi aterizează extrem de forţat într-un mediu luxuriant, dar plin de primejdii. 

Prea mult limbaj colorat dăunează însă, iar după vreo două ore deja eşti sătul de atâtea combinaţii de “f..ck” cu “dick” şi ai vrea să-i faci să tacă. Pe deasupra, povestea este suficient de telenovelistică pentru a o ignora complet chiar dacă Ishi, de exemplu, ar fi avut potenţialul unui personaj complex datorită luptei sale cu inteligenţa artificială care vrea să preia complet controlul. Şi Hunt are momente depresive şi de vinovăţie, dar acestea nu fac decât să enerveze, hai mai repede cu următorul nivel de măcel.

Şi până la urmă care-i treaba cu lesa? Ei bine, această mică găselniţă transformă Bulletstorm dintr-un shooter cretinel într-un joc ce te poate distra cu mult mai mult decât te-ai aştepta. Lesa este un dispozitiv ataşat de mâna lui Hunt care acţionează precum limba unui cameleon. Se întinde, prinde prada şi o aduce la tine, doar că nu e o insectă delicioasă, ci un inamic ce trebuie făcut bucăţi. În combinaţie cu armele, elementele din mediu şi o cizmă ce poate fi înfiptă fără jenă în moaca adversarilor, avem de-a face cu arta omorului în toată splendoarea ei.

Cele şase-opt ore de poveste nu fac decât să arunce împotriva ta sute de mutanţi supăraţi, înarmaţi până în dinţi şi suficient de “destupaţi” să nu se împingă toţi fix în faţa armei tale. Şi tocmai pentru că doar atâta faci, să omori în toate direcţiile, deja mă plictisisem pe la capitolul 4, dar în virtutea măcelului am mers mai departe.

131 de motive să ucizi

De ce n-am abandonat campania? Pentru că toate metodele de a ucide se cuantifică în ceea ce producătorii au numit Skillshots, 131 la număr şi care se deblochează pe măsură ce foloseşti arme noi şi imaginaţia din dotare. Practic, aproape orice obiect din mediu poate deveni o armă, chiar dacă indirect: o serie de ţepuşe fac un Voodoo Doll dintr-un monstru, în timp ce un cactus poate fi folosit pentru Priked; zonele cu apă şi electricitate abia aşteaptă o lesă care să transforme inamicii în schelete arzânde; şuturile cu bocancul trimit mutantul în aer unde poţi să-l împuşti, dar deja un Bullet Kick e banal. Aşa că îl mai poţi împinge de ceva ori până îl faci Graffiti de pereţi. Un butoi explozibil bine plasat împrăştie tone de sânge pe ecran, aşa cum îi stă bine unui Enviro-Mental, ba chiar poţi reuşi şi un Double Penetration împreună cu AI-ul sau amicul de măcel din multiplayer.

Dacă ceva sună suspect la ultimul exemplu, n-am terminat. Avem şi Rear Entry, asta dacă reuşeşti să împuşti un monstru în fund; Mercy implică un glonţ plasat în… bijuteriile coroanei, ca apoi un Headshot să-i curme suferinţa. Astfel de nume nu pot decât să facă legătura cu limbajul fără perdea şi cu tot gameplay-ul care nu se ia nicio secundă în serios, spre deosebire de povestea telenovelistică. Avem şi tot felul de plante carnivore, sau plante care aruncă spori otrăvitori sau halucinogeni, astfel că adesea e util să laşi inamicii să se omoare între ei, ca tu să intervii pentru a culege laurii. Poţi oricând şi să aluneci spre inamici, mişcare utilă pentru a te apropia rapid de cei mai îndepărtaţi, ca apoi sa le faci de petrecanie în 131 de moduri. Iar pentru a sublinia „realismul” şi "seriozitatea" jocului, poţi aluneca şi în sus. Pe scări. Cu viteză.

N-am uitat de arme. În total 8, incluzând şi lesa, au fiecare upgrade-uri pentru capacitatea încărcătorului şi charge shot, o lovitură specială extrem de puternică. Lesa vine cu un Thumper, un fel de chain lightning dacă vrei, care odată activat aruncă în aer şi paralizează inamicii, pe care nu mai trebuie decât să-i culegi ca pe prune. Ce-i drept, dintre toate armele am folosit cel mai mult tot puşca iniţială, deşi pentru a debloca cât mai multe Skillshot-uri trebuie să te foloseşti de întreg arsenalul.

Puşca de asalt şi shotgun-ul funcţionează exact cum îţi imaginezi, dar mai aparte este flailgun-ul. Acesta aruncă două grenade legate de un lanţ, cam în stilul proiectilelor destinate distrugerii pânzelor la navele clasice (chain shot); evident, lanţul imobilizează inamicul, iar grenadele fac poc şi îi dau găuri adiţionale. Am apreciat foarte mult şi puşca cu lunetă, care nu doar te ajută să scapi de monştrii plasaţi în zone înalte; odată tras, glontele trebuie controlat spre ţinta ce fuge înnebunită, iar lovirea monstrului se traduce într-o secvenţă în slow motion în cadrul căreia explodează membre şi capete. Dacă reuşeşti un headshot, cu atât mai bine.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
Coronavirus Romania. 823 de cazuri noi si 19 decese in ultimele 24 de ore. Record de pacienti la Terapie Intensiva: 419
03/08/2020 14:32

 Numarul cazurilor noi de coronavirus raportat luni, 3 august, este de 823, iar cel al deceselor de 19. De la inceputul pandemiei pana acum, in Romania au fost confirmate 54.009 de cazuri de p ...

Australienii au scapat de sub control epidemia de COVID-19 - Stare de dezastru în statul Victoria
03/08/2020 09:18

Statul Victoria, al doilea cel mai populat din Australia, a declarat duminică stare de dezastru şi a impus o intedicţie de circulaţie pe timp de noapte in capitala Melbourne, in cadrul celor mai stricte res ...

Record de temperatura de 44,5 grade HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
02/08/2020 21:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

Gafă de proporţii uriaşe a conducerii PNL şi USR Prahova ! Ploieştiul în pericol să piardă clădirea primăriei !
31/07/2020 14:04

 Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.   Iar locul „ochit” de cele ...

BREAKING - Noi restricții anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Mască în spații deschise, activități interzise noaptea și distanță pe plajă
28/07/2020 20:44

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a aprobat in sedinta desfăsurată astăzi, 28 iulie, Hotărarea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 l ...

Putin își plasează arma supremă în Marea Neagră - Poate lovi România în câteva minute
27/07/2020 05:55

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat - duminică, la Sankt-Petersburg - că Marina militară rusă va fi dotată cu arme nucleare hipersonice şi cu drone submarine nucleare, acestea - potrivit Ministeru ...

Două îngrijitoare românce au primit moștenire peste un milion de euro de la italianul bogat pe care l-au îngrijit
25/07/2020 18:38

Două romance care lucrau ca ingrijitoare pentru un bătran din Italia, au primit după moartea acestuia un milion de euro. Bătranul le-a trecut in testament pentru că au avut grijă de el, insă rudele bărb ...

Româncă sunată în a șasea zi de vacanță în Grecia: Aveți COVID pozitiv. Cum a fost confirmată cu COVID-19 telefonic și ce a urmat.
25/07/2020 10:55

Iată integral mesajul femeii de 39 de ani, publicat pe Forum Grecia: ”Dulce si amar de Grecia Scrisoare către mine si către voi toti, sper să invătam ceva bun de aici Prima mea vacantă in Grecia ...

Grupare de proxeneti constituita de o familie
22/07/2020 20:47

 O familie din Buzau a ajuns in atentia DIICOT dupa ce a trimis tinere din Romania sa se prostitueze in Marea Britanie, Spania, Germania si Elvetia. Fetele erau racolate prin metoda "Lover B ...