Section 8 Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 18:26

Section 8 Review

Dacă eşti un fan FPS, e imposibil ca într-unul din numeroasele meciuri pe care le-ai disputat până acum online să nu fi avut de-a face cu aşa-numitul “spawn camping”. Ştii tu, situaţia aia extrem de plăcută în care inamicii şi-au făcut cuib în baza ta (sau prin apropiere) şi-ţi zboară capul de pe umeri imediat cum apari pe hartă. Indiferent câte justificări se pot găsi pentru această practică, spawn camping-ul nu e cea mai glorioasă îndeletnicire pe care o poate avea un jucător, aşa că producătorii au încercat să vină cu diverse soluţii.

Unele jocuri îţi oferă posibilitatea de a reîncepe lupta lângă un camarad, avantajul evident fiind că dacă cineva te vânează prin bază, te poţi spawna lângă un aliat. Partea proastă e că dacă sus-numitul aliat e un berbec, te poţi trezi cu trei inamici pe cap înainte să-ţi dai seama ce se întâmplă. Altele, cum ar fi Team Fortress 2, se limitează doar la a proteja mai bine punctul de spawn.

Studiourile TimeGate, cunoscute fanilor RTS prin intermediul seriei Kohan şi celor FPS prin două expansion-uri pentru FEAR, au venit cu o idee diferită: burn-in spawn, adică posibilitatea de a ajunge aproape oriunde vrei tu pe câmpul de luptă. Acest lucru este posibil deoarece acţiunea are loc într-un viitor ceva mai îndepărtat, în care omenirea a cucerit stelele, a fondat colonii în sisteme solare îndepărtate şi are o forţă militară care include şi soldaţii diviziei a 8-a de Infanterie. Divizie cunoscută şi ca Section 8, deoarece membrii ei sunt trimişi întotdeauna primii într-un conflict, în misiuni de obicei sinucigaşe.

Un lucru pe care nu l-am înţeles niciodată la producătorii de jocuri este încercarea lor de a împăca şi capra şi varza când nu e cazul. Section 8 de pildă este un FPS al cărui punct forte este fără discuţii multiplayer-ul. Chiar şi meniul principal reflectă acest lucru. De aceea, single-player-ul poate fi văzut cel mult ca un tutorial cu boţi, dar cu toate acestea, designerii de la TimeGate au încercat să creioneze o poveste „epică” de răzbunare, cu conflicte intergalactice care ameninţă soarta omenirii ş.a.m.d.

De ce? Chiar nu înţeleg. De ce să te chinui să realizei un intro elaborat în care protagonistul, Alex Corde, explică cum secvenţele de burn-in îi aduc aminte de copilărie şi cum medicamentele administrate automat nu-l ajută decât să-şi amintească, dacă tot n-ai de gând să elaborezi? Îşi aduce aminte de ce anume? A avut o traumă în copilărie, i-a murit câinele, care a fost mersul?

La fel şi cu restul elementelor „lacrimogene” aruncate doar ca să fie. În prima misiune de exemplu, comandantul plutonului tău este ucis de forţele Arm of Orion, despre care nu se ştiu prea multe. Vai, ce tragedie, NUUUUUUU, l-au omorât pe Hawthorne. Aşa… şi? Ar trebui să mă intereseze fiindcă… ce? Îl ştiam pe om de 5 minute, timp în care mi-a zis să-l urmez de colo-colo, chiar ai impresia că o să mă mişte decesul lui prematur la mâna unei secvenţe scriptate?

Acelaşi lucru şi cu antagonistul principal, un fost membru Section 8 care acum luptă pentru „ăilalţi”. Nu se ştie de ce, dar aşa cere scenariul. Omul intră în scenă, bolboroseşte vreo 3 cuvinte despre ce plan măreţ are el de gând să pună-n mişcare şi cum nu-l poţi opri, după care un pic mai târziu primeşte scurt 2 gloanţe-n freză şi ăsta-i single-player-ul. Timp total, în jur de 4 ore, dacă şi alea. Puţin mai mult dacă-l rejoci pe Hard ca să obţii toate Achievements-urile.

Sentimentul „de umplutură” este dat şi de faptul că pe parcursul misiunilor eşti urmat de încă 3 camarazi asupra cărora nu ai niciun control. Şi mai enervant e că în anumite situaţii, lunetistul echipei te anunţă că se duce să caute o poziţie avantajoasă de tragere şi că să-l anunţi când găseşti vreo ţintă. Siiiigur că da.

Personal aş fi apreciat mai mult o „campanie” alcătuită din misiuni de antrenament în care să mi se explice mecanicile de joc, tactici sau diversele şmecherii care să-ţi ofere un potenţial avantaj online.

Multiplayer-ul în schimb e altă poveste. Pentru început, sunt o mulţime de servere oficiale disponibile, ping-urile pentru cele europene învârtindu-se undeva în jur de 60-70ms. Partea proastă e că numărul de combatanţi nu este extrem de ridicat, cel puţin nu pe bătrânul continent. Serverele US sunt mai pline de obicei, dar chiar şi pe cele europene există şansa să găseşti oponenţi, mai ales seara.

Cu toate că Section 8 are un singur mod principal de joc, în care două echipe se înfruntă pentru a obţine cât mai repede puncte de victorie (de obicei 1000) capturând obiective importante (Control Points – CP), el de fapt înglobează cam toate modurile cunoscute fanilor FPS, numite aici Misiuni Dinamice de Luptă (Dynamic Combat Missions – DCM).

Acestea variază de la escortarea unui VIP într-o zonă sigură şi furtul unor informaţii secrete până la detonarea unei bombe în baza inamică sau folosirea unui transmiţător special. Dacă echipa ta îndeplineşte cu succes misiunea, primeşte un număr deloc neglijabil de puncte. Dacă dă greş, le pierde, iar o parte din ele sunt trecute în contul adversarilor.

DCM-urile au cerinţe specifice şi sunt declanşate în funcţie de armele şi faptele de vitejie ale fiecărui membru al echipei. Omori inamici cu puşca de asalt? Primeşti puncte. Îţi vindeci camarazii? Primeşti alte puncte. Când o echipă adună un număr suficient, misiunea corespunzătoare este pornită automat, fie că vrei sau nu. Şi cum simpla controlare a CP-urilor nu garantează victoria, trebuie să faci tot posibilul să-ţi ajuţi echipa să îndeplinească misiunile, punând în acelaşi timp beţe-n roate adversarilor.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:37

BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
24 de milioane de americani riscă să moară de foame. „Este cea mai mare criză alimentară din istoria recentă a Americii
28/11/2020 10:50

Aproape 24 de milioane de americani riscă să nu aibă ce manca. Numărul a crescut cu un sfert, de la izbucnirea pandemiei de Covid-19. Cozile din fata băncilor de alimente si a cantinelor sociale sunt din c ...

FOTO/VIDEO - ȘOCANT!  BĂTAIE cu MĂRUNTAIE de PORC în parlament
28/11/2020 10:45

Parlamentul taiwanez, ce are reputaţia de a fi frecvent scena unor confruntări haotice intre aleşii de la putere şi din opoziţie, a inregistrat vineri un nou incident in care au fost aruncate măruntaie ...

Coronavirus: Republica Moldova instituie stare de urgenţă până la 15 ianuarie 2021
28/11/2020 09:26

 Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) de la Chişinău a decis, vineri, intr-o şedinţă condusă de premierul Ion Chicu, insituirea stării de urgenţă pe intreg teritoriul ...

Condamnari dure intr-unul din dosarele ANRP: Crinuta Dumitrean si milionarul Horia Simu - 6 ani, iar expertul Alin Dima - 9 ani si 8 luni
27/11/2020 20:40

Fosta sefa a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) Crinuta Dumitrean, a fost condamnata, vineri, 27 noiembrie, la 6 ani si 3 luni inchisoare pentru abuz in serviciu si luare de mita, in ...

FOTO/VIDEO - Moartea unui cal de curse, răzbunată prin condamnarea jocheului la închisoare. Animalul a murit după ce ar fi fost biciuit cu cravaşa până la epuizare
27/11/2020 15:00

Un jocheu irlandez a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare şi i s-a interzis să practice echitaţia timp de cinci ani pentru moartea calului său, transmite Agerpres. Animalul a murit după ce ...

Donald Trump a  recunoscut că va părăsi Casa Albă. Află și în ce condiții
27/11/2020 14:45

Trump spune pentru prima dată că va părăsi functia dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden Presedintele Donald Trump a declarat pentru prima dată că va părăsi mandatul dacă Colegiul Electoral v ...

Trump spune că distribuirea vaccinului anti-Covid va începe săptămâna viitoare
27/11/2020 08:45

Presedintele SUA, Donald Trump, a spus joi că distribuirea vaccinului impotriva coronavirusului va incepe săptămana viitoare si in săptămana de după aceasta, relatează Reuters. Vorbind militarilor ameri ...

ANM - 36 de judete sunt sub cod galben de ceata in aceasta dimineata    Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
27/11/2020 08:33

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Diego Maradona a fost înmormântat alături de părinții săi
27/11/2020 08:00

Maradona a fost inmormantat  in cimitirul „Jardin de Bella Vista", alături de părintii lui - Dona Tota si Don Diego. Deschis in anii 1980, este un cimitir privat inconjurat de verdeată, la 35 ...

Accident în Giurgiu. O autocisternă bulgărească încărcată cu sodă caustică s-a răsturnat
26/11/2020 12:28

O autocisternă bulgărească incărcată cu sodă caustică s-a răsturnat joi pe DN 5 B, la ieşirea din localitatea Schitu, judeţul Giurgiu, pe sensul de mers spre localitatea Ghimpaţi. Pompierii din cadr ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei