Dead Island Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 16:02

Dead Island Review

Bag una mică în venă înainte să ies, urlând, din spatele unui camion dezafectat. Dihăniile mă privesc tâmp, iniţial cu o doză de mirare imbecilă care se transformă într-un rânjet lacom de îndată ce evaluează constituţia mea carnală. Se urnesc, cu pas împiedicat, fără doar şi poate atraşi de prospectul unui hamburger uman – recte, eu – iniţiativă pe care o pot întâmpina doar cu partea ascuţită a unui satâr ruginit.

După ce mut câteva guri la spate şi decapitez mai mulţi turbaţi decât o ghilotină de Bastilia, rămân fără vlagă. Spre norocul meu, partenerul constant în deratizare zombie de la primul Left 4 Dead încoace, cocorulverde, se bagă în miezul caftului şi curăţă tot ce n-am reuşit eu să fac budincă. N-ai ce să-i faci, e perfecţionist.

Cam aşa pot fi descrise două minute din Dead Island, un joc care propune o nouă infecţie cu nemorţi flămânzi, amplasată geografic pe insula idilică Banoi. După o introducere ce pare să se inspire din videoclipul Smack my Bitch Up de la Prodigy sau Luv Deluxe de la Cinnamon Chasers, în sensul în care vedem prin ochii unui alcoolic pus pe fapte mari (de natură penală) cum se desfăşoară o seară perfectă, suntem lăsaţi să preluăm controlul asupra unui personaj din patru disponibile: Xian, o recepţioneră care, ca orice recepţioneră asiatică dintr-un blockbuster standard, e de fapt ceva mai abilă cu săbii şi macete decât telefoane şi clienţi; Sam B, rapper-ul care interpretează melodia din filmuleţul de introducere (Who Do You Voodoo, Bitch?) şi în general scepticul grupului; Logan, un fost star de fotbal american căzut în dizgraţie fără să-şi piardă însă abilităţile de ligă, şi Purna, o fostă poliţistă devenită între timp bodyguard pentru orice magnat cu bani şi afinităţi pentru negrese tatuate.

Fiecare dintre ei are abilităţi specifice şi e specializat pe un anumit tip de arme (Xian cu cele ascuţite, Purna cu arme de foc, Logan cu chestii de aruncat şi Sam B cu obiecte contondente). Explorarea setului de abilităţi se realizează în urma level up-urilor (unde intră şi o parte din natura de RPG) care, în stil clasic, se obţin prin experienţa acordată la îndeplinirea misiunilor sau uciderea numeroşilor zombie care populează Banoi.

Zombie care, urmărind moda din anii recenţi, au şi ei vedetele lor. Pe lângă Walkeri, cei mai lenţi şi mai proşti, mai avem Infected – iuţi de picior şi usturători ca damage, Floateri ce se mişcă greu şi scuipă către jucători ceea ce nu pot numi decât esenţă de zombie, Rams care, precum berbecii, se avântă către tine şi te fac una cu pământul dacă nu te fereşti, Suiciders ce explodează sau Butchers care… măcelăresc?

Dead Island începe într-un bungalou populat de câţiva supravieţuitori terorizaţi, iar cei patru protagonişti sunt băgaţi la înaintare, în principiu pentru că sunt singurii oameni imuni la muşcăturile de zombie. Chestiune care ar putea avea legătură cu faptul că au sânge 0 negativ, ceea ce nu e de mirare având în vedere cât de donator universal m-am simţit împărţind măciuci în stânga şi-n dreapta.

După câteva alergături pe plajă, pe lângă piscine sau baruri hoteliere sau ture de strâns resurse prin cabane baricadate (prost), am descoperit alte enclave, fiecare cu dramele şi quest-urile aferente. Pe lângă acestea, unele quest-uri sunt acordate de supravieţuitori pe care îi salvaţi de la măcel sigur, iar povestea de fundal poate fi reîntregită prin colecţionarea buletinelor de identitate sau bucăţilor din Banoi Herald (un fel de „Ştiaţi că…” episodic presărat cu ştiri despre insula titulară, bolile locale şi modul de răspândire).

Cum o coadă de mătură nu e utilă decât dacă te lupţi cu şobolani prin bucătărie, Techland a integrat un sistem de crafting care alterează atât funcţionalitatea, cât şi estetica armelor, îmbibându-le cu efecte adiţionale. Spre exemplu, câteva fire şi o baterie ataşate unei săbii o electrifiază, adăugând atât damage, cât şi un efect de stun ţintelor aferente; clorul, în combinaţie cu câteva alte nimicuri domestice, transformă o lamă în sabia lui Hamlet, cu tot cu otrava inclusă ş.a.m.d. 

În zonele sigure, diverse structuri baricadate artizanal protejează o serie de NPC-uri cu nevoi şi propuneri, de la quest-uri la negustori sau meşteşugari dispuşi să-ţi facă un molotov, spre exemplu, pentru câteva sticle de alcool culese de prin barurile împânzite cu zombie flămânzi. Adeseori, la ieşirea din adăpost sunt parcate comod nişte vehicule numai bune pentru traversarea eficientă a insulei groazei.

Fiindcă e mare. Probabil cel mai impresionant aspect al jocului este cât de mare e, faţă de Left 4 Dead spre exemplu. Dacă în titlul celor de la Valve aveam un traseu mai mult sau mai puţin bine stabilit (cu alternative destul de înguste şi restrictive), Banoi e o insulă măricică şi există suficient conţinut încât să puteţi să o luaţi pe arătură fără să vă plictisiţi câteva ore doar căutând secrete şi chestii colecţionabile şi minunându-vă de micile glumiţe aruncate în cotloanele opţionale.

În plus, questurile secundare, ce deviază geografic destul de mult de la ruta stabilită de misiunile principale, dezvăluie foarte mult din situaţia de fond a infecţiei: găşti de anarhişti jefuiesc tot ce nu e prins în cuie, preiau secţii de poliţie cu totul şi blochează aparatura de comunicare, în timp ce zombie au invadat hoteluri, au masacrat întregi sate de vacanţă şi în general populează majoritar insula.

Numai buni de omorât cu sutele, sute în schimbul cărora primim experienţă şi implicit level up-uri. Numitorul comun când vine vorba de talentele personajelor este Fury, o abilitate care, timp de câteva secunde, trimite personajul într-o frenezie criminală, schimbând temporar arma din mână pentru o superarmă personalizată pentru categoria la care excelează alter ego-ul tău. Xian, de exemplu, primeşte un cuţit mai puternic decât orice armă ascuţită ai putea echipa la momentul respectiv.

Logan aruncă cu alte cuţite, dar de data asta explozibile şi foarte puternice, Sam B îşi pune o pereche de rozete supărate şi Purna are gloanţe nelimitate la pistol pentru câteva momente. Dacă reuşiţi să omorâţi destui zombie cât timp aţi activat Rage, experienţa primită e multiplicată în funcţie de cât de mare e şirul de victime. Şi în mod deloc surprinzător, încărcarea acestei abilităţi se realizează prin intermediul punctelor de Rage primite pentru fiecare kill în parte.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
30/11/2020 13:17

2021 readuce marile festivaluri: UNTOLD, Electric Castle, Summer Well, Cerbul de Aur După lunga pauză impusă de pandemie, organizatorii de festivaluri speră intr-un 2021 vibrant. Şi pregătesc harta imens ...

Frontierele Canadei vor ramane inchise, pana pe 21 ianuarie, pentru strainii a caror prezenta nu este considerata esentiala
30/11/2020 08:51

 Canada a anuntat duminica o noua prelungire, pana la 21 ianuarie 2021, a inchiderii frontierelor sale pentru strainii a caror prezenta nu este considerata esentiala, informeaza AFP. Din luna marti ...

Cum a fost omorat
30/11/2020 08:47

 Agentia de stiri iraniana Farsi lanseaza o ipoteza potrivit careia, "creierul" programului nuclear iranian, omul de stiinta Mohsen Fakhrizadeh, ar fi fost ucis de la distanta, cu ajutorul unei m ...

Cod galben de ninsori, luni, în 8 județe din Muntenia și Dobrogea   Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
30/11/2020 08:33

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Party privat, intr-un restaurant din Capitala. Participantii au fost amendati, iar patronul, dus la politie pentru audieri
29/11/2020 23:25

 Politistii au amendat duminica seara 26 de persoane care participau la un eveniment privat organizat intr-un restaurant din Bucuresti. Patronul localului a fost dus la politie pentru a ...

Prima ieșire televizată a lui Donald Trump după alegerile prezidențiale: Am câștigat detașat. Alegerile au fost trucate
29/11/2020 22:46

Preşedintele in exerciţiu american Donald Trump a afirmat - duminică - că "nu-şi va schimba opinia" privind acuzaţiile sale fără probă de fraudă electorală, in cursul primului său interviu ...

Topul județelor după noua raportare de cazuri COVID-19: București are peste 880 de cazuri în ultima zi / Prahova și Brașov, circa 350
29/11/2020 15:27

 Nu mai putin de 10 judete, aproape un sfert din total, au raportat peste 200 de cazuri de imbolnăviri cu COVID-19 in ultimele 24 de ore. De departe cel mai mare număr se regăseste in continuare in Capi ...

Constanța a ajuns la cea mai mare rată de infectare din țară, deși reședința și alte localități sunt în carantină
29/11/2020 14:16

Rata de infectare a explodat in Constanta in luna noiembrie, iar judetul de la malul mării a ajuns să aibă cea mai mare rată de infectare din tară, in timp ce municipiul si alte 8 localităti au fost car ...

Pensiuni în flăcări la Moeciu
29/11/2020 14:13

  Trei pensiuni au luat foc, sambătă, in statiunea Moeciu din judetul Brasov. Turistii cazati acolo s-au autoevacuat, astfel că nimeni nu a fost rănit, potrivit reprezentantilor ISU. Incendiul a porn ...

Alegeri in SUA: Curtea Suprema a statului Pennsylvania respinge o plangere a lui Trump. Echipa miliardarului inregistreaza 20 de infrangeri judiciare
29/11/2020 14:03

Curtea Suprema a statului Pennsylvania a respins o noua plangere a campaniei lui Donald Trump, prin care denunta nereguli in alegerile prezidentiale de la 3 noiembrie, reducand astfel aproape definitiv posibili ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei