Șapte sfaturi rapide pentru începători în patiserie

cozonac

Dimensiune font:

| 20-01-2023 17:15

 Intrarea în bucătărie este una dintre cele mai interesante experiențe. Ai la dispoziție un număr infinit de rețete, metode și ingrediente, iar oportunitățile de a crea ceva spectaculos sunt infinite!

Indiferent dacă ești un profesionist cu experiență sau un începător în bucătărie, sentimentul pe care îl ai când creezi un preparat delicios pe care îl împarți cu familia și prietenii este ceea ce face ca ciocolata și patiseria să fie atât de satisfăcătoare. 

Așadar, pentru a potoli emoțiile intratului în bucătărie, am compilat șapte sfaturi grozave pentru a te ajuta în drumul tău spre cea mai bună performanță în materie de patiserie.

1. Investește în echipamentul potrivit

Un echipament nou, nouț și strălucitor... Adică, cui nu-i place să facă cumpărături! Cu toate că, atunci când ești la început, este dificil să știi de ce echipament ai nevoie și, cu o întreagă categorie de articole din care să alegi, s-ar putea să ai nevoie de câteva sfaturi prietenoase de la un expert în domeniu. Așadar, iată patru echipamente fără de care nu vei putea trăi:

·         Un set de cântare digitale - Cele cu baterii sunt bune

·         Un termometru digital - Nu trebuie să fie neapărat scump, dar poate elimina o mulțime de presupuneri din munca ta de patiserie

·         Pungile de unică folosință - Sunt excelente pentru a le avea la îndemână și sunt ultra-igienice

·         duză de pipetă rotundă simplă și o duză de pipeta cu stea - Sunt uimitor de versatile și aplicațiile creative sunt infinite

2. Cu ce ingrediente încep?

Este o întrebare pe care o pun frecvent începătorii, așa că, pentru a nu mai fi atât de greu de ghicit, am compilat o listă de ingrediente pentru cumpărături rapide și ușoare.

Idei prajituri artizanale

Articolele de bază de avut mereu în cămară:

·         Făină

·         Ciocolată albă, cu lapte și neagră

·         Pudră de cacao de bună calitate

·         Gelatină

·         Pastă de boabe de vanilie

·         Smântână cu 35% grăsime 

·         Unt nesărat

·         Praf de copt

·         Lapte

·         Zahăr

·         Zahăr pudră

·         Esențe (de vanilie, rom)

3. Păstrează-ți mintea deschisă

Fii deschis să înveți totul și distrează-te făcând asta! Știm că sună absolut clișeic, dar este adevărat. Pe măsură ce te vei scufunda în rețetă după rețetă, vei întâlni o varietate de metode minunate, așa că, acolo unde este posibil, încearcă diferite tehnici și vezi ce funcționează cel mai bine pentru tine. 

Ai răbdare cu tine însuți și nu te speria dacă o rețetă precizează ceva diferit de cealaltă, totul face parte din proces. Și ține cont de vechea zicală: omul cât greșește învață. Iar repetarea tehnicilor, din nou și din nou, te va ajuta să le stăpânești cu adevărat.

4. Descompune rețeta

Atunci când te apuci pentru prima dată de o rețetă, un sfat excelent este să desfaci etapele. Citește instrucțiunile, pas cu pas și vezi ce elemente poți face în avans.

Unele elemente din rețete pot fi făcute din timp și pot fi păstrate la temperatura camerei, refrigerate sau congelate – așa că profită din plin atunci când ai ocazia! Vei avea ceva mai mult timp la dispoziție și rețetele vor părea floare la ureche dacă le poți împărți pe parcursul unei zile sau două.

5. Cunoaște-ți cuptorul

Acum, când spunem asta, nu ne referim la a-l scoate la o întâlnire sau la a-i pune cinci întrebări rapide. Dar este practic să cunoști toate dedesubturile cuptorului tău de acasă și modul în care acesta funcționează. Fă câteva cercetări și află dacă cuptorul tău este un cuptor cu convecție sau convențional. 

Reține totuși că fiecare cuptor este diferit, indiferent dacă este unul convențional sau cu convecție. Un sfat bun este să îți inspectezi cuptorul cu 5 minute înainte de terminarea temporizatorului. În acest fel îți poți da seama dacă cuptorul tău este unul rapid sau lent.

Sfat: Cuptoarele convenționale sau tradiționale sunt de obicei setate cu 10-20 de grade mai sus decât cuptoarele cu convecție/cu ventilator. 

6. Lucrează cu ouă la temperatura camerei

Ouăle sunt folosite în atât de multe aplicații diferite și sunt incredibil de versatile în patiserie, așa că îți garantăm că aceste sfaturi următoare îți vor fi super utile pe termen lung. 

Folosește întotdeauna ouă care au fost păstrate la temperatura camerei! Oamenii întreabă adesea de ce aluatul lor de tort cu ciocolată s-ar putea să se fi închegat și de multe ori este din cauză că nu lucrează cu ouă la temperatura camerei. 

Este un sfat simplu și util să scoți ouăle din frigider cu câteva ore înainte de a plănui să lucrezi cu ele în produse de patiserie. Sau, pentru un rezultat și mai bun, încălzește-le într-o baie de apă până când ajung la temperatura camerei. 

De asemenea, prin păstrarea albușurilor la temperatura camerei, vei obține o aerisire mai bună și albușuri bătute cu un plus de volum. 

7. Sfaturi pentru o patiserie perfectă

Dacă vrei să creezi niște tarte delicioase și delicioase, cunoașterea sfaturilor și trucurilor pentru a face o patiserie perfectă este cheia! 

Când întinzi aluatul, asigură-te că este bine răcit înainte de a începe. Stropește uniform suprafața de lucru cu o făină simplă.

Pentru a face munca mai ușoară, poți alege un făcăleț cu rulmenți cu bile, astfel încât mânerul să se miște separat de rolă.

Șterge ușor făina de pe spațiul de lucru și de pe suprafața de patiserie și rulează aluatul ușor, încet – nu încerca să îl întinzi cu forța. La fiecare două sau trei rulări, schimbă ușor poziția aluatului pe spațiul de lucru și mai presară ușor cu făină, dacă este nevoie.

În cele din urmă, întinde aluatul până la grosimea dorită, ținând cont de faptul că patiseria se va ridica ușor când va fi coaptă.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Marinada perfectă pentru friptura de miel
05/05/2024 10:30

Pentru majoritatea romanilor, atunci cand spun masa de Paste se gandesc automat si la friptura de miel. Dar nu toti cunosc cum se marinează corect carnea de miel. Carnea marinată absoarbe lichidul in care es ...

Cozonaci generoşi din cuptoarele de aur
04/05/2024 09:06

Cozonacul nu-i treabă uşoară şi trebuie să fii mare meşteră ca să iasă bun. „Totul depinde şi de gospodină. Nu trebuie să te zgarceşti cand pui ouă; apoi, trebuie să ai şi smantană bună, ...

Mai puțini cozonaci pe piață, de Paște
02/05/2024 09:31

Patiserii vor scoate pe piaţă 7,2 milioane de cozonaci in perioada Sărbătorilor Pascale, in scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar şi faţă de perioada sărbătorilor de iarnă, pe fon ...

Drobul de miel, tradiție și gusturi de la lume adunate
01/05/2024 14:30

În inima traditiei pascale, drobul de miel străluceste ca un simbol al bucuriei si abundantei. De la cele mai simple retete transmise din generatie in generatie pană la reinterpretări moderne, acest pr ...

Micii și patricienii la grătar. Tradiția reinterpretată în arta culinară
01/05/2024 12:42

Micii, cunoscuti si sub numele de „mititei”, isi au rădăcinile in gastronomia romanească, insă povestea lor nu este doar una locală, ci una care a captivat gusturile si imaginatia multor oameni ...

FOTO/VIDEO - Mâncare de post - chiftele de cartofi
01/05/2024 10:15

O mancare de post foarte gustoasă si usor de preparat.    500 g Cartofi 1 bucată Ou ...

FOTO/VIDEO - Pască fără aluat, cu brânză dulce
30/04/2024 16:59

Pasca fara aluat cu branza dulce este desertul perfect pentru Paste. Este un desert usor de preparat, din ingrediente accesibile si e foarte gustoasa. O puteti personaliza dupa cum va doriti si obtineti de fiec ...

Cozonac cu 150 de ouă. Rețeta lui Păstorel Teodoreanu
30/04/2024 13:16

 Una dintre cele mai „scandaloase” este poate cea a „cozonacului cu 150 de ouă”, publicată acum aproape o sută de ani, in 1933, in revista „Adevărul Literar si Artistic&rd ...

Cei mai gustoși cozonaci de Paște
30/04/2024 10:09

Gospodinele pot prepara o retetă gustoasă de cozonaci fără frămantare. Vă puteti răsfăta familia cu acest desert de Paste. „Fără să frămanti ore intregi, fără să arunci cu ei de la un metru ...

Tochitura de pește, deliciul Mănăstirii Movila lui Burcel
29/04/2024 13:45

Cand inovaţia se imbină firesc cu tradiţia ies lucruri surprinzătoare. Acest lucru e valabil şi in bucătărie sau mai ales aici, iar in bucătăria Mănăstirii "Movila lui Burcel" din Vaslui di ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei