EVE Online: Trinity Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 16:03

EVE Online: Trinity Review

    Un MMO bun este un titlu online în continuă dezvoltare, capabil să îşi fidelizeze jucătorii în aşa fel încât numărul “dezertorilor” să fie minim. Un MMO bun ar trebui să înregistreze o creştere lunară a bazei de jucători care să fie decentă, chiar mică, dar constantă. Jucătorii nou veniţi ar trebui să beneficieze de o perioadă de graţie în care să îşi poată da seama dacă jocul li se potriveşte sau nu – iar în cazurile de potrivire, acei jucători să nu plece decât peste ani şi ani, dacă şi atunci. Un MMO bun ar trebui să ofere o paletă variată de activităţi, atât de tip solo, realizabile fără ajutorul comunităţii, cât şi de grup, realizabile cu ajutorul altor jucători sau entităţi umane din joc. Un MMO bun nu trebuie să forţeze jucătorul să facă ceva, dar să fie capabil să îl răsplătească din plin pe măsura implicării sale. Iar răsplata nu trebuie să fie neapărat materială – din contră, o răsplată care să însemne multă delectare poate fi deseori mult mai apreciată.
        Mai presus de toate, un MMO trebuie să evite cu orice preţ ideea de finalitate, de sfârşit, de plafonare; el trebuie să ofere suport pentru o evoluţie care să ţină cont, preferabil în mod dinamic, de cerinţele şi dezvoltarea bazei de jucători. Ori mai ales la ultimele două capitole, WoW nu prea se califică, acesta fiind motivul pentru care nu îl consider cel mai bun MMO dezvoltat vreodată. În schimb, EVE Online…

        Warp Drive Active
        Motivul pentru care EVE Online a ieşit în evidenţă încă de la început a fost vastitatea sa. Ştiu că prima dată când am auzit de el, cu vreo 2 ani înainte de lansare, eram extrem de sceptic. Cei doi designeri care au avut ideea şi au început proiectul vorbeau despre nişte lucruri aproape fantasmagorice pentru nivelul tehnologic din acea perioadă. O lume cu mii de sisteme solare, staţii orbitale şi planete, unde zeci de mii de piloţi urmau să trăiască făcând ce le trecea prin cap, la un loc, pe acelaşi server. Părea un vis frumos, mai ales pentru un jucător de Elite, X-uri etc. Din fericire, am reuşit să intru în testul beta şi am fost pur şi simplu fascinat. Da, producătorii implementaseră doar jumătate din ce promiseseră iniţial, dar şi aşa, jocul era pur şi simplu copleşitor.
        Erau atât de multe lucruri de făcut, de la misiuni banale până la minerit, explorare sau PvP. Practic aveai totul. Ce era mai ciudat pe atunci era faptul că universul era aproape nepopulat. Iniţial doar vreo 1000 de oameni au riscat să-şi creeze un cont, număr care raportat la cele aproximativ 1500 de sisteme solare era foarte mic. În afara zonelor aglomerate, adică cele de start, rar vedeai vreun pilot. Ce să mai zic de zonele periferice, unde nu exista securitate. Câteva corporatii au prins însă încet-încet curaj şi au părăsit sistemele solare protejate pentru a descoperi adevăratele bogăţii aflate la zeci de gate jump-uri distanţă de ultimele urme de civilizaţie. Acolo au început treptat să cucerească sistem cu sistem, ca într-un final să se stabilească graniţe.

Odată cu creşterea numărului de jucători, corporaţiile au renunţat rapid la scopul lor explorator. Astfel a început să se contureze economia în EVE, care în timp a creat şi climatul politic necesar conflictelor. Sistemele periferice au devenit ”osul” pentru care corporaţiile au început să se lupte. Iar lupta aceasta continuă şi acum. Pentru a încuraja colaborarea între jucători, producătorii au oferit în timp posibilitatea de a se forma aliante, au oferit noi tipuri de nave şi echipamente, posibilitatea de a se construi avanposturi şi staţii şi au introdus noi sisteme care să fie cucerite. Această dezvoltare continuă a dus evident la escaladarea conflictelor, ajungându-se la bătălii de proporţii epice, cu sute de nave şi de piloţi implicaţi. În decurs de doar 3 ani de zile, de la 2000 de jucători online la orele de vârf, s-a ajuns acum la 40.000. 
        Însă chiar şi cu peste 2000 de sisteme solare, universul din EVE începe să devină aglomerat. Luptele şi conflictele se intensifică pe zi ce trece, resursele nu mai ajung, cererea nu mai este satisfăcută. Economia dă semne de oboseală. Sumele de ISK (moneda jocului) investite în tehnică şi dotare militară au atins proporţii astronomice. Imperiile corporaţiilor cad unul câte unul, lumea se fragmentează, iar banul face legea. Normal, rămân imperiile NPC, cu ale lor zone de securitate protejate de CONCORD, o organizaţie independentă creată pentru a facilita negocierile între rase. Însă oare cât va mai dura până când o Alianţă suficient de puternică va pune ochii pe comercianţii din zonele sigure, sau va decide că nici un guvern nu este suficient de puternic pentru a-i face faţă? E doar o problemă de timp până când CONCORD-ul va fi şi el atras de mirajul câştigurilor nelimitate, iar pacea şi liniştea vor deveni o amintire plăcută.

        Docking Permission Requested
        E imposibil să vorbeşti despre EVE Online fără să te implici emoţional. Nu e vorba de orice joc, e vorba de singurul MMORPG adevărat de pe piaţă, care evoluează şi se transformă în funcţie de acţiunile şi deciziile celor care îl joacă. Nu avem un World of Warcraft în care indiferent ce faci, lumea rămâne la fel, exceptând sărbătorile legale. Nu e Lineage, în care ţi-ai ridicat un castel şi joci ca să îl aperi. Nu e nici Anarchy Online, în care politica este aproape absentă şi lumea face PvP din sigurul motiv că există şi această opţiune. Este EVE, joc în care sunt foarte mulţi oameni care trăiesc fără a mai avea legături prea mari cu realitatea. Oameni care acolo sunt la fel de importanţi ca şi în realitate. Aici poţi să fii echivalentul lui Putin, să ai puterea lui şi să acţionezi ca atare. Ai servicii de securitate, spionaj / antispionaj şi puterea a de schimba faţa unei lumi pentru totdeauna. Şi, vă vine să credeţi sau nu, puţeţi să câştigaţi la fel de bine ca un veritabil CEO. Poate că nu e în conformitatea cu EULA, dar asta este neesenţial. Din acest punct de vedere, CCP niciodată nu s-a implicat prea tare în aşa-numitele „EULA Violations”. Da, sunt foarte aspri cu cei care apelează la cheat-uri şi exploit-uri, dar ce faceţi cu ISK-ul câştigat, aia e treaba voastră. Cel puţin cam asta au transmis până acum.
        Cu toate acestea, să nu vă aşteptaţi să găsiţi în EVE o comunitate foarte „prietenoasă” şi „binevoitoare” cu noii veniţi. Deşi lumea este în general deschisă să ajute, peste un anumit punct depinde de voi cât sunteţi de ambiţioşi să mergeţi mai departe. E o lume dură în care va trebui să vă descurcaţi. Din anumite puncte de vedere, e chiar mai greu să evoluaţi decât în realitate. Corporaţii sunt de toate tipurile. Unele îşi desfăşoară activitatea în zonele sigure şi sunt axate pe minerit, producţie, comerţ sau misiuni, în timp ce altele patrulează sistemele periferice. Dacă nu sunteţi amatori de PvP, nicio problemă, veţi avea cu ce să vă ocupaţi timpul. Normal, pierdeţi partea cea mai bogată în satisfacţii şi dezamăgiri a jocului, dar măcar faceţi ceea ce vă doriţi. Puteţi chiar să fiţi şi un singuratic, însă vă va fi extrem de greu.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei