Myst V: End of Ages Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 19:00

Myst V: End of Ages Review

   Nu credeam ca o sa asist vreodata la ingroparea unui mit. Nu stiu daca va mai amintiti, insa primul Myst s-a bucurat de un imens succes, multi atribuind raspandirea unitatilor de CD pe seama jocului. A urmat Riven, considerat o capodopera la vremea lui, insa numarul celor entuziasti sa joace asa ceva era in scadere. realMyst si Myst 3 au venit mult prea tirziu, iar Uru a usturat si el compania Cyan Worlds. Componenta online a acestuia a fost inchisa la scurt timp dupa lansare, asta pentru ca ideea de adventure online pur si simplu nu a prins. O alta decizie pripita a fost alegerea Ubisoft ca partener in dezvoltarea si publicarea ultimelor titluri ale seriei. Spun pripita si nu gresita pentru ca moda sau mai bine spus boala din ultimul timp de a crea jocuri pentru toate categoriile de virsta si/sau jucatori ce a corupt Ubisoft, a afectat si universul Myst. Asta s-a intimplat pina azi, pentru ca azi, el a murit.

Myst V: End of Ages Myst V: End of Ages Myst V: End of Ages

     In acest ultim episod intitulat sugestiv End of Ages, scopul tau este de a reinvia civilizatia D’ni. Yeesha, fiica lui Atrus, a incercat si a dat gres, asa ca va fi randul tau sa le sari in ajutor. La fel ca de fiecare data, personajul tau nu vorbeste si nici nu aflam intr-un fel sau altul de unde vii sau cine esti, insa pentru prima oara, vom stii unde te vei duce, daca vei reusi sa faci alegerea corecta. Totul se rezuma la o tablita care detine puterea. Puterea insa nu este a ta, nici a Yeeshei, nici a lui Atrus si nici a lui Esher. Noul personaj numit Esher este cel ce te va indruma pe parcursul jocului. El iti va da indicii si va incerca sa-ti cistige increderea. Nimic insa nu este ceea ce pare. Nici macar Yeesha.

Myst V: End of Ages Myst V: End of Ages Myst V: End of Ages

 

Lumile sunt in numar de sase, asta daca vom numara si Direbo, lumea de legatura intre cele patru ce te vor ajuta sa deblochezi efectiv tablita. Ea se afla pe un piedestal si este blocata in patru locuri. Vei fi nevoit sa parcurgi toate cele patru lumi pentru a putea avea acces la ea. Spuneam insa ca sunt sase lumi, iar pina acum am pomenit numai de cinci. Prima este K’Veer. Aici vei gasi parti din jurnalul Yeeshei si vei primi indrumarile necesare de la Esher. Tot de aici vei dobandi accesul pe cele patru insulite ale lui Direbo, lumea de legatura pentru urmatoarele patru lumi.

     Pe fiecare insulita a lui Direbo se afla cate un piedestal care te va duce in fiecare dintre aceste lumi, insa va trebui mai intii sa deblochezi podurile ce iti permit sa treci de pe o insulita pe alta. Din aceasta cauza nu este indicat sa te aventurezi mai departe. Dupa ce iti vei termina treaba in K’Veer, vei fi liber sa incepi cu ce lume vei dori. Esher te va sfatui insa ca e bine sa vizitezi Taghira mai intii, iar sfaturile lui nu sunt in van pentru ca lumile sunt proiectate de la simplu la complex.

Myst V: End of Ages Myst V: End of Ages Myst V: End of Ages

     Pentru a elibera tablita aurie vei fi nevoit sa te folosesti la tot pasul de puterea unor fiinte numite Bahro. Nu vei putea comunica direct cu ele, insa vei avea in fiecare lume cate o tablita pe care vei putea grava anumite semne. In momentul in care vei lasa tablita pe jos si te vei indeparta putin, o asemenea fiinta va aparea si va executa comanda pe care i-ai dat-o. Acestia sunt inca niste sclavi. Au o putere imensa, dar tot sclavi vor ramine daca nu vei reusi sa ii eliberezi. In fiecare din cele patru lumi scopul tau va fi de a avansa de la un piedestal la altul pina in momentul in care vei ajunge la ultimul. Fiecarui piedestal ii corespunde un semn. Vei fi nevoit sa rezolvi cite un puzzle pentru a afla fiecare semn. Doar nu credeati ca vi se dau gratis, nu? Ultimul semn corespune cite unui piedestal din cei patru care tin tablita blocata. Va veti intreba cum este posibil ca acelasi loc sa se afle in patru lumi in acelasi timp, insa explicatia o veti afla de la Esher dupa ce veti rezolva toate puzzle-urile de pe Taghira.

     Urmeaza Todelmer, Noloben si Laki’ahn. Prima este rece si lipsita de viata, in timp ce a doua este plina de viata si primitoare, aici regasindu-se si laboratorul lui Esher. Laki’ahn este pur si simplu trista, fiind locul unor competitii singeroase ce se tineau cu mult timp in urma. Semnele pe care le veti afla, le veti scrie efectiv pe tablite, asa ca ar fi cazul sa exersati in Paint niste cercuri si linii. Vreti un sfat folositor? Marimea conteaza! Incercati sa le desenati mai mici in momentul in care aveti impresia ca ele sunt perfecte, insa fiinta care ar trebui sa va execute ordinul se scarpina in cap si nu stie ce sa faca.

Myst V: End of Ages Myst V: End of Ages Myst V: End of Ages

    Puzzle-urile pleaca de la simplu la complex. Din fericire, toate indiciile sunt la vedere, insa uneori vei fi nevoit sa incerci de mai multe ori pina sa-ti reuseasca ceva. Insa cel mai greu in jocul asta, ca de altfel in toate jocurile din seria Myst, este sa-ti pice fisa. Te intrebi de fiecare data care este urmatorul pas. Uneori iti dai seama in mare ce ai de facut. Vei realiza destul de repede ca vei fi nevoit sa produci aburi pe Taghira sau sa ajungi intr-un anumit loc pe Todelmer. Te vei impotmoli insa de obstacolele cele mai marunte precum alimentarea cu energie a instalatiei de pe Todelmer sau mutarea tablitei dintr-un loc in altul pe Taghira, asta pentru ca nu poti sa urci o scara cu tablita in mina si asa mai departe.

     Sunt putine puzzle-uri conditionate de timp, insa timpul pe care il aveti la dispozitie este mai mult decit necesar pentru a va descurca. In general, s-a optat pentru o simplificare a lumilor, poate datorita trendului impus de industrie sau doar poate deoarece nu a fost destul timp pentru a elabora ceva mai complex. Lumile sunt si ele relativ mici in comparatie cu ceea ce am mai vazut in titlurile anterioare, iar tehnologia echipamentelor parca nu se ridica la nivelul stiut de veteranii seriei.

Myst V: End of Ages Myst V: End of Ages Myst V: End of Ages

     Probabil acest lucru se datoreaza si faptului ca acum jocul este full 3D. Peisajele pre-renderizate apartin trecutului, asa ca Myst V se foloseste de cele mai noi tehnologii pentru a reda lumile sale. Cea mai impresionanta din acest punct de vedere ramine Noloben, pentru ca aici te vei afla o plaja primitoare cu multa vegetatie si fauna. Este adevarat ca este mult mai dificil sa creezi in 3D tot ceea ce iti doresti, asfel ca nu ar trebui sa va asteptati la detaliile din jocurile anterioare. Este la fel de adevarat ca jocul poate pune in genunchi si sisteme de ultima ora daca veti juca intr-o rezolutie mare si cu toate optiunile activate, insa rezultatul este pur si simplu uluitor. Ceea ce m-a impresionat a fost faptul ca actorii care au inregistrat vocile si-au imprumutat si fetele, astfel ca lip-sync-ul este perfect, iar mimica fetei excelenta. Nici nu m-as fi asteptat la altceva din partea lui David Ogden Stiers care interpreteaza rolul lui Esher. Fetele acestora se imbina atit de bine cu modelele 3D, incat personajele devin extrem de credibile. Cred ca mi-as fi dorit un rol ceva mai activ al Yeeshei, asta poate si pentru ca pe parcursul seriei s-au format legaturi extrem de strinse intre personajul cu care joci si familia ei, insa m-am multumit si cu Esher care isi face aparitia in fiecare lume, sfatuindu-te sau spunindu-ti efectiv ce ai de facut.

Myst V: End of Ages Myst V: End of Ages Myst V: End of Ages

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei