LIVE Război în Ucraina, ziua 34: Rușii au bombardat marți depozite de combustibil / Peskov: „Nimeni nu se gândește să folosească arma nucleară”

razboi  blindate_rusia_82795900

Dimensiune font:

| 29-03-2022 22:21

 În cea de-a 34-a zi de război, lupta de rezistență a armatei din Ucraina continuă, în ciuda bombardamentelor rusești tot mai disperate. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski îndeamnă puterile aliate să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei, în vreme ce Rusia spune că lucrează la un set de măsuri pentru a restricționa intrarea în țară a cetățenilor țărilor „neprietenoase”.

Război în UcrainaFoto 

Cele mai importante evenimente de marți privind invazia sunt LIVETEXT 

22:43Mai mulți senatori americani vor scoaterea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

 
 

22:23Washingtonul vorbește de o „repoziționare” a forțelor ruse lângă Kiev, nu de „o retragere reală”

21:41Ceea ce Biden, Scholz și Macron nu vor să spună: Căderea lui Putin este de dorit - dar totuși nerealistă

21:38Numărul morților după atacul rusesc asupra unei clădiri a administrației regionale din orașul-port Nikolaev a crescut la cel puțin 12, iar 33 de persoane sunt rănite, spun autoritățile locale, citate de Reuters.

 

21:24Biden spune că „vom vedea” dacă Rusia își va reduce atacurile în Kiev și Cernihiv

 
 

21:00Discuție telefonică Macron-Putin / Putin vrea ca luptătorii ucraineni din Mariupol să depună armele înainte de a accepta o acțiune umanitară

20:44VIDEO Ruslan Geremeev, care ar fi organizat asasinarea lui Nemțov, pupat și mângâiat pe frunte de Kadîrov, după ce a fost rănit la Mariupol

20:22Johnson, Biden, Macron, Scholz și Draghi împotriva oricărei „slăbiri a hotărârii occidentale”

 

Boris Johnson, Joe Biden, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi au avertizat, într-o conversație telefonică de marți, „că nu poate exista nicio relaxare a hotărârii occidentale până când oroarea provocată Ucrainei se va termina”, potrivit Downing Street.

20:08Ucraina cere tuturor statelor să incrimineze folosirea literei „Z” ca mod de a-și arăta susținerea față de Rusia

19:58Boris Johnson, Joe Biden, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi „au fost de acord că nu poate exista nicio relaxare a hotărârii occidentale până când oroarea provocată Ucrainei se va termina”, potrivit Downing Street, citează AFP.

 
 

19:33Cele cinci propuneri-cheie făcute de Ucraina în negocierile cu Rusia. Moscova promite un răspuns curând

19:30VIDEO Roman Hribov, soldatul ucrainean faimos pentru că a transmis „du-te naibii” navei rusești înainte de a prelua Insula Șerpilor a fost decorat

19:29Petiție a Ambasadei Ucrainei pentru redenumirea străzii pe care se află Ambasada Rusiei din București

19:06Un atac cu rachete al forțelor ruse a lovit depozitul de combustibil al aeroportului din orașul Starokosteantîniv din regiunea Hmelnîțkîi, a declarat primarul orașului, preizând că nu există victime, scrie The Kyiv Independent.

18:55Consilierul prezidențial rus Vladimir Medinski a declarat marți că anunțul planurilor de detensionare de către armata rusă în jurul Kievului și Cernihivului „nu este o încetare a focului”.

18:53SUA nu cred în continuare că Rusia este serioasă în privința negocierilor de pace cu Ucraina

18:46Marea Britanie vrea ca forțele ruse să se retragă complet din Ucraina și va judeca pașii provizorii către un posibil acord de pace mai degrabă după acțiuni decât după vorbe, a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson, citat de BBC.

18:40Primarul orașului Hola Prîstan din regiunea Herson a fost răpit, luni, de trupele ruse, a anunțat marți Procuratura Generală a Ucrainei, conform The Kyiv Independent.

18:33Ucraina, invitată la următorul summit NATO

18:25Un posibil „deficit al serviciilor secrete” ar fi făcut ca SUA să supraestimeze capabilitățile armatei ruse - general american

Antony Blinken spune că nu a văzut „semne de seriozitate reală” din partea Rusiei

17:58Războiul din Ucraina are repercusiuni și în zona Arctică / Anunțul făcut Marea Britanie

17:25Guvernul Poloniei adoptă o lege care interzice importul de cărbune din Rusia

17:14Peste 3,9 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începerea invaziei ruse, în 24 februarie, conform datelor transmise marți de către Înaltul Comisariata al Națiunilor Unite pentru Refugiați. Cei 3.901.713 de refugiați înregistrați până luni includ 203.000 de cetățeni ai țărilor terțe, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, scrie CNN.

17:01Retailerul francez de articole sportive Decathlon, confruntat ccu critici pentru că a rămas în Rusia de la declanșarea războiului în Ucraina, a anunțat marți că își suspendă toate activitățile în această țară din cauza dificultăților de aprovizionare, conform Reuters.

16:52Bilanțul morților în urma bombardamentelor rusești asupra unei clădiri a administrației regionale din Nikolaev a crescut la 9.

Cel puțin nouă persoane au fost ucise și 22 au fost rănite potrivit canalului Telegram al biroului regional de presă Nikolaev.

16:46Vladimir Putin a răspuns brutal după ce Abramovich i-a dat un bilețel scris de mână de Zelenski (The Times)

16:41Rusia acuză SUA de o campanie agresivă de atacuri cibernetice

16:36Rusia începe să își retragă trupe dinspre Kiev, potrivit SUA / Care ar fi planul lui Putin, dacă Vestul nu continuă cu sancțiunile

 

 

16:11Banca Națională a Ucrainei spune că ocupanții ruși încearcă să introducă ruble în zonele ocupate ale Ucrainei, deși potrivit Băncii, această mișcare a fost este încălcare a dreptului internațional, scrie Kyiv Independent.

 
 

„Banca Națională a Ucrainei consideră inadmisibile acțiunile Federației Ruse de limitare a circulației grivnei și introducerea rublei ruse în teritorii temporar necontrolate de autoritățile ucrainene sau amenințate , inclusiv regiunile Zaporojie și Herson”, scrie Banca pe site-ul său.

16:01Președintele american Joe Biden și liderii Franței, Germaniei, Italiei și Marii Britanii vor discuta marți despre evoluțiile din Ucraina, transmite Reuters citând Casa albă.

Discuțiile au loc în contextul negocierilor care au avut loc între Rusia și Ucraina, la Istanbul. Discuțiile via videocall vor avea loc în jurul orei 9.15 a.m. ora Washingtonului.

 

15:56Condițiile pentru o primă întâlnire între Volodimir Zelenski și Vladimir Putin sunt „suficiente” după noua rundă de negocieri ruso-ucrainene din Turcia, a declarat negociatorul șef al Kievului, David Arakhamia.

15:55Ucraina a propus Rusiei 15 ani pentru rezolvarea statului Crimeii

15:42Ucraina a explicat că ar putea accepta statutul de neutralitate în schimbul unor garanții de securitate similare cu articolul 5 din tratatul NATO care asigură apărarea colectivă pentru statele membre ale alianței.

 
 

15:38Discuțiile dintre negociatorii ucraineni și ruși de la Istanbul au marcat marți „cel mai semnificativ" progres de până acum, a declarat ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, după încheierea negocierilor, conform Reuters.

El a mai spus că este de așteptat ca „probleme mai dificile” să fie discutate între miniștrii de Externe ai Rusiei și Urainei, are ar urma să se întâlnească la „o dată ulterioară".

15:07Volodimir Zelenski a transmis, pe twitter, că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre lupta împotriva agresiunii Rusiei și crimele de război comise împotriva civililor, dar și sprijinirea ucrainenilor.

15:02Rusia a anunțat reducerea activității militare în zona Kiev și Chernihiv, potrivit TASS și BBC. Anunțul a fost făcut de ministrul adjunct al apărării de la Moscova.

14:57Suma uriașă la care se ridică distrugerile provocate de ruși în Ucraina, doar PIB-ul scade cu peste o treime în 2022

14:55VIDEO Apariție a ministrului rus Serghei Șoigu, după mai bine de două săptămâni: „Eforturile principale să se concentreze pe scopul principal, eliberarea Donbasului”

14:52VIDEO Momentul când o rachetă de croazieră rusească lovește clădirea administrativă din Nikolaev

Concluziile întâlnirii de 4 ore dintre elegațiile Rusiei și Ucrainei

14:46Kievul este gata să accepte statutul neutru, dacă primește garanții de securitate / Este nevoie de referendum

14:42Cel puțin 7 persoane au fost ucise și alte 22 rănite marți în urma bombadamentelor rusești care au distrus o clădire a administrației regionale din Nikolaev, potrivit unui nou bilanț al președintelui Volodimir Zelenski, în parlamentul danez.

 

 

 

13:52România demarează ample exerciții militare la Marea Neagră și în zona fluvială: „Este exersat scenariul respingerii unui atac în zona Deltei Dunării și pe litoral”

 
 

13:24Prima reacție a Kremlinului după suspiciunile de otrăvire a lui Abramovici la negocierile Rusia - Ucraina / Rolul oliharhului rus la negocierile de pace

13:16Serghei Șoigu a avut o apariție televizată pentru prima oară după foarte multă vreme, relatează Nexta. El nu a mai apărut în public de la mijlocul lunii martie.

Nu este clar dacă este vorba despre imagini de dată recentă sau de înregistrări video. 

13:07Un oligarh rus se vaită că a ajuns să trăiască „în arest la domiciliu, practic” din cauza sancțiunilor

13:04Președintele Franței Emmanuel Macron va discuta din nou, în cursul zilei de marți, cu Vladimir Putin.

13:02Kremlinul a respins acuzațiile potrivit cărora Rusia l-ar fi otrăvit pe Abramovici și pe membrii delegeția ucrainene la negocierile trecute, precizând că este vorba despre ”propagandă de război” (Reuters).

 
 

12:52Liderul cecen Ramzan Kadîrov a spus că, în opinia sa, negocierile dintre Rusia și Ucraina nu vor aduce nimic bun, relatează Nexta. ”Am convingerea că aceste negocieri nu vor fi de folos. În opinia mea, este necesar să terminăm ce am început: să distrugem naziștii. Doar atunci vom putea decide ce este de făcut„.

12:40Autoritățile din Nikolaev spun că 17 persoane au fost eliberate din dărâmături, dar altele - majoritatea civili - sunt încă dispărute.

„În ceea ce privește oamenii, suntem cu toții în mâinile lui Dumnezeu și majoritatea au scăpat ca prin minune, nu știu cum. Acum sunt opt ​​civili pe care sperăm să îi scoatem din dărâmături”, a spus guvernatorul regional, citat de BBC.

12:28Relatarea sfâșietoare a unei ucrainence: „Soldații ruși mi-au ucis soțul și m-au violat. Fiul meu era în camera alăturată”

11:55VIDEO Cum atacă ucrainenii de la distanță cu rachete ghidate lansate una după alta un convoi de blindate rusești

11:46Kremlinul dă asigurări: Rusia nu va ataca o țară membră NATO, „decât dacă este obligată”

11:31Cererea de tranzit a gazelor naturale rusești prin Ucraina rămâne la nivelul maxim / Europa așteaptă un val de frig

11:25O nouă filmare din dronă care arată amploarea dezastrului din Mariupol, orașul port devastat în urma atacurilor trupelor ruse.

11:23Ce a rămas în urma bombardamentelor din Harkiv.

Noi bombardamente la Nikolaev, unde a fost atacată clădirea administrației regionale

11:20Abramovici s-a întâlnit cu Erdogan cu puțin timp înainte de discuțiile ruso-ucrainene. Un corespondent RIA Novosti a relatat de la fața locului că omul de afaceri a discutat cu șeful Turciei în Palatul Dolmabahce, la discuție participând și Ministrul de Externe al Turciei Mevlut Cavusoglu.

11:16Noi bombardamente au avut loc marți dimineață la Nikolaev, unde a fost lovită de rachete clădirea administrației regionale. Guvernatorul regiunii, Vitaly Kim, a declarat că majoritatea oamenilor din interiorul clădirii „au scăpat miraculos”, dar mai mulți civili și soldați nu au fost găsiți, conform AFP.

11:02Cel puțin 144 de copii au fost uciși, de la începerea războiului în Ucraina, iar alți peste 220 au fost răniți, conform datelor transmise marți de către Procuratura Generală, citată de The Kyiv Independent. Datele nu includ victimele copii din orașul asediat Mariupol, unde primarul afirmă că au fost uciși aproximativ 210 de copii.

10:55Ce trupe ar fi pierdut până acum Rusia / Ce echipamente militare ar fi pierdut și Ucraina - bilanțul celor două armate în ziua 34

10:40Au început negocierile între delegațiile Rusiei și Ucrainei, la Palatul Dolmabahce din Istanbul, unde au fost primite de președintele Turciei. Este a doua oară când negocieril - la care participă consilieri prezidențiali - au loc în Turcia.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Comentarii

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Scene de groază, de Paștele ortodox, în Australia: Un adolescent radicalizat a atacat oameni cu un cuțit, apoi a fost ucis
05/05/2024 09:18

Poliţia din Australia a anunţat, duminică, faptul că a impuşcat mortal un băiat după ce acesta a injunghiat un bărbat, in capitala statului Western Australia, Perth, intr-un atac despre care autorităţ ...

Vladimir Putin va avea cu ce se lăuda pe 9 mai, de Ziua Victoriei din Rusia: Peste 150.000 de militari pe străzi
04/05/2024 22:12

Peste 150.000 de militari şi aproximativ 2.500 de vehicule de luptă vor participa la paradele militare de Ziua Victoriei, care vor avea loc pe 9 mai in peste 20 de oraşe din Rusia pentru a marca 79 de ani de ...

„Mentalitatea de CAP” a lui Vită, ajuns polițist șef
04/05/2024 20:43

Sindicatul Europol a prezenatat mesaje conform cărora un sef din IPJ Gorj, Alexandru Ovidiu Vită, le impune subordonatilor un plan de amenzi si le reprosează cand acestia aplică prea putine sanctiuni in tra ...

Germania a picat iar de papagal
04/05/2024 20:15

Breşă de securitate majoră in Germania. Forţele armate germane au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinţe Webex, platformă similară Zoom, după o breşă de securitate din c ...

'Festival' de droguri în Mamaia: Polițiștii, uimiți unde au putut ascunde stupefiantele și ce mesaje își dădeau prin emoji
04/05/2024 16:57

Ofiterii antidrog au inregistrat un bilant impresionant in ultimele zile petrecute pe litoral: 39 de dosare penale deschise, zeci de persoane sunt in curs de cercetare, iar una a fost deja arestată preventiv. ...

Avertisment de la vârful spionajului: 'Rușii pot cuceri Țările Baltice în 7 zile. Timpul de reacție al NATO e de 10 zile'
04/05/2024 16:17

Un inalt oficial al serviciilor secrete ucrainene a avertizat cu privire la amenintarea pe care Moscova o reprezintă pentru alte natiuni din Europa, spunand că „rusii ar putea cuceri Tările Baltice in sapt ...

O a doua săptămână de mărturii se încheie vineri în procesul de la New York al lui Donald Trump. Acuzarea pregăteşte depoziţia martorului-cheie
03/05/2024 22:36

 Cea de-a doua săptămană de mărturii in cazul banilor tăinuiţi de Donald Trump se va incheia vineri, iar acuzarea pregăteşte terenul pentru o mărturie crucială din partea lui Michael Cohen, fostu ...

Vremea se schimbă radical în ziua de Paște. Șefa ANM anunță că în jumătate de ţară revine căldura
03/05/2024 18:59

Sunt prognozate ploi de Paşte in jumătate de ţară, in timp ce in restul teritoriului prognoza arată o vreme frumoasă, potrivit celor mai recente informaţii ale meteorogilor, a spus directorul ANM, Elena ...

O fabrică de armament din Berlin a luat foc - Uzina producea echipament antiaerian pentru Ucraina
03/05/2024 18:37

O fabrică germană aparţinand companiei Diehl Metal, care produce sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T SLM pe care Berlinul il furnizează armatei ucrainene, a fost cuprinsă vineri de un incendiu impresi ...

Serghei Șoigu face anunțul: forțele rusești se retrag pe toată linia frontului din Ucraina
03/05/2024 17:36

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat vineri că trupele ruseşti au capturat 547 de kilometri pătraţi de teritoriu in Ucraina in acest an, iar in prezent forţele ucrainene se retrag pe toa ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei