Condemned 2: Bloodshot – Xbox 360 Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 15:33

Condemned 2: Bloodshot – Xbox 360 Review

În opinia subsemnatului, unii producători de jocuri înţeleg ce înseamnă să faci un joc horror, alţii nu. Când te adresezi unui public suprasaturat de filme ce se doresc a fi înspăimântătoare, războaie şi poze macabre în fiecare an, jocuri cu cei mai urâţi monştri posibili şi MTV, trebuie să fii un pic naiv să îţi imaginezi că vechea schemă construită pe sistemul “monstrul sare din dulap, monstrul urlă, userul sare din scaun” încă funcţionează. Iar dacă o face, reacţia nu este una “plăcută”, ci doar un biet reflex primar. Un joc horror, după capul meu, se adresează unui public cât de cât mai cerebral decât media, care înţelege şi apreciază detaliile şi fineţurile design-ului intrat în construcţia produsului, şi din motivele enunţate mai sus alege să treacă peste “îmi cade craca în cap”, şi doreşte o atmosferă care să exceleze şi prin altceva decât scripturi stupide.

În Doom 3 atmosfera se dorea a fi înspăimântatoare doar pentru că era întuneric; şi la mine în dormitor este întuneric, dar nu o să mă vedeţi alergând crizat prin cameră din acest motiv. Stilul de joc era relaxat, pentru că stimulii nu funcţionau, şi ocazional te mai trezeai cu un zombie în spate. În Condemned: Criminal Origins pe de altă parte era absolut imposibil sa joci relaxat. Monolith nu s-a axat pe scripturi, ci pe o viziune coerentă asupra unui univers atmosferic care te “apăsa” doar prin simpla sa existenţă, în care creaturile vag umane, demente şi sărite de pe fix ce îl populau căpătau brusc sens, şi nu te făceau să sari din scaun, însă îţi induceau acea senzaţie atât de căutată de amatorii genului. Condemned nu s-a bazat pe “cheap thrills”, nu a explicat prea multe, lăsând jucătorul să tragă ce concluzii doreşte, subliniind doar “rădăcina” răului cu care eroul principal se lupta, cum îl afecta, şi cât de uşor este să te transformi şi tu în creatura pe care o vânezi, cu un final de-a dreptul excelent, ce bineînţeles că a lăsat loc inevitabilei continuări. Iar continuarea a venit, şi Monolith a zbârcit fix ce am apreciat în primul joc, alegând în schimb să marşeze pe jucabilitatea efectivă, feature-uri, şi pe explicaţii fără nici o noimă. Când creezi un mister atât de mare, îl cultivi cu grijă, îl uzi la rădăcină şi faci jucătorul să crape de curiozitate este foarte greu să vii cu un răspuns pe măsura aşteptarilor… iar de data asta, răspunsul a intrat în categoria “nu e bine”.

Ethan Thomas şi-a dat demisia, a luat sticla în mână şi a ales să uite de tot până un telefon îl determină să o ia de la început. Dacă în primul Condemned totul începea cât de cât uman, în partea a doua acţiunea o ia razna într-un amalgam de coşmaruri, monştri şi ciudăţenii încă din primul nivel. Ceea ce este OK, că doar d-asta e sequel, să fie mai mare, mai urât şi mai înspaimântator. Aşadar, oraşul este cel puţin la fel de sinistru ca şi înainte, sursele de lumină sunt extreme de rare, totul este gri, murdar şi dat peste cap. Ce e nou, deci?

În primul rând, sistemul de luptă a fost refăcut. Experienţa melee este radical mai “de impact” ca în prima parte, există combo-uri, şi poţi folosi decorul pentru a-ţi face praf inamicii. Nu vă aştepaţi la vreun caft super complex, ci doar la unul semnificativ mai rafinat decât ce aţi vazut în prima parte. Inamicii sunt cel putin la fel de demenţi, cu nebunia în ochi şi ranga în mână, sărind la tine ca şi cum tu, sau mai degraba lipsa ta este unicul lor scop de a exista, şi pe un nivel mai avansat de dificultate cel puţin se garantează transpiraţia pe controller. Avansarea “cu notă bună” garantează şi combo-uri noi, viaţă mai “mare”, plus alte ustensile pentru lupta de aproape. Mai mare deci, şi mai “urât”.

Continuând, Monolith a încercat să adauge mai mult sens avansului prin niveluri. Aşadar, dacă te descurci bine (eşti notat în consecinţă) recompensele pentru nivelul următor sunt şi ele mai suculente. Vă mai aduceţi aminte de stupizenia din prima parte, unde nu puteai căra un pistol şi o armă de apropiere în acelaşi timp, de îţi venea să spargi monitorul? Problemă rezolvată dacă luaţi rating bun într-o misiune pe la începutul jocului; Thomas capătă un toc de pistol, şi se poate face switch între arme.

Apoi, dacă în prima parte personajul principal beneficia de o trusă de scule high tech necesară investigaţiilor la locul crimei şi nu o folosea mai deloc, în partea a doua acest element de gameplay este extrem de prezent şi atent implementat în joc, deşi la modul logic Thomas nu ar mai trebui să aibă acces la astfel de ustensile. Sistemul este strâns legat de rating-ul fiecărei misiuni; investigarea unui cadavru, fotografierea lui, determinarea punctului de intrare a glonţului, ba chiar şi deducerea modului în care cadavrul a ajuns… unde este analizând răspândirea sângelui din jurul lui, îţi determină avansul şi ce deblochezi ulterior. Plus că este interesant şi distractiv să rezolvi puzzle-uri unde accentul cade pe logic din fericire, şi să fii răsplătit pentru asta. Investigaţiile nu se opresc doar la cadavre, ci şi la alte indicii, sau chiar deducerea modului în care porneşti un lift, ori afli în ce cameră eşti. În funcţie de cât de bine te descurci, primeşti un rating care scade în momentul în care ai dat un răspuns greşit (de exemplu ai ales să transmiţi că victima a fost împuşcată chiar unde ai găsit cadavrul, neobservând că de fapt a fost târâtă acolo). Din nou, mai mare şi mai “urât”.

Acţiunea este mai bine conturată, lupta este mai viscerală, ai puzzle-uri logice, grafica a primit şi ea un face lift, fiind mai detaliată, atmosferică şi plină de tot felul de efecte deştepte, sonorizarea este mai atent făcută, voice acting-ul e bun, jocul are până şi un element multiplayer! Acesta nu e extrem de bine pus la punct, însă primeşte puncte pentru că există, oferă variaţie, şi că te lasă să căpaceşti alţi jucători la modul “up close, and personal”. Există şi un fel de “hoţii şi vardiştii”, unde “vagabonzii” se luptă cu trupele de ordine, însă nimic să vă ţină prea mult în faţa consolei. Multiplayer-ul din Condemned 2 are un farmec aparte totuşi, şi merită încercat măcar pentru îmbogăţirea colecţiei de achievement-uri, dacă nu pentru altceva. Există şi o serie de arene, unde pot fi aranjate meciuri setabile în cel mai mic detaliu, pentru cei ce apreciază stilul fără a ţine neapărat să se înfrunte cu un oponent uman.

Din punct de vedere tehnic, nu vă aşteptaţi la miracole. Engine-ul este acelaşi, deci aspectul grafic general nu este cu mult diferit faţă de predecessor. Jocul arată clar mai bine, după cum vă spuneam; accentul este pus însă pe atmosfera şi stil, decât pe tehnicul efectiv. Modul în care Monolith s-a jucat cu sursele de lumină, cu “vâscozitatea” anumitor suprafeţe, cu paleta de culori şi ambianţa efectivă merită toata stima şi respectul. Nu m-a deranjat decât prezenţa unor filme prerandate şi apoi afişate în format “.avi” de o calitate scăzută, spalacite şi lipsite de detaliu.

Se observă deci cum sequel-ul îşi merită denumirea de sequel. Ce se întâmplă totuşi cu povestea, cu nebunia, cu neexplicatul, cu tot feeling-ul cu care mă agitam la începutul articolului? Ei bine, partea asta nu mai este atât de ok. Fără a intra în spoilere, Condemned 2: Bloodshot explică ce, şi cum. De ce toată lumea a luat-o razna, de ce după un anumit punct în joc o iei şi tu razna (din nou, fără spoilere), cine era monstrul X, şi tot aşa. Nu e bine deloc. Nu poţi explica o creatură în robe cu o gură de canal în loc de faţă fără a fi penibil. Nu poţi să mă laşi cu gura căscată de admiraţie în faţa design-ului cu accente japoneze şi apoi să mi-l pui pe seama unui film de categorie B ca valoare a rezolvării misterului, nu merge aşa situaţia. Când alegi calea supranaturalului, a coşmarului, a suprarealismului, o ţii pe drumul ăsta, nu te apuci să explici cu argument logice lucruri ce nu trebuie explicate. Din acest motiv, avem o bilă mare, neagră şi urâtă. Ok, finalul este bun, lupta finală este măcar interesantă ca şi concept, însă ce te duce până acolo nu este deloc ok. De ce, de exemplu mi se spune că nişte emiţătoare radio înfipte în pereţi (le distrugi pentru obiective bonus) cauzează demenţă în rândul populaţiei? Este jenant, ar fi putut la fel de bine să îmi spună ca tot cartierul este nervos deoarece a pierdut echipa favorită finala, de ce naiba trebuie sa pui în seama “ştiinţei” o lume atât de atent construită din nebunie, ură şi mister?

Toate aceste aspecte sunt pur subiective, însă pe ce altceva îţi poţi baza aprecierile când eşti pus în faţa unei păpuşi mecanice care cu o voce suavă te anunţă că ştie să numere invers, lucru pe care dealtfel îl face şi apoi îţi explodează în nas, tu neapucând să îi trozneşti una cu drujba în formă de acadea de circ cu care erai dotat în momentul respectiv?

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:33

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
 Trei suspecți în cazul crimei de la Chiajna au fost prinși într-o cabană izolată din Prahova
18/09/2020 16:45

  Trei bărbaţi care erau daţi in urmărire generală in cazul tentativei de omor petrecută pe data de 23 iulie in localitatea ilfoveană Chiajna au fost prinşi de poliţişti intr-o cabană izolată ...

BOMBĂ -  Copile dintr-un orfelinat, obligate să facă sex între ele
18/09/2020 16:40

  Într-un centru de plasament din judetul Arges a izbucnit un scandal monstru. Politia a intrat pe fir si investighează deja cazul. Este vorba despre două minore care au fost obligate să int ...

 Peste 90 de urmăriți național și internațional, prinși în urma a 200 de percheziții
18/09/2020 16:15

  Peste 200 de percheziţii au fost efectuate de poliţişti, in ultima săptămană, in dosare care vizează, printre altele, fapte de contrabandă, trafic de droguri, furt, ameninţare şi şantaj, in u ...

 Captură de țigări de contrabandă, de peste 250.000 de lei
18/09/2020 16:01

  Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei au confiscat la frontiera de nord a ţării, 25.948 pachete cu ţigări de provenienţă ucrainean ...

 La Brașov se redeschid locurile de picnic
18/09/2020 14:26

  Locurile de picnic, dar si cele pentru jocurile colective si de societate, se redeschid in Brasov. Comitetul Local pentru Situatii de Urgentă Brasov a decis că, incepand de vineri, se redeschid l ...

 „Legea românească
18/09/2020 14:08

 „Legea romanească", aplicată in Zaragoza - a spart usa chiriasului rău-platnic Un roman din Spania a spart cu ciocanul usa apartamentului pe care il detine intr-un bloc din Zaragoza, supăr ...

 A murit autorul romanului „Forrest Gump”
18/09/2020 11:50

  Winston Groom, autorul romanului „Forrest Gump”, care a stat la baza filmului hollywoodian cu acelaşi nume, cu Tom Hanks in rolul principal, a murit la varsta de 77 de ani, relatează viner ...

 Şapte morţi şi cel puţin 177 de persoane infectate după o nuntă, în SUA
18/09/2020 11:42

  Micul stat american Maine, in apropiere de Canada, a cunoscut un eveniment „ultra-propagator” de COVID-19, care a reamintit pericolele virusului unei regiuni care credea că se află in ...

 DEZASTRU - Cehia a înregistrat peste 3000 de cazuri de COVID-19 într-o zi
18/09/2020 11:25

  Numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut in ritm accelerat in Republica Cehă, care a raportat vineri peste 3.000 de cazuri intr-o singură zi, relatează Reuters.Cu o zi inainte, autorită ...

Dosarul „Colectiv”, o nouă amânare
18/09/2020 11:15

 Dosarul tragediei de la clubul Colectiv a ajuns astăzi la Curtea de Apel Bucureşti, insă cu puţin timp in urmă instanţa a decis să amane judecarea, la solicitarea avocaţilor. Noul termen este 30 s ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei