Company of Heroes: Opposing Fronts – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 16:02

Company of Heroes: Opposing Fronts – RePlay Review

    Dacă nu aş fi jucat Company of Heroes nici nu m-aş fi atins de acest expansion pack. Dacă nu aş fi fost uimit de notele imense acordate acestuia nici nu aş fi citit review-urile respective. Dacă nu i-aş fi acordat câteva minute, apoi câteva ore şi apoi câteva săptămâni de joc, aş fi pierdut mult ca şi cultură de gaming şi aş fi catalogat CoH drept „un-alt-RTS-în-timpul-celui-de-Al-Doilea-Război-Mondial”. Din fericire, nu am făcut-o şi am asistat cu uimire la o revoluţie, căci Relic a făcut ceea ce aşteptam de mult timp: o revigorare a genului, fără schimbări majore şi neavenite. Pur şi simplu a adăugat elemente care au transformat un joc cu o mecanică cunoscută într-un drog care te ţine ore în şir lipit de monitor şi conectat la jocurile multiplayer.
        După succesul înregistrat, producătorii au făcut pasul pe care îl aşteptam şi au revenit cu Opposing Fronts, expansion care aduce pe partea de single-player exact ce mi-am dorit de la predecesorul său: se poate juca acum şi cu alte tabere, căci, oricât de atrăgătoare ar fi fost campania cu forţele americane, la final se simţea o dorinţă nebună de a pune mâna pe un King Tiger german în single-player. Dorinţa ne este acum îndeplinită şi soldaţii armatei Panzer Elite se vor afla sub controlul rozătorului nostru, alături de aceştia având acum posibilitatea să folosim şi tehnicile interesante de luptă folosite de British 2nd Army.
        Astfel, în Opposing Fronts avem la dispoziţie două campanii, ce pot fi abordate pe rând sau în paralel, dar care nu se întretaie direct ca şi poveste. Operation Market Garden prezintă o parte importantă a războiului, când forţele Aliate au încercat ocuparea unor poziţii strategice în Olanda pentru a trece Rinul către Germania folosind forţe aeropurtate. Însă povestea se concentrează în jurul a doi fraţi din armata nazistă care trebuie să respingă atacurile Aliaţilor şi să fortifice diferite locaţii strategice. De data aceasta, forţa armată pe care o veţi avea sub comandă se bazează pe viteza, rezistenţa şi versatilitatea tancurilor şi unităţilor motorizate, astfel că acum veţi putea folosi extensiv puternicele vehicule germane, care par de multe ori impenetrabile.

        Însă cea mai interesantă caracteristică a armatei Panzer Elite mi s-a părut posibilitatea forţelor de infanterie de a repara tancurile pe câmpul de luptă , astfel că se pot organiza de multe ori mici sesiuni de service direct pe front, foarte folositoare pentru reluarea cu rapididate a atacurilor. Această caracteristică este completată de Bergetiger, unitate care poate repara tancurile chiar şi după distrugerea acestora, un fel de necromancer, care poate readuce la viaţă o întreagă armată motorizată distrusă prematur pe câmpul de luptă. Însă timpul mare necesar pentru recuperarea efectivă face din această unitate o investiţie periculoasă în multiplayer, dar în campanii, folosind cu atenţie terenul şi trigger-ele AI-ului inamic, se poate transforma într-un adevărat Mesia.
        A doua campanie se desfăşoară tot în vara anului 1944, forţele britanice aflate sub comanda ta luptând în Franţa pentru a elibera oraşul Caen. Spre deosebire de Panzer Elite, British 2nd Army va fi folosită preponderent de cei care doresc să folosească fortificaţii puternice pentru a apăra poziţiile ocupate. Infanteria este foarte scumpă şi necesită de multe ori ajutorul unui locotenent care trebuie recrutat separat, tancurile nu pot face faţă în general unei lupte 1 la 1 cu unul german, dar inginerii au capacitatea de a produce relativ rapid linii întregi de apărare, de la saci de nisip până la puternicele tunuri Howitzer. De asemenea, buncărele pot fi echipate cu mitraliere mai puternice sau se pot săpa rapid tranşee care reprezintă adăposturi excelente pentru infanterie.

   Aşa cum declarau şi producătorii, British 2nd Army reprezintă alternativa ideală pentru jucătorii care nu au un stil de cotropitor şi preferă să ocupe câteva teritorii principale pe care să le apere apoi cât mai bine. Acest tip de strategie poate fi folosit contra AI-ului în jocurile skirmish, dar în multiplayer este necesară o planificare minuţioasă, deoarece hărţile oferă multiple căi de acces şi nu toate buncărele îşi pot roti armamentul în mai multe direcţii. Altfel riscaţi ca un singur vehicul rapid să distrugă un lanţ întreg de apărare, mai ales dacă acesta nu a fost plasat astfel încât să acopere toate zonele vulnerabile. Cu toate acestea, britanicii reprezintă o alegere interesantă, cu siguranţă adresată unor jucători experimentaţi şi care poate aduce mari satisfacţii, cum ar fi o lovitură de artilerie bine plasată care poate distruge un şir întreg de clădiri sau câteva tancuri care nu au fost scoase la timp din zona vizată.
        Un aspect interesant de notat este persistenţa misiunilor în timpul campaniilor single-player. Astfel, în loc să fii purtat dintr-o locaţie în alta, de obicei fără vreo legătură între ele, de data aceasta misiunile se desfăşoară pe acelaşi câmp de luptă, aşa că de exemplu poţi fi pus în postura de a cuceri o serie de puncte strategice, după care să le aperi imediat de un contraatac. Acest lucru contribuie foarte mult la imersiune, deoarece continuitatea acţiunii nu mai este chiar atât de fragmentată şi ai sentimentul că ce realizezi într-o misiune nu se duce brusc pe apa sâmbetei în următoarea.
        Mecanicile generale de joc însă nu au fost schimbate, aşa că sunt folosite în continuare cele trei resurse principale: Manpower – obţinut prin controlarea de teritorii, Combustibil – ce provine de la teritoriile ce produc această resursă şi Muniţie – la fel ca şi în cazul combustibilului. Ele trebuie gestionate cu mare grijă pentru că în general sunt necesare combinaţii ale acestora pentru crearea unităţilor mai puternice şi par aproape mereu insuficiente. Deşi gameplay-ul este foarte bine pus la punct şi oferă multe posibilităţi strategice şi multe combinaţii de unităţi create pe baza principiului clasic piatră-foarfecă-hârtie, există în continuare mici probleme care strică puţin impresia generală. Una dintre ele este pathfinding-ul defectuos în cazul vehiculelor, prezent încă din primul titlu. Şi cu toate că au fost promise îmbunătăţiri la acest aspect, nu s-au rezolvat foarte multe. Am asistant la câteva scene hazlii cu arme anti-tanc mobile care se blocau în obstacole invizibile sau cu tancuri care, odată ce dădeau peste o tranşee, pierdeau aderenţa, motorul fizic preluând controlul şi tancul sărind ca un cangur prin peisaj.

        CoH a fost printre primele jocuri care a anunţat suport DirectX 10 şi screenshot-urile aferente au fost folosite pentru a face comparaţii pe site-urile de profil, dar în afară de modificări la umbre acestea sunt prea subtile pentru a fi observabile în mijlocul nebuniei din timpul luptelor. Cu toate acestea, jocul arată în continuare absolut incredibil. Este cu siguranţă cea mai bună prezentare grafică dintr-un RTS pe care am văzut-o vreodată, poate că nu la absolut toate capitolele tehnice, dar cu siguranţă la impresia artistică. La fel ca şi în cazul predecesorului, motorul fizic Havok este prezent la datorie în Opposing Fronts, aşa că tancurile trec cu nonşalanţă prin ziduri, clădirile sunt complet distructibile – bucată cu bucată – exploziile sunt foarte detaliate iar trupurile neînsufleţite sar în aer într-un mod spectaculos, însă nu exagerat. Pe lângă toate astea, au fost introduse efecte meteo, ploaia şi fulgerele amintind de peisajele dezolante din S.T.A.L.K.E.R., ele afectând vizibilitatea şi viteza de deplasare a unităţilor.
        Sunetul este de asemenea o componentă bine realizată şi foarte folositoare. Asta deoarece este extrem de important să auzi o mortieră pentru a-ţi putea feri soldaţii la timp sau bubuitul distinctiv al unui Howitzer pentru a-ţi da seama că adversarul a investit timp şi reurse importante în construirea unui astfel de mamut, deci trebuie evitată zona de acţiune a acestuia. Pe partea artistică, coloana sonoră este de calitate şi, cu toate că melodiile nu ies în evidenţă, fiind acelaşi melanj de surle şi trâmbiţe menite te introducă în spiritul eroic promovat de acest tip de jocuri, ele completează foarte bine acţiunea din timpul luptelor.
        Deşi partea de single-player nu este deloc de neglijat, ea având chiar mai multe misiuni faţă de original (17 vs. 15), proba adevărată pe front se face cu prietenii pe Internet, aşa că în cazul unui RTS acest capitol este foarte important. Pentru multiplayer. Relic a folosit un sistem foarte inspirat, care permite o integrare fără probleme între expansion şi predecesor. Astfel, indiferent dacă deţii CoH sau OP (sau ambele), te poţi conecta la serviciul Relic Online şi ai acces la jocuri în funcţie de titlurile pe care le-ai cumpărat. Astfel, un jucător care are doar CoH poate lupta cu Wermacht-ul împotriva armatei britanice a unui jucător care are doar expansion-ul. Este o metodă folosită şi în cazul seriei Warhammer 40.000 şi reprezintă o soluţie foarte bună pentru cei care nu vor să fie constrânşi să cumpere două sau mai multe titluri doar pentru a juca de fapt unul dintre ele.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei