00000   socant-sotia-unu

Dimensiune font:

INCREDIBIL "Congres" al interlopilor din Romania pentru a discuta despre protectia unui investitor strategic pe piata jocurilor de noroc

| 26-10-2019 08:25

 

 Liderii gruparilor interlope din mai multe orase, printre care Iasi, Sibiu, Arad si Timisoara, s-au intalnit in luna septembrie pentru a discuta protectia unui important investitor care voia sa intre pe piata jocurilor de noroc din Romania si planuia sa construiasca mai multe cazinouri.

Detaliile apar in comunicatul procurorilor DIICOT, in cazul interlopului Lucian Adrian Boncu, cel care a "reprezentat" mediul interlop din Timisoara la aceasta intalnire. 20 de persoane sunt cercetate in acest caz.

Acuzatiile: constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri de mare risc, punerea la dispozitie, cu orice titlu, a unei locuinte pentru consumul ilicit de droguri.

In cazul lui Boncu, procurorii DIICOT arata ca influenta nociva care a fost exercitata de catre relatiile din mediul interlop asupra desfasurarii normale a activitatilor din mediul economic si asupra sigurantei sociale, in general, a fost evidentiata intr-un eveniment desfasurat in luna septembrie 2019, la care au participat liderii interlopi din mai multe judete.

"Astfel, un important investitor a intentionat sa deschida in principalele orase din tara mai multe cazinouri, valoarea investitiei fiind foarte mare si avand potentialul de a-l propulsa ca principal actor pe acest segment de piata.

Pentru a-si asigura protectia viitoarelor afaceri, investitorul a apelat la lumea interlopa din Romania, stiind faptul ca o afacere de acest profil nu s-ar putea derula in conditii normale, fara "girul" mediilor interlope din principalele orase," explica procurorii.

In acest scop, ar fi avut loc o intalnire la care au participat principalii lideri interlopi din orasele importante, respectiv din Iasi, Sibiu, Arad, mediul interlop din Timisoara fiind reprezentat de catre Lucian Adrian Boncu.

Santaje, droguri si extorcari

Referitor la acest caz, DIICOT arata ca, in intervalul 2017-2019, la nivelul Timisoarei s-a constituit si a actionat un grup infractional organizat, avand ca scop derularea de activitati pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaina.

Nucleul acestui grup a fost reprezentat de catre mai multi exponenti ai lumii interlope din oras, care de-a lungul timpului au fost implicati si in alte activitati infractionale comune (santaje, reglari de conturi, extorcari).

Protectia activitatilor infractionale ar fi fost realizata de catre Lucian Adrian Boncu, "un lider marcant al lumii interlope din municipiului Timisoara, care a asigurat protectia principalilor dealeri, iar in cazul in care intre unii dintre acestia apareau conflicte, inculpatul intermedia normalizarea relatiilor, in vederea derularii fara incidente a activitatii infractionale."

DIICOT: Controla piata drogurilor din Timisoara

Pentru sprijinul acordat, Lucian Adrian Boncu ar fi fost recompensat periodic fie cu diferite sume de bani rezultate din traficul de droguri, fie prin oferirea de droguri pentru consum.

S-a retinut faptul ca gruparea a controlat majoritar piata de cocaina din oras, marea parte a dealerilor locali si a consumatorilor constanti de cocaina aprovizionandu-se de la membrii gruparii.

De asemenea, patrunderea pe piata din Timisoara a oricarui alt dealer din afara se putea realiza doar cu acordul si in conditiile stabilite de catre acestia.

"Caracteristic tuturor acestor furnizori era faptul ca distribuiau cocaina doar catre un cerc foarte restrans de dealeri locali si consumatori fideli, de a caror incredere s-au asigurat de-a lungul timpului.

De asemenea, furnizarea cantitatilor de droguri se realiza de cele mai multe ori in incinta unor imobile folosite de catre acestia, aspect care a facut foarte dificila monitorizarea sau prinderea in flagrant a furnizorilor," explica procurorii.

Paravanul afacerilor

Paravanul utilizat de catre Lucian Adrian Boncu pentru acoperirea activitatilor sale infractionale l-ar fi constituit o societate comerciala, ce are ca obiect activitati de protectie si garda, firma fiind infiintata initial de catre inculpat si preluata formal de catre un apropiat al acestuia.

Prin intermediul luptatorilor angajati in cadrul firmei de paza si a apropiatilor sai, Lucian Adrian Boncu ar fi avut posibilitatea de a exercita presiuni asupra foarte multor agenti economici (in special cluburi, restaurante, sali de jocuri de noroc), a caror activitate putea fi periclitata in situatia in care victimele nu ar fi fost de acord sa cotizeze diferite sume, sub aparenta unor contracte de prestari servicii de paza si protectie.

De asemenea, prin intermediul acestora, s-au exercitat diferite constrangeri si asupra unora dintre clientii diferitor agenti economici, care "deranjeaza" sau pentru alte reglari de conturi.

Presiuni asupra victimelor

Totodata, Lucian Adrian Boncu s-ar fi folosit si de serviciile unor grupuri locale, cunoscute cu preocupari violente, cum este cazul unui grup coordonat de catre un luptator de performanta, cu participari la diferite competitii de MMA, aspect care i-a atras o reputatie specifica in lumea interlopa.

"Acesta, impreuna cu un cerc de apropiati, a fost implicat in ultimii ani in multiple incidente violente, in special agresiuni indreptate impotriva diferitor persoane, in scopul reglarii de conturi sau pentru a-i determina, la solicitarea unor apropiati, sa consimta la efectuarea diferitor activitati, sa-si retraga diferite plangeri penale sau actiuni in justitie etc.," acuza anchetatorii.

In cvasi-majoritatea acestor cazuri, ca urmare a presiunilor exercitate de catre membrii lumii interlope, victimele fie nu au mai depus plangeri, fie si le-au retras ulterior, facand imposibila astfel tragerea la raspundere penala a agresorilor.

Relatii in Politie

In contextul acestor activitati infractionale, Lucian Adrian Boncu le-ar fi asigurat protectia colaboratorilor sai, prin exercitarea influentei pe care o avea atat in mediul interlop, cat si in randul organelor de politie, astfel incat sa stopeze la timp orice demersuri judiciare care i-ar putea viza.

Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat faptul ca Lucian Adrian Boncu si-ar apropiat in timp diferite cadre de politie din IPJ Timis, rolul acestora fiind acela de a-i sprijini activitatea infractionala, prin oferirea de informatii legate de eventualele anchete care il vizeaza sau de date nepublice, cum sunt cele din bazele de date informatizate ale politiei.

Astfel, un exemplu in acest sens l-ar fi reprezentat Ilin Dragan, agent de politie, cu care inculpatul Lucian Adrian Boncu a avut diferite intalniri.

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL    Pana duminica este in vigoare o informare de ploi valabila in toate regiunile.
29/05/2020 06:07

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Coronavirus: Erdogan anunta relaxarea substantiala, de luni, a restrictiilor din Turcia
28/05/2020 23:13

 Turcia va redeschide luni cafenelele, restaurantele, parcurile si alte locuri publice, care au fost inchise din martie pentru a limita raspandirea noului coronavirus, relateaza DPA. Interdictiile de in ...

Croația și-a redeschis frontierele pentru 10 state UE. România nu se află pe listă
28/05/2020 21:01

Preocupată pentru sectorul său turistic lovit de pandemia de COVID-19, Croaţia şi-a redeschis joi frontiera pentru cetăţenii din zece ţări ale Uniunii Europene, a anunţat premierul Andrej Plenkovic. P ...

Inca patru persoane au murit din cauza COVID-19. Am ajuns la 1.235 de morti
28/05/2020 20:52

 Grupul de Comunicare Strategica a anuntat, joi seara, decesul a inca patru persoane din cauza COVID-19. In acest moment, bilantul a ajuns la 1.235 de morti. Joi dimineata fusesera anuntate alte doua de ...

Coreea de Sud reactiveaza unele restrictii dupa noi cazuri de coronavirus
28/05/2020 17:54

 Coreea de Sud a reactivat joi restrictiile in Seul si in suburbiile acestuia, dupa inregistrarea unei cresteri semnificative a numarului noilor cazuri de COVID-19, a anuntat ministrul sanatatii Park Neung ...

Reuters devoalează planul lui Donald Trump: ADIO Twitter, Facebook şi Google
28/05/2020 17:50

Agenţia de presă Reuters prezintă joi un proiect de ordin executiv al preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, care ar afecta juridic reţelele sociale şi serviciile de căutare online. Sunt vizate Twit ...

ANM, avertizări meteo de VREME SEVERĂ în mai multe județe din țară
28/05/2020 14:41

Administratia Natională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme nefavorabilă. Acestea sunt valabile pentru mai multe judete din tară. Avertizări valabile pană la ora 16:00   COD GA ...

Iar creste numarul de cazuri noi de coronavirus: 197 de imbolnaviri in 24 de ore
28/05/2020 13:07

 Avem 18.791 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, anunta, joi la amiaza, Grupul de Comunicare Strategica (GCS). In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate alte 197 de noi cazuri de imbolnavire, ...

BREAKING CSM nu a aprobat desființarea SIIJ! Dialog acid în ședința Consiliului
28/05/2020 13:05

CSM a avizat, joi, negativ proiectul USR de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Procurorii şi judecătorii din CSM au avut păreri impărţite in privinţa utilităţ ...

Avarie de proporții! Oraș fără apă și curent electric: 'Nimeni nu răspunde la dispeceratele de urgenţă'
28/05/2020 11:26

O avarie de proporţii s-a produs joi dimineaţă in oraşul Galaţi. Zeci de mii de gălăţeni au rămas fără curent electric şi fără apă. Totul a pornit de la o avarie la reţeaua electrică, informeaz ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!