LIVE Război în Ucraina, ziua 50: Ucrainenii spun că au lovit cu două rachete nava amiral a Rusiei de la Marea Neagră, rușii admit că este grav avariată și evacuează echipajul / Ucraina neagă o pretinsă capitulare la Mariupol

razboi  soldat american

Dimensiune font:

| 14-04-2022 20:18

 Ziua 50 a războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina vine după ce ucrainenii au spus că au lovit cu rachete Neptun nava amiral rusă de la Marea Neagră, crucișătorul Moskva, rușii comunicând doar că aceasta a a fost grav avariată și că echipajul este evacuat.

Razboi in UcrainaFoto 

20:27Canada va trimite în Polonia militari vorbitori de ucraineană pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni care fug din calea războiului, în încercarea de a preîntâmpina o criză a refugiaților în creștere, a anunțat ministrul canadian al Apărării Anita Anand, citată de Reuters.

 
 

De asemenea, Forțele Armate Canadiene vor oferi ajutor unui grup de lucru polonez constituit pentru a oferi asistență umanitară și vor ajuta la stabilirea unor refugiați ucraineni în Canada.

20:20Ultima evaluare a războiului din Ucraina: Rușii au revenit la doctrina militară tradițională / Rezistența din Mariupol ține în loc un număr semnificativ de trupe și echipamente rusești

20:12Macron consideră că folosirea cuvântului ”genocid” nu ajută Ucraina şi ar putea antrena o intervenţie a Occidentului

 

19:49Zelenski: Pe lângă zecile de mii de oameni uciși în Mariupol, mulți ar fi fost duși în lagăre din Rusia

Zelenski acuză Germania şi Ungaria că plătesc petrolul rusesc cu bani pătaţi de sânge

19:25Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat din nou țările europene care continuă să cumpere petrol rusesc că îl plătesc „cu bani pătați de sânge".

Într-un interviu acordat BBC, joi, în camera sa de la Kiev, Zelenski a evidențiat Germania și Ungaria, acuzându-le că se opun eforturile de a bloca vânzările de energie, din care Rusia urmează să câștige până la 250 de miliarde de lire sterline în acest an - o creștere cu mai mult de o treime față de anul trecut.

 
 

„Unii dintre prietenii și partenerii noștri înțeleg că acum este un alt moment, că nu mai este o problemă de afaceri și bani. Este o problemă de supraviețuire”, a spus Zelenski.

19:15Parlamentul ucrainean a adoptat o rezoluție prin care califică drept ”genocid” acţiunile Rusiei în Ucraina.

19:04Statele Unite consideră că incendiul pe nava rusă de război Moskva este încă în curs, iar vasul ar fi suferit avarii semnificative, a declarat joi un înalt oficial american al apărării, citat de Reuters. Potrivit acestuia, nava de război nu s-a scufundat, iar Statele Unite presupun că aceasta se îndreaptă spre Sevastopol.

„Evaluarea noastră este că ea încă pare să se lupte cu un incendiu la bord”, a spus oficialul.

18:50De la începutul războiului din Ucraina, în 24 februarie, au fost avariate 324 de spitale, 24 dintre ele fiind complet distruse, conform datelor transmise joi de către Ministerul ucrainean al Sănătății.

Rusia acuză Ucraina de atacuri cu elicoptere asupra populației civile de pe teritoriul său, Ucraina neagă

18:36Ucraina a respins acuzațiile Moscovei potrivit cărora ar fi bombardat localități ruse din zona frontierei, susținând că, de fapt, Rusia plănuiește „atacuri teroriste” în regiunea graniței pentru a alimenta „isteria anti-ucraineană” în Rusia.

18:33Cel puțin 1.932 de civili au fost uciși, iar alți 2.589 au fost răniți de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în 24 februarie, a transmis joi Oficiul ONU pentru Drepturile Omului, care a avertizat că „cifrele reale sunt considerabil mai mari”, potrivit CNN.

18:27Ucraina are nevoie de mai multe arme pentru a reuși să îi îndepărteze pe ruși din orașul asediat Mariupol, spune ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, citat de BBC.

Aceasta, în condițiile în care există tot mai multe semnale că Rusia ar putea captura pe deplin Mariupol, orașul-port devastat în urma bombardamentelor.

"Mariupol se află într-o situație disperată. Facem tot ce putem pentru a sprijini civilii și soldații. (...) Dar pentru a-i salva, avem nevoie de mai multe arme", a spus Kuleba.

17:25Rusia acuză Ucraina de atacuri cu elicoptere asupra populației civile de pe teritoriul său

16:53Vladimir Putin reclamă că Europa n-a început să plătească gazele naturale în ruble / Când era termenul prevăzut de contracte

16:30Avioane spion și drone americane și NATO survolează zona Dobrogei și Marea Neagră, după ce nava amiral a flotei rusești a fost avariată

Un nou schimb de priconieri Rusia - Ucraina

16:07Capitala Ucrainei revine încet la viață, afirmă Vladimir Klitschko, fratele primarului Kievului, Vitali Klitschko.

Fostul campion la box a spus pentru BBC că traficul este în creștere, că sunt mai mulți oameni pe străzi și că se declanșează mai puține sirene de raid aerian.

El a avertizat însă că trebuie să încetinească ritmul persoanelor care se întorc la Kiev, spunând că vor exista „complicații” dacă toată lumea se întoarce deodată. Klitschko mai spune că situația din Kiev este dificilă din cauza infrastructurii deteriorate și a problemelor legate de aprovizionarea cu alimente și apă. Drumurile sunt încă blocate pentru a preveni invazia forțelor ruse.

15:58Vicepremierul Iryna Vereșciuk a anunțat joi că 30 de prizonieri de război ucraineni au fost eliberați într-un nou schimb de prizonieri cu Rusia, potrivit The Kyiv Independent. Ea a precizat că este vorba despre 17 soldați, cinci ofițeri și opt civili. Este al patrulea schimb de prizonieri, de la începuul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

15:52Condiția pentru o posibilă întâlnire între președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Volodimir Zelenski este întocmirea unui document de acord gata să fie semnat de cei doi lideri, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, citat de CNN.

„În principiu, președintele (n.r. - Putin) nu a refuzat niciodată o astfel de întâlnire (n.r. - cu președintele Zelenski), dar trebuie pregătite anumite condiții pentru aceasta, și anume textul acordului de semnat”, a susținut Peskov, spunând că nu s-a modificat nimic în această privință.

De la începutul invaziei ruse, Zelenski a cerut în mod repetat discuții cu Putin, însă până acum nu a existat o întâlnire Rusia-Ucraina la nivel înalt.

15:42Vladimir Putin spune că Rusia își va redirecționa exporturile de energie către est, adăugând că până și ”țările neprietenoase” din Europa recunosc faptul că nu se pot descurca fără gazul și petrolul rusesc

15:37Copiii ucraineni deportați cu forța în Rusia ar fi în pericol de adopție ilegală. Apel al Ministerului de Externe al Ucrainei

Sistemul bancar rusesc va rămâne fără jumătate din capital

15:29Este foarte posibil ca sectorul bancar rusesc să piardă jumătate din capitalul său, a declarat prim-viceguvernatorul băncii centrale a Rusiei, Dmitri Tulin, citat de agenția de știri de stat TASS.

Sectorul financiar și economia rusă au fost afectate de sancțiunile occidentale fără precedent menite să pedepsească Moscova pentru ceea ce aceasta numește "o operațiune militară specială" în Ucraina

15:22Statele Unite nu dispun în prezent de suficiente informații pentru a confirma ce a provocat explozia unei nave de război rusești despre care Ucraina a afirmat că a fost cauzată de una dintre rachetele sale, a declarat joi secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby.

"Nu știm ce a cauzat acea explozie. Am văzut relatările de pe rețelele de socializare potrivit cărora ar fi fost vorba poate de o rachetă de apărare de coastă ucraineană (care) a lovit-o. Nu putem exclude această ipoteză, doar că nu avem suficiente informații în acest moment", a spus el.

15:12Parlamentul Republicii Moldova a votat interzicerea utilizării pe teritoriul Republicii Moldova a simbolurilor ocupației ruse în Ucraina, literelor „Z” și „V”, precum și a panglicii Sf. Gheorghe, simbol militar rusesc, scrie deschide.md.

Deputatul Partidului Comunist, rusofonul Vladimir Voronin, s-a declarat nemulțumit de proiect și a început să cânte în plen melodia filmului sovietic de război ”Ofițeri”.

Amendamentul se regăsește în proiectul de modificare a Codului Contravențional, aprobat joi cu votul a 53 de deputați. Acesta prevede interzicerea „răspândirii atributelor și simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni”.

Plata în ruble a gazului rusesc ar încălca sancțiunile, potrivit Bruxelles-ului

15:06Plata în ruble pentru gazul rusesc de către statele Uniunii Europene ar încălca regimul de sancțiuni al UE împotriva Moscovei, se arată într-o notă internă a Comisiei Europene, potrivit Reuters.

Documentul, despre care Reuters precizează că este unul tehnic, preliminar și bazat pe o traducere neoficială a decretului prezidențial al lui Vladimir Putin din 31 martie, arată că legea a adăugat mai multe noi niveluri de obligații pentru cumpărătorii de gaze din UE, eliminând finalizarea efectivă a achiziției din partea lor.

„Acest mecanism ar duce la o încălcare a măsurilor restrictive existente ale UE adoptate în privința Rusiei, a guvernului său, a Băncii Centrale a Rusiei și a împuterniciților acestora”, se arată în nota internă consultată de Reuters.

15:05Vladimir Putin a declarat joi că Rusia ar trebui să se angajeze în construirea de infrastructură pentru exporturile de petrol și gaze către est, deoarece țara trebuie să își diversifice furnizarea de energie în afara Europei.

În cadrul unei ședințe de guvern televizate, Putin a mai spus că Rusia trebuie să găsească surse alternative pentru importurile de echipamente folosite în producția de petrol și gaze.

14:51Rușilor le-a fost tăiat accesul la fonturi populare precum Times New Roman, Arial sau Helvetica, decizia fiind luată de firma americană care deține drepturile de autor.

 

14:38Doi piloți ucraineni luați prizonieri de forțele ruse în 8 martie, lângă satul Nova Basan din regiunea Cernihiv, au fost eliberați din captivitate, scrie The Kyiv Independent.

Potrivit serviciilor de informații militare ale Ucrainei, Ivan Pepelyashko și Oleksiy Chyzh au fost luați prizonieri în 8 martie. Nu este clar dacă au fost eliberați în cadrul recentului schimb de prizonieri sau separat.

În captivitate, piloții ar fi fost mutați de mai multe ori înainte de a ajunge în centrul de arest preventiv Kursk, unde au fost ținuți într-o celulă împreună cu alți opt ofițeri ucraineni, mai scrie sursa citată. 14:26

Emmanuel Macron a declarat joi că folosirea cuvântului "genocid" cu privire la acțiunea Rusiei în Ucraina ar echivala cu o escaladare verbală care ar complica eforturile sale de a aduce pacea în Ucraina.

"Cuvintele au o semnificație și este necesar să fim atenți, deoarece rolul meu este de a ajuta la aducerea păcii sau cel puțin la oprirea acestui război", a declarat Macron într-un interviu acordat France Bleu, adăugând că a dorit să evite escaladarea verbală. Președintele francez a spus zilele trecute că nu va folosi cuvântul ”genocid”, așa cum a făcut-o Joe Biden

14:18Cineastul rus Kirill Serebrennikov, care și-a părăsit țara în mod legal, va fi prezent în competiția oficială de la Cannes în luna mai cu un film istoric despre compozitorul Ceaikovski, a anunțat joi delegatul general al Festivalului, Thierry Frémaux. 

Festivalul de la Cannes anunțase la începutul lunii martie că nu va găzdui delegații rusești și nici "prezența vreunui organism legat de guvernul rus" atâta timp cât invazia în Ucraina va continua. Această măsură nu se aplică artiștilor care au rupt legătura cu regimul.

14:12Bilanțul persoanelor ucise în atacul cu rachete lansat în 8 aprilie asupra gării din Kramatorsk din regiunea Donețk a ajuns la 59 de persoane, între care 7 copii, a anunțat joi Procuratura Generală a Ucrainei, citată de The Kyiv Independent. Doi copii răniți în urma atacului au murit recent în spital, au precizat procurorii.

Gara din Kramatorsk este folosită pentru evacuarea civililor din zonele bombardate de forțele rusești, iar în momentul în stația de tren erau câteva mii de oameni, potrivit guvernatorului regiunii.

Crucișătorul Moskva nu s-a scufundat, iar nava va fi remorcată în port, susține Rusia

13:25Cel puțin 238 de civili au fost ucişi, iar alți 772 au fost răniți în regiunea Donețk, de la invazia Rusiei și până acum, potrivit guvernatorului Pavlo Kyrylenko, citat de The Kyiv Independent.

Numărul real de victime ar fi însă mult mai mare, deoarece nu există date despre Mariupol și Volnovakha, puternic atacate.

13:19Sute de oameni ținuți ostatici timp de o lună în subsolul unei școli de lângă Cernihiv / Imagini cu locul în care au fost ținuți ucrainenii

13:17Armata ucrainei spune că a lovit Moskva cu o rachetă Neptun, iar nava a suferit daune semnificative. Crucișătorul a început să se scufunde după incendiu, muniția de pe el a explodat, potrivit sursei citate.

13:06Crucișătorul Moskva nu s-a scufundat, incendiul a fost pus sub control iar nava va fi remorcată în port, afirmă ministerul rus al apărării, citat de Interfax. Potrivit sursei citate, exploziile de muniție au fost oprite, iar principalele sisteme de rachete nu au fost avariate.

13:01Vladimir Putin va lua în considerare o serie de măsuri pentru a consolida securitatea Rusiei în cazul în care Finlanda sau Suedia vor adera la NATO după ce Ministerul Apărării îi va prezenta propunerile sale pe această temă, a transmis joi Kremlinul. Dmitri Peskov a spus că ministerul are încă nevoie de timp pentru a pune la punct propunerile.

12:47Val de ironii pe internet după atacul asupra crucișătorului Moskva: De la „a interceptat cu succes două rachete ucrainene” la „a fost promovată ca submarin”

12:43Uniunea Europeană a eliminat o lacună care permitea țărilor membre să exporte arme în valoare de zeci de milioane de euro către Rusia numai anul trecut, în ciuda unui embargo care a intrat în vigoare în 2014, după ce Rusia a anexat Crimeea.

Țările UE au vândut anul trecut Rusiei arme și muniții în valoare de 39 de milioane de euro, potrivit celor mai recente date puse la dispoziție de Comisia Europeană - în creștere cu peste 50% față de 2020, când vânzările au fost de 25 de milioane de euro. Țările cu industrii de apărare mari, precum Franța și Germania, s-au numărat printre cei mai mari exportatori.

12:34Imagini cu căști și alte echipamente militare ale rușilor abandonate pe un câmp din Ucraina:

12:26Imagini postate pe rețelele sociale arată explozii în Parcul Gorki din Harkov, în urma unui atac al rușilor. Nu există informații despre eventuale victime.

12:16Producătorul rus de gaze naturale de stat Gazprom a transmis că a continuat să furnizeze gaze naturale în Europa prin Ucraina, în conformitate cu solicitările consumatorilor europeni, care au crescut joi.

Cererile s-au situat la 81,1 milioane de metri cubi pentru 14 aprilie, în creștere de la 66,3 milioane de metri cubi în ziua precedentă.

12:04O remarcă interesantă a lui Roland Oliphant, corespondent The Telegraph: Moskva este cea mai mare navă distrusă în luptă după al Doilea Război Mondial, fiind puțin mai mare decât crucișătorul argentinian General Belgrano, scufundat de englezi în timpul Războiului pentru Insulele Faukland (1982).

Moscova spune că va aduce arme nucleare la Marea Baltică

11:49Rusia a amenințat că va aduce arme nucleare la Marea Baltică și își va întări prezența militară în regiune dacă Finlanda și Suedia aderă la NATO.

11:39Ministrul de externe și apărare al Irlandei, Simon Coveney, merge joi la Kiev, urmând să viziteze zonele din capitala ucraineană afectate de invazia rusă și să se întâlnească cu omologii săi ucraineni, potrivit BBC.

11:33Ce avere i-au confiscat autoritățile ucrainene politicianului pro-rus Viktor Medvedciuk acuzat de trădare în Ucraina

11:23Comitetul de Investigații al Rusiei a spus joi că a deschis dosare penale privind presupusele torturi ale militarilor ucraineni asupra omologilor lor ruși. Comitetul susține că unii soldați ruși au fost capturați de forțele ucrainene în regiunile Zaporojie și Nikolaev și deținuți ilegal de către serviciul de securitate ucrainean.

11:15Vameșii finlandezi au anunțat că au oprit la sfârșitul săptămânii trecute returnarea în Rusia a unor opere de artă în valoare de aproximativ 42 de milioane de euro, din cauza sancțiunilor Uniunii Europene, și că se vor consulta cu Bruxelles-ul cu privire la statutul lor de bunuri de lux.

11:03Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a adoptat un cățeluș din Mariupol, oraș devastat de forțele ruse.

Este vorba despre un cățel ai cărui stăpâni au dispărut în asediul Mariupolului și pe care Kuleba l-a botezat Marik. „Războiul aduce suferință nu numai oamenilor, ci și animalelor. Iar umanitatea înseamnă să ai grijă atât de primul, cât și de cel din urmă”, a scris Kuleba pe Instagram.

 

 

Cum s-ar fi desfășurat atacul ucrainean contra crucișătorului rusesc

10:53

Ce știm despre rachetele ucrainene Neptun cu care ar fi fost lovite crucișătorul rusesc Moskva. Cum s-ar fi putut desfășura atacul 10:39

Președintele rus Vladimir Putin continuă să aibă în vedere estul Ucrainei, avertizează Ministerul britanic al Apărării, în ultima sa evaluare a războiului, publicată joi, scrie The Guardian.

 

Centrele urbane s-au confruntat cu atacuri repetate din partea Rusiei pe tot parcursul invaziei, iar orașele Kramatorsk și Kostiantynivka vor fi probabil și ele ținte rusești, spune Armata britanică.

10:25Experții militari spun că distrugerea crucișătorului Moskva este cu siguranță o pagubă majoră pentru Rusia

10:07Cel puțin 197 de copii au fost uciși, iar alți 351 au fost răniți de la începerea invaziei ruse în Ucraina, în 24 februarie, conform datelor transmise joi de către Procuratura Generală ucraineană, scrie The Kyiv Independent. Numărul real al victimelor copii este, cel mai probabil, mai mare, dată fiind lipsa de informații din zonele din prima linie a frontului.

 

09:55Pentru joi au fost convenite nouă coridoare umanitare pentru evacuarea civililor, inclusiv cu mașini particulare din orașul asediat Mariupol, potrivit vicepremierului ucrainean Iryna Vereșciuk, scrie Reuters.

Alte rute de evacuare sunt din Berdiansk, Tokmak și Enerhodar, iar cele din estul regiunii Luhansk vor funcționa dacă forțele ruse își vor opri bombardamentele, a adăugat Vereșciuk. 

Pod folosit de forțele rusești, aruncat în aer de trupele ucrainene

09:51Ucraina dorește ca un număr cât mai mare de țări să acționeze ca garanți de securitate, dar Rusia nu dorește ca numărul acestora să crească, a declarat joi Mykhailo Podolyak, consilier prezidențial și negociator ucrainean.

09:48Pragul de 100 de situri din patrimoniul Ucrainei deteriorate sau total distruse de la începutul invaziei ruse, în 24 februarie, este pe punctul de a fi depăşit, avertizează directorul UNESCO, Lazare Eloundou Assomo, într-un interviu pentru AFP.

La acest moment, este vorba despre 98 de situri şi monumente din opt regiuni ale Ucrainei. Printre acestea se numără monumente istorice, unele datând din secolele XI, XII, şi altele cu arhitectura din epoca sovietică de la începutul secolului XX, biserici, catedrale cu obiecte liturgice unice, teatre, precum cel din Mariupol, biblioteci şi alte clădiri de arhivă.

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

anunturi-->

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Vladimir Putin va avea cu ce se lăuda pe 9 mai, de Ziua Victoriei din Rusia: Peste 150.000 de militari pe străzi
04/05/2024 22:12

Peste 150.000 de militari şi aproximativ 2.500 de vehicule de luptă vor participa la paradele militare de Ziua Victoriei, care vor avea loc pe 9 mai in peste 20 de oraşe din Rusia pentru a marca 79 de ani de ...

„Mentalitatea de CAP” a lui Vită, ajuns polițist șef
04/05/2024 20:43

Sindicatul Europol a prezenatat mesaje conform cărora un sef din IPJ Gorj, Alexandru Ovidiu Vită, le impune subordonatilor un plan de amenzi si le reprosează cand acestia aplică prea putine sanctiuni in tra ...

Germania a picat iar de papagal
04/05/2024 20:15

Breşă de securitate majoră in Germania. Forţele armate germane au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinţe Webex, platformă similară Zoom, după o breşă de securitate din c ...

'Festival' de droguri în Mamaia: Polițiștii, uimiți unde au putut ascunde stupefiantele și ce mesaje își dădeau prin emoji
04/05/2024 16:57

Ofiterii antidrog au inregistrat un bilant impresionant in ultimele zile petrecute pe litoral: 39 de dosare penale deschise, zeci de persoane sunt in curs de cercetare, iar una a fost deja arestată preventiv. ...

Avertisment de la vârful spionajului: 'Rușii pot cuceri Țările Baltice în 7 zile. Timpul de reacție al NATO e de 10 zile'
04/05/2024 16:17

Un inalt oficial al serviciilor secrete ucrainene a avertizat cu privire la amenintarea pe care Moscova o reprezintă pentru alte natiuni din Europa, spunand că „rusii ar putea cuceri Tările Baltice in sapt ...

O a doua săptămână de mărturii se încheie vineri în procesul de la New York al lui Donald Trump. Acuzarea pregăteşte depoziţia martorului-cheie
03/05/2024 22:36

 Cea de-a doua săptămană de mărturii in cazul banilor tăinuiţi de Donald Trump se va incheia vineri, iar acuzarea pregăteşte terenul pentru o mărturie crucială din partea lui Michael Cohen, fostu ...

Vremea se schimbă radical în ziua de Paște. Șefa ANM anunță că în jumătate de ţară revine căldura
03/05/2024 18:59

Sunt prognozate ploi de Paşte in jumătate de ţară, in timp ce in restul teritoriului prognoza arată o vreme frumoasă, potrivit celor mai recente informaţii ale meteorogilor, a spus directorul ANM, Elena ...

O fabrică de armament din Berlin a luat foc - Uzina producea echipament antiaerian pentru Ucraina
03/05/2024 18:37

O fabrică germană aparţinand companiei Diehl Metal, care produce sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T SLM pe care Berlinul il furnizează armatei ucrainene, a fost cuprinsă vineri de un incendiu impresi ...

Serghei Șoigu face anunțul: forțele rusești se retrag pe toată linia frontului din Ucraina
03/05/2024 17:36

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat vineri că trupele ruseşti au capturat 547 de kilometri pătraţi de teritoriu in Ucraina in acest an, iar in prezent forţele ucrainene se retrag pe toa ...

Ucraina are încuviințarea Londrei să atace în interiorul Rusiei cu armele britanice, sugerează David Cameron
03/05/2024 17:17

Ministrul britanic de externe David Cameron a promis joi un ajutor militar anual de trei miliarde de lire sterline (3,74 miliarde de dolari) pentru Ucraina "atata timp cat va fi nevoie", adăugand că Londra nu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei