00000   socant-sotia-unu

Dimensiune font:

INCREDIBIL "Congres" al interlopilor din Romania pentru a discuta despre protectia unui investitor strategic pe piata jocurilor de noroc

| 26-10-2019 08:25

 

 Liderii gruparilor interlope din mai multe orase, printre care Iasi, Sibiu, Arad si Timisoara, s-au intalnit in luna septembrie pentru a discuta protectia unui important investitor care voia sa intre pe piata jocurilor de noroc din Romania si planuia sa construiasca mai multe cazinouri.

Detaliile apar in comunicatul procurorilor DIICOT, in cazul interlopului Lucian Adrian Boncu, cel care a "reprezentat" mediul interlop din Timisoara la aceasta intalnire. 20 de persoane sunt cercetate in acest caz.

Acuzatiile: constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri de mare risc, punerea la dispozitie, cu orice titlu, a unei locuinte pentru consumul ilicit de droguri.

In cazul lui Boncu, procurorii DIICOT arata ca influenta nociva care a fost exercitata de catre relatiile din mediul interlop asupra desfasurarii normale a activitatilor din mediul economic si asupra sigurantei sociale, in general, a fost evidentiata intr-un eveniment desfasurat in luna septembrie 2019, la care au participat liderii interlopi din mai multe judete.

"Astfel, un important investitor a intentionat sa deschida in principalele orase din tara mai multe cazinouri, valoarea investitiei fiind foarte mare si avand potentialul de a-l propulsa ca principal actor pe acest segment de piata.

Pentru a-si asigura protectia viitoarelor afaceri, investitorul a apelat la lumea interlopa din Romania, stiind faptul ca o afacere de acest profil nu s-ar putea derula in conditii normale, fara "girul" mediilor interlope din principalele orase," explica procurorii.

In acest scop, ar fi avut loc o intalnire la care au participat principalii lideri interlopi din orasele importante, respectiv din Iasi, Sibiu, Arad, mediul interlop din Timisoara fiind reprezentat de catre Lucian Adrian Boncu.

Santaje, droguri si extorcari

Referitor la acest caz, DIICOT arata ca, in intervalul 2017-2019, la nivelul Timisoarei s-a constituit si a actionat un grup infractional organizat, avand ca scop derularea de activitati pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaina.

Nucleul acestui grup a fost reprezentat de catre mai multi exponenti ai lumii interlope din oras, care de-a lungul timpului au fost implicati si in alte activitati infractionale comune (santaje, reglari de conturi, extorcari).

Protectia activitatilor infractionale ar fi fost realizata de catre Lucian Adrian Boncu, "un lider marcant al lumii interlope din municipiului Timisoara, care a asigurat protectia principalilor dealeri, iar in cazul in care intre unii dintre acestia apareau conflicte, inculpatul intermedia normalizarea relatiilor, in vederea derularii fara incidente a activitatii infractionale."

DIICOT: Controla piata drogurilor din Timisoara

Pentru sprijinul acordat, Lucian Adrian Boncu ar fi fost recompensat periodic fie cu diferite sume de bani rezultate din traficul de droguri, fie prin oferirea de droguri pentru consum.

S-a retinut faptul ca gruparea a controlat majoritar piata de cocaina din oras, marea parte a dealerilor locali si a consumatorilor constanti de cocaina aprovizionandu-se de la membrii gruparii.

De asemenea, patrunderea pe piata din Timisoara a oricarui alt dealer din afara se putea realiza doar cu acordul si in conditiile stabilite de catre acestia.

"Caracteristic tuturor acestor furnizori era faptul ca distribuiau cocaina doar catre un cerc foarte restrans de dealeri locali si consumatori fideli, de a caror incredere s-au asigurat de-a lungul timpului.

De asemenea, furnizarea cantitatilor de droguri se realiza de cele mai multe ori in incinta unor imobile folosite de catre acestia, aspect care a facut foarte dificila monitorizarea sau prinderea in flagrant a furnizorilor," explica procurorii.

Paravanul afacerilor

Paravanul utilizat de catre Lucian Adrian Boncu pentru acoperirea activitatilor sale infractionale l-ar fi constituit o societate comerciala, ce are ca obiect activitati de protectie si garda, firma fiind infiintata initial de catre inculpat si preluata formal de catre un apropiat al acestuia.

Prin intermediul luptatorilor angajati in cadrul firmei de paza si a apropiatilor sai, Lucian Adrian Boncu ar fi avut posibilitatea de a exercita presiuni asupra foarte multor agenti economici (in special cluburi, restaurante, sali de jocuri de noroc), a caror activitate putea fi periclitata in situatia in care victimele nu ar fi fost de acord sa cotizeze diferite sume, sub aparenta unor contracte de prestari servicii de paza si protectie.

De asemenea, prin intermediul acestora, s-au exercitat diferite constrangeri si asupra unora dintre clientii diferitor agenti economici, care "deranjeaza" sau pentru alte reglari de conturi.

Presiuni asupra victimelor

Totodata, Lucian Adrian Boncu s-ar fi folosit si de serviciile unor grupuri locale, cunoscute cu preocupari violente, cum este cazul unui grup coordonat de catre un luptator de performanta, cu participari la diferite competitii de MMA, aspect care i-a atras o reputatie specifica in lumea interlopa.

"Acesta, impreuna cu un cerc de apropiati, a fost implicat in ultimii ani in multiple incidente violente, in special agresiuni indreptate impotriva diferitor persoane, in scopul reglarii de conturi sau pentru a-i determina, la solicitarea unor apropiati, sa consimta la efectuarea diferitor activitati, sa-si retraga diferite plangeri penale sau actiuni in justitie etc.," acuza anchetatorii.

In cvasi-majoritatea acestor cazuri, ca urmare a presiunilor exercitate de catre membrii lumii interlope, victimele fie nu au mai depus plangeri, fie si le-au retras ulterior, facand imposibila astfel tragerea la raspundere penala a agresorilor.

Relatii in Politie

In contextul acestor activitati infractionale, Lucian Adrian Boncu le-ar fi asigurat protectia colaboratorilor sai, prin exercitarea influentei pe care o avea atat in mediul interlop, cat si in randul organelor de politie, astfel incat sa stopeze la timp orice demersuri judiciare care i-ar putea viza.

Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat faptul ca Lucian Adrian Boncu si-ar apropiat in timp diferite cadre de politie din IPJ Timis, rolul acestora fiind acela de a-i sprijini activitatea infractionala, prin oferirea de informatii legate de eventualele anchete care il vizeaza sau de date nepublice, cum sunt cele din bazele de date informatizate ale politiei.

Astfel, un exemplu in acest sens l-ar fi reprezentat Ilin Dragan, agent de politie, cu care inculpatul Lucian Adrian Boncu a avut diferite intalniri.

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

EURO-SIMCOS IMPEX S.R.L. Nr. de înreg. ORC: J33/1391/1994, CUI: 6180733, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. numit conform Sentinței nr. 163/24.02.2015 pronunțată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9950/86/2013, în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2006 și ale H.A.C./12.11.2018, anunță scoaterea la vânzare, prin licitație publică cu strigare, la data de 08.11.2019, ora 14.00, a activelor: Stație Peco amplasată în oraș Frasin, Calea Bucovinei, nr. 8, jud. Suceava ce include spațiu comercial, platforma betonată, pompă distribuție cu sistem managerial, distribuitor automat tip FBD 2036R pentru 3 produse cu 6 furtune, cuva cu 3 rezervoare oțel pentru depozitare combustibil, separator grăsimi și bazin vidanjabil pentru apă menajeră. Identificare cadastrală: - Teren cu suprafața de 1.515 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 30399/Suceava, nr. top. 3526/2; - Teren cu suprafața de 1.000 mp, înscris în Cartea funciară veche nr. 30398/Suceava, nr. top. 3526/100, pe care se află edificat Corpul C1 – Stație PECO cu regim de înălțime P+M (mansardă nefinalizată) cu suprafața construită de 47 mp; Valoare de pornire a licitației (lei, fără T.V.A.) - 232.570,00. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 07.11.2019, orele 14.00 la sediul lichidatorului judiciar toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura din mun. Suceava, strada Mihai Eminescu, nr. 10, județ Suceava în fiecare zi de luni până vineri până la data de 07.11.2019. Relații suplimentare se pot obține: Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. la telefoanele: 0232/243864, 0757545545, 0755132476.
Consorțiul format din EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iași, și INSOLVENCY HOUSE S.P.R.L., cu sediul în Sat Păun, Str. Arțarului, nr.7, Com. Bârnova, Jud. Iași, în calitate de administratori judiciari ai debitoarei PETROLBIT S.R.L., desemnați prin Încheierea nr. 99/09.05.2017, pronunţată de Tribunalul Iași Secţia a-II-a Civilă-Faliment în dosarul nr.3075/99/2017 (nr. în format vechi:131/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, în măsura compatibilității, organizează licitație publică competitivă, cu strigare, în data de 12.12.2019, ora 11.00, pentru valorificarea următorului activ imobil: DENUMIRE ACTIV - PREȚ DE PORNIRE A LICITAȚIEI (EUR, fără TVA) Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasat în Com. Holboca, Jud. Iași, compus din: 2.561.247,00. 1.Terenuri intravilane în suprafață totală de 38.662,00 mp (Teren intravilan, categ. curți-construcții, în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984/UAT Holboca; Teren intravilan în suprafață totală de 8.250,00 mp, nr.cad.62985, CF nr.62985/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.422,00 mp, nr.cad.1770,CF nr.60172/UAT Holboca; Teren intravilan categ. căi ferate în suprafață totală de 2.938,00 mp, nr.cad.61833, CF 61833/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.945,00 mp, nr.cad.61615, CF nr.61615/UAT Holboca și Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 2.000,00 mp, nr.cad.61045, CF nr.61045/UAT Holboca) 532.800,00; 2.Construcții situate pe terenul intravilan categ. curți-construcții în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984 a UAT Holboca, astfel:1.560.323,00 - Construcțiile C1, C2 și C3 - 711.114,00; - Construcțiile C4 și C5 - 9.299,00; - Construcția C6 - 21.711,00; - Construcția C7 - 29.633,00; - Construcțiile C8, C9, C10 și C11 - 210.374,00; - Construcțiile C12, C13, C15 și C16 - 306.593,00; - Construcția C17 - 6.476,00; - Construcția C18 - 6.725,00; - Construcția C19 - 7.022,00; - Construcția C20 - 205.732,00; - Construcția C21 - 45.644,00; 3. Echipamentele de automatizare și instalațiile tehnologice specifice terminalului -468.103,00. Activul constând în Proprietate de tipul Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasată în intravilanul Com. Holboca se vinde în bloc, ca un activ funcțional așa cum este prezentat, la valoarea de 2.561.247,00 EUR, fără TVA. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, lit.F, din Codul Fiscal, în măsura îndeplinirii condițiilor legale. În cazul în care la licitaţia din 12.12.2019, nu se va reuși valorificarea activului imobil, aparţinând debitoarei, se va organiza o nouă licitaţie, în aceleaşi condiţii în data de 19.12.2019, ora 11.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iaşi. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 11.12.2019, respectiv 18.12.2019, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi. În conformitate cu prevederile art.91, alin.1, din Legea nr.85/2014, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii, cu excepția sechestrului penal. Modalitatea de valorificare a activului imobil este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Pasul de licitație stabilit este de 5% din prețul de pornire al licitației, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Garanția de participare la licitație este în valoare de 10% din prețul de pornire a licitației, fără TVA, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei PETROLBIT S.R.L., nr:RO66BUCU1032235341146RON, deschis la Alpha Bank, suc. Iași. Garanția de participare va fi depusă în lei la cursul BNR din data plății. În cazul câştigării licitației garanția se constituie avans, iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi atașată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitație publică. Vizitarea și prezentarea activului se poate face în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul administratorilor judiciari, la locul în care acestea se află. Administratorii judiciari vor permite accesul ofertanților care vor achiziționa caietul de sarcini, doar în prezența unui reprezentant al acestora și la solicitarea scrisă prealabilă însoțită de o programare în acest sens. Reprezentanții administratorilor judiciari vor furniza toate informațiile suplimentare disponibile către cei care au achiziționat caietul de sarcini. Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitația publică și modul de organizare a licitației, precum și descrierea activului imobil supus procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare și de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietului de sarcini este de 5.950,00 lei, TVA inclus, plătibili în contul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi sau în numerar la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., pe site-ul www.lrj.ro, la tel. 0232/220777, 0733683702, 0744663190, mail: vanzari@lrj.ro sau lichidator.chirila@yahoo.com.
Cum au reactionat japonezii dupa bannerul scandalos afisat de fanii maghiari la meciul cu Romania de la Mondialul de handbal feminin
07/12/2019 10:19

 Organizatorii Campionatului Mondial de handbal feminin au intervenit dupa ce fanii maghiari au afisat un banner scandalos la meciul cu Romania. Acestia au afisat un banner urias, pe care era trecu ...

Țara din UE care își bagă fostul președinte în PUȘCĂRIE: E acuzat de fraudă fiscală
07/12/2019 08:04

Poliţia slovacă l-a acuzat pe fostul preşedinte Andrej Kiska de fraudă fiscală, caz care zguduie scena politică din Slovacia inaintea alegerilor parlamentare din luna februarie, transmite Reuters. Poliţ ...

Abrogarea din scurt a recursului compensatoriu provoaca ingrijorari serioase la Strasbourg
07/12/2019 07:32

 Comitetul de ministri al Consiliului Europei (CoE) isi exprima "grava ingrijorare" fata de faptul ca Parlamentul Romaniei a decis "din scurt" sa adopte proiectul privind abrogarea recu ...

HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
07/12/2019 06:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

 

Decembrie, cea mai aglomerată lună din an pentru aeroporturile lumii. Cel mai scump bilet plătit de un român
06/12/2019 16:39

Luna decembrie este cea mai aglomerată lună din an pentru aeroporturile lumii, inclusiv in Romania, iar romanii care lucrează sau studiază in afară ţării şi vin să petreacă Crăciunul acasă au plăti ...

Mama şi bunicul Luizei Melencu, citaţi la poliţie
06/12/2019 16:27

Mama şi bunicul Luizei Melencu vor merge luni la poliţie, acolo unde au fost citaţi. Monica Melencu - mama Luizei, fata despre care se presupune că a fost ucisă de către Gheorghe Dincă, dar şi bunicul ...

Taximetrist din Harghita, batut si amenintat cu un cutit de catre un client
06/12/2019 15:42

Un bărbat de 40 de ani din Miercurea Ciuc, judetul Harghita, a fost lăsat in libertate după ce a bătut un taximetrist si l-a amenintat cu un cutit, cerandu-i banii pe care ii are in masină. Potrivit Polit ...

România cumpără ARMA SUPREMĂ: Cel mai performant avion de LUPTĂ din lume
06/12/2019 15:26

Romania tocmai si-a imbogătit flota cu sase avioane F16, dar nu vrea să se oprească aici. Tara noastră vrea să cumpere şi aparate de zbor F-35, cele mai performante aparate de zbor de luptă din lume. Min ...

Un preot a confundat MIRUL cu BENZINA și a provocat o tragedie de proporții
06/12/2019 14:52

Un preot nigerian a confundat benzina cu apa sfantă in timpul unei slujbe de vindecare care a avut loc intr-o biserică din Lagos, provocand o explozie uriasă care a ucis sase credinciosi.   O explozie ...

Firmele de servicii funerare se „bat” pe cadavre, la spitalele din Bihor. Ce se întâmplă cu rudele decedaților
06/12/2019 14:33

Firmele de servicii funerare se „bat” pe cadavre la spitalele din Bihor, chiar dacă multe dintre ele nici măcar nu au specificat că au acest domeniu de activitate. O spune chiar managerul Spitalu ...