Mount & Blade: Warband Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 17:32

Mount & Blade: Warband Review

Dacǎ ar fi să ma iau după chelia mea înfloritoare, nevasta guralivă sau numărul de chei de pe breloc, aş ajunge la concluzia deprimantă că îmbatrânesc. Mai ales că am început să strâmb din nas precum vecinul mereu ursuz de la bloc, care scoate capul pe geam şi te ameninţă să nu mai baţi mingea la patru după-amiaza.

Cel puţin în materie de jocuri nu mă mai dau pe spate poligoanele strălucitoare, ci gameplay-ul, nu mai sunt impresionat de monstrul cutare, ci de ce ştie să facă, în timp ce multe scenarii pentru titlurile din ziua de azi le consider tâmpiţele şi cu influenţe din seria Pokemon.

Ori dacă am ajuns să mă bucur ca un copil atunci când învărt o sabie şi decapitez necunoscuţi pe Internet, nu m-aş grăbi să dau vina pe vitaminele pe care mi le-a strecurat consoarta din greşeală în farfurie. E bun jocu’, dom’le!

Warband este continuarea pentru Mount & Blade, ce reia Hack & Slash-ul realist şi-i dă voie să zburde liber în multiplayer, adică tocmai cireaşa care lipsea unui titlu original şi care şi-a creat o bază solidă de fani printr-un gameplay simplu şi atractiv.

Recunosc că, dat fiind stilul de joc, am avut o teamă referitoare la implementarea acestuia în multiplayer, însă producătorii ne-au livrat un produs bine pus la punct din perspectiva claselor. Nu există alegere proastă, în afară de specificul fiecărei hărţi, ci mai degrabă contează dibăcia fiecăruia în a lupta cu un arcaş, pedestraş sau călăreţ.

Asta şi pentru că partea de RPG a fost lăsată deoparte, neputând să investeşti puncte în atribute şi skill-uri cum ţi-ai dori, acestea fiind stabilite undeva la un nivel mediu sau de către fiecare server în parte, deşi nu am întâlnit servere unde acestea să fie exagerate.

Aşa că dacă eşti arcaş, va trebui să foloseşti mediul înconjurător sau elementele de decor pentru a te proteja de asaltul cavaleriei, cum ar fi colinele sau zidurile caselor, în timp ce infanteriştii tind să poarte armuri grele şi arme cu bătaie lungă.

Headshot-uri cu săgeţi ? Hmmm…

Luptele păstrează dinamismul din primul titlu, fiind intense şi cu puţine posibilităţi de „trişare”, cum ar fi poţiunile sau vrăji „I Win”. Totul depinde de modul în care îţi foloseşti echipamentul, cum evaluezi distanţa faţă de adversar şi mişcările acestuia. După cum spuneam, nu există un sistem piatră-foarfecă-hârtie, întrucât arcaşii nu trebuie să se teamă de cavalerie şi nici cavaleria de suliţaşi, asta desigur dacă eşti conştient de avantajele şi dezavantajele fiecărei clase. Călăreţii au desigur un plus de viteză, dar nu trebuie să se simtă în siguranţă în spinarea unui cal, întrucât un pedestraş cu o suliţă tupeistă îl va trimite rapid cu nasul în ţărână dacă nu e atent.

Pe fiecare hartă se înfruntă două regate, deşi adversarii pot face parte din acelaşi regat dacă setările o permit, clasa putând fi aleasă înaintea fiecărui spawn. Iar în funcţie de numărul de kills şi de obiective (pentru meciurile team-based) se pot câştiga bani care să fie cheltuiţi ulterior pe un echipament mai avansat.

Aproape toate tipurile de cai, armuri şi arme sunt disponibile celor care se descurcă bine în luptă, însă interesant este că acest echipament este specific regatului pe care-l aperi, atât din punct de vedere al design-ului, cât şi al funcţionalităţii. Astfel, dacă faci parte din Kingdom of Rhodoks nu vei putea alege arcuri, ci doar arbalete, în timp ce Nordicii nu au săbii pentru 2 mâini, ci doar topoare (care fie vorba între noi, sunt chiar mai nervoase).

Dinamica jocului este prezentă în toate aspectele când vine vorba de echipament. De pildă, un scut nefolosit, dar aflat pe spinare, te va proteja de loviturile mişeleşti pe la spate, iar armurile avansate, cu toate că îţi oferă o protecţie îmbunătăţită, îţi vor îngreuna şi toate mişcările, aşa că vei avea de ales între mobilitate şi protecţie.

Pentru cei fără dare de mână există posibilitatea de a culege armele şi scuturilor celor căzuţi la datorie, însă aici interfaţa te chinuie puţin, în sensul că este o operaţiune nu tocmai simplă şi care ia câteva secunde, ori în focul luptei acele câteva secunde se pot dovedi fatale. Există voci care pretind că alegerea unui regat sau a altuia reprezintă o formă de dezechilibru, întrucât se consideră că unele echipamente disponibile sunt mai eficiente decât altele, însă eu nu văd lucrurile astfel, fiind mai mult vorba de variaţie, întrucât contează mai puţin cu ce eşti îmbrăcat şi mai mult cum foloseşti armele din dotare.

Modurile de joc sunt cele clasice, iar abordarea lor este în spiritul acţiunii. Dacă în Deathmatch sau Team Deathmatch măcelul este la ordinea zilei, nu la fel stau lucrurile în Battle, Capture The Flag sau Siege. Fiind vorba de obiective, este necesară şi o cooperare atentă între jucători, fiindcă cei viteji care se aruncă orbeşte asupra inamicului nu au o speranţă de viaţă prea mare. De remarcat în modul Siege este varietatea uneltor de război, cum ar fi scările ce pot fi ridicate sau dărâmate, turnurile de asalt sau posibilitatea de a demola uşi.

Există şi un mod Duel, însă acesta nu face parte din oferta iniţială, fiind mai degrabă un Deathmatch cu anumite reguli impuse textual de către server, aflat de obicei în proprietatea vreunui clan. Chiar şi aşa, este cel mai util când vine vorba de testat strategii sau mişcări cu diverse arme şi nu de puţine ori am rămas cu gura căscată în faţa unor jucători experimentaţi.

 


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Nicolas Sarkozy, fostul presedinte francez, judecat in dosarul
23/11/2020 18:09

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy este judecat la Tribunalul Corectional din Paris, incepand de luni si pana la 10 decembrie, cu privire la coruptie si trafic de influenta in dosarul "interceptaril ...

Sindicatul Europol: Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00
23/11/2020 14:40

Potrivit sindicaliştilor de la Europol, şefii de la IPJ Harghita i-au anunţat pe subalterni că de acum incolo vor munci cate 12 ore, de luni pană sambătă, intre 06:00 - 18:00. În cazul unor urgen ...

Angajații Spitalului Județean de Urgență Bacău se tem de vaccinul anti-COVID
23/11/2020 13:15

Directia de Sănătate Publică Bacău a inceput interogarea personalului medical din toate spitalele, a celui din centrele de asistentă socială, angajatilor din ambulatorii de specialitate, policlinici, di ...

Suedia, mesaj dur către populație: „Anulați, reprogramați și amânați
23/11/2020 12:15

Premierul Suediei, Stefan Lofven, a transmis un mesaj clar cetăţenilor, in contextul pandemiei. În fata unei mortalităti considerabil mai mari decat in ​​alte tări nordice, Suedia incearcă o var ...

„Beţi câte 50 de grame şi mergeţi mai departe”, sfatul lui Dodon după pierderea alegerilor
23/11/2020 12:00

Igor Dodon, incă preşedinte in funcţie al Republicii Moldova după ce a pierdut alegerile im faţa Maiei Sandu, merge in localităţile in care a obţinut cele mai multe voturi la scrutinul prezidenţial şi ...

Europa va ridica în ianuarie restricţiile de zbor impuse avioanelor Boeing 737 MAX
23/11/2020 11:45

Europa va ridica in ianuarie restricţiile de zbor impuse avionului Boeing 737 MAX, după ce autoritatea de reglementare americană (FAA) a pus capăt consemnării la sol din ultimele 20 de luni. Modelul Boein ...

Procurorii din Germania cercetează aproximativ 20.000 de cazuri de infracţiuni legate de noul coronavirus
23/11/2020 11:35

Procurorii din Germania anchetează aproximativ 20.000 de cazuri de infracţiuni legate de noul coronavirus, relatează luni cotidianul german Die Welt, citat de DPA. Comercializarea de măşti sanitare contra ...

Peste 25.000 de copii au fost uciși în Afganistan
23/11/2020 11:25

În perioada 2005-2019 in conflictele din Afganistan au fost ucişi sau răniţi 26.025 de copii, arată un raport al organizaţiei caritabile britanice Salvaţi Copiii, preluat de dpa. Numai anul trecut, ...

Țara care anunță relaxarea restricțiilor
23/11/2020 10:45

În prezent, Franţa se află sub carantină la nivel naţional, insă autorităţile promit că vor incepe eliminarea treptată a restricţiilor ce au fost impuse pentru limitarea transmiterii COVID-19. ...

Alte trei localități au intrat în carantină. Cine sunt românii afectați
23/11/2020 09:55

Romania este lovită crunt de pandemia de coronavirus. Avem parte de mii de cazuri noi in fiecare zi, iar restrictiile sunt pe măsură. Autoritătile au decis carantinarea altor localităti importante. Decizii ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei