Magic: The Gathering – Battlegrounds Review

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 14:58

Magic: The Gathering – Battlegrounds Review

Frenezia numita Magic The Gathering a inceput in 1993, cand Richard Garfield a creat jocul de carti ce avea sa devina faimos in intreaga lume. Trei ani mai tarziu, MicroProse lansau primul joc video cu acest nume. Au urmat apoi titluri ca Spells of the Ancients (1997), Duels of the Planeswalkers (1998), Battle Mage (2000) si Magic: The Gathering Online (2002). In prezent, sunt peste sase milioane de jucatori si, saptamanal, se desfasoara mii de turnee, fapt care confirma inca o data popularitatea fantastica de care se bucura Magic: The Gathering in ambele sale variante: cea reala si cea virtuala. Sarbatorind zece ani de existenta a jocului, Secret Level, Wizard of the Coast si Atari au lansat Magic: The Gathering – Battlegrounds, titlu care, din pacate, a cam trecut neobservat printre multimea de jocuri aparute in aceasta perioada. Este adevarat ca nu s-a facut prea multa publicitate jocului in afara comunitatii MTG, insa cred ca aceasta reticenta (temporara, sper) a jucatorilor se datoreaza faptului ca Battleground nu se incadreaza intr-un anumit gen de jocuri, plus ca, fiind bazat pe jocul de carti, poate parea destul de complicat la prima vedere.

Magic: The Gathering - Battlegrounds Magic: The Gathering - Battlegrounds

Din fericire, aceasta prima impresie este falsa, caci Battleground este un joc simplu ale carui principii de baza le veti intelege in maxim jumatate de ora. Se da o arena injumatatita de o linie magica, se aseaza doi vrajitori de o parte si de alta si se folosesc peste 70 de vraji in scopul de a reduce viata adversarului la zero. Fiecare vraja necesita o anumita cantitate de mana (direct proportionala cu puterea ei) care se culege fie din mana crystals ce apar la anumite intervale de timp (intr-un duel jucatorul poate avea maxim 12 astfel de sfere), fie din mana shards, mici bucatele de mana lasate de creaturile ucise. Fiecare creatura este caracterizata prin power (forta atacului) si toughness (cantitatea de damage pe care o poate incasa inainte sa moara). Daca acest al doilea parametru nu ajunge la zero in urma unei lupte, creatura respectiva se va respawna exact in locul in care ati creat-o. Astfel, daca adoptati o strategie ce consta in acumularea de mana in vederea pregatirii unui atac de proportii asupra vrajitorului advers, va trebui mai intai sa va summonati creaturile in teritoriul vostru, cat mai departe de centru. Dimpotriva, pentru a sustine un atac continuu si rapid impotriva vrajitorului advers, este indicat sa va summonati creaturile cat mai aproape de centru.
Desi depasirea liniei de mijloc, pe langa faptul ca nu puteti casta vraji si folosi shield-ul ce injumatateste damage-ul incasat de personajul vostru, se soldeaza dupa cateva secunde cu scaderi repetate ale vietii proprii, nu inseamna ca trebuie sa va feriti sa patrundeti in teritoriul inamic, ba dimpotriva. Chiar este indicat sa o faceti atunci cand realizati ca asaltul vostru poate da gres si ca, deci, nu va puteti permite sa ii lasati adversarului o parte sau toata mana respectiva.
De asemenea, pot fi situatii in care, pentru a nu consuma mana prea devreme creand unitati mai slabe, va fi necesar sa va luptati chiar voi insiva cu creaturile adeverse. Este inutil sa irositi mana pentru o vraja sau o creatura in cazurile in care unitatile adversarului mai au doar un singur punct de viata, deoarece fiecare vrajitor este capabil de un atac cu damage 1. Combinat cu miscari de stanga-dreapta si cu activarea scutului (ce consuma mana), cu putin antrenament, veti putea ucide voi insiva unitati adverse ce au 2 sau chiar 3 health-points, fara ca acestea sa va raneasca prea mult sau chiar deloc.

Magic: The Gathering - Battlegrounds Magic: The Gathering - Battlegrounds

Vrajile sunt grupate in cinci scoli de magie individualizate prin cate o culoare, fiecare scoala avand propriul sau set de vraji si necesitand o tactica diferita. Red se bazeaza pe foc si pe creaturi ofensive, green va pune la dispozitie cantitati mari de mana, white ofera vraji de protectie si de vindecare, black se axeaza pe vraji de distrugere si pe creaturi undead, iar blue pe contracararea vrajilor inamicului si pe folosirea unitatilor de aer. Indiferent de scoala de care apartin, vrajile se impart in trei categorii. Sorcery consta in vraji de atac (engulfing flames, scorching missile, hellfire) sau vraji care cresc ori scad atacul ori apararea unitatilor voastre (inferno, warrior’s honor). Creature sumoneaza creaturi de sol sau zburatoare cu rol ofensiv ori defensiv (carnophage, harbinger of night, youthful knight, angel of retribution), iar in Enchantment intra vraji cu efect fie asupra unuia sau a ambilor vrajitori, fie asupra creaturilor voastre, ale inamicului sau a tuturor creaturilor existente la un moment dat in arena (maxim cinci pentru fiecare vrajitor). De mentionat ca acest efect, daca nu este inlaturat de adversar, dureaza din momentul castarii sale si pana la terminarea duelului.
Fiecare vrajitor poate intra in lupta avand maxim zece vraji ce pot apartine a cel mult doua scoli. Pentru a face o vraja, este necesar mai intai sa selectati una din cele trei categorii respective si abia apoi vraja dorita. Daca doriti sa castati o alta vraja din alta categorie, va trebui sa apasati o tasta pentru a reveni pagina principala a cartii de vraji si sa repetati operatia precedenta. De asemenea, daca fiecare categorie contine mai mult de trei vraji, va fi nevoie de inca o tasta pentru a da pagina si a selecta, de exemplu, a sasea vraja. In acelasi timp, trebuie sa va si miscati pe cele patru axe si uneori sa si loviti unitatile adverse, astfel ca pentru obtinerea victoriei nu va fi suficienta adoptarea unei tactici adecvate, ci si de adevarate degete de pianist.
Cum unele dueluri pot dura chiar si un minut, in timp ce altele dureaza chiar o ora, este foarte frustrant ca dupa cateva zeci de minute de lupta continua sa fiti nevoiti sa o luati de la capat, deoarece ati apasat gresit pe o tasta. Suparatoare este si absenta optiunii “restart” in timpul duelului, pentru ca, desi in timp vi se vor forma reflexele adecvate, vor exista situatii in care veti realiza ca duelul este pierdut inainte de a fi invins.

Magic: The Gathering - Battlegrounds Magic: The Gathering - Battlegrounds

In single-player (Quest Mode), victoria nu consta doar in infrangerea vrajitorului advers prin scaderea vietii sale pana la zero. Exista misiuni cu sau fara limita de timp in care va trebui sa creati un anumit numar de creaturi, sa ajungeti pana la 50 health-points, sa strangeti o anumita cantitate de masa ori sa impiedicati adversarul sa indeplineasca aceleasi obiective. Misiunile sunt grupate in sase capitole despartite de superbe secvente cinematice ce urmaresc povestea unei tinere vrajitoare care, pentru a reasambla un artefact distrus in urma unui duel, va trebui sa stranga cinci geme, corespunzatoare fiecarei scoli de magie. Primele cinci capitole nu sunt alteva decat un tutorial ce va vor pregati pentru cel final, caci pentru fiecare misiune indeplinita veti invata o noua vraja. Parcurgerea capitolelor este una progresiva din punct de vedere al dificultatii, la sfarsitul fiecaruia urmand sa infruntati cate un boss, insa dificultatea misiunilor variaza cateodata destul de mult. Unele dueluri foarte dificile sunt urmate de altele mai usoare si invers, nu neaparat din cauza reflexelor si a tacticii adoptate de jucator, ci mai degraba din cauza modului linear in care au fost gandite. Daca ati castigat un duel si nu ati folosit vraja nou-invatata, va trebui sa il reluati, chiar daca modul in care ati terminat lupta era mult mai usor decat cel in care sunteti obligati sa folositi vraja respectiva, si asta datorita AI-ului.
In cadrul misiunilor in care, desi o parte din optiuni se reduc datorita folosirii obligatorii a vrajii nou-invatate, schimbarea brusca de tactica sau adoptarea uneia chiar putin haotice duc la o zapacire aproape totala a inamicului invatat sa reactioneze, ce-i drept corespunzator, doar la anumite tactici. Mai mult, pe langa faptul ca in unele misiuni timpul curge in defavoarea jucatorului, AI-ul pleaca din start cu creaturi gata summonate, cu viata sau mana mai multa, cu vraji mai puternice, plus ca intotdeauna mana crystals ii vor aparea ceva mai repede.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare ”Teren iaz comunal III Oțeleni” suprafața 861 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în sat Oțeleni, comuna Oțeleni, județul Iași, extravilan, nr. cadastral 60654, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 94/ 02.09.2019 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C7” suprafața 800 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C7, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire - C10” suprafața 13 m.p aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C10, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C9” suprafața 37 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C9, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
Șoferul care a lovit intenționat un cărucior cu un copil a fost reținut
16/01/2021 10:10

Şoferul care a fost filmat in momentul in care ar fi lovit cu maşina, cu intenţie, vineri dimineaţă, o persoană şi căruciorul in care se afla un copil a fost reţinut, a informat Biroul de presă al Dir ...

Trump va parasi Washingtonul cu cateva ore inainte de inaugurarea lui Biden
15/01/2021 22:13

Presedintele american in exercitiu Donald Trump ar urma sa paraseasca Washingtonul in dimineata zilei de miercuri, 20 ianuarie, cu cateva ore inainte de ceremonia care inaugureaza oficial mandatul presedintelui ...

RECORD de cazuri Covid-19 în Spania: peste 40.000 de infectări și 235 de morți
15/01/2021 22:03

Spania a inregistrat un record de cazuri zilnice de Covid-19, cu 40.197 de infectări şi 235 de morţi, informează News.ro. Ministerul Sănătăţii a anunţat că incidenţa deceselor se ridică la 575 de c ...

Românii se înghesuie la vaccinare! Număr URIAȘ de programări: 50.000 doar în prima oră
15/01/2021 22:01

50.000 de romani din etapa a doua s-au programat la vaccinare vineri, in prima oră in care a functionat platforma, anuntă coordonatorul strategiei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.   ...

Cinci barbati care aruncau in aer bancomate si furau banii, trimisi in judecata de DIICOT. Loviturile au fost date in Galati si Vrancea
15/01/2021 19:16

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galati au dispus trimiterea in judecata a unui numar de cinci inculpati implicati in ...

Alimentele au ajuns atât de scumpe în Turcia, încât oamenii recurg la măsuri dificile.
15/01/2021 19:13

Alimentele au devenit atat de scumpe in Turcia incat oamenii au ajuns să apeleze la toate economiile pe care le făcuseră. Seceta, cresterea preturilor la petrol, dar si deciziile guvernamentale au dus la o i ...

Concurs de proză și poezie la Erbiceni, la 171 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu!
15/01/2021 17:35

Ziua Culturii Nationale a fost sărbătorită in cadrul unui concurs de literatură organizat de Primărie. Elevi de toate varstele de la scolile din Erbiceni au recitat poezii si fragmente din proza scrisă de ...

Ger peste România până în 20 ianuarie. Temperaturile scad până la -20 de grade Celsius
15/01/2021 13:06

 Administratia Natională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atentionare privind scăderea bruscă a temperaturilor. Va fi ger in toată tara, iar mercurul in termometre scade sub -20 de grade Celsius ...

Franța extinde intervalul de restricții de circulație între 18.00 și 06.00 în întreaga țară
15/01/2021 09:02

Franta anuntă noi măsuri in lupta cu pandemia de coronavirus astfel va extinde intervalul de restrictii de circulatie, cuprins intre orele 18.00-06.00, in intreaga tară, din cauza pandemiei de Covid, a anunt ...

Cancelarul Angela Merkel vrea noi restrictii pentru a limita pandemia. Masurile care ar urma sa se impuna in Germania
15/01/2021 08:51

Cancelarul Angela Merkel a pledat joi seara pentru restrictii mult inasprite in Germania in fata pandemiei de COVID-19 si a solicitat o intrunire a autoritatilor saptamana viitoare, a facut cunoscut pentru AFP ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei