Revolution Review

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 16:16

Revolution Review

Pana in prezent, doar doua firme romanesti au reusit sa lanseze jocuri autohtone intr-o forma finala. Primii au fost cei de la Active Pub cu al lor Rival Realms, un joc de strategie in timp real cu elemente RPG care s-a bucurat de succes in Marea Britanie. Apoi au urmat cateva titluri de la Fun Labs dintre care amintim Secret Service: In Harm´s Way si Shadow Force: Razor Unit. Daca de Activ Pub nu s-a mai auzit nimic, Fun Labs continua seria jocurilor fabricate in Romania prin lansarea lui Revolution, un FPS ce ne prezinta un posibil viitor nu prea indepartat din perspectiva personajului principal pe nume Jack Plummer.

Revolution Revolution

Jack Plummer se afla in cautarea unui loc de munca, motiv pentru care se prezinta la sediul unei mega-corporatii pentru un post de muncitor necalificat. Pe parcurs, acesta descopera, aplecand urechea si la spusele Juanei, o veche prietena, ca mega-corporatia pentru care lucreaza se ocupa cu efectuarea de experimente genetice. Moartea Juanei, dar si transformarea sa intr-o creatura mutanta, il determina pe Plummer sa se alature Rezistentei, o organizatie ce are ca scop impiedicarea respectivelor experimente.

Revolution Revolution

Este pentru prima data cand observ intr-un FPS ca tutorialul nu te familiarizeaza cu armele jocului, ci doar cu diferite tipuri de sarituri, aspect care, de altfel, se potriveste cu povestea. Pe masura ce Jack Plummer capata noi sarcini (de la investigarea canalizarilor si curatarea unor guri de ventilatie si pana la detonarea unei bombe, salvarea de ostatici sau eliminarea unor teroristi), jucatorul primeste noi arme la inceputul fiecarui nivel, fara a fi totusi instiintat intr-un fel de acest lucru.
Sa nu va asteptati sa intalniti cine stie ce provocari in modul single-player. Pe langa faptul ca rar va trebui sa infruntati mai mult de 3-4 inamici deodata, AI-ul lor este ca si inexistent. In unele situatii, ei vor intra in stare de alerta cand va vor auzi sau vedea. Insa sa nu confundati fuga lor si ascunderea intr-un colt unde efectiv stau pe loc nebagandu-te in seama cu regrupari tactice ce ar trebui sa se finalizeze cu atacuri coordonate. Mai adaugati si faptul ca viata si armura se regenereaza in timp, ca unele arme au munitie infinita si ca unele creaturi nehumanoide sunt aproape inofensive si veti ajunge la concluzia ca modul single-player consta foarte mult in explorare si nu in lupta.

Revolution Revolution

Inca din introducerea jocului, veti putea intui ca majoritatea nivelelor din Revolution sunt mari, chiar foarte mari pe verticala, amintind de Dark Forces II: Jedi Knight. Vizual, unele nivele arata chiar foarte bine avand efecte de lumina asemanatoare cu cele din recent lansatul Unreal Tournament 2003. De asemenea, environmental mapping-ul isi aduce o mare contributie la formarea unei atmosfere futuristice gen Blade Runner, iar anumite zone cu podea transparenta in care se reflecta texturile si luminile incaperii respective arata mai bine decat cele din Mortyr.
Interactiunea jucatorului cu mediul inconjurator este extrem de limitata chiar daca unele nivele vor fi parcurse de mai multe ori. In afara spargerii unor geamuri, orice incercare de modificare a mediului inconjurator nu are decat efecte estetice, fara impact asupra gameply-ului, desi, spre deosebire de Jedi Outcast: Jedi Knight II, urmele proiectilelor raman pe texturi o mare perioada de timp. Pe de alta parte, gratie engine-ului Chameleon, veti putea intalni de cateva ori obiecte care plutesc in apa, scufundarea jucatorului intr-un asemenea mediu soldandu-se cu tendinta de ridicare a acestuia la suprafata. Acest fapt are impact asupra modului in care explorati adancimile, luand in considerare ca unele arme nu pot fi folosite in apa si ca nu veti sti niciodata exact dupa cat timp incepi sa te ineci. Legat de realismul jocului, va va fi foarte greu sa va obisnuiti ca un salt efectuat cu succes nu se face sarind chiar de pe margine, aspect compensat pe de alta parte de faptul ca sariturile pot fi uneori foarte lungi.

Revolution Revolution

Daca modul single-player este in general plictisitor, Revolution mai recupereaza cu partea multiplayer. Deathmatch, Team Deathmatch, Capture The Flag si Most Wanted sunt cele patru moduri prin care puteti juca alaturi de inca alti 15 jucatori in LAN sau pe Internet. Revolution ofera cateva zeci de skin-uri si 15 harti multiplayer, o parte din ele fiind cunoscute din single-player. O alta asemanare cu modul single-player este inexistenta unor item-uri de refacere a vietii, ceea ce duce uneori la o moarte rapida, mai ales ca armele cu putere mare de foc sunt puse in locuri usor accesibile si uneori foarte apropiate unele de altele.
Desi, la prima vedere, Revolution este genul de joc in care cine are arma cea mai puternica castiga (lansatorul de rachete), exista si alte cai mai silentioase prin care iti poti elimina adversarii. Si in single-player, si aici, sniper-ul are munitie infinita. Mai adaugam ca, desi nu exista jump-pad-uri sau rocket-jump, poti ajunge la nivelele superioare prin intermediul lifturilor sau cu ajutorul arbaletei care in modul secundar de tragere se comporta identic cu grapling-hook-ul din primele moduri de Quake. De asemenea, unele arme pot fi folosite foarte eficient si in situatii mai strategice, nu numai in cele care necesita forta bruta, un exemplu fiind grenadele de mana ce pot exploda in patru moduri diferite. Insa din server se poate seta ca jucatorul sa nu sufere nici un damage cand aterizeaza de la mari inaltimi, ceea ce mai aduce un plus de dinamism jocului.

Revolution Revolution

Nu este greu sa cataloghezi Revolution ca fiind un FPS sub medie daca facem abstractie de modul multiplayer. Pe de o parte avem o muzica si o grafica cateodata chiar superba, insa pe de alta parte AI-ul este foarte slab, interactiunea cu mediul inconjurator este extrem de redusa, iar o motivatie solida pentru a termina partea single-player lipseste. Cu ce mai ramanem? Cu speranta ca Fun Labs vor reusi mult mai mult data viitoare.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:37


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Cum a împărțit Guvernul Orban banii alocați CJ-urilor, din Fondul de rezervă bugetară, pentru salariile angajaților DGASPC / LISTA COMPLETĂ
28/11/2020 20:05

Guvernul Orban a adoptat, vineri, o Hotărare prin care acordă 231,9 milioane de lei din Fondul de Rezervă bugetară la dispozitia Guvernului pentru acoperirea cheltuielilor necesare funcţionării Direcţiil ...

Scoția ar putea obține independența față de Marea Britanie pentru a rămâne în UE. Premierul scoțian: „Ne apropiem de un moment istoric
28/11/2020 19:15

Premierul Scotiei, Nicola Sturgeon, s-a declarat convinsă, sambătă, că va obţine independenţa Scoţiei faţă de Marea Britanie, in contextul in care majoritatea scoţienilor se opun ieşirii din Uniunea ...

Averea secretă a comisarului-şef acuzat că vindea permise de conducere: 600.000 de euro ţinuţi acasă şi la un prieten
28/11/2020 16:03

Surse din randul anchetatorilor susţin că reţeaua ilegală din Suceava care vindea permise auto era condusă de comisarul Radu Obreja, fostul şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări. Angajatu ...

24 de milioane de americani riscă să moară de foame. „Este cea mai mare criză alimentară din istoria recentă a Americii
28/11/2020 10:50

Aproape 24 de milioane de americani riscă să nu aibă ce manca. Numărul a crescut cu un sfert, de la izbucnirea pandemiei de Covid-19. Cozile din fata băncilor de alimente si a cantinelor sociale sunt din c ...

FOTO/VIDEO - ȘOCANT!  BĂTAIE cu MĂRUNTAIE de PORC în parlament
28/11/2020 10:45

Parlamentul taiwanez, ce are reputaţia de a fi frecvent scena unor confruntări haotice intre aleşii de la putere şi din opoziţie, a inregistrat vineri un nou incident in care au fost aruncate măruntaie ...

Coronavirus: Republica Moldova instituie stare de urgenţă până la 15 ianuarie 2021
28/11/2020 09:26

 Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) de la Chişinău a decis, vineri, intr-o şedinţă condusă de premierul Ion Chicu, insituirea stării de urgenţă pe intreg teritoriul ...

Condamnari dure intr-unul din dosarele ANRP: Crinuta Dumitrean si milionarul Horia Simu - 6 ani, iar expertul Alin Dima - 9 ani si 8 luni
27/11/2020 20:40

Fosta sefa a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) Crinuta Dumitrean, a fost condamnata, vineri, 27 noiembrie, la 6 ani si 3 luni inchisoare pentru abuz in serviciu si luare de mita, in ...

FOTO/VIDEO - Moartea unui cal de curse, răzbunată prin condamnarea jocheului la închisoare. Animalul a murit după ce ar fi fost biciuit cu cravaşa până la epuizare
27/11/2020 15:00

Un jocheu irlandez a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare şi i s-a interzis să practice echitaţia timp de cinci ani pentru moartea calului său, transmite Agerpres. Animalul a murit după ce ...

Donald Trump a  recunoscut că va părăsi Casa Albă. Află și în ce condiții
27/11/2020 14:45

Trump spune pentru prima dată că va părăsi functia dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden Presedintele Donald Trump a declarat pentru prima dată că va părăsi mandatul dacă Colegiul Electoral v ...

Trump spune că distribuirea vaccinului anti-Covid va începe săptămâna viitoare
27/11/2020 08:45

Presedintele SUA, Donald Trump, a spus joi că distribuirea vaccinului impotriva coronavirusului va incepe săptămana viitoare si in săptămana de după aceasta, relatează Reuters. Vorbind militarilor ameri ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei