INCREDIBIL "Congres" al interlopilor din Romania pentru a discuta despre protectia unui investitor strategic pe piata jocurilor de noroc

00000   socant-sotia-unu

Dimensiune font:

| 26-10-2019 08:25

 

 Liderii gruparilor interlope din mai multe orase, printre care Iasi, Sibiu, Arad si Timisoara, s-au intalnit in luna septembrie pentru a discuta protectia unui important investitor care voia sa intre pe piata jocurilor de noroc din Romania si planuia sa construiasca mai multe cazinouri.

Detaliile apar in comunicatul procurorilor DIICOT, in cazul interlopului Lucian Adrian Boncu, cel care a "reprezentat" mediul interlop din Timisoara la aceasta intalnire. 20 de persoane sunt cercetate in acest caz.

Acuzatiile: constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri de mare risc, punerea la dispozitie, cu orice titlu, a unei locuinte pentru consumul ilicit de droguri.

In cazul lui Boncu, procurorii DIICOT arata ca influenta nociva care a fost exercitata de catre relatiile din mediul interlop asupra desfasurarii normale a activitatilor din mediul economic si asupra sigurantei sociale, in general, a fost evidentiata intr-un eveniment desfasurat in luna septembrie 2019, la care au participat liderii interlopi din mai multe judete.

"Astfel, un important investitor a intentionat sa deschida in principalele orase din tara mai multe cazinouri, valoarea investitiei fiind foarte mare si avand potentialul de a-l propulsa ca principal actor pe acest segment de piata.

Pentru a-si asigura protectia viitoarelor afaceri, investitorul a apelat la lumea interlopa din Romania, stiind faptul ca o afacere de acest profil nu s-ar putea derula in conditii normale, fara "girul" mediilor interlope din principalele orase," explica procurorii.

In acest scop, ar fi avut loc o intalnire la care au participat principalii lideri interlopi din orasele importante, respectiv din Iasi, Sibiu, Arad, mediul interlop din Timisoara fiind reprezentat de catre Lucian Adrian Boncu.

Santaje, droguri si extorcari

Referitor la acest caz, DIICOT arata ca, in intervalul 2017-2019, la nivelul Timisoarei s-a constituit si a actionat un grup infractional organizat, avand ca scop derularea de activitati pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaina.

Nucleul acestui grup a fost reprezentat de catre mai multi exponenti ai lumii interlope din oras, care de-a lungul timpului au fost implicati si in alte activitati infractionale comune (santaje, reglari de conturi, extorcari).

Protectia activitatilor infractionale ar fi fost realizata de catre Lucian Adrian Boncu, "un lider marcant al lumii interlope din municipiului Timisoara, care a asigurat protectia principalilor dealeri, iar in cazul in care intre unii dintre acestia apareau conflicte, inculpatul intermedia normalizarea relatiilor, in vederea derularii fara incidente a activitatii infractionale."

DIICOT: Controla piata drogurilor din Timisoara

Pentru sprijinul acordat, Lucian Adrian Boncu ar fi fost recompensat periodic fie cu diferite sume de bani rezultate din traficul de droguri, fie prin oferirea de droguri pentru consum.

S-a retinut faptul ca gruparea a controlat majoritar piata de cocaina din oras, marea parte a dealerilor locali si a consumatorilor constanti de cocaina aprovizionandu-se de la membrii gruparii.

De asemenea, patrunderea pe piata din Timisoara a oricarui alt dealer din afara se putea realiza doar cu acordul si in conditiile stabilite de catre acestia.

"Caracteristic tuturor acestor furnizori era faptul ca distribuiau cocaina doar catre un cerc foarte restrans de dealeri locali si consumatori fideli, de a caror incredere s-au asigurat de-a lungul timpului.

De asemenea, furnizarea cantitatilor de droguri se realiza de cele mai multe ori in incinta unor imobile folosite de catre acestia, aspect care a facut foarte dificila monitorizarea sau prinderea in flagrant a furnizorilor," explica procurorii.

Paravanul afacerilor

Paravanul utilizat de catre Lucian Adrian Boncu pentru acoperirea activitatilor sale infractionale l-ar fi constituit o societate comerciala, ce are ca obiect activitati de protectie si garda, firma fiind infiintata initial de catre inculpat si preluata formal de catre un apropiat al acestuia.

Prin intermediul luptatorilor angajati in cadrul firmei de paza si a apropiatilor sai, Lucian Adrian Boncu ar fi avut posibilitatea de a exercita presiuni asupra foarte multor agenti economici (in special cluburi, restaurante, sali de jocuri de noroc), a caror activitate putea fi periclitata in situatia in care victimele nu ar fi fost de acord sa cotizeze diferite sume, sub aparenta unor contracte de prestari servicii de paza si protectie.

De asemenea, prin intermediul acestora, s-au exercitat diferite constrangeri si asupra unora dintre clientii diferitor agenti economici, care "deranjeaza" sau pentru alte reglari de conturi.

Presiuni asupra victimelor

Totodata, Lucian Adrian Boncu s-ar fi folosit si de serviciile unor grupuri locale, cunoscute cu preocupari violente, cum este cazul unui grup coordonat de catre un luptator de performanta, cu participari la diferite competitii de MMA, aspect care i-a atras o reputatie specifica in lumea interlopa.

"Acesta, impreuna cu un cerc de apropiati, a fost implicat in ultimii ani in multiple incidente violente, in special agresiuni indreptate impotriva diferitor persoane, in scopul reglarii de conturi sau pentru a-i determina, la solicitarea unor apropiati, sa consimta la efectuarea diferitor activitati, sa-si retraga diferite plangeri penale sau actiuni in justitie etc.," acuza anchetatorii.

In cvasi-majoritatea acestor cazuri, ca urmare a presiunilor exercitate de catre membrii lumii interlope, victimele fie nu au mai depus plangeri, fie si le-au retras ulterior, facand imposibila astfel tragerea la raspundere penala a agresorilor.

Relatii in Politie

In contextul acestor activitati infractionale, Lucian Adrian Boncu le-ar fi asigurat protectia colaboratorilor sai, prin exercitarea influentei pe care o avea atat in mediul interlop, cat si in randul organelor de politie, astfel incat sa stopeze la timp orice demersuri judiciare care i-ar putea viza.

Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat faptul ca Lucian Adrian Boncu si-ar apropiat in timp diferite cadre de politie din IPJ Timis, rolul acestora fiind acela de a-i sprijini activitatea infractionala, prin oferirea de informatii legate de eventualele anchete care il vizeaza sau de date nepublice, cum sunt cele din bazele de date informatizate ale politiei.

Astfel, un exemplu in acest sens l-ar fi reprezentat Ilin Dragan, agent de politie, cu care inculpatul Lucian Adrian Boncu a avut diferite intalniri.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei