LIVE/VIDEO aici- Războiul din Ucraina, ziua 10: Zelenski cere ajutorul SUA / Rușii încalcă acordul de încetare a focului în Mariupol - orașul e blocat total

ucrainemap

Dimensiune font:

| 06-03-2022 00:05

 

   De 10 zile deja Rusia duce un Război în Ucraina, iar după primele zile de avans fără prea mult succes, forțele rusești par să-și fi schimbat strategia și au început să bombardeze orașele pentru a le cuceri. După ce vineri toată planeta a trecut printr-o alarmă generată de luptele de la centrala nucleară de la Zaporojie, acum forțele rusești se apropie de o altă instalație atomică ucraineană. Rușii păreau să fi cucerit și orașul Nikolaev, însă ucrainenii au reușit să împingă invadatorii la periferia localității. Portul strategic Mariupol, din estul Ucrainei, este supus unei „blocade” din partea armatei ruse.

Civili evacuați cu trenul din Kiev 

Cele mai importante evenimente de vineri din Ucraina sunt LIVETEXT aici:

23:44Un oraş situat în apropiere de Kiev a fost "distrus aproape complet": ”Borodeanka nu mai există” 23:14

Ce sumă va primi familia unui soldat rus care a murit în războiul din Ucraina / Cât a scăzut rubla de la începutul războiului

22:48Grupul Wagner, armata privată a lui Putin, recrutează noi mercenari să lupte în Ucraina

22:28Hackerii Anonymous susțin că au spart site-ul serviciului secret rus FSB

 

22:10Zelenski face apel la ucrainenii din orașele ocupate să continue rezistența: „Umilirea ocupanților e un pas spre victorie”

21:47Rusia ar fi plănuit să creeze o republică federală în vestul Ucrainei - Serviciul ucrainean de Securitate (SBU)

21:17Kuleba spune că Ucraina ”va câștiga” războiul, dar îi cere lui Blinken avioane și sisteme de apărare aeriană

 
 

Descinderea premierului israelian la Putin / Rusia și Ucraina, o nouă rundă de negocieri luni

21:00Premierul israelian, Naftali Bennett poartă discuții cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, după ce a discutat cu Putin

De asemenea, Naftali Bennett pleacă sâmbătă la Berlin pentru a discuta cu cancelarul Olaf Scholz despre conflictul din Ucraina, după ce a discutat cu președintele Vladimir Putin la Moscova, relatează AFP.

„Prim-ministrul Naftali Bennett se află în prezent pe drum de la Moscova la Berlin, unde se va întâlni cu cancelarul Olaf Scholz”, a spus purtătorul său de cuvânt de cuvânt.

20:53Misteriosul avion rusesc care se îndrepta spre Washington și a atras atenția internauților

20:40MotoGP: Piloții din Rusia și Belarus au fost suspendați / Sancțiunile aprobate de Federaţia Internaţională de Motociclism

20:24Premierul israelian s-a dus la Moscova să discute cu Putin despre războiul din Ucraina

20:18Rusia susține că a doborât patru avioane de vânătoare ucrainene Su-27 și că a capturat o bază plină cu tancuri, blindate și muniții - VIDEO

20:08Secretarul de stat american Antony Blinken a făcut sâmbătă o vizită la granița Ucrainei cu Polonia, pe unde sute de mii de oameni trec zilnic în țara vecină pentru a fugi din calea atacurilor Rusiei.

19:33Manifestaţii de susţinere a Ucrainei la Paris, Londra, Zurich şi Roma - VIDEO

19:20Rusia și Ucraina vor avea luni a treia rundă de discuții cu privire la încetarea ostilităților, a anunțat sâmbătă negociatorul ucrainean David Arakhamiya într-o postare pe contul său de Facebook, fără a oferi alte detalii.

19:05O escaladare a conflictului din Ucraina va avea un impact "devastator" asupra economiei globale, avertizează Fondul Monetar Internațional, care spune că războiul din Ucraina a dus deja la creșterea prețurilor la energie și cereale și a generat un val de peste un milion de refugiați care au ajuns în țările vecine.

 

18:41Premierul israelian Naftali Bennett s-a întâlnit sâmbătă, la Moscova, cu președintele rus Vladimir Putin pentru a discuta despre criza din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia, citat de Reuters, fără a face deocamdată alte precizări. Israelul s-a oferit să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina. 18:32

Site-urile celor mai importante instituții din Ucraina - Președinție, Parlament, Guvern, Ministerul Apărării sau cel de Interne - sunt atacate "non-stop" de hackeri ruși de când Kremlinul a lansat invazia din țara vecină, a anunțat sâmbătă agenția de supraveghere cibernetică de la Kiev.

18:25Zelenski le cere americanilor avioane de vânătoare, un embargo asupra petrolului rusesc și suspendarea cardurilor Visa și Mastercard în Rusia.

18:10Forțele ruse au preluat controlul spitalui de psihiatrie din orașul Borodyanka, din zona Kievului. 670 de persoane sunt blocate înăuntru, a declarat sâmbătă guvernatorul regional Oleksiy Kuleba. 18:05

Zi proastă pentru Rusia în războiul aerian din Ucraina: Avioane, elicoptere, drone doborâte una după alta

17:48Cel puțin 350 de civili au fost uciși până acum de la invadarea Ucrainei de către trupele ruse, iar alți 707 au fost răniți, arată cifrele oficiale, însă cifrele reale sunt, foarte probabil, "considerabil mai mari", arată reprezentanții ONU.

Putin: Sancțiunile impuse Rusiei „seamănă cu o declarație de război”

17:27Cele cinci scenarii care apar cel mai des în previziunile legate de războiul din Ucraina. O analiză AFP care poate fi citită AICI

 
 

17:18Mii de femei și copii, mulți plângând și amorțiți de epuizare, au ajuns sâmbătă la Lviv, în vestul Ucrainei. Compania de căi ferate din Ucraina a suplimentat numărul de trenuri, în încercarea de a salva cât mai mulți civili de atacurile susținute ale Rusiei asupra orașelor din estul țării.

17:01​​Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că nu crede că se va extinde conflictul din Ucraina, nefiind „indicii că un alt scenariu este necesar” în acest moment. Întrebat ce mesaj le transmite românilor care au intrat în panică din cauza războiului, șeful statului a răspuns că „noi nu calculăm un scenariu care România să fie implicată în conflict sau amenințată”.

16:35Vladimir Putin a declarat, sâmbătă, că sancțiunile masive care au fost impuse de Occident Rusiei „seamănă cu o declarație de război”, dar nu s-a ajuns însă până acolo.

16:30Harta războiului din Ucraina - ziua 10 - potrivit Ministerului Britanic al Apărării care monitorizează situația.

În sud armata Rusiei a avut cel mai mare progres, a reușit să captureze singurul său mare oraș de până acum (Herson) și a încercuit și blocat total portul Mariupol. În Nord, trupele rusești au depășit „blocajul” Sumy și au început să se miște spre Vest în direcția Kiev.

  • Orașele încercuite: Mariupol, Knotop, Harkiv, Sumy și Cernihiv sunt orașele unde forțele rusești ar fi reușit să le încercuiască, însă nu ar fi fost ocupate încă de către armata rusă.
  • Orașe ocupate: Herson, Melitopol, Bedyansk, Donețsk (ocupat din 2014), Luhansk (ocupat din 2014).
  • Lupte se duc în nordul Luhanskului și lângă Donețsk,d e sâmbătă se duc luptele și în Mariupolul blocat / în zona Zaporojie (unde există și centrala nucleară de pe Nipru), în Dnipro, Odesa, Herson, Mykolaiv, Poltava, Kiev, la sud de Kiev și Stanomyr.
  • Liniile pe care avansează armata Rusiei: Dinspre Rusia și dinspre Crimeea spre Mariupol / Dinspre Crimeea spre Herson/Mykolaiv, dar și spre Zaporojie / Dinspre Rusia spre Sumy, Cernihiv și mai departe spre Kiev (est) / Dinspre Belarus spre Kiev și Stanomyr (vest)

---

Află LIVE AICI toate informațiile despre războiul din Ucraina

16:23Evacuarea civililor din zona localităților Mariupol și Volnovakha din Donbas nu va începe sâmbătă, au anunțat reprezentanții Crucii Roșii, care au descris scenele din Mariupol ca fiind "sfâșietoare".

 

15:57​​​​Vladimir Putin a susținut sâmbătă că „aproape toată infrastructura militară” a Ucrainei a fost distrusă și a calificat decizia de a nu limita „operațiunea specială” la Donbas drept una „corectă”. El a spus că militarii ruși vor îndeplini „cu suscces” misiunea care le-a fost dată. 

El a avertizat că instituirea unei zone de excludere aeriană în Ucraina ar face Federația Rusă să considere țările care se alătură acestui demers ca parte la conflict.

15:55Președintele turc Recep Tayyip Erdogan îi va cere omologului său rus, Vladimir Putin, în cadrul unei convorbiri telefonice ce va avea loc duminică, să oprească invazia Ucrainei.

 

15:18Lavrov acuză Kievul că vrea să provoace un război NATO-Rusia: „Frenezia militaristă a lui Zelenski arată că nu vrea negocieri Moscova” 

15:12Aeroflot, compania aeriană națională a Rusiei, a anunțat că nu va mai efectua curse internaționale, cu excepția zborurilor către Belaurs, începând cu data de 8 martie, relatează Associated Press.

14:41Rușii dau vina pe ”naționaliștii” ucraineni pentru blocarea evacuării civililor

14:37Un membru al delegației ucrainene la prima negociere cu rușii de la Gomel ar fi fost ucis de Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU), fiind suspectat de trădare, susține un deputat ucrainean din partidul lui Zelenski, precum și presa ucraineană, citind surse oficiale. 

14:19Noi imagini cu protestatarii din Herson care se urcă pe tancurile rusești, purtând steagul Ucrainei.

13:57Zara a anunțat că își închide de duminică toate cele 502 magazine din Rusia, potrivit BBC. 

Compania renumită la nivel global deține nu mai puțin de 8 branduri: Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home și Uterqüe.

13:51Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, s-a pronunţat în favoarea medierii Chinei în războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

13:28Un avion rusesc a fost doborât lângă Cernihiv. Primele imagini cu pilotul care a supraviețuit, dar a fost prins de ucraineni

13:22Imagini impresionante cu mame și bebelușii de la o maternitate din Odesa, adăpostindu-se din calea bombardamentelor.

 

 

13:12Kremlinul acuză Occidentul că se comportă ca bandiții

12:44Viceprimarului din Mariupol spune că rușii au încălcat acordul de încetare a focului pentru a permite evacuarea civililor, relatează BBC.

Orașul este în continuare bombardat de către ruși. ”Rușii continuă să ne bombardeze și să folosească artileria. E o nebunie”, a declarat viceprimarul Serhiy Orlov pentru BBC. 

12:25VIDEO Rusia publică și ea imagini cu elicopterele sale în acțiune împotriva „naționaliștilor ucraineni”

12:17România va lua măsuri pentru punerea la punct a unuiculoar verde cu Rep. Moldova pentru a-i ajuta în problema refugiaților.

12:00Pilotul rus Nikita Mazepin a fost dat afară din Formula 1

11:50Un elicopter rusesc este lovit în plin de o rachetă trasă de ucraineni. Imagini surprinse din dronă

11:39Noi imagini ale rezistenței civile față de ocupația rusă în orașul Herson.

11:25Incursiune între militarii ucraineni care contraatacă avansul rusesc: Cum au loc focurile de artilerie împotriva rușilor - VIDEO

11:03Polonia a primit 106.000 de refugiaţi de război din Ucraina în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră de la începerea invaziei Rusiei împotriva Ucrainei.

11:00Actrița Mila Kunis, născută la Cernăuți, a strâns aproape 7 milioane de dolari pentru refugiații ucraineni

Proteste ale ucrainenilor în orașele ocupate de ruși

10:54Cum se opun ucrainenii într-un oraș ocupat de ruși: Ignoră focurile de avertisment și îi înfruntă direct pe soldații înarmați care dau înapoi - VIDEO

10:42Oamenii au ieșit pe străzile din centrul orașului Herson pentru a protesta față de ocuparea de către trupele lui Putin.

10:35Peste 66.000 de ucraineni s-au întors în țară pentru a lupta împotriva rușilor

10:27Trupele rusești ar fi suferit pierderi importante în doar cele zece zile ale războiului, susțin forțele ucrainene. Peste 10.000 de soldați ar fi fost uciși, răniți sau capturați. Ucraina a prezentat și câte tancuri, blindate, avioane și elicoptere ar fi reușit să distrugă.

 

10:03Președintele Klaus Iohannis va vizita sâmbătă, la ora 16.00, tabăra mobilă pentru refugiați de la Siret, a anunțat Administrația Prezidențială.

 
 

09:51Autoritățile din Mariupol au anunțat deschiderea primului coridor umanitar pentru evacuarea civililor, începând cu ora 11.00.

09:45Cristian Bobicescu se întreabă: Și dacă rapoartele erau corecte?

  • „Specialiștii ne atrag atenția că planurile inițiale ale agresorului au dat greș, că rapoartele făcute de serviciile secrete rusești au fost greșite. Se presupunea în ele că aproximativ 40 % din armata și o parte din populația Ucrainei urmau să treacă de partea rușilor în cazul declanșării unui război. Faptul că acest lucru nu s-a petrecut ar arăta că cei care le-au alcătuit, din cauza militarizării instituțiilor lor, au raportat greșit. (...) Și dacă lucrurile nu stau așa? Dacă rapoartele și analizele lor au fost corecte și cursul evenimentelor a fost deturnat de un eveniment neprevăzut?”

Rusia anunță prima încetare parțială a focului de la izbucnirea războiului

09:10Îndemnul la pace de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice, cenzurat de televiziunea chineză de stat 08:43

Rusia anunță o oprire temporară a focului în zone din Donbas pentru evacuarea civililor.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a precizat că aceste coridoare umanitare și rutele de evacuare ar fi fost convenite cu partea ucraineană.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Scene de groază, de Paștele ortodox, în Australia: Un adolescent radicalizat a atacat oameni cu un cuțit, apoi a fost ucis
05/05/2024 09:18

Poliţia din Australia a anunţat, duminică, faptul că a impuşcat mortal un băiat după ce acesta a injunghiat un bărbat, in capitala statului Western Australia, Perth, intr-un atac despre care autorităţ ...

Vladimir Putin va avea cu ce se lăuda pe 9 mai, de Ziua Victoriei din Rusia: Peste 150.000 de militari pe străzi
04/05/2024 22:12

Peste 150.000 de militari şi aproximativ 2.500 de vehicule de luptă vor participa la paradele militare de Ziua Victoriei, care vor avea loc pe 9 mai in peste 20 de oraşe din Rusia pentru a marca 79 de ani de ...

„Mentalitatea de CAP” a lui Vită, ajuns polițist șef
04/05/2024 20:43

Sindicatul Europol a prezenatat mesaje conform cărora un sef din IPJ Gorj, Alexandru Ovidiu Vită, le impune subordonatilor un plan de amenzi si le reprosează cand acestia aplică prea putine sanctiuni in tra ...

Germania a picat iar de papagal
04/05/2024 20:15

Breşă de securitate majoră in Germania. Forţele armate germane au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinţe Webex, platformă similară Zoom, după o breşă de securitate din c ...

'Festival' de droguri în Mamaia: Polițiștii, uimiți unde au putut ascunde stupefiantele și ce mesaje își dădeau prin emoji
04/05/2024 16:57

Ofiterii antidrog au inregistrat un bilant impresionant in ultimele zile petrecute pe litoral: 39 de dosare penale deschise, zeci de persoane sunt in curs de cercetare, iar una a fost deja arestată preventiv. ...

Avertisment de la vârful spionajului: 'Rușii pot cuceri Țările Baltice în 7 zile. Timpul de reacție al NATO e de 10 zile'
04/05/2024 16:17

Un inalt oficial al serviciilor secrete ucrainene a avertizat cu privire la amenintarea pe care Moscova o reprezintă pentru alte natiuni din Europa, spunand că „rusii ar putea cuceri Tările Baltice in sapt ...

O a doua săptămână de mărturii se încheie vineri în procesul de la New York al lui Donald Trump. Acuzarea pregăteşte depoziţia martorului-cheie
03/05/2024 22:36

 Cea de-a doua săptămană de mărturii in cazul banilor tăinuiţi de Donald Trump se va incheia vineri, iar acuzarea pregăteşte terenul pentru o mărturie crucială din partea lui Michael Cohen, fostu ...

Vremea se schimbă radical în ziua de Paște. Șefa ANM anunță că în jumătate de ţară revine căldura
03/05/2024 18:59

Sunt prognozate ploi de Paşte in jumătate de ţară, in timp ce in restul teritoriului prognoza arată o vreme frumoasă, potrivit celor mai recente informaţii ale meteorogilor, a spus directorul ANM, Elena ...

O fabrică de armament din Berlin a luat foc - Uzina producea echipament antiaerian pentru Ucraina
03/05/2024 18:37

O fabrică germană aparţinand companiei Diehl Metal, care produce sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T SLM pe care Berlinul il furnizează armatei ucrainene, a fost cuprinsă vineri de un incendiu impresi ...

Serghei Șoigu face anunțul: forțele rusești se retrag pe toată linia frontului din Ucraina
03/05/2024 17:36

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat vineri că trupele ruseşti au capturat 547 de kilometri pătraţi de teritoriu in Ucraina in acest an, iar in prezent forţele ucrainene se retrag pe toa ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei