Transformers: The Game Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 17:53

Transformers: The Game Review

   Îmi voi începe articolul cu veşnica întrebare – “ Oare când vor abandona producătorii de filme ideea de a face neapărat şi jocuri după filmele lor, dacă nu se gândesc la calitate?“. Nu prea curând se pare (setea de bani e mare!), din acest motiv având acum parte de încă o transpunere mai mult sau mai puţin de succes a unui blockbuster ce rulează în prezent pe marile ecrane – Transformers (film regizat de Michael Bay şi avându-l ca producător executiv pe nimeni altul decât Steven Spielberg).
        Stau totuşi şi mă intreb câţi dintre cititorii noştri au prins celebrele desene animate de pe programul naţional de acum mai bine un deceniu şi ceva, în care roboţi uriaşi dădeau lupte pe viaţă şi pe moarte, având posibilitatea să se transforme în diverse vehicule sau alte obiecte (arme, maşini, avioane etc). Pot să spun că nu puţine au fost zilele în care am dat şi eu la rându-mi lupte adevărate pe străzile din faţa blocului natal, având tema principală Transfomers. Un univers care revine în pas alergător şi pe PC-urile noastre, din păcate cu toate problemele aferente unei dezvoltări multiplatformă.
        Cei care au vizionat deja filmul vor fi familiarizaţi cu povestea principală, în care ni se explică faptul că pe planeta Cybertron două facţiuni de roboţi extratereştri – Autoboţii şi Decepticons – au purtat un război având ca miză controlul unui artifact foarte puternic, cunoscut sub numele de All Spark. Fiind aproape învinşi, Autoboţii reuşesc să trimită în spaţiu artifactul, care după mii de ani se prăbuşeşte pe frumoasa noastră planetă. Şi astfel lupta pentru All Spark ajunge pe Pământ, Autoboţii venind pentru a ne apăra în faţa Decepticons. Aşa cum se poate observa, povestea nu debordează de originalitate, aşa că nu are rost să zăbovim foarte mult asupra ei. De remarcat totuşi că producătorii au introdus câte un filmuleţ animat de foartă bună calitate între capitolele jocului, cinematic-ul introductiv fiind realizat de studiourile Blur, renumite pentru filmuleţele prerenderizate create până acum pentru alte jocuri de success (Warhammer 40.000: Dawn of War, Marvel: The Ultimate Alliance etc).

        Prima misiune din campania Autoboţilor îţi va aduce aminte izbitor de mult de mai vechiul Grand Theft Auto 3. Oamenii nu pot fi omorâţi (având un god-mode prestabilit), iar sentimentul puternic de joc arcade este la el acasă. Încă o dată nu-mi miroase decât a foame de bani din partea producătorilor, din nefericire pentru noi, cei cu PC-uri. Asta în primul rând din cauza controlului. Oameni buni, ce ne facem cu el? Mai ales, noi “amărâţii” care nu dispunem de controllere de consolă, ci doar de un banal combo mouse plus tastatură. Camera pur şi simplu are nişte momente în care te lasă cu vizibilitate zero, iar personajele principale pe care le controlezi într-un capitol sau nivel (4-5 capitole alcătuiesc un nivel) reuşeşc să te umple de nervi cu brio. Tot aici pot să mai menţionez şi faptul că atunci când încerci să controlezi un robot în mod vehicul mai bine te laşi păgubaş¸ deoarece va trebui să reiei anumite misiuni de zece ori pentru a putea trece mai departe.
        De exemplu, campania Autoboţilor o vei începe avându-l sub control pe Bumblebee într-o zonă urbană, în care eşti pus să ataci nişte drone Decepticons, după care te transformi brusc într-un Chevrolet Camaro de epocă, maşină cu care poţi încerca să faci şi drifturi la viteze mari pentru a debloca diverse bonusuri. Idee bună în principiu, însă mai greu de aplicat datorită controlului, fiindu-ţi practic imposibil să nu ieşi la arat cu maşina sau să te propteşti în cel mai apropiat stâlp când prinzi un pic de viteză. Mai târziu vei face cunoştintă şi cu alţi Transformers (Ironhide, Jazz, Blackout, Barricade, Starscream ş.a.m.d), unii dintre aceştia nefiind prezenţi în film (cum ar fi Decepticonul Shockwave).

  De apreciat este faptul că mediul e aproape complet destructibil, fizica pe de altă parte fiind cam precar implementată, anumite obiecte părând a fi din carton. Ţinând cont totuşi că vei controla un robot uriaş de mărimea unui bloc de 10 etaje, vei avea o putere pur şi simplu incredibilă. Astfel, te poţi căţăra chiar şi pe clădiri şi, cel mai important, aproape toate obiectele din mediul înconjurător pot fi folosite ca arme pentru a-ţi nimici adversarii, prin aceasta referindu-mă la maşinile de pe stradă, stâlpi de beton, copaci şi cam tot ce mai găseşti la îndemână. Sau puteţi să vă luaţi pur şi simplu inamicii pe sus când îi doborâţi şi să daţi cu ei de pământ pentru a încheia socotelile.
        Gameplay-ul are însă câteva lacune serioase. Faptul că atunci cand joci cu Autoboţii eşti constrâns de la a face distrugeri masive în jur scade mult din farmecul jocului, chiar dacă se presupune că eşti de partea “binelui”. Avându-l sub control (mai târziu în joc ce-i drept) pe Optimus Prime (cel mai puternic dintre Autoboţi, care poate distruge jumătate de oraş fără prea mult effort) eşti nevoit să îndeplineşti nişte misiuni banale – de exemplu curse auto contra cronometru alergând după un elicopter care l-a capturat pe Bumblebee. Problemele în acest caz sunt create de controlul extrem de enervant, nefiind nimic amuzant în a fugi ca disperatul prin oraş, lovindu-te non-stop de tot ce iţi stă în cale. Din această cauză jocul se transformă vrând-nevrând într-un Driver cu aceleaşi probleme specifice de control. La care se mai adaugă şi limita de timp impusă de producători, care uneori te poate face să pierzi o misiune pe ultima sută de metri. Ca şi cum cele de mai sus n-ar fi fost de ajuns, în timpul misiunilor nu puteţi salva, progresul în timpul campaniilor fiind salvat numai între capitolele unui nivel.

        Continuând pe partea de gameplay, într-o mare parte din joc armele Autoboţilor se vor dovedi de multe ori ineficiente, dronele mai puternice Decepticons având un fel de scuturi care le protejează oricât de mult s-ar trage în ele. Astfel, ne rămân la îndemână doar luptele “corp la corp” gen mortal kombat (destul de bine realizate ce-i drept), însă ce te faci cu faptul că Autoboţii nu trebuie să distrugă prea mult din mediu, fiind constrânşi şi sancţionaţi? Din acest punct de vedere, campania Decepticonilor este mult mai antrenantă. Măcar acolo poţi să distrugi tot ce vrei şi mai ai şi posibilitatea de a încerca o perspectivă puţin mai neortodoxă asupra poveştii. Din păcate însă, după o perioadă de joc nu foarte îndelungată, devin repetitive şi distrugerile pe care eşti pus să le faci. Nici sfârşitul jocului în coadă de peşte nu ajută foarte mult situaţia, însă este pe undeva logic, ţinând cont că se vor mai filma Transformers 2 şi 3.
        Jocul mai dispune şi de un sistem destul de simplist în care eşti recompensat pentru diverse acţiuni, cum ar fi slide-uri sau viteze foarte mari cu maşina, cu imagini din film, concept art-uri, poze cu roboţii din vechile desene animate ş.a.m.d. Ţinând cont însă de controlul extrem de greoi, numai fanii înrăiţi se vor chinui să deblocheze toate bonus-urile din joc. Şi cu toate că inteligenţa artificială a adversarilor este destul de limitată (dacă ieşi din câmpul lor vizual ei nu vor veni după tine să te atace) dificultatea jocului este crescută artificial datorită forţei brute de care dispun inamicii.
        Şi uite aşa am ajuns şi la capitolul grafic, la care din nou consider că nu s-a pus foarte mare accent pe dezvoltarea jocului pentru PC, transpunerea de faţă având foarte mult de suferit. Chiar dacă dispune de câteva efecte grafice moderne, iar clădirile şi masinile pot fi distruse total, nu poţi să zici că te afli într-o lume reală invadată de roboţi extratereştri (aşa cum s-a dorit în film) ci mai degrabă într-un desen animat. O altă bilă neagră este imposibilitatea de a schimba gamma-ul, odată cu lăsarea nopţii în joc imaginea afişată devenind foarte întunecată. Pe de altă parte, Transformers poate fi rulat fără probleme şi pe un sistem mediu, asta într-un an în care un procesor dual-core nu ar trebui să lipsească dintr-un sistem respectabil de gaming.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:00

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Gabriela Firea nu își asumă înfrângerea: Abia mâine vom cunoaște rezultatele reale. Nu există învinși și învingători
27/09/2020 21:27

 Primarul Capitalei, Gabriela Firea, sustine că cifrele publicate de exit-poll-uri nu pot fi considerate oficiale, tocmai de aceea le solicită tuturor celor din sectii să stea la numărătoarea voturilo ...

India, decimată de COVID. Aproape 6 milioane de bolnavi!
27/09/2020 17:00

  India a inregistrat duminică 88.600 noi contagieri şi a atins in total 5,9 milioane de cazuri de coronavirus, devenind a doua ţară cea mai afectată din lume după SUA. Numărul deceselor de COVID- ...

 Moartea pândește la Penitenciarul din Giurgiu. Trei deținuți au murit după gratii
27/09/2020 16:45

  Poliţiştii din Giurgiu au deschis dosar penal pentru moarte suspectă după ce un deţinut in varstă de 30 de ani de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă a fost găsit decedat in celulă.&nbs ...

Deturnare de avion în Belgia. Patru bărbați au fost arestați!
27/09/2020 16:30

 Poliţia belgiană a anunţat că a arestat patru indivizi care ar fi incercat recent să deturneze un elicopter şi l-au forţat pe pilot să zboare in zona a două inchisori intr-o presupusă acţiune d ...

Papa Francisc, rugăciune pentru emigranți
27/09/2020 16:15

 Papa Francisc i-a reamintit duminică in timpul rugăciunii Angelus pe migranţii şi refugiaţii care se văd obligaţi să fugă din casele lor, la fel cum a fost nevoit să facă Iisus şi familia lui, ...

Explozie la Cluj! O persoană a fost grav rănită!
27/09/2020 15:32

 O explozie a avut loc, duminică, intr-o casă din localitatea clujeană Copăceni, in urma acesteia un bărbat care a suferit arsuri superficiale pe 60% din corp fiind transportat la spital. "Au ...

Armenia a mobilizat armata și a declarat Legea marțială
27/09/2020 12:30

 Armenia a declarat legea marţială şi a dispus o mobilizare totală a armatei in urma confruntărilor din regiunea Nagorno-Karabah cu Azerbaidjanul, a anunţat duminică premierul armean Nikol Pashinyan ...

Elvețienii vor decide dacă vor menține tratatul de liberă circulație cu UE
27/09/2020 10:00

 Alegătorii elveţieni se pronunţă duminică, prin referendum, asupra unei propuneri a extremei drepte de incetare a liberei circulaţii a lucrătorilor intre Elveţia şi statele membre ale Uniunii Eur ...

Accident aviatic în Ucraina. 22 de oameni au murit!
27/09/2020 09:15

 Cel puţin 22 de persoane, printre care studenţi ai unei şcoli militare, şi-au pierdut viaţa şi alte două ‘au fost grav rănite’ in urma prăbuşirii, vineri seara, a unui avion militar ...

De ce unii pacienţi fac forme severe de COVID-19?
27/09/2020 09:00

Simptomele persoanelor infectate cu virusul  variază de la uşoare la foarte grave. Liderul studiului, Jean-Laurent Casanova, un investigator al Institutului Medical Howard Hughes, iţi spune că cel puţ ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei