Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 19:26

Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords Review

 Sa creezi continuare celui mai bun joc al anului 2003 nu este o treaba usoara. Mai ales cand ai de a face cu unul din cele mai bune RPG-uri create vreodata. Datorita laudelor primite si a succesului extraordinar pe care l-a avut Knights of the Old Republic, decizia celor de la Lucas Arts de a crea o continuare nu a surprins pe nimeni. Insa durata dezvoltarii sale, de numai un an, a ridicat cateva sprancene pe ici pe colo, deoarece un an este un timp foarte mic de dezvoltare, mai ales pentru un titlu de o asemenea amploare. Mai mult, faptul ca Bioware nu urmau sa se ocupe de sequel a ingrijorat o parte din fani, care erau de parere ca farmecul predecesorului se va pierde pe drum. Din fericire, cei de la Obsidian si-au respectat blazonul de veterani intr-ale RPG-urilor si au reusit sa creeze un sequel care in anumite privinte este mai bun decat predecesorul sau. Insa cu toata stradania producatorilor, timpul mic de dezvoltare pus la dispozitie de catre Lucas Arts si-a pus inevitabil amprenta asupra jocului, impiedicandu-l sa ajunga un adevarat clasic, el ramanand insa fara indoiala unul din cele mai bune jocuri ale anului.

Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords

     Povestea din KotOR 2 este strans legata de cea a predecesorului si cu toate ca Obsidian au incercat pe cat posibil sa familiarizeze jucatorii noi cu background-ul jocului, este totusi recomandat sa jucati si prima parte pentru a intelege mai bine povestea si rolul personajelor mai importante pe care le veti intalni in aventurile voastre, unele fiind cunostiinte vechi pentru cei care au jucat primul Knights. Actiunea se desfasoara la cinci ani dupa evenimentele din KotOR 1 si cu toate ca Malak a fost infrant, galaxia este intr-o anarhie totala: Ordinul Jedi este numai o amintire, resursele Republicii sunt intinse la maxim, iar Lorzii Sith sunt peste tot, cautandu-l neincetat pe cel ce ei cred ca ar fi ultimul cavaler Jedi. Adica pe alter ego-ul vostru.      

     Dupa cum observati, de data aceasta veti incepe jocul direct din postura unui Jedi, care insa este la fel de amnezic ca si eroul din jocul precedent, nestiind prea multe despre trecutul sau. Mai mult, el si-a pierdut si legatura cu Forta, fiind exilat de catre Consiliul Jedi dupa razboaiele Mandaloriene. Cine sunteti de fapt, care a fost motivul pentru care ati fost exilat si de ce sunteti vanat atat de asiduu de catre Sith-i sunt intrebari la care veti gasi treptat raspunsurile, singleplayer-ul din KotOR 2 avand in jur de 30-40 de ore. Povestea este unul din punctele forte ale jocului, mai ales ca acum ea are mult mai multe tente de gri decat cea a predecesorului. Daca in primul Knights, deciziile pe care le puteati lua erau clar bune sau rele, in sequel foarte multe alegeri vor depinde in exclusivitate de moralitatea jucatorului si de modul in care el percepe lumea, lucru care contribuie imens la imersiune. Daca jucati de partea binelui, ati putea crede spre exemplu ca oferind unui cersetor cateva credite ii veti alina suferinta, insa adevarul este ca prin acest gest de mila n-ati facut decat sa-i grabiti sfarsitul. Principalul contestatar al deciziilor voastre va fi Kreia, un personaj misterios, care vi se va alatura inca de la inceputul jocului, dar ale carui motivatii nu va vor fi niciodata pe deplin cunoscute. Ea va fi insa mentorul vostru de-a lungul aventurilor voastre, invatandu-va noi puteri ale Fortei si cum sa infruntati Sith-i care va vaneaza, ea fiind de departe unul din cele mai interesante personaje dintr-un joc PC.

Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords

Modul in care interactionati cu membrii party-ului vostru este si el mult mai important decat in primul Knights, deoarece, asa cum declarau si producatorii, acum actiunile voastre ii afecteaza si pe cei din jur. Concret, aliniamentul personajului vostru, fie ca va fi light sau dark side, ii va influenta si pe cei care va urmeaza. In functie de modul in care dialogati cu ei si stiti sa le speculati slabiciunile si dorintele, puteti capata mai multa influenta asupra lor, permitandu-va sa aflati mai multe despre trecutul lor si spre finalul jocului avand chiar si posibilitatea de a-i antrena in artele Jedi. Din acest motiv, dialogurile stufoase si intortocheate vor fi prezente la tot pasul, lucru care s-ar putea sa-i dezarmeze pe cei care vor mai multa actiune, mai ales ca inceputul jocului s-ar putea sa fie cam lent pentru unele gusturi. Actiunea va prinde insa viteza cand veti ajunge pe Telos, una din cele 7 locatii pe care le veti vizita, printre care se mai numara Dantooine, Onderon cu luna sa luxurianta Dxun, Korriban, Nar Shaddaa, Malachor 5 si statia miniera Peragus 2.      

     Din punct de vedere tehnic nu s-au schimbat prea multe, engine-ul grafic fiind acelasi, cu anumite imbunatatiri si niste efecte meteorologice in plus, la care insa se adauga si o groaza de bug-uri: iesiri bruste in desktop, fluctuatii enervante de framerate, ecrane negre atunci cand vorbesc anumite personaje, loop-uri inexplicabile in timpul unor dialoguri, blocari ale personajelor in anumite elemente de decor etc. Aici se simte pentru prima data faptul ca producatorii nu au avut prea mult timp la dispozitie ca sa testeze si sa optimizeze cum trebuie jocul, numarul de bug-uri fiind mult mai mare decat cel din primul Knights.

Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords

     Din nefericire, si partea estetica a avut destul de mult de suferit: decorurile tind sa devina destul de monotone si repetitive la un moment dat, incercarea producatorilor de a folosi de cat mai multe ori aceleasi elemente fiind cat se poate de evidenta in cartierul refugiatilor de pe Nar Shaddaa. Personajele arata la fel ca cele din primul Knights, neexistand nici o imbunatatire vizibila iar problemele de framerate s-ar putea sa-i bantuie pe posesorii de placi ATi, carora le recomand calduros sa-si instaleze suita Catalyst 5.2      Nici la partea de sunet nu s-au produs cine stie ce schimbari, efectele sonore fiind preluate in totalitate din primul Knights, coloana sonora insa fiind complet noua si de o calitate foarte buna. Voice acting-ul este asa cum era de asteptat, adica la inaltime, toate dialogurile din KotOR 2 fiind vorbite, alter ego-ul vostru fiind de altfel singurul personaj fara voce din joc. Singurul lucru de reprosat la partea sonora ar fi ca numarul de replici specifice fiecarei rase de extraterestri cu care veti interactiona este destul de limitat, iar pe la jumatatea jocului, cand dialogurile vor deveni mult mai intortocheate, veti remarca faptul ca acelasi raspuns auditiv este folosit pentru fraze complet diferite, lucru destul de enervant si care scade din imersiune.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei