default

Dimensiune font:

Dead Island Review

| 22-10-2012 16:02

Dead Island Review

Bag una mică în venă înainte să ies, urlând, din spatele unui camion dezafectat. Dihăniile mă privesc tâmp, iniţial cu o doză de mirare imbecilă care se transformă într-un rânjet lacom de îndată ce evaluează constituţia mea carnală. Se urnesc, cu pas împiedicat, fără doar şi poate atraşi de prospectul unui hamburger uman – recte, eu – iniţiativă pe care o pot întâmpina doar cu partea ascuţită a unui satâr ruginit.

După ce mut câteva guri la spate şi decapitez mai mulţi turbaţi decât o ghilotină de Bastilia, rămân fără vlagă. Spre norocul meu, partenerul constant în deratizare zombie de la primul Left 4 Dead încoace, cocorulverde, se bagă în miezul caftului şi curăţă tot ce n-am reuşit eu să fac budincă. N-ai ce să-i faci, e perfecţionist.

Cam aşa pot fi descrise două minute din Dead Island, un joc care propune o nouă infecţie cu nemorţi flămânzi, amplasată geografic pe insula idilică Banoi. După o introducere ce pare să se inspire din videoclipul Smack my Bitch Up de la Prodigy sau Luv Deluxe de la Cinnamon Chasers, în sensul în care vedem prin ochii unui alcoolic pus pe fapte mari (de natură penală) cum se desfăşoară o seară perfectă, suntem lăsaţi să preluăm controlul asupra unui personaj din patru disponibile: Xian, o recepţioneră care, ca orice recepţioneră asiatică dintr-un blockbuster standard, e de fapt ceva mai abilă cu săbii şi macete decât telefoane şi clienţi; Sam B, rapper-ul care interpretează melodia din filmuleţul de introducere (Who Do You Voodoo, Bitch?) şi în general scepticul grupului; Logan, un fost star de fotbal american căzut în dizgraţie fără să-şi piardă însă abilităţile de ligă, şi Purna, o fostă poliţistă devenită între timp bodyguard pentru orice magnat cu bani şi afinităţi pentru negrese tatuate.

Fiecare dintre ei are abilităţi specifice şi e specializat pe un anumit tip de arme (Xian cu cele ascuţite, Purna cu arme de foc, Logan cu chestii de aruncat şi Sam B cu obiecte contondente). Explorarea setului de abilităţi se realizează în urma level up-urilor (unde intră şi o parte din natura de RPG) care, în stil clasic, se obţin prin experienţa acordată la îndeplinirea misiunilor sau uciderea numeroşilor zombie care populează Banoi.

Zombie care, urmărind moda din anii recenţi, au şi ei vedetele lor. Pe lângă Walkeri, cei mai lenţi şi mai proşti, mai avem Infected – iuţi de picior şi usturători ca damage, Floateri ce se mişcă greu şi scuipă către jucători ceea ce nu pot numi decât esenţă de zombie, Rams care, precum berbecii, se avântă către tine şi te fac una cu pământul dacă nu te fereşti, Suiciders ce explodează sau Butchers care… măcelăresc?

Dead Island începe într-un bungalou populat de câţiva supravieţuitori terorizaţi, iar cei patru protagonişti sunt băgaţi la înaintare, în principiu pentru că sunt singurii oameni imuni la muşcăturile de zombie. Chestiune care ar putea avea legătură cu faptul că au sânge 0 negativ, ceea ce nu e de mirare având în vedere cât de donator universal m-am simţit împărţind măciuci în stânga şi-n dreapta.

După câteva alergături pe plajă, pe lângă piscine sau baruri hoteliere sau ture de strâns resurse prin cabane baricadate (prost), am descoperit alte enclave, fiecare cu dramele şi quest-urile aferente. Pe lângă acestea, unele quest-uri sunt acordate de supravieţuitori pe care îi salvaţi de la măcel sigur, iar povestea de fundal poate fi reîntregită prin colecţionarea buletinelor de identitate sau bucăţilor din Banoi Herald (un fel de „Ştiaţi că…” episodic presărat cu ştiri despre insula titulară, bolile locale şi modul de răspândire).

Cum o coadă de mătură nu e utilă decât dacă te lupţi cu şobolani prin bucătărie, Techland a integrat un sistem de crafting care alterează atât funcţionalitatea, cât şi estetica armelor, îmbibându-le cu efecte adiţionale. Spre exemplu, câteva fire şi o baterie ataşate unei săbii o electrifiază, adăugând atât damage, cât şi un efect de stun ţintelor aferente; clorul, în combinaţie cu câteva alte nimicuri domestice, transformă o lamă în sabia lui Hamlet, cu tot cu otrava inclusă ş.a.m.d. 

În zonele sigure, diverse structuri baricadate artizanal protejează o serie de NPC-uri cu nevoi şi propuneri, de la quest-uri la negustori sau meşteşugari dispuşi să-ţi facă un molotov, spre exemplu, pentru câteva sticle de alcool culese de prin barurile împânzite cu zombie flămânzi. Adeseori, la ieşirea din adăpost sunt parcate comod nişte vehicule numai bune pentru traversarea eficientă a insulei groazei.

Fiindcă e mare. Probabil cel mai impresionant aspect al jocului este cât de mare e, faţă de Left 4 Dead spre exemplu. Dacă în titlul celor de la Valve aveam un traseu mai mult sau mai puţin bine stabilit (cu alternative destul de înguste şi restrictive), Banoi e o insulă măricică şi există suficient conţinut încât să puteţi să o luaţi pe arătură fără să vă plictisiţi câteva ore doar căutând secrete şi chestii colecţionabile şi minunându-vă de micile glumiţe aruncate în cotloanele opţionale.

În plus, questurile secundare, ce deviază geografic destul de mult de la ruta stabilită de misiunile principale, dezvăluie foarte mult din situaţia de fond a infecţiei: găşti de anarhişti jefuiesc tot ce nu e prins în cuie, preiau secţii de poliţie cu totul şi blochează aparatura de comunicare, în timp ce zombie au invadat hoteluri, au masacrat întregi sate de vacanţă şi în general populează majoritar insula.

Numai buni de omorât cu sutele, sute în schimbul cărora primim experienţă şi implicit level up-uri. Numitorul comun când vine vorba de talentele personajelor este Fury, o abilitate care, timp de câteva secunde, trimite personajul într-o frenezie criminală, schimbând temporar arma din mână pentru o superarmă personalizată pentru categoria la care excelează alter ego-ul tău. Xian, de exemplu, primeşte un cuţit mai puternic decât orice armă ascuţită ai putea echipa la momentul respectiv.

Logan aruncă cu alte cuţite, dar de data asta explozibile şi foarte puternice, Sam B îşi pune o pereche de rozete supărate şi Purna are gloanţe nelimitate la pistol pentru câteva momente. Dacă reuşiţi să omorâţi destui zombie cât timp aţi activat Rage, experienţa primită e multiplicată în funcţie de cât de mare e şirul de victime. Şi în mod deloc surprinzător, încărcarea acestei abilităţi se realizează prin intermediul punctelor de Rage primite pentru fiecare kill în parte.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
Coronavirus Romania. 823 de cazuri noi si 19 decese in ultimele 24 de ore. Record de pacienti la Terapie Intensiva: 419
03/08/2020 14:32

 Numarul cazurilor noi de coronavirus raportat luni, 3 august, este de 823, iar cel al deceselor de 19. De la inceputul pandemiei pana acum, in Romania au fost confirmate 54.009 de cazuri de p ...

Australienii au scapat de sub control epidemia de COVID-19 - Stare de dezastru în statul Victoria
03/08/2020 09:18

Statul Victoria, al doilea cel mai populat din Australia, a declarat duminică stare de dezastru şi a impus o intedicţie de circulaţie pe timp de noapte in capitala Melbourne, in cadrul celor mai stricte res ...

Record de temperatura de 44,5 grade HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
02/08/2020 21:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

Gafă de proporţii uriaşe a conducerii PNL şi USR Prahova ! Ploieştiul în pericol să piardă clădirea primăriei !
31/07/2020 14:04

 Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.   Iar locul „ochit” de cele ...

BREAKING - Noi restricții anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Mască în spații deschise, activități interzise noaptea și distanță pe plajă
28/07/2020 20:44

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a aprobat in sedinta desfăsurată astăzi, 28 iulie, Hotărarea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 l ...

Putin își plasează arma supremă în Marea Neagră - Poate lovi România în câteva minute
27/07/2020 05:55

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat - duminică, la Sankt-Petersburg - că Marina militară rusă va fi dotată cu arme nucleare hipersonice şi cu drone submarine nucleare, acestea - potrivit Ministeru ...

Două îngrijitoare românce au primit moștenire peste un milion de euro de la italianul bogat pe care l-au îngrijit
25/07/2020 18:38

Două romance care lucrau ca ingrijitoare pentru un bătran din Italia, au primit după moartea acestuia un milion de euro. Bătranul le-a trecut in testament pentru că au avut grijă de el, insă rudele bărb ...

Româncă sunată în a șasea zi de vacanță în Grecia: Aveți COVID pozitiv. Cum a fost confirmată cu COVID-19 telefonic și ce a urmat.
25/07/2020 10:55

Iată integral mesajul femeii de 39 de ani, publicat pe Forum Grecia: ”Dulce si amar de Grecia Scrisoare către mine si către voi toti, sper să invătam ceva bun de aici Prima mea vacantă in Grecia ...

Grupare de proxeneti constituita de o familie
22/07/2020 20:47

 O familie din Buzau a ajuns in atentia DIICOT dupa ce a trimis tinere din Romania sa se prostitueze in Marea Britanie, Spania, Germania si Elvetia. Fetele erau racolate prin metoda "Lover B ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!