Regulile introduse de Guvern pentru călătoriile cu taxi, autobuz și tramvai în noua stare de alertă: lista completă apărută în Monitorul Oficial

taxi_07381000

Dimensiune font:

| 20-06-2020 01:15

 În Monitorul Oficial s-au publicat, vineri, măsurile și regulile de urmat în domeniul transportului rutier, inclusiv taxi, pe perioada prelungirii stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19. S-au publicat, de asemenea, si regulile de urmat pentru tren si metrou.

Regulă generală: Operatorii economici care administrează infrastructura de transport au obligația să ia măsurile necesare pentru asigurarea distanței de protecție între persoane, de cel puțin 1,5 m, în zonele cu risc de aglomerare din gări, autogări, porturi, locuri de îmbarcare/ debarcare, terminale de aeroporturi și, respectiv, stații de metrou, prin configurarea, după caz, a traseelor de deplasare a persoanelor, precum și a suprafețelor de staționare temporară în astfel de zone, cum sunt, în funcție de specificul fiecărui mod de transport: zonele de așteptare din interiorul terminalelor/ stațiilor de pasageri, ghișeele de înregistrare/vânzări bilete, birourile de informații, zona de așteptare pentru efectuarea controlului de securitate, zonele de îmbarcare, zona de așteptare pentru efectuarea controlului de frontieră, zonele de ridicare a bagajelor, zonele de triaj epidemiologic la intrarea în țară.
I. În domeniul transportului rutier de persoane se aplică următoarele măsuri:1. În zona ușii de acces al pasagerilor, în interiorul mijlocului de transport, se montează dozatoare cu soluții dezinfectante pe bază de alcool. Înainte de plecarea în cursă se efectuează obligatoriu curățenia și dezinfecția mijlocului de transport. Se evită măturarea uscată și alte acțiuni mecanice pe suprafețe potențial contaminate, pentru a reduce posibilitatea de dispersare a virusului. Se utilizează în schimb metode de curățare umedă.

2. Pe durata efectuării cursei, conducătorul auto poartă mască de protecție, astfel încât să îi acopere gura și nasul.

3. Pentru accesul la bordul mijlocului de transport și pe toată durata călătoriei, pasagerii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să le acopere gura și nasul.

4. Pentru transportul rutier internațional de persoane, în punctele de îmbarcare, operatorii de transport au obligația de a asigura măsurarea temperaturii cu dispozitive tip termoscanner pentru fiecare pasager. Se va refuza îmbarcarea persoanelor cu o temperatură >37,3ºC și li se va recomanda să consulte de urgență medicul de familie.

5. Spațiul destinat conducătorului mijlocului de transport va fi separat fizic sau primul rând de scaune va fi păstrat liber, pentru a evita interacțiunea socială.

6. Conducătorii mijloacelor de transport au obligația de a păstra distanța socială, în timpul pauzelor pe drum, și să evite contactul cu alte persoane.

7. La îmbarcare/debarcare, pasagerii trebuie să respecte o distanță minimă de siguranță unul față de celălalt.

8. Accesul pasagerilor în mijlocul de transport se realizează pe ușa din față, iar coborârea se realizează pe cealaltă/celelalte ușă/uși, dacă aceasta/acestea există.

9. Transportul pasagerilor în microbuze este permis doar pe scaun, cu respectarea regulilor generale prezentate mai sus.

II. În domeniul transportului în regim de taxi, transportului alternativ și transportului în regim de închiriere cu șofer se aplică următoarele măsuri:

1. Transportul pasagerilor se efectuează doar pe locurile din spate.

2. Conducătorul mijlocului de transport poartă mască de protecție, astfel încât să îi acopere gura și nasul, iar mijlocul de transport va fi dotat cu dezinfectant pe bază de alcool.

3. Spațiul destinat conducătorului mijlocului de transport va fi separat fizic de locurile din spate.

4. Pasagerii au obligația de a purta masca de protecție la urcarea în mijlocul de transport și pe toată durata călătoriei.

5. În cazul mânuirii bagajelor clientului sau interacțiunii fizice cu alte persoane, conducătorul mijlocului de transport este obligat să utilizeze mănuși, să le depoziteze într-o pungă special destinată după utilizare și să își dezinfecteze mâinile după îndepărtarea acestora.

6. Conducătorul mijlocului de transport este obligat să igienizeze și să dezinfecteze zilnic interiorul vehiculului.

7. Se utilizează cu precădere plățile electronice.

III. În domeniul transportului rutier de mărfuri se aplică următoarele măsuri:

1. Interiorul mijlocului de transport trebuie igienizat înainte de plecarea în fiecare cursă.

2. Conducătorul mijlocului de transport va fi dotat cu mască de protecție și dezinfectant pe bază de alcool, iar mijlocul de transport va fi dotat cu coșuri de colectare a gunoiului/saci de gunoi securizați.

3. În interacțiunea cu alte persoane, conducătorul mijlocului de transport este obligat să poarte masca de protecție, astfel încât să îi acopere gura și nasul.

4. Se utilizează cu precădere documente digitale. În cazul manipulării documentelor în format hârtie, conducătorul mijlocului de transport este obligat să poarte masca de protecție, astfel încât să îi acopere gura și nasul, să utilizeze mănuși, pe care le depozitează într-o pungă special destinată după utilizare, și să își dezinfecteze mâinile după îndepărtarea mănușilor.

MĂSURI ȘI REGULI în domeniul transportului de persoane la bordul navelor, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19

I. Măsuri luate de administratorul locului de îmbarcare/ debarcare pasageri

1. Este obligatorie igienizarea locurilor de îmbarcare/debarcare pasageri.

2. Este obligatorie dezinfecția spațiilor închise din locurile de îmbarcare/debarcare pasageri cu substanță biocidă.

3. La grupurile sanitare se asigură în permanență săpun și dezinfectant de mâini pe bază de alcool și se afișează postere cu modul corect de spălare a mâinilor.

4. În zonele de acces pentru îmbarcarea/debarcarea pasagerilor este obligatorie montarea dozatoarelor cu dezinfectanți de mâini pe bază de alcool.

5. La îmbarcare este obligatorie informarea pasagerilor cu privire la documentele/formularele care trebuie completate și măsurile pe care trebuie să le respecte pentru a fi admiși în statul de destinație.

6. Angajatorul este obligat să asigure verificarea temperaturii lucrătorilor, la intrarea acestora în tură.

7. Angajatorul este obligat să asigure echiparea lucrătorilor din locul de îmbarcare/debarcare cu măști de protecție și mănuși.

8. Pe cât este posibil, se utilizează documentele digitale.

II. Măsuri luate de operatorul economic care desfășoară transport de pasageri și/sau mărfuri

1. Sunt obligatorii igienizarea și dezinfecția navei cu substanță biocidă.

2. Operatorul economic stabilește frecvența igienizării și a dezinfecției navei, în funcție de caracteristicile tehnice ale acesteia și durata cursei, având obligația de a informa pasagerii și autoritățile în acest sens.

3. Operatorul economic este obligat să asigure verificarea temperaturii membrilor de echipaj, la intrarea în tură.

4. Operatorul economic este obligat să doteze membrii de echipaj cu măști de protecție și mănuși.

5. Operatorul economic este obligat să instruiască membrii de echipaj cu privire la modul de interacționare cu pasagerii, în sensul păstrării distanței minime de siguranță între pasageri.

6. Operatorul economic este obligat să ia măsuri pentru interzicerea accesului la bord al pasagerilor care nu dețin mască de protecție.

7. Operatorul economic este obligat să ia măsuri pentru monitorizarea respectării cerinței privind purtarea măștii de protecție de către pasageri pe toată durata cursei.

8. Operatorul economic este obligat să ia măsuri pentru informarea periodică, pe durata cursei, cu privire la regulile de protecție sanitară care trebuie respectate la bordul navei (purtarea măștii, spălarea frecventă a mâinilor, respectarea distanței minime de siguranță între pasageri).

9. Operatorul economic trebuie să monteze, în locuri vizibile destinate pasagerilor, postere/autocolante/afișe care să cuprindă recomandări privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID-19.

10. Operatorul economic este obligat să doteze nava cu dozatoare cu dezinfectanți și echipamente de protecție de rezervă.

11. La grupurile sanitare se va asigura în permanență săpun și dezinfectant de mâini pe bază de alcool și se vor monta postere cu modul corect de spălare a mâinilor.

12. Se asigură ventilarea naturală la bordul navei, pe cât posibil, iar recircularea aerului va fi redusă.

13. Operatorul economic va informa pasagerii cu privire la documentele/formularele care trebuie completate și măsurile pe care aceștia trebuie să le respecte pentru a fi admiși în statul de destinație și, după caz, pune la dispoziție aceste documente/ formulare.

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Google docs

22:17

COMUNA GROPNITA, JUDET IASI, sat BULBUCANI, tel/ fax 0232.414124, email: primariagropnita@gmail.com organizează licitație (etapa 2) în vederea concesionării spaţiilor din Dispensarul medical, aflate in domeniul public al comunei Gropniţa, judetul Iasi, în vederea amenajării de Cabinete medicale individuale şi Farmacie. Spațiile din Dispensarul Uman sunt identificate astfel: 3. Spaţiul nr. 3 - suprafaţă totală de 37,10 mp, situat la parterul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 16,55 mp-Administraţie+spaţiu de 3,75 mp-Oficiu+spaţiu de 8,80 mp-Hol+spaţiu de 4,20 mp-Depozitare+spaţiu de 3,80 mp-G.S.) 4. Spaţiul nr.4 - suprafaţa totală de 44,97 mp din care: 27,40 mp spaţii cabinete+17,57 mp spaţii comune, situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 18,45mp-Camera pentru tratamente+ spaţiu de 8,95 mp-Centru personal); 5. Spaţiul nr. 5- suprafată totală de 32,47 mp din care: 14,90 mp spaţiu cabinet+17,57 spaţii comune ,situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu 12,25 –cabinet stomatologie + 2,65 mp-Sterilizare). Concesionarea se face conform OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ și Hotărârii Consiliului Local nr. 110 / 18.12.2020. Informații privind documentația de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. Documentația de atribuire se poate ridica de la sediul Primariei comunei Gropnita, Compartimentul achiziții publice. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar este de 50 lei, se poate achita in numerar la casieria Primăriei comunei Gropnița. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 21.03.2021, ora 12:00. Ofertele se depun la sediul Primariei, data-limita de depunere a ofertelor: 26.03.2021, ora 10:00, intr- un exemplar. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 26.03.2021, ora 11:00 la sediul Primăriei comunei Gropnița, judetul Iasi. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iasi, strada Elena Doamna, nr. 1A, CP 700398, tel 0232260600, fax 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro
Autostrada  A7 de 440 de kilometri care ar urma sa fie terminata pana in 2024.
01/03/2021 16:03

Catalin Drula, ministrul Transportorilor, a declarat ca lucrarile la Autostrada "Unirea Principatelor", cunoscuta mai simplu A7, ar urma sa fie finalizate in cea mai mare parte a lor pana in anul 2024 ...

IASICompania aeriană LUFTHANSA vine la IAȘI!
26/02/2021 15:54

Începand din luna mai, compania aeriană Lufthansa va opera zborul Iasi – Frankfurt, cu o frecvenţă de patru ori pe săptămană Lufthansa vine la Iasi in urma a mai multor runde de discutii pe c ...

VIDEO | Mascații au fost chemați să scoată din mașină un șofer care se baricadase la volan, de jumătate de oră, pe o șosea din Dâmbovița Citeşte întreaga ştire: VIDEO | Mascații au fost chemați să sco
11/02/2021 12:54

Un sofer care avea permisul anulat a fost scos cu forţa din autoturism de către mascaţii care i-au spart geamul de la portieră. Incidentul a avut loc, miercuri, pe un drum national din Dambovita.   B ...

Soferita cu tupeu/VIDEO
03/02/2021 17:30
VIDEO Amenda colosala incasata in Suedia de un sofer care a sicanat un roman in trafic:
31/01/2021 11:10

 Un sofer din Suedia a incasat o amenda uriasa dupa ce un roman, sofer de TIR, a pus la dispozitia autoritatilor suedeze o filmare in care arata cum a fost sicanat in trafic.  Soferul suedez a pr ...

Noua Ordonanță pregătită de Guvern! Modificări importante - Toți șoferii sunt vizați
20/01/2021 12:43

Preşedintele Autoritătii de Supraveghere Financiară (ASF), Nicu Marcu a anuntat o importantă schimbare care va avea loc anul acesta. Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care şoferii işi ...

Companiile aeriene internaţionale susţin propunerea Greciei privind un certificat paneuropean de vaccinare anti-Covid-19
20/01/2021 09:35

Liniile aeriene globale, care formează Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (International Air Transport Association - IATA), şi-au exprimat marţi sprijinul faţă de crearea unor certificate de v ...

FOTOGALERIE Cum arată conceptul Dacia Bigster care va deveni al doilea SUV din gama producătorului auto
14/01/2021 12:38

 Dacia a prezentat joi primele imagini cu conceptul Bigster care, cand va intra in fabricatie, va deveni primul model Dacia de clasa C, avand o lungime de 4,6 metri. Dacia spune că, in afară de masina el ...

VIDEO Autostrazile promise pentru 2021. Care este stadiul celor 52 de kilometri de
12/01/2021 13:43

 In 2021 ar urma sa se inaugureze mai putine loturi de autostrada decat anul trecut. Perspectiva optimista include 52 de kilometri de mare viteza, iar cea realista, doar 35, in contextul in care anul tre ...

Cum poate fi verificat kilometrajul unei masini second-hand. Ce a scos la iveala cazul craioveanului obligat sa restituie banii unui cumparator tepuit
12/01/2021 09:03

Cazul craioveanului obligat sa ii restituie banii celui care a cumparat o masina second-hand cu kilometrajul "dat inapoi", prezentat de Ziare.com, a scos la iveala modul in care s-a constatat ca odome ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei