Coriandrul reglează tensiunea arterială
Dimensiune font:
Mulți dintre noi folosesc coriandrul pentru a da gust mâncării, însă acest condiment poate fi consumat și în scop terapeutic. Oamenii de știință au descoperit de-a lungul timpului că atât frunzele, cât și semințele de coriandru conțin numeroase substanțe nutritive care previn și combat diverse probleme de sănătate.
Frunzele de coriandru sunt o sursă bună de fibre, calciu, magneziu, mangan și fier. Totodată, conțin 11 componente din uleiuri esențiale și șase tipuri de acizi, inclusiv acid ascorbic sau vitamina C, fiecare având mai multe proprietăți benefice asupra organismului. Semințele de coriandru sunt bogate în fitonutrienți și au un profil nutritiv similar cu cel al frunzelor de coriandru.
Semințele de coriandru conțin acizi benefici pentru corp, precum acizii linoleic, oleic, palmitic, stearic și ascorbic (vitamina C), care au efecte asupra colesterolului. Contribuie la reducerea colesterolului “rău” (LDL) și la creșterea colesterolului “bun” (HDL), prevenind astfel înfundarea arterelor și vaselor de sânge și, implicit, apariția bolilor cardiovasculare.
Datorită conținutului de vitamina C, semințele de coriandru țin la distanță răcelile și gripa, menținând totodată sănătatea pielii. Pe de altă parte, fibrele dietetice și proprietățile antioxidante fac din aceste semințe un remediu bun împotriva problemelor digestive. Frunzele de coriandru au proprietăți antiseptice, antifungice, detoxifiante și antioxidante, împiedicând astfel apariția infecțiilor la nivelul pielii și a eczemelor.
Intern, coriandrul acționează ca un diuretic, ajutând organismul să elimine excesul de sare și apă. Astfel, ține sub control presiunea arterială și reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. Persoanele care consumă cantități mai mari de coriandru și alte condimente au un risc mai mic de a suferi de boli de inimă, în comparație cu persoanele care au o dietă bogată în sare și zaharuri. Datorită conținutului de calciu, coriandrul este indicat pentru menținerea sănătății sistemului osos. Calciul joacă un rol important când vine vorba de prevenirea osteoporozei și a altor afecțiuni articulare. Așadar, alege să adaugi frunze de coriandru în mâncărurile pe care le prepari pentru a ține la distanță bolile osoase.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau