LIVE/VIDEO aici-Războiul din Ucraina, ziua 11: Mariupol, aflat sub asediu și bombardat de Rusia - civilii nu pot fi evacuați / SUA lucrează cu Polonia să trimită avioane de vânătoare Ucrainei

razboi  b

Dimensiune font:

| 06-03-2022 23:10

 Rusia continuă ofensiva în Ucraina, iar bătălii se duc în continuare în mai multe zone. Orașul port Mariupol este complet înconjurat și bombardat de șase zile consecutiv. Rusia și Ucraina căzuseră de acord pentru o încetare parțială a focului pentru evacuarea civililor, lucru ce nu s-a mai întâmplat după ce rușii ar fi continua să bombardeze. Putin a ieșit din nou public cu aminințări la adresa statelor occidentale să nu se ameste în conflict, iar președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut direct un ajutor senatorilor SUA. Premierul israelian a început un turneu de mediere în conflict.

 Rusia continuă ofensiva în Ucraina, iar bătălii se duc în continuare în mai multe zone. Orașul port Mariupol este complet înconjurat și bombardat de șase zile consecutiv. Rusia și Ucraina căzuseră de acord pentru o încetare parțială a focului pentru evacuarea civililor, lucru ce nu s-a mai întâmplat după ce rușii ar fi continua să bombardeze. Putin a ieșit din nou public cu amenințări la adresa statelor occidentale să nu se amestece în conflict, iar președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut direct un ajutor senatorilor SUA. Premierul israelian a început un turneu de mediere în conflict.
Civili uciși la Irpin, lângă Kiev, în timp ce încercau să fugă 

Cele mai importante evenimente de duminică din Ucraina sunt LIVETEXT  :

23:23Israelul vrea să construiască un spital de campanie în Ucraina

 
 

22:52Ciucă: În România există 3 firme și 2 persoane fizice care alimentează financiar Rusia în perioada conflictului din Ucraina

22:34Luni va începe altă evacuare a civililor din Irpin, orașul în care au murit cel puțin opt civili duminică din cauza bombardamentelor agresive conduse de ruși duminică.

22:27Premierul Ciucă reacționează după amenințarea Rusiei la adresa României: „Nu avem de ce să ne fie frică”

 

22:09Numărul persoanelor declarate decedate după bombardamentele din Irpin, în timpul evacuării civililor, a crescut la 8, potrivit primarului.

„A murit o familie”, a spus primarul Oleksandr Markushyn, „în fața ochilor mei au murit doi copii mici și doi adulți”.

22:07Un alt avion de luptă rusesc e doborât. Momentul exploziei deasupra Harkivului - VIDEO

 
 

21:53TikTok își suspendă parțial serviciile în Rusia din cauza legii lui Putin privind ”răspândirea de știri false”

21:33Directorul muzical Teatrului Bolșoi, Tugan Sokhiev, și-a anunțat demisia, spunând că se simte presat din cauza apelurilor de a lua o poziție în conflictul din Ucraina, relatează The Guardian.

21:26New York Times își deschide ediția electronică de azi cu o poză mare cu conținut explicit: opt persoane care și-au pierdut viața în atacul rușilor de la Irpin asupra refugiaților care fugeau din oraș. O mamă, un tată și cei doi copii ai săi au murit. O captură de ecran cu prima pagină NYT poate fi văzută aici, dar atenție, imaginea este una cu conținut explicit.

 

20:52Concluzia lui Naftali Bennett după două zile de discuții cu Putin: Israelul va încerca să medieze conflictul, dar șansele sunt mici

 
 

20:21American Express a declarat duminică că suspendă toate operațiunile în Rusia și Belarus, după ce Visa și Mastercard au luat sâmbătă decizii similare pe fondul invaziei ruse în Ucraina.

20:20Ucraineni au un plan pentru a asigura continuitatea guvernării, într-un fel sau altul, dacă președintele Volodimir Zelenski este ucis, a precizat secretarul de stat american Antony Blinken, la CBS.

20:14Ucraina nu este dispusă să facă compromisuri cu privire la integritatea sa teritorială în negocierile cu Rusia, dar este deschisă să discute despre o renunțare la aderarea la NATO, a declarat unul dintre negociatorii ucraineni pentru Fox News

 

19:50Aproximativ 20.000 de cetățeni străini au aplicat pentru a lupta alături de Ucraina, a declarat ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, citat de BBC. Guvernul ucrainean a lansat sâmbătă un site unde străinii se pot înscrie.

El nu a specificat și din ce țări sunt aceștia.

19:35Compania Danone anunță că își suspendă investițiile în Rusia, informează Reuters. În plus, Danone anunță că una din cele două fabrici ale sale din Ucraina s-a închis, ca urmare a războiului.

 
 

„Am decis să suspendăm toate investițiile în Rusia, însă în prezent menținem producția și distribuția produselor lactate și de nutriție pentru bebeluși, pentru a contribui la asigurarea nevoilor de bază ale populației”, susține Danone.

 

19:28Avertismentul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică - Angajații de la centrala nucleară Zaporojie continuă să fie cei care o operează, însă conducerea este acum sub comanda forțelor ruse care au capturat-o săptămâna trecută, a anunțat Agenția Internațională pentru Energie Atomică, citând autoritățile ucrainene din domeniu, potrivit Reuters.

 
 

Rușii au tăiat și accesul la unele rețele mobile și la internet, au avertizat aceștia.

„Sunt foarte îngrijorat”, a spus Rafael Grossi, șeful agenției, într-o declarație. „Conducerea și angajații trebuie să fie lăsați să își ducă la îndeplinire sarcinile vitale în condiții stabile și presiune din exterior”, a adăugat el.

19:10Grupul independent de monitorizare OVD precizează că cel puțin 4.357 de persoane au fost de fapt reținute în timpul protestelor de duminică, în 56 de orașe de pe teritoriul Rusiei, transmite CNN.

 

19:00Președintele Franței, Emmanuel Macron, a avut duminică o nouă discuție cu Vladimir Putin, în care și-a exprimat puternica îngrijorare legată de siguranța nucleară, dar și față de un atac iminent asupra orașului Odessa, transmite CNN.

În plus, potrivit BBC, Putin i-a spus lui Macron că nu vizează ataacuri asupra centralelor nucleare. Putin i-a mai spus lui Macron că Rusia își va atinge obiectivele din Ucraina prin „negocieri sau război”, a mai spus Palatul Elysee.

18:41Rusia amenință voalat România și Polonia: Orice țară care pune la dispoziția Ucrainei aeroporturile poate fi considerată ca parte din conflict

 
 

18:30Înaltul comisariat al ONU pentru drepturile omului afirmă că cel puțin 360 de civili au fost uciși de când Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie. Până acum, potrivit organizației, 364 de civili au fost confirmați uciși și 759 răniți.

Cifrele însă sunt cel mai probabil „mult mai ridicate”, spune Înaltul Comisariat ONU, citat de CNN.

18:25FOTOGALERIE Intervenția polițiștilor care au luat pe sus oamenii ce protestau față de războiul din Ucraina

18:00Vladimir Putin a acuzat autorităţile ucrainene de faptul că operațiunile de evacuare a civililor din Mariupol şi Volnovaha au eșuat, informează L’Equipe, citat de News.ro.

17:42Harta Conflictului în cea de-a 11 zi:

Sursă: EuromaidanPress via Wikipedia.

17:30VIDEO Cum zburau pe deasupra capetelor rachetele rusești care au lovit aeroportul din Vinița / Ce a mai rămas din aeroport

17:10Secretarul de stat american Antony Blinken a anunțat că SUA analizează împreună cu aliații săi europeni posibilitatea de a interzice importurile de petrol din Rusia, ca parte a continuării aplicării de sancțiuni asupra Rusiei, transmite CNN.

17:08Gazoductul Donețk-Mariupol a fost avariat de către ocupanții ruși, iar peste 750.000 de oameni sunt lăsați fără căldură, în timp ce afară sunt sub 0 grade Celsius, anunță Inna Sovsun, deputată a Parlamentului ucrainean, conform CNN.

17:04„E mult prea cinic!”, Ce le-au răspuns diplomații germani din Africa de Sud colegilor ruși care încercau să demonstreze că armata lui Putin „denazifică” Ucraina.

Proteste în orașele ocupate de ruși / În Rusia câteva mii de oameni au fost arestați pentru că au îndrăznit să protesteze

16:50În orașele ocupate de ruși, ucrainenii sunt mai departe în stradă și înfruntă soldații: „Cum cred ei că pot stăpâni țara asta?” - VIDEO

16:40Ministerul rus de interne anunță că circa 3.500 de persoane care au participat la proteste au fost reținute în zeci de orașe din Rusia; 1700 au fost arestați numai la Moscova și 750 în Sankt Petersburg, transmite TASS, citată de Reuters.

16:35Premierul israelian, Naftali Bennett, spune că eforturile sale de mediere în războiul declanșat de Rusia în Ucraina sunt ''o datorie morală'', chiar dacă există puţine şanse de succes. El a făcut aceste declarații duminică, la o zi după ce s-a întâlnit cu preşedintele rus, Vladimir Putin, la Moscova, cu cancelarul german, Olaf Scholz, la Berlin, şi a vorbit de trei ori la telefon în 24 de ore cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

16:26În urma atacurilor cu rachete din Vinița - unde a fost distrus aeroportul - un depozit a luat foc, iar o clădire administrativă a fost parțial distrusă.

 
 

16:07Nexta publică imagini cu ceea ce a rămas în urma bombardamentelor ruse asupra aeroportului din Vinița, care a fost distrus

 

16:04Tentativă eșuată de evacuare a locuitorilor din Mariupol. Administrația locală: Bombardamentele rușilor fac imposibilă evacuarea

15:32Incidente la protestele din Moscova. Duba poliției care transporta manifestanți anti-război arestați s-a răsturnat, fiind implicată într-un accident.

 
 

15:14Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că au avut loc 8 atacuri cu rachete asupra orașului Vinița și cere închiderea spațiului aerian. Potrivit acestuia, aeroportul din Vinița ar fi fost distrus.

15:00Emmanuel Macron, președintele Franței, discută din nou cu Vladimir Putin.

14:58Zelenski a făcut un nou apel la ruși să iasă în stradă și să protesteze. (Reuters)

14:50Președintele turc Erdogan i-a cerut lui Putin să înceteze focul.

14:44VIDEO Proteste în zeci de localități din Rusia / Peste 1.000 de manifestanți ar fi fost reținuți

14:27Proteste în orașul ucrainean Nova Kakhovka ocupat de ruși.

14:19Putin cere Ucrainei să se predea: Încetați lupta!

14:09FOTO Cu un rucsac, o pungă de plastic, un paşaport şi un număr de telefon scris pe mână - așa a ajuns în Slovacia un băiețel din Zaporojie

13:42VIDEO Rușii au deschis focul asupra oamenilor din Irpin care încercau să fugă din oraș. Imagini greu de privit

13:16Strada din Tirana pe care se află ambasada Rusiei se va numi “Free Ukraine"

13:04Antony Blinken a declarat că SUA iau în calcul să trimtă Poloniei aeronave militare dacă Varșovia decide să trimită Ucrainei avioane de luptă.

12:50Trupele ruse au deschis focul asupra civililor din Irpin, cel puțin 3 oameni fiind uciși, dintre care 2 copii, potrivit informațiilor publicate de Kyiv Independent.

12:43Zelenski spune că Rusia s-ar pregăti să bombardeze Odesa

12:29Numărul oamenilor care au fugit de război din Ucraina a depăşit pragul de 1,5 milioane, ceea ce reprezintă cea mai rapidă criză a refugiaţilor de după al doilea Război Mondial, potrivit ONU.

 

12:21O nouă încercare de evacuare a civililor din Mariupol, p nouă oprire temporară și parțială a focului ar trebui să intre în vigoare. Zeci de autobuze au plecat spre orașul asediat de ruși.

 
 

12:14Președintele Turciei Tayyip Erdogan a avut duminică o nouă convorbire telefonică cu Vladimir Putin. (Reuters)

12:12Secretarul de stat american Antony Blinken s-a întâlnit, la Chișinău, cu președintele Maia Sandu care a transmis că Rep. Moldova are nevoie de sprijin financiar internațional pentru a face față valului de refugiați. Sandu a mai spus că nu au fost înregistrate mișcări deosebite în zona Transnistria.

 

12:06Ce pierderi ar fi suferit Ucraina după 11 zile de război: 778 tancuri și blindate, peste 90 de aeronave / Câte drone Bayraktar ar fi doborât Rusia

11:40Conflictul din Ucraina ar putea dura luni de zile, dacă nu chiar ani, a declarat duminică vicepremierul britanic Dominic Raab, care a adăugat că aliaţii internaţionali vor trebui să dea dovadă de "rezistenţă strategică" pentru a se asigura că preşedintele rus Vladimir Putin va da greş.

01:21Secretarul de stat american Antony Blinken a lăudat duminică autoritățile din Republicii Moldova pentru că au primit refugiaţi din Ucraina, relatează Reuters, care aminteşte că înaltul diplomat american se află în vizită în R.Moldova, în cadrul unui turneu mai amplu în estul Europei, după invazia rusă în Ucraina.

 
 

11:20Ucraina negociază și evacuarea civililor din orașele Hostomel și Bucha de lângă Kiev, având în vedere că aceste localități sunt bombardate constant de forțele ruse, a susținut Aleksei Arestovich, consilier al șefului de birou al președintelui Zelenski.

Rusia insistă iar pe tema armelor nucleare ale Ucrainei. „Dezvăluiri” publicate una după alta în presa de la Moscova

</

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

anunturi-->

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Comentarii

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Vladimir Putin va avea cu ce se lăuda pe 9 mai, de Ziua Victoriei din Rusia: Peste 150.000 de militari pe străzi
04/05/2024 22:12

Peste 150.000 de militari şi aproximativ 2.500 de vehicule de luptă vor participa la paradele militare de Ziua Victoriei, care vor avea loc pe 9 mai in peste 20 de oraşe din Rusia pentru a marca 79 de ani de ...

„Mentalitatea de CAP” a lui Vită, ajuns polițist șef
04/05/2024 20:43

Sindicatul Europol a prezenatat mesaje conform cărora un sef din IPJ Gorj, Alexandru Ovidiu Vită, le impune subordonatilor un plan de amenzi si le reprosează cand acestia aplică prea putine sanctiuni in tra ...

Germania a picat iar de papagal
04/05/2024 20:15

Breşă de securitate majoră in Germania. Forţele armate germane au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinţe Webex, platformă similară Zoom, după o breşă de securitate din c ...

'Festival' de droguri în Mamaia: Polițiștii, uimiți unde au putut ascunde stupefiantele și ce mesaje își dădeau prin emoji
04/05/2024 16:57

Ofiterii antidrog au inregistrat un bilant impresionant in ultimele zile petrecute pe litoral: 39 de dosare penale deschise, zeci de persoane sunt in curs de cercetare, iar una a fost deja arestată preventiv. ...

Avertisment de la vârful spionajului: 'Rușii pot cuceri Țările Baltice în 7 zile. Timpul de reacție al NATO e de 10 zile'
04/05/2024 16:17

Un inalt oficial al serviciilor secrete ucrainene a avertizat cu privire la amenintarea pe care Moscova o reprezintă pentru alte natiuni din Europa, spunand că „rusii ar putea cuceri Tările Baltice in sapt ...

O a doua săptămână de mărturii se încheie vineri în procesul de la New York al lui Donald Trump. Acuzarea pregăteşte depoziţia martorului-cheie
03/05/2024 22:36

 Cea de-a doua săptămană de mărturii in cazul banilor tăinuiţi de Donald Trump se va incheia vineri, iar acuzarea pregăteşte terenul pentru o mărturie crucială din partea lui Michael Cohen, fostu ...

Vremea se schimbă radical în ziua de Paște. Șefa ANM anunță că în jumătate de ţară revine căldura
03/05/2024 18:59

Sunt prognozate ploi de Paşte in jumătate de ţară, in timp ce in restul teritoriului prognoza arată o vreme frumoasă, potrivit celor mai recente informaţii ale meteorogilor, a spus directorul ANM, Elena ...

O fabrică de armament din Berlin a luat foc - Uzina producea echipament antiaerian pentru Ucraina
03/05/2024 18:37

O fabrică germană aparţinand companiei Diehl Metal, care produce sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T SLM pe care Berlinul il furnizează armatei ucrainene, a fost cuprinsă vineri de un incendiu impresi ...

Serghei Șoigu face anunțul: forțele rusești se retrag pe toată linia frontului din Ucraina
03/05/2024 17:36

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat vineri că trupele ruseşti au capturat 547 de kilometri pătraţi de teritoriu in Ucraina in acest an, iar in prezent forţele ucrainene se retrag pe toa ...

Ucraina are încuviințarea Londrei să atace în interiorul Rusiei cu armele britanice, sugerează David Cameron
03/05/2024 17:17

Ministrul britanic de externe David Cameron a promis joi un ajutor militar anual de trei miliarde de lire sterline (3,74 miliarde de dolari) pentru Ucraina "atata timp cat va fi nevoie", adăugand că Londra nu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei