film  Hollywood-sign

Dimensiune font:

8 filme care au fost nevoite să-și schimbe sfârșitul în ultimul moment

| 16-04-2019 12:19

 8 filme care au fost nevoite să-și schimbe sfârșitul în ultimul moment

Realizarea unui film implică, de cele mai multe ori, sute de oameni și milioane de dolari, așa că, echipa de producție trebuie să știe cu exactitate ce se va întâmpla în fiecare scenă a peliculei.

După cum spuneam, realizarea unui film implică un efort considerabil, mai ales din punct de vedere financiar, așa că totul trebuie plănuit în detaliu, înainte de începerea efectivă a filmărilor. De obicei, acest lucru se respectă cu strictețe, însă există și cazuri în care totul ia o întorsătură neașteptată.

grefieri

Comedia clasică a anilor `90 redă o zi din viața vânzătorului Dante Hicks. În prima vizionare a filmului, la Independent Film Market, „Clerks” s-a terminat cu un ultim client care a intrat în magazin în timp ce Dante închidea. Acesta era, de fapt, un hoț înarmat care, fără niciun fel de avertisment, l-a împușcat pe Dante, a golit casa de marcat și a fugit.

În documentarul „Snowball Effect: The Story of Clerks”, regizorul Kevin Smith a recunoscut că a apelat la acest plot, deoarece nu știa cum să sfârșească filmul, inspirându-se din pelicula lui Spike Lee, „Do the Right Thing”. Brian O’Halloran, actorul care a interpretat rolul lui Date, a recunoscut că a urât sfârșitul filmului, la fel și John Pierson, mentorul lui Smith.

Rogue One

„Rogue One: A Star Wars Story” a fost un proiect care a trecut prin multe schimbări în etapele de producție. A existat o versiune a scriptului în care protagonista Jyn Erso era sergent, un soldat din Rebel Alliance, în locul unui criminal constrâns să se alăture rebeliunii. În anumite versiuni ale scenariului, ea și Cassian au supraviețuit bătăliei de pe Scarif.

 

 

Ei bine, sfârșitul a suferit o modificare esențială, realizată foarte târziu în procesul de filmare. În timp ce parcurgeau scenele, regizorul Gareth Edwards și editorul Jabez Olssen au realizat că Darth Vader nu a avut ocazia să facă nimic interesant în cel de-al treilea act. Așa că au decis că are nevoie de o scenă de acțiune, apărând astfel scena luptei din hol, filmată cu doar patru luni înainte de premieră.

Casablanca

„Casablanca” este considerat unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor, iar ceea ce l-a menținut în preferințele publicului este construirea în detaliu a acțiunii. Scenariști renumiți precum Robert McKee îl folosesc deseori ca și exemplu pentru structurarea unei povești. Parte a seminarului de scenaristică, McKee susține o vizionare de șase ore a filmului „Casablanca”, vorbind pe durata lui și analizând structura, scenă cu scenă.

Decizia echipei dacă Rick va rămâne sau nu cu Ilsa nu a fost finalizată decât în ultimele zile de filmare, iar ultima replică iconică, de altfel, din film, „Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship”, a fost filmată în timpul montajului, deoarece atunci când scena trebuia să fie realizată, producătorii nu au putut să se decidă cum să-l încheie. 

Primul sange

 

 

Primul film al seriei „Rambo”, „First Blood”, este surprinzător de întunecat de standardele filmelor de acțiune. Scenariul original s-a terminat cu Rambo, înconjurat de poliție, încercând să-l provoace pe colonelul Trautman să-l împuște. Când Trautman a refuzat, Rambo i-a luat arma și a apăsat pe trăgaci, alegând moartea în locul închisorii. Finalul trebuia să sublinieze destinul nefericit al multor veterani de război, și anume, sinuciderea.

 

S-a ajuns la filmarea a două versiuni diferite pentru final, una în care Rambo supraviețuiește, iar una în care acesta moare, și să lase audiența să decidă care dintre ele a fost mai mult pe placul lor. În versiunea care a ajuns în cinematografe, Rambo se predă în ultimul moment, plângând și lăsând autoritățile să-l ia în custodie.

 

 

Brazilia

„Brazil” spune povestea lui Sam Lowry, care trăiește într-o birocrație totalitară, însă visează să devină un erou care luptă împotriva monștrilor și salvează tinere de la moarte. După o serie de aventuri, Sam este capturat de autorități pentru crimă. În finalul original, acesta evadează din captivitate și se refugiază în suburbie. Însă ni se arată în scurt timp că, de fapt, el nu a fugit deloc. Încă este în închisoare, visând la evadare după ce este lobotomizat.

Documentarul „The Battle of Brazil” arată ce se întâmplă în continuare, echipa simțind că publicul ar prefera un sfârșit fericit. Fără permisiunea sau cunoștința lui Gilliam, o altă echipă de editare a creat o secvență care se sfârșește cu Sam evadând, înlăturând dubiul că acest lucru s-ar întâmpla doar în mintea lui. Acțiunea nu se termină aici. Nemulțumit de rezultat, Gilliam a început să organizeze vizionări private ale versiunii proprii, care a atras atenția criticilor și a reușit să câștige Los Angeles Film Critics Award pentru Best Picture.

Razboiul mondial Z

Finalul inițial a fost o scenă foarte scumpă, cu protagonistul Gerry Lane luptând cu sute de zombie din Piața Roșie a Moscovei. Cu toate acestea, echipa de producție nu a fost încântată de rezultat. Povestea a început concentrată pe dorința lui Gerry de a se reuni cu familia lui, însă s-a sfârșit printr-o baie de sânge și nicio rezoluție privind obiectivul inițial.

Într-un interviu cu Vanity Fair, regizorul Simon Crane a precizat că cea mai mare problemă a fost aceea că acțiunea nu mai era îndreptată către personaj. Scenaristul Damon Lindelof a fost adus pentru a realizat ceva ce nu s-a mai făcut până atunci într-un film de aceste dimensiuni – să scrie un final complet nou, de 40 de minute, pentru un film deja finalizat. În versiunea care a debutat în cinematografe, noul final se desfășoară într-un spital abandonat, cu Gerry alături de familie.

Blade Runner

Deși filmul lui Ridley Scott este considerat un clasic în zilele noastre, nu a fost dintotdeauna un favorit al pasionaților de sci-fi. Când a debutat în cinematografe, recenziile nu au fost tocmai în favoarea lui. În versiunea inițială, povestea era misterioasă, mai ales ultima secvență din film, care i-a arătat pe protagoniști fugind de justiție, privind către o soartă incertă. Potrivit documentarului „On the Edge of Blade Runner”, testele inițiale de audiență au indicat că povestea și-a făcut treaba un pic prea bine, deoarece toți cei care au urmărit-o au rămas destul de confuzi.

Echipa nu doar că l-a sfătuit pe Scott să adauge o voce de narator pentru a păstra lucrurile clare, dar și un nou final care îi arată pe eroi conducând, de unde putem deduce că și-au găsit fericirea. În ciuda eforturilor suplimentare, noul final nu a mulțumit pe nimeni. Unii au considerat că filmul este la fel de confuz, în timp ce alții au afirmat că vocea din fundal și finalul sunt prea plictisitoare.

Strălucirea

Finalul inițial realizat de Stanley Kubrick presupune o scenă suplimentară între cele două faimoase finaluri, Jack înghețând de frig în labirint și fotografia de grup din Overlook. Această diversiune îi arată pe Wendy și Danny recuperându-se în spital și vorbind cu poliția despre ceea ce li s-a întâmplat. Scena a fost folosită pentru premiera și lansarea din Los Angeles și New York. Apoi, înainte de premiera globală, Kubrick a decis ca mai mulți asistenți să meargă prin cinematografe să schimbe finalul. Astfel, secvența a fost înlăturată și nu mai este disponibilă nicăieri, toate copiile fiind distruse.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

COMUNA ION NECULCE, cu sediul în strada Principală, nr. 1, localitatea Războieni, jud. Iaşi, cod poştal 705311, CUI 4541050, telefon/fax 0232/710880, 0232/710780, email: achizitii@primaria-ionneculce.ro, anunţă: Organizarea unei licitaţii deschise la sediul Comunei Ion Neculce din strada Principală, nr. 1, localitatea Războieni, jud. Iaşi, cod poştal 705311, în data de 15.03.2019. Obiectul licitaţiei îl constituie ÎNCHIRIEREA PĂŞUNII aflată în domeniul privat al comunei Ion Neculce în suprafaţă de 323,3466 ha. Închirierea se poate face pe tarla şi parcele, conform anexei. Durata minimă a închirierii este de 7 (şapte) ani. Documentaţia de atribuire, în vederea participării la licitaţie (aprobate prin H.C.L. nr. 19/28.02.2019), poate fi solicitată de la autoritatea contractantă Comuna Ion Neculce, prin înaintarea unei solicitări în acest sens, achitând suma de 50 lei de la caseria Primăriei Ion Neculce. Documentaţia de atribuire se pune la dispoziţie celor interesaţi pe suport hârtie/ suport magnetic, după achitarea taxei de 50 lei, de către compartimentul de achiziţii. Clarificări cu privire la documentaţia de atribuire vor fi solicitate cel mai târziu până la data de 05.04.2019. Persoanele interesate vor depune la sediul Comunei Ion Neculce actele doveditoare privind calităţile cerute ofertanţilor, în conformitate cu criteriile de eligibilitate prevăzute în documentaţia de atribuire. Garanţia de participare este de 150 lei şi se achită la casieria Primăriei Ion Neculce. Ofertele se vor primi într-un exemplar original, introdus într-un plic închis şi sigilat, până la data de 09.04.2019, ora 09.00 inclusiv, la sediul Comunei Ion Neculce. Plicurile conţinând ofertele se vor deschide la data de 09.04.2019, ora 10.00, la sediul Comunei Ion Neculce. Instanţa competentă în soluţionarea litigiilor apărute Tribunalul Iaşi, adresa Palatul de Justiţie din Iaşi: România, Iaşi, judeţul Iaşi, strada Elena Doamna, nr. 1A, cod poştal 700398, telefon 0232/260600, 0232/248000, 0332/403666. Informaţii suplimentare vor fi solicitate la sediul Comunei Ion Neculce sau la nr. de telefon 0232/710880. Prezentul anunţ cu privire la licitaţia publică pentru închirierea păşunii va fi transmis spre publicare la data de 01.04.2019. Primar, Valeanu Gheorghe
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, tel: 0232-243.864; fax: 0232-212.231, e-mail: iasi@insolventa.ro, în calitate de lichidator judiciar al Com-Beton S.A. Iași, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/15.03.2017, pronunţată de Tribunalul Iași, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 16.04.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mu. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ – Descrierea comercială – Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) – Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 2 – Teren intravilan, situat în zona periferică a orașului Moineşti, str. Pct.„ Rampa Utilaje‟, jud. Bacău, lângă pădure, cu sonde de jur-împrejur, St teren de 8.928 mp, categoria „Curți construcții‟, neîmprejmuit, utilități, pretabil la construirea unei fabrici, hale. Identif. imobil: CF nr. 388/N a loc. cds. Moineşti, jud. Bacău (nr. CF nou nr. 60594/oraş Moineşti) cu nr. cds. 521. – 332.400,00 lei – 166.200,00 lei Activ 8 – Fostă autobază amplasată în mun. Dej, str. Bistriței nr. 44, jud. Cluj, în zona industriala a Dejului la iesire spre Bistrita Nasaud, la limita Combinatului de Celuloză și Hârtie Dej și a intreprinderii Mobexpert, ce include teren intravilan, categoria „curți construcții‟, St teren: 3.793 mp, St construită: 27,00 m.p., împrejmuit, betonat (aprox. 90%), utilități, deschidere la DN 17, pretabil pentru spatii depozitare sau productie. Identif. imobil: nr. cds. vechi 749 (top 3475/2/2/2), CF nr. 18837/N (nr. cds. nou 51984-C1 al C.F. nr. 51984) a loc. Dej, nr. cds. 837/2/3, CF. nr. 18837/N (nr. C.F. nou 51987) a loc. Dej, nr. cds. 749 (top 3475/2/2/2); nr. cds. vechi 837/2/2 (nr. cds. nou 51984 al C.F. 51984/Mun. Dej) – 686.800,00 lei – 240.380,00lei Activ 25 – Bunurile mobile situate în mun. Iași, B-dul Chimiei, nr. 14, jud. Iași, compuse din: Echipament tipografie (demontat): Echipament tipografie Korad (nr. inv. 20296), Echipament procesare tipografica (nr. inv. 20322), Echipament procesare tipografica (nr. inv. 20323), Roland VP 540 (nr. inv. 20337), Aparat automat indosariat (nr. inv. 20417), Laminator Roll Lam E 160c (nr. inv. 20338); – 42.700,00 lei – 21.350,00lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.04.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00 – 16.00, până pe data de 15.04.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro și la numerele de telefon: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: E-mail: secretariat@insolventa.ro, fax: 0232/212231; tel.: 0232/243864, 0755132473, 0751083082
ULTIMA ORĂ - Angajații Realitatea TV au primit 'INTERZIS' în sediu! Avizul primit în această dimineață
23/04/2019 11:04

 Angajatii Realitatea TV au primit in această dimineată instiintare că nu mai au voie in sediu, informează paginademedia.ro, care prezintă si avizul primit de către acestia. Mai jos, avizul pri ...

„Cenuşăreasa”, premiera anului la Opera Naţională Română Iaşi
19/04/2019 06:19

    Opera Naţională Romană Iaşi face eforturi susţinute de a adăuga un nou titlu in repertoriu in fiecare stagiune. Prima premieră a acestui an va fi spectacolul de balet „Cenuşăreasa ...

Biblioteca, instituţie a cunoaşterii
18/04/2019 06:51

    Începand de astăzi, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi” din Iaşi va găzdui o serie de activităţi dedicate sărbătoririi Zilei Bibliotecarului din Romania si a Zilei ...

Ateneul Naţional, pariu câştigat cu performanţa
02/04/2019 04:18

  Începand de ieri, Ateneul Naţional din Iaşi are şi primul societar. Este vorba despre unul dintre cei mai vechi actori ai instituţiei Codrin Dănilă, care ieri a implinit 33 de ani. Vestea a ...

Omul mai întâi a citit, abia apoi a trăit...
22/03/2019 06:25

      În cadrul programului AICI -- „Autori Iubiti si Cărtile lor la Iasi”, Iasul Cultural, Librăriile Sedcom Libris si Editura Polirom invită publicul maine, incepand cu ...

  27 martie - Ziua Mondială a Teatrului şi Ziua Unirii Basarabiei cu România
21/03/2019 06:15

  Naţionalul ieşean revine la Chişinău cu două spectacole care vor marca Ziua Mondială a Teatrului şi Ziua Unirii Basarabiei cu Romania. Spectacolele se vor juca pe scena Sălii Mari a Teatrului Na ...

Poezia pornografică scrisă de Mihai Eminescu. Nu o găsești în manualele de literatură
07/03/2019 17:10

 Şezi călare... ...Două guri ai, chip frumos, Una-n faţă, una-n jos, Una dulce şi fudulă, Alta este pentru pulă. Ia mai saltă-te din perne Că, puicuţă, m-oi aşterne Frumuşel deasupra t ...

„Poezia e în stradă”
05/03/2019 07:40

    Evenimentul-manifest Street Delivery Iasi lansează apelul de inscriere a proiectelor in cadrul editiei a VII-a, ce se va desfăsura in perioada 14-16 iunie, pe o stradă centrală din Iasi. St ...

Turneul Naţional „Unire prin cultură”, un proiect de suflet al Ateneului din Iaşi
05/03/2019 07:09

    Turneul Naţional „Unire prin Cultură” (planificat in perioada 24 februarie-9 martie) este unul dintre proiectele speciale ale Ateneului din Iaşi, in care au fost investite, resurs ...

„Publicul ieşean este foarte cald, îl vezi că trăieşte, se bucură altfel de actul artistic”
16/02/2019 06:25

      - De cat timp cantaţi, domnule Andrei Fermeşanu ? - De mic, de foarte mic... Eu provin dintr-o familie religioasă şi mama ne-a indrumat către o cale a bisericii, unde am inceput s ...