default

Dimensiune font:

Mass Effect 2 Review

| 22-10-2012 17:49

Mass Effect 2 Review

Mass Effect 2 e un joc bun… şi nu prea. Cam aşa l-aş descrie oricui m-ar întreba de el. Bun fiindcă strict din punct de vedere al divertismentului oferit poate fi recomandat fără menajamente, nu prea fiindcă o parte din lucrurile bune din predecesor au dispărut, în timp ce altele au fost simplificate excesiv.

Cei pretenţioşi vor vedea tot felul de neajunsuri şi „scurtături” luate de producători, cei care nu dau doi bani pe astfel de detalii vor spune că primii caută nod în papură. Două tabere înverşunate, cu două păreri diferite şi cu mine pe post de sac de box dacă nu iau partea cuiva. Şi ca şi cum asta nu ar fi fost de ajuns, toată lumea are dreptate. Aşadar, să elaborăm.

Celor care care nu au jucat Mass Effect le recomand mai întâi o trecere în revistă ca să se pună la punct cu ideea generală. Dacă eşti prea leneş (da, nu te uita aşa la monitor, cu tine vorbesc) versiunea foarte pe scurt e următoarea: suntem în viitorul apropiat, oamenii au ajuns să facă parte din comunitatea galactică, tu devii Campionul umanităţii şi opreşti nişte planuri diabolice, jurând după aceea să te pregăteşti intensiv pentru venirea Groaznicului™.

Însă nota relativ optimistă în care se termină primul Mass Effect este spulberată de începutul celui de-al doilea, când nava care-ţi servea drept bază de operaţiuni şi la bordul căreia ai explorat galaxia în lung şi-n lat – SSV Normandy SR-1 – este atacată şi distrusă de un inamic misterios, soarta protagonistului rămânând şi ea „în aer”. Din fericire pentru tine, organizaţia secretă paramilitară Cerberus îţi vine în ajutor, oferindu-ţi toate resursele considerabile ce se află la dispoziţia liderului acesteia, The Illusive Man (care-şi face prima apariţie în Mass Effect: Ascension).

Cu toate că în jocul precedent te-ai luat la trântă cu agenţii lui pe unde ai avut ocazia, liderul Cerberus este nevoit acum să apeleze la tine deoarece întregi colonii umane au început să dispară din zonele limitrofe ale spaţiului explorat, identitatea atacatorilor fiind (în primă fază) necunoscută. Şi cum astfel de adversari nu se găsesc la orice colţ de sistem solar, Illusive Man îţi oferă cheile pentru Normandy SR-2, o versiune sensibil îmbunătăţită a navei cu care ai salvat iniţial galaxia.

Comparativ cu predecesoarea ei, SR-2 este ceva mai mare, pentru a acomoda (printre altele) noul laborator de cercetare, depozitul de armanent şi inteligenţa artificială Enhanced Defense Intelligence – EDI (a se citi IDI). Iar ca bonus o să primeşti şi doi aliaţi – Miranda Lawson şi Jacob Taylor, aceştia fiind primii membri ai trupei de şoc pe care va trebui s-o alcătuieşti pentru o misiune aparent sinucigaşă.

My name is Legion. For we are many

Colaborarea ta cu Cerberus nu va fi însă văzută prea bine de restul speciilor sau de vechii aliaţi, care cu toate că îţi vor înţelege (sau nu) situaţia, nu vor dori să ţi se alăture în noua aventură (nu toţi în orice caz). Şi cum de data asta va trebui să mergi direct în Iad, o să ai nevoie de cei mai buni şi mai duri specialişti pe care-i poate oferi galaxia. Soldaţi, cercetători, biotici, asasini, ingineri sau mercenari, opţiunile pe care le ai la dispoziţie vor fi acum mai „exotice”. Mai mult, aproape toţi vor fi certaţi cu legea într-un fel sau altul, aşa că vei ajunge să vizitezi locuri unde fauna locală nu este tocmai prietenoasă.

Capul de afiş este ţinut de Omega, hub-ul principal al jocului şi echivalentul întunecat al Citadelei, unde bandele de mercenari îşi împart teritoriile, comercianţii se şantajează unii pe alţii pentru câteva credite în plus, oamenii sunt inamicii publici numărul unu, iar durata medie de viaţă e mai scurtă decât o reclamă în timpul Super Bowl-ului. Mai ceva ca-n Vestul Sălbatic. De altfel, nu vei duce lipsă de ameninţări la integritatea ta corporală cât timp o să te afli pe Omega, dar din fericire, aici nu eşti limitat de legile de pe Citadelă ca să-ţi impui punctul de vedere.

Recrutarea nu reprezintă însă decât primul pas spre succes, deoarece va trebui să le şi câştigi loialitatea celor din jur dacă vrei ca toată lumea să supravieţuiască (da, şi tu poţi muri la final dacă nu eşti suficient de pregătit). Fiecare camarad va avea propria misiune specifică, care odată îndeplinită îţi va asigura loialitatea, dar în două cazuri particulare vor apărea nişte conflicte mai serioase unde va trebui ori să iei partea cuiva, ori să rămâi neutru (dacă ai suficiente puncte Paragon sau Renegade).

Totuşi, îndeplinirea misiunii specifice nu garantează faptul că aliaţii respectivi vor şi rămâne loiali până la final, întrucât fiecare vine cu propriile convingeri, probleme sau traume, iar dacă în discuţiile cu ei ai o atitudine de „gică contra”, e foarte posibil să-ţi întoarcă spatele până la urmă. De asemenea, camarazii îţi oferă şi acces la diverse îmbunătăţiri pentru navă, de la scuturi mai puternice şi armură mai rezistentă până la tunuri devastatoare şi motoare mai eficiente. Unele doar îţi fac viaţa mai uşoară pe harta galactică, în timp ce altele vor determina soarta unora dintre aliaţi în timpul confruntării finale.

Pe lângă îmbunătăţirile pentru navă vei avea la dispoziţie şi proiecte care să te ajute doar pe tine, întreaga echipă sau anumiţi coechipieri. Acestea pot fi cumpărate sau găsite prin misiuni, iar pentru a le cerceta vei avea nevoie de ajutorul lui Mordin Solus şi resurse (Element Zero, Iridiu, Platină sau Paladiu) pe care le obţii scanând planetele din sistemele solare pe care le vizitezi sau „împrumutându-le” din containerele găsite prin peregrinări. La acest capitol, unii jucători vor fi încântaţi să afle că acum nu mai e nevoie să te plimbi pe suprafaţa planetelor la bordul mult-hulitului Mako, dar va trebui în schimb să ai răbdarea să vânezi de pe orbită cele mai bogate zăcăminte. Ceea ce (în mod ironic) se poate dovedi a fi pe termen lung o îndeletnicire la fel de plictisitoare.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
VIDEO Profesorii din SUA cer ca școlile SĂ NU fie deschise: Proteste masive la New York, Chicago și Los Angeles, după declarațiile lui Donald Trump
04/08/2020 20:23

 Mai multe sindicate de profesori au protestat luni la New York impotriva eventualei redeschideri a centrelor de invăţamant pentru următorul an şcolar, in condiţiile in care cazurile de contagiere cu ...

Fostul monarh al Spaniei a luat calea exilului - Ce destinație exotică a ales regele Juan Carlos
04/08/2020 17:27

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos a plecat in Republica Dominicană după ce şi-a anunţat plecarea in exil, in contextul in care este vizat de o anchetă de corupţie, dezvăluie marţi cotidienele La Vangua ...

În Giurgiu, închiderea teraselor și a păcănelelor după ora 23,00 a durat fix două zile
04/08/2020 15:29

 Măsura care prevedea inchiderea teraselor si a sălilor de jocuri de noroc intre orele 23,00 - 6,00 a fost valabilă doar două zile in judetul Giurgiu. Vineri, 31 iulie, Comitetul Judeţean pentru Si ...

Cine e Emi Pian, seful clanului Duduianu, executat in stil mafiot de un rival pe o strada din Capitala
04/08/2020 13:14

 Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost executat in stil mafiot, in dimineata zilei de marti, 4 august, de un individ din clanul rival. Emi Pian, ucis in rafuiala din Sec ...

 ANM a emis o avertizare Cod galben de vijelii și ploi torențiale pentru zece județe   HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
04/08/2020 12:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Avertizare ANM - Zece județe sub cod galben de furtuni
04/08/2020 11:04

ANM a emis o avertizare Cod galben de vijelii si ploi torentiale pentru zece judete ale tării, pană miercuri la ora 12.00. În acelasi timp, in regiunile vestice indicele temperatură-umezelă va atinge ...

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

Gafă de proporţii uriaşe a conducerii PNL şi USR Prahova ! Ploieştiul în pericol să piardă clădirea primăriei !
31/07/2020 14:04

 Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.   Iar locul „ochit” de cele ...

BREAKING - Noi restricții anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Mască în spații deschise, activități interzise noaptea și distanță pe plajă
28/07/2020 20:44

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a aprobat in sedinta desfăsurată astăzi, 28 iulie, Hotărarea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 l ...

Putin își plasează arma supremă în Marea Neagră - Poate lovi România în câteva minute
27/07/2020 05:55

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat - duminică, la Sankt-Petersburg - că Marina militară rusă va fi dotată cu arme nucleare hipersonice şi cu drone submarine nucleare, acestea - potrivit Ministeru ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!