LIVE VIDEO Trump pledează nevinovat la 34 de capete de acuzare / Procesul este în curs de desfășurare / Iată cum se va desfășura restul zilei

tramp   09400

Dimensiune font:

| 04-04-2023 22:14

 Fostul președinte Donald Trump a sosit la biroul procurorului districtual din Manhattan unde se află în arest și în custodia poliției înainte de viitoarea sa punere sub acuzare.

Donald Trump în sala de jucată, la Tribunalul Penal din Manhattan 

Deși multe detalii în jurul acuzației sale din New York sunt încă neclare, știm cum se așteaptă să decurgă ziua lui Trump odată ce va ajunge în sala de judecată din Manhattan. 

La sosire, Trump va fi arestat în mod oficial, i se vor lua amprentele şi va fi procesat ca orice inculpat înainte de a se prezenta la audierea sa, unde se aşteaptă să pledeze nevinovat pentru toate acuzaţiile care i se vor aduce.

Cele mai noi informații despre apariția lui Trump în fața Tribunalului, LIVETEXT:

22:09Actul de acuzare al lui Trump a fost desigilat, potrivit unei surse CNN. 

Actul de acuzare emis săptămâna trecută de un mare juriu împotriva fostului președinte Donald Trump a fost desigilat, potrivit unei surse.

34 de capete de acuzare pentru Trump

21:55Trump pledează nevinovat la 34 de capete de acuzare, potrivit unei surse CNN.

Fostul președinte Donald Trump a pledat nevinovat la 34 de capete de acuzare într-un tribunal din Manhattan, după ce a auzit acuzațiile care i se aduc, potrivit unei surse. 

21:45Măsuri de securitate extinse

Ușile de sticlă de la Tribunalul Penal din Manhattan prin care au ieșit pentru scurt timp fostul președinte Donald Trump și avocatul său nu sunt în mod normal acoperite cu folie neagră, așa cum sunt în prezent. (vezi foto mai jos)

Este încă una dintre măsurile de securitate suplimentare luate astăzi.

 

21:36Acuzarea lui Trump este în curs de desfășurare în sala de judecată 

Donald Trump - primul fost președinte din istorie care se confruntă cu acuzații penale - a intrat într-o sală de judecată din New York pentru a fi pus sub acuzare și este de așteptat să pledeze nevinovat, potrivit CNN.

Detaliile despre cele peste 30 de acuzații cu care se confruntă vor fi dezvăluite atunci când va fi desecretizat actul de acuzare al marelui juriu.

 

21:15Donald Trump nu a mai făcut nicio declarație, deși acest lucru era de așteptat.

Donald Trump la Tribunalul Penal din Manhattan  

20:54Apariția lui Trump "nu este o prioritate" pentru Biden (purtător de cuvânt)

 

Apariția istorică și foarte mediatizată în instanță a fostului președinte american Donald Trump "nu este o prioritate" pentru succesorul său Joe Biden, a declarat marți purtătoarea sa de cuvânt, potrivit AFP.

"Evident, el va urmări unele dintre știri atunci când va avea un moment pentru a se pune la curent cu știrile zilei, dar nu este o prioritate pentru el", a declarat Karine Jean-Pierre.

„Pare atât de SUPRAREALIST - WOW, mă vor ARESTA”

20:42„WOW, mă vor ARESTA” - În timp ce se îndrepta spre tribunalul din Manhattan, Donald Trump a postat un mesaj pe platforma sa socială Truth Social, exprimându-și mirarea.

„Nu pot sa cred că asta se întâmplă în America. MAGA!”, a scris el.

 

20:35Fostul președinte Donald Trump a sosit la biroul procurorului districtual din Manhattan unde se află în arest și în custodia poliției înainte de viitoarea sa punere sub acuzare.

Se așteaptă ca lui Trump să i se ia amprentele digitale ca parte a arestării, deși încă nu este clar dacă i se va face o fotografie de identificare. El va fi apoi adus într-o sală de judecată, unde va fi pus sub acuzare - o înfățișare care se așteaptă să fie rapidă și de rutină, dar care reprezintă un moment suprarealist și istoric în istoria SUA.

Nu se așteaptă ca Trump să fie încătușat în urma arestării sale, întrucât va rămâne sub protecția constantă a forțelor de ordine.

Donald Trump pleacă spre tribunalul din Manhattan 

Tensiuni între susținătorii lui Trump și cei anti-Trump

20:15Trump și-a manifestat interesul de a-și face o fotografie de identificare, spun sursele

În timp ce echipa sa de avocați se ocupa de logistica punerii sale sub acuzare, fostul președinte Donald Trump și-a exprimat în privat interesul de a i se face o fotografie de identificare, chiar dacă alții au spus că este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple în cele din urmă atunci când se va afla în clădirea Tribunalului Penal din Manhattan, potrivit a două surse, citate de CNN.

20:00„Injurii și huiduieli”: ​La tribunalul din New York, manifestanții pro și anti-Trump sunt ținuți cu greu la distanță

În mica piațetă din fața clădirii gri, spiritele s-au încins rapid când un mic grup de activiști a încercat să desfășoare un banner negru foarte mare pe care scria cu majuscule „Trump minte tot timpul”.

Donald Trump, aşteptat marţi la tribunalul din Manhattan la ora locală 14.15 (21.15, ora României) intenţionează să facă un scurt comentariu în faţa presei - o singură replică scurtă înainte de a intra în sala de judecată, au declarat pentru CNN consilierii săi, care atrag însă atenţia că fostul preşedinte este totuşi o persoană imprevizibilă şi ar putea lua propriile decizii.

Planurile sunt ca fostul preşedinte să îşi păstreze comentariile mai ample pentru seara, când se va întoarce la reşedinţa de la Mar-a-Lago din Florida şi va rosti acolo un discurs.

Consilierii l-au îndemnat pe fostul preşedinte să se abţină de la declaraţii până când nu va ajunge acasă, acolo unde sunt aşteptaţi să se adune sute de susţinători, asociaţi şi prieteni de-ai săi. Consilierii l-au avertizat, de asemenea, pe Trump că orice remarcă spontană îl expune unui risc de a-şi vedea afectat cazul. Sursele CNN spun că este de aşteptat ca şi discursul pe care Trump îl va rosti la Mar-a-Lago, după ce va fi pus sub acuzare, să fie mai întâi citit şi supervizat de avocaţii săi.

Trump şi-a petrecut dimineaţa zilei de marţi la telefon cu aliaţii republicani, cu cercul său restrâns de consilieri politici şi cu echipa sa juridică, concentrându-se din ce în ce mai mult asupra acuzaţiilor specifice care ar putea fi în rechizitoriul al cărui conţinut este păstrat deocamdată secret. Trump nu poate evalua pe deplin drumul politic sau juridic care îl aşteaptă până când nu va afla ce anume se află în actul de acuzare.

În timp ce a trâmbițat beneficiile politice pe termen scurt ale acuzării - prezentând în mod repetat afirmațiile privind cele 8 milioane de dolari strânse în ultimele patru zile - Trump a exprimat, de asemenea, un sentiment de îngrijorare cu privire la ceea ce va urma în această după-amiază și dincolo de ea - sistemul juridic este ceva asupra căruia deține mult mai puțin control decât arena politică.

Donald Trump va deveni oficial primul fost preşedinte american care se va confrunta cu acuzaţii penale marţi, când se va preda și va fi pus sub acuzare într-o sală de judecată din New York - un moment inedit în istoria democraţiei din SUA, conform CNN.

Trump a fost pus sub acuzare săptămâna trecută, devenind primul președinte în exercițiu sau fost președinte care se confruntă cu acuzații penale, în legătură cu un caz care implică o plată făcută în 2016 pentru a cumpăra tăcerea starletei porno Stormy Daniels.

Donald Trump, care candidează din nou la preşedinţie în 2024, neagă orice acuzație şi susține că totul este o „vânătoare politică”. De altfel, el a declarat că va pleda nevinovat la proces.

Trump va fi prezent la tribunal pentru a asculta învinuirile și va avea ocazia să-și prezinte poziția, înfățișarea fiind planificată pentru marți la ora 14:15 (21:15 în România).

Donald Trump se va confrunta cu 34 de capete de acuzare.

De ce nu va purta cătușe Donald Trump

Fostul președinte american nu va fi obligat să poarte cătușe sau să fie plasat într-o celulă de închisoare înainte de a fi dus la tribunal, scrie Yahoo News. De asemenea, ultimele informații arată că lui Trump nu îi va fi făcută o fotografie de identificare, așa cum prevede procedura, deoarece există temeri că această fotografie ar putea fi făcută publică.

Procurorul din Manhattan Alvin Bragg s-a consultat cu Serviciul Secret și cu oficiali ai tribunalului din New York și a decis că nu există niciun motiv pentru a-l supune pe Trump procedurii normale de încătușare.

De asemenea, Tribunalul din Manhattan va fi închis pe durata audierii, potrivit lui Joe Tacopina, unul dintre avocații fostului președinte american. Și avocatul a precizat că, potrivit unei înţelegeri, clientul său nu va fi încătuşat.

Poliţia şi serviciile de securitate din New York au împânzit deja oraşul, iar în jurul clădirii tribunalului din Manhattan au fost ridicate baricade. Trump va fi însoţit pe tot parcursul zilei de Secret Service. Arestarea sa va fi procesată în biroul procurorului districtual, unde i se vor lua amprentele digitale.

Doar cinci fotografii permise în sala de judecată

Avocații lui Trump s-au opus înregistrărilor video, fotografiilor și acoperirii radiofonice a înfățișării de la tribunal, afirmând că acestea ar „exacerba o atmosferă deja aproape de circ în jurul acestui caz", afectând demnitatea și bunul-simț.

Judecătorul Juan Merchan a decis luni seară târziu că cinci fotografi vor fi admiși înainte de începerea înfățișării pentru a face fotografii timp de câteva minute, iar apoi vor trebui să se oprească, iar camerele de filmare vor fi permise pe holurile clădirii. (Vezi aici Cine este judecătorul Juan Merchan)

Alvin Bragg, procurorul democrat care a condus ancheta, va susține ulterior o conferință de presă. (Vezi aici Cine este procurorul Alvin Bragg)

34 de capete de acuzare

Acuzațiile concrete din rechizitoriul întocmit de un mare juriu convocat ar urma să fie dezvăluite marți. Trump și aliații săi au catalogat acuzațiile ca fiind motivate politic.

Yahoo News a relatat, luni seară târziu, citând o singură sursă informată cu privire la proceduri, că Trump se va confrunta cu 34 de capete de acuzare pentru falsificare de documente de afaceri.

Niciuna dintre acuzațiile aduse lui Trump nu este un delict minor, potrivit sursei citate.

Este de aşteptat ca actul de acuzare întocmit săptămâna trecută de un mare juriu împotriva lui Trump să fie desecretizat marţi și să ofere publicului şi echipei juridice a lui Trump primele detalii despre acuzaţiile specifice cu care se va confrunta acesta.

Surse familiarizate cu cazul au declarat presei americane că Trump este acuzat de falsificare de gradul întâi a documentelor de afaceri - ceea ce constituie o infracţiune, conform legislaţiei americane - iar asta sugerează că există o problemă cu modul în care banii au fost înregistraţi în conturile oficiale.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Primarul din Băile Herculane spune că taxa de stațiune pe care o plătesc turiștii este prea mică
29/04/2024 19:13

Turistii care vizitează statiunea Băile Herculane de 1 Mai si de Pasti vor fi nevoiti să plătească o taxă de statiune. Primarul Cristian Miclău a declarat la Radio Romania Resita că valoarea actuală a ...

Curtea Penală Internaţională se pregăteşte să emită mandate de arestare pe numele unor oficiali israelieni şi Hamas
29/04/2024 12:05

Curtea Penală Internaţională (CPI) se pregăteşte să emită mandate pe numele liderilor israelini şi Hamas in legătură cu Războiul din Faşia Gaza, declară cinci oficiali israelieni şi străini, re ...

Prinţul Paul Phillipe al României a fost depistat de către poliţişti într-un resort din Malta
29/04/2024 07:42

Prinţul Paul Phillipe al Romaniei a fost depistat intr-un resort, in urma activităţilor de cooperare intre Poliţia Romană şi Poliţia din Malta, au precizat surse judiciare, duminică pentru News.ro. Fa ...

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au început munca pământului:
29/04/2024 00:07

Toată lumea ii admiră pentru viata simplă pe care au ales să o ducă la tară, departe de cosmopolitul Bucuresti. Dana Nălbaru si Dragos Bucur se bucură de tihna de la sat, dar aceasta vine si cu un pret, ...

Lapte contrafăcut cu sodă caustică și apă oxigenată în Italia. Producătorii încercau să prelungească termenul de valabilitate
29/04/2024 00:04

Autoritătile italiene au efectuat recent o operatiune majoră care a vizat sectorul produselor lactate. Trei companii producătoare au fost acuzate că au incercat, prin diverse metode, să prelungească terme ...

DONGFENG prezintă 22 de modele electrificate la Salonul Auto de la Beijing
28/04/2024 13:29

 Peste 700 de expozanti sunt prezenti pană pe 4 mai la Salonul Auto de la Beijing, unul dintre cele mai mari evenimente de profil din lume. Printre ei se numără si Dongfeng, pregătit cu o gamă impresi ...

Omul de la care a venit expresia 'Să moară Cibilan'. Istoria neștiută a personajului din spatele zicalei
28/04/2024 12:35

In agitatii anilor '80, cand subteranele municipiului Bucuresti erau locuite de personaje controversate si temute, un nume strălucea printre toate, acela al lui Cibilan. Considerat ultimul "haiduc" al Capital ...

Zelenski i-ar fi 'păcălit' pe americani într-un moment crucial (The Washington Post)
28/04/2024 11:39

Estimările privind presupusele pierderi ale Fortelor Armate ale Ucrainei, exprimate in luna februarie de către presedintele tării Volodimir Zelenski, ar fi putut fi diminuate in mod semnificativ, informează ...

„Sistemele Patriot nu sunt soluția magică pentru Ucraina”, avertizează șeful Pentagonului
28/04/2024 00:16

Secretarul Apărării al SUA a avertizat că livrarea de sisteme Patriot către Ucraina nu este motiv să ne culcăm pe o ureche. El a atras atentia că aceste sisteme nu sunt „glontul fermecat”. „SUA vo ...

Pericol în Vrancea: o autocisternă plină cu etanol s-a răsturnat pe E85. Șoferul a murit
28/04/2024 00:11

Autocisterna incărcată cu etanol s-a răsturnat in judetul Vrancea, pe E85, in zona orasului Mărăsesti. Patru echipaje din cadrul ISU Vrancea intervin cu două autospeciale de interventie, o autospecială ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei