LIVE Război în Ucraina, ziua 33: Bombardamentele continuă, sirenele fiind auzite luni dimineață în Kiev / O nouă rundă de negocieri începe în Istanbul / Daunele Ucrainei- peste 63 de miliarde de dolari

razboi  soldat american

Dimensiune font:

| 28-03-2022 23:55

 În cea de-a 33-a zi de război, Ucraina continuă să reziste, sprijinită de comunitatea internațională. Președintele Volodimir Zelenski spune că Ucraina este pregătită să discute despre adoptarea unui statut neutru ca parte a unui acord de pace, o nouă rundă de negocieri urmând să aibă loc la începutul acestei săptămâni în Turcia.

Razboi in UcrainaFoto 

Rezumatul zilei anterioare:

 
 
  • Președintele Volodimir Zelenski spune într-un interviu acordat presei independente ruse că Ucraina este pregătită să discute adoptarea unui statut neutru ca parte a unui acord de pace. Dar, a mai menționat Zelenski, acest statut neutru ar trebui confirmat printr-un referendum și să fie garantat de terți
  • Următoarea rundă de negocieri directe dintre Ucraina și Rusia ar urma să aibă loc săptămâna aceasta în Turcia
  • Șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Kyrylo Budanov, spune că Rusia încearcă să „creeze o Coree de Nord și una de Sud în Ucraina”
  • Casa Albă spune că președintele Biden nu a cerut schimbarea regimului când a spus că Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere”
  • Zelenski a mai susținut că 2.000 de copii din Mariupol ar fi fost ”răpiți” de Rusia, potrivit unui comunicat de presă al biroului președintelui „Conform datelor noastre, peste 2.000 de copii au fost deportați. Ceea ce înseamnă că au fost răpiți. Erau copii cu și fără părinți. Este o catastrofă, este oribil.”
  • Viceprim-ministrul Ucrainei a acuzat Rusia de acte „iresponsabile” în zona centralei de la Cernobîl și a cerut ONU să trimită o misiune pentru a evalua riscurile
  • Ministerul britanic al Apărării a declarat că Rusia „izolează efectiv Ucraina de comerțul maritim internațional”, iar forțele navale ruse continuă să atace cu rachete împotriva țintelor din toată Ucraina.
  • Autoritatea de reglementare a comunicațiilor și internetului din Rusia a declarat că va investiga posturile care l-au intervievat pe Zelenskiy și le-a spus să nu distribuie interviul.
  • Germania are în vedere achiziționarea unui sistem de apărare antirachetă pentru a se proteja împotriva unui potențial atac din partea Rusiei, a declarat cancelarul Olaf Scholz duminică seara.
  • În ciuda informațiilor potrivit cărora Zelenskiy ar fi dorit să vorbească prin video în timpul ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar de la Los Angeles, participanții au păstrat un moment de reculegere de 30 de secunde ca un omagiu adus Ucrainei.
  •  

Cele mai importante evenimente de luni privind invazia sunt LIVETEXT  :

23:10Forțele Armate ale Ucrainei, împreună cu Legiunea Națională Georgiană, au eliberat Rudnitskoie, la 60 km est de Kiev, împingând linia frontului la 15 km est. 

22:54Biden despre declarația că Putin „nu poate rămâne la putere”: Nu îmi cer scuze, nu retrag

22:34Pionul lui Putin sau avocatul Ucrainei? Cele două fețe ale lui Roman Abramovici

 

22:00Soldații ruși care au capturat site-ului dezastrului nuclear de la Cernobîl au condus vehiculele blindate fără echipamente de protecție împotriva radiațiilor printr-o zonă extrem de toxică numită „Pădurea Roșie”, ridicând nori de praf radioactiv, au declarat anhajații de la fața locului, scrie Reuters.

21:21Un înalt oficial american al apărării a spus că SUA nu pot confirma că ucrainenii au preluat controlul asupra orașului Irpin, după ce anterior primarul Oleksandr Markushin a spus că forțele ucrainene au preluat controlul deplin asupra orașului.

Oficialul a spus că forțele ucrainene au preluat controlul asupra orașului Trosteaneț de la ruși și, de asemenea, încearcă în mod activ să preia controlul asupra Hersonului.

 

20:44Ce știm despre deportările forțate ale ucrainenilor în Rusia

 
 

20:11Carlsberg a declarat că se va retrage complet din Rusia după ce aceasta invadat Ucraina, la câteva ore după un anunț similar din partea Heineken.

„Am luat decizia dificilă și imediată de a căuta o eliminare completă a afacerii noastre în Rusia, ceea ce considerăm că este lucrul corect de făcut în mediul actual”, a spus compania, care deține producătorul rus de bere Baltika Brewery, ai cărui angajați reprezintă o cincime din forța de muncă globală a Carlberg.

20:01Forțele ruse s-au blocat în mai multe părți ale Ucrainei - oficial al Apărării americane 

19:59Generalii, simbolul pierderilor rusești foarte grele în Ucraina

Amploarea pierderilor rusești în Ucraina – chiar dacă cifrele rămân neverificabile – a atins, evident, proporții considerabile, simbolizate de un fenomen observat încă din primele zile de conflict: moartea multor generali și ofițeri superiori, scrie AFP.

19:43Un jurnalist ucrainean a dispărut în afara Kievului, scrie The Kyiv Independent.

 
 

Potrivit jurnalistei ucrainene Natalia Boguta, reporterul agenției de presă Unian Dmytro Khyliuk ar fi fost capturat de forțele ruse la începutul lunii martie. Se crede că este ținut în captivitate în Dymer, un sat din regiunea Kiev, a transmis, luni, jurnalista Natalia Boguta.

Aproape 1.180 de clădiri de locuit cu mai multe etaje din Harkiv, distruse în atacurile forțelor ruse

19:34Ministrul de Finanțe al Ucrainei Serhii Marchenko spune că Guvernul nu va accepta nicio pierdere de teritoriu în favoarea Rusiei și că, în ciuda războiului, salariile și pensiile sunt plătite. „Vreau să vă spun că, în ciuda întregului război pe care îl vedem acum, guvernul nostru încă funcționează”, a declarat Marchenko pentru CNN.

Potrivit acestuia, guvernul plătește salarii și pensii și 200 de dolari pentru fiecare persoană care și-a pierdut locul de muncă din cauza războiului. „În prezent, peste 3 milioane de oameni sunt refugiați și trăiesc temporar în țări europene. Este, de asemenea, un prejudiciu mare pentru economia noastră”, a afirmat el.

„Nu se poate nici măcar să menționăm că putem trăi fără o parte a teritoriului nostru pentru că este vorba despre economia noastră. Este vorba despre oamenii noștri. Este vorba acum despre logistica noastră. Portul nostru din regiunea Odesa este blocat. Așa că trebuie să găsim o altă modalitate de a transfera mărfurile către Europa și alte țări”, a adăugat ministrul de Finanțe.

19:24Ce articole cu adevărat excepționale (pentru aceste vremuri) publica Novaya Gazeta din Rusia înainte să fie închisă din cauza cenzurii

19:22Aproape 1.180 de clădiri de locuit cu mai multe etaje din Harkiv - al doilea cel mai mare oraş ucrainean după Kiev - au fost distruse în săptămânile de atacuri ruse aeriene şi terestre, a declarat luni primarul Ihor Terehov. De asemenea, au fost distruse peste 50 de grădiniţe, aproape 70 de şcoli şi 15 spitale, a mai spus primarul din Harkiv, potrivit agenţiei de presă ucrainene UNIAN.

Roman Abramovici și negociatori ucraineni au avut simptomele unei presupuse otrăviri

19:10WSJ: Roman Abramovici și negociatori ucraineni au prezentat simptomele unei presupuse otrăviri

18:48Vladimir Putin l-a avansat în grad pe liderul cecen Ramzan Kadîrov

18:23Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că a vorbit cu cancelarul german despre modul în care decurge procesul negocierii cu Rusia. „Am raportat despre progresul în combaterea agresiunii și crimelor Federației Ruse. Mi-am exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit de Germania. Presiunea asupra Rusiei trebuie să continue, sancțiunile trebuie intensificate”, a scris Zelenski pe Twitter.

18:09FOTO Cum a fost neutralizată mina marină din apropierea coastelor românești în Marea Neagră.

18:07VIDEO „Soldații ruși mi-au purtat hainele, mi-au furat banii, mi-au împușcat soțul în picior”: Relatarea dramatică a unei ucrainence de pe spatul de spital

18:04Rusia plănuiește atacuri cu rachete de pe mare - Ucraina

17:57Rusia va restricționa intrarea pe teritoriul său a persoanelor care vin din „țări neprietenoase”

20.000 de persoane din orașul devastat Mariupol ar fi fost duse în Rusia împotriva voinței lor

17:48Parlamentarul ucrainean Inna Sovsun spune că 20.000 de persoane din orașul devastat Mariupol ar fi fost duse în Rusia împotriva voinței lor. „Practic, au fost răpiți de statul rus”, a afirmat ea, citată de BBC.

17:42Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus luni că a discutat cu premierul italian Mario Draghi despre contribuția Italiei la crearea unui sistem care să ofere Ucrainei garanții de securitate pentru a o proteja de viitoare amenințări.

"Am discutat despre cursul contracarării agresiunii ruse. Am mulțumit pentru sprijinul important de apărare și umanitar. Poporul ucrainean își va aminti acest lucru. Apreciem dorința Italiei de a se alătura creării unui sistem de garanții de securitate pentru Ucraina", a spus Zelenskii pe Twitter.

17:36Purtătorul de cuvânt al primarului orașului Mariupol a spus că 5.000 de persoane au fost ucise în localitate de la începutul asediului, dar nu spune cum a fost calculat acest bilanț, scrie Reuters.

17:16Primarul orașului Irpin, de lângă Kiev, a declarat luni că forțele ucrainene au preluat controlul deplin asupra orașului

17:06Forțele ucrainene au recăpătat controlul asupra unui mic sat de la periferia Harkivului

16:57Rusia i-ar putea recunoaște drept „compatrioți” pe toți vorbitorii de rusă, indiferent de țara în care trăiesc

16:51Negocierile ruso-ucrainene de la Istanbul ar putea începe marți potrivit parlamentarului și negociatorului ucrainean David Arakhamia. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, și liderul rus, Vladimir Putin, au discutat ieri despre negocieri în timpul unei convorbiri telefonice, dar nu au precizat public când vor începe săptămâna aceasta discuțiile.

 

16:37Imagini aeriene cum drone ghidate prin sistemul Starlink atacă faimoasa coloană de forțe terestre ruse care se întinde 64 de kilometri în apropiere de Kiev

 
 

16:27Ultimul ziar independent din Rusia a anunțat că își suspendă activitatea

15:12Afișarea literei „Z” ar putea fi considerată infracțiune în Germania

15:03Lavrov: O întâlnire între Putin și Zelenski ar fi contraproductivă acum

 

15:00Kremlinul spune că „nu se teme” de Volodimir Zelenski după ce a interzis difuzarea unui interviu cu acesta

14:20Forțele ruse se regrupează dar nu reușesc să avanseze în nicio parte a Ucrainei, a declarat luni adjunctul ministrului apărării citat de BBC, confirmând astfel raportul publicat dimineață de guvernul britanic.

Hanna Malyar a declarat că forțele ruse încearcă să-și consolideze pozițiile deja deținute și să străpungă baricadele defensive din jurul capitalei, dar nu au șanse să cucerească Kievul.

 

13:57”Rușii ne răpesc primarii. Pe unii îi ucid, alții nu mai sunt de găsit”, spune Zelenski

 
 

13:35Ministrul ucrainean al Economiei:Pierderile depășesc 560 de miliarde de dolari

13:14În jur de 160.000 de oameni au rămas blocați în Mariupol, a precizat primarul Vadim Boichenko, adăugând că este nevoie de evacuarea totală a portului asediat de ruși.

13:00Harkiv a fost lovit de armata rusă de 200 de ori în ultimele 24 de ore, potrivit Kyiv Independent care îl citează pe guvernatorul regiunii Oleg Synegubov. Atacurile au venit din partea artileriei, dar au fost folosite și sistemele de lansare de rachete.

 

12:23Zelenski, despre implicarea Occidentului: Francezilor le este frică de Rusia / Marea Britanie este clar de partea noastră. Ce spune despre Germania

11:42Primarul Mariupolului cere evacuarea completă a orașului: „Federația Rusă se joacă cu noi” / Câți oameni mai sunt blocați în „orașul fantomă"

11:35Mină marină, observată în largul Mării Negre, la 70 de kilometri travers de Capu Midia. Forțele Navale au trimis în zonă o navă militară.

 
 

11:23Patriarhul Kirill spune că problemele financiare ale rușilor sunt o pedeapsă de la Dumnezeu

11:16Unde își ascund oligarhii ruși „banii negri”

11:10De la debutul războiului, rușii au ucis 143 de copii, a transmis luni avocatul poporului de la Kiev, citat de Kyiv Independent. Alți 216 au fost răniți. Autoritățile spun că numărul victimelor ar putea fi mult mai mare în condițiile în care unele zone sunt inaccesibile din cauza luptelor.

Ce trupe și echipamente militare ar fi pierdut Rusia în Ucraina până acum

11:06Rușii au pierdut în jur de 17.000 de soldați, potrivit ultimului bilanț publicat luni de Statul Major al armatei Ucrainei.

 

10:44Luni nu va fi deschis niciun coridor umanitar din motive de securitate, au anunțat autoritățile ucrainene citate de Nexta. Potrivit acestora, ar exista riscul unor provocări din partea armatei ruse.

 
 

10:20Mihail Șișkin: Nici NATO, nici Ucraina nu pot ”de-Putiniza” Rusia. Singurii care pot facea asta sunt rușii / Tentativele de democratizare a Rusiei au eșuat în trecut

09:49A slăbit războiul din Ucraina poziția lui Putin în Rusia? Experții nu sunt prea convinși

09:47Un consilier al președintelui Zelenski a precizat că Turcia este unul dintre statele care ar putea fi un garant pentru problemele de securitate ale Ucrainei, pe viitor, informează Reuters.09:46

Numărul cetăţenilor ucraineni care au intrat în ţară în ultimele 24 de ore este cu 13% mai mic decât în ziua precedentă, potrivit datelor Poliţiei de Frontieră. De la începerea războiului și până în 27 martie, ora 24,00, au intrat în România 562.942 de cetăţeni ucraineni.

09:43Situația rămâne dramatică în Mariupol. Crucea Roșie a transmis că nu reușește nici acum să transporte ajutoare în orașul asediat de trupele ruse, solicitând Rusiei și Ucrainei să asigure un cordon umanitar.

09:15Statul Major al Ucrainei a transmis că trupele ruse se retrag din zona Kiev, după pierderi semnificative, transmite Kyiv Independent.

 
 

09:06Trupele ruse nu au reușit să avanseze în ultimele 24 de ore. Practic, nu au fost înregistrate schimbări semnificative ale raportului de forțe din teren, potrivit ultimelor date actualizate de ministerul britanic al apărării citat de BBC. Pierderile sunt mari și moralul trupelor ruse este scăzut.Singura zonă unde rușii au câștigat teren este regiunea Mariupol, unde continuă luptele acerbe pentru cucerirea orașului-port care ar asigura Rusiei un cordon spre zonele separatiste din est

 

08:28Autoritățile ucrainene citate de Nexta susțin că racheta de croazieră care a lovit depozitul din Lutsk a fost lansată din Belarus și a zburat la altitudine joasă astfel încât nu a putut fi detectată de sistemele de radar. Potrivit informațiilor disponibile la această oră, nu există victime, a spus guvernatorul regiunii Volyn.

08:20Soldații ruși au dat buzna în biroul reprezentantului președiniei ucrainene în Crimeea, care funcționează în orașul Herson după anexarea peninsulei de către Rusia în 2014. Soldații au distrus ușile din clădire și au dat jos steagurile, relatează Nexta.

08:02În contextul în care președintele Ucrainei Volodimir Zelenski (fost actor - n.red) nu a mai fost invitat să se adreseze Galei Premiilor Oscar, actrița Mila Kunis a fost cea care a adus în discuție războiul din țara sa de origine. Prezentând premiul pentru muzică, Kunis a vorbit despre ”puterea și demnitatea” ucrainenilor. "Când vedeți puterea și demnitatea celor care se confruntă cu devastarea, este imposibil să nu fiți mișcați de rezistența lor. Nu poți simți decât admirație pentru cei care găsesc puterea de a continua să lupte”.

07:49Școlile din Kiev se vor redeschide luni în regim online, potrivit BBC. Anunțul fusese făcut duminică de primarul capitalei.

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

anunturi-->

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul
27/04/2024 11:24

Taiwanul a raportat sambătă o reluare a activităţii militare chineze in apropierea insulei, 12 avioane trecand linia mediană sensibilă a stramtorii Taiwan, la o zi după ce secretarul de stat american Ant ...

Saloanele de înfrumusețare au fost luate la țintă de ANAF! Ce trebuie să știi dacă dorești să începi o afacere în acest domeniu
27/04/2024 07:28

Agentia Natională de Administrare Fiscală doreste ca frizerii si manichiuristele să isi plătească taxele si le transmite parcursul dacă vor o afacere in domeniu. Persoanele care oferă servicii de infrum ...

Locul din România unde trebuie să ajungi măcar o dată în viață. Străinii nu ratează șansa de vizita „magnetul” turistic
27/04/2024 07:25

Turistii străini sunt indrăgostiti de un loc superb din Romania si scot bani grei din buzunar să ajungă acolo. Un loc spectaculos din Maramures a devenit un punct de atractie major pentru turistii străini ...

Job-ul plătit cu 75.000 de lei pe lună. Ce trebuie să știi să faci pentru a primi această sumă monstruoasă
27/04/2024 07:23

Pentru un specialist intr-un domeniu in care romanii sunt foarte pregătiti, o companie din străinătate oferă un salariu de 15.000 euro. Pe langă salariul enorm, se asigură cazare dar si alte beneficii. ...

„Păcănelele” revin în forță în România. Slăbiciunea din lege care ar putea să încline balanța bătăliei cu Guvernul
27/04/2024 07:20

Jocurile de noroc nu vor mai fi in localitătile cu mai putin de 15 mii de locuitori! Proiectul de lege care trimite aparatele de tip slot-machine la marginea comunelor si micilor orase nu se atinge insă de Bu ...

SUA au aprovizionat Ucraina cu rachete cu rază lungă de acțiune, în secret
26/04/2024 10:39

Statele Unite furnizează in secret Ucrainei, de cateva săptămani, rachete de croazieră cu rază lungă de actiune, pe care Kievul le-a folosit deja de două ori pentru a lovi tinte rusesti in spatele liniil ...

Evghenia Guţul, guvernatoarea Găgăuziei, a fost trimisă în judecată
26/04/2024 10:07

Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova a anunţat miercuri că a finalizat urmărirea penală şi a trimis-o in judecată pe Evghenia Guţul, guvernatoarea Găgăuziei. Ea este acuzată că ar fi acce ...

Un asistent al eurodeputatului de extremă dreapta Maximilian Krah a fost plasat în arest pentru spionaj în favoarea Chinei
24/04/2024 12:29

Un asistent al eurodeputatului de extremă dreapta Maximilian Krah a fost plasat in arest pentru spionaj in favoarea Chinei, a anunţat miercuri Biroul procurorului public federal de la Karlsruhe (Parchetul ger ...

CEDO condamnă România pentru revenirea asupra unor sentințe istorice legate de Holocaust
24/04/2024 07:42

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi Romania pentru revenirea asupra unor condamnări istorice pentru crime legate de Holocaust, in urma rejudecării şi achitării in anii 1990 a do ...

Se schimbă legea pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin: Anunțul făcut de MAI
23/04/2024 20:12

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anuntat implementarea unei noi legi pentru a reglementa situatia romanilor care nu locuiesc la adresa mentionată in buletin. Această lege aduce schimbări se ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei