film  Hollywood-sign

Dimensiune font:

8 filme care au fost nevoite să-și schimbe sfârșitul în ultimul moment

| 16-04-2019 12:19

 8 filme care au fost nevoite să-și schimbe sfârșitul în ultimul moment

Realizarea unui film implică, de cele mai multe ori, sute de oameni și milioane de dolari, așa că, echipa de producție trebuie să știe cu exactitate ce se va întâmpla în fiecare scenă a peliculei.

După cum spuneam, realizarea unui film implică un efort considerabil, mai ales din punct de vedere financiar, așa că totul trebuie plănuit în detaliu, înainte de începerea efectivă a filmărilor. De obicei, acest lucru se respectă cu strictețe, însă există și cazuri în care totul ia o întorsătură neașteptată.

grefieri

Comedia clasică a anilor `90 redă o zi din viața vânzătorului Dante Hicks. În prima vizionare a filmului, la Independent Film Market, „Clerks” s-a terminat cu un ultim client care a intrat în magazin în timp ce Dante închidea. Acesta era, de fapt, un hoț înarmat care, fără niciun fel de avertisment, l-a împușcat pe Dante, a golit casa de marcat și a fugit.

În documentarul „Snowball Effect: The Story of Clerks”, regizorul Kevin Smith a recunoscut că a apelat la acest plot, deoarece nu știa cum să sfârșească filmul, inspirându-se din pelicula lui Spike Lee, „Do the Right Thing”. Brian O’Halloran, actorul care a interpretat rolul lui Date, a recunoscut că a urât sfârșitul filmului, la fel și John Pierson, mentorul lui Smith.

Rogue One

„Rogue One: A Star Wars Story” a fost un proiect care a trecut prin multe schimbări în etapele de producție. A existat o versiune a scriptului în care protagonista Jyn Erso era sergent, un soldat din Rebel Alliance, în locul unui criminal constrâns să se alăture rebeliunii. În anumite versiuni ale scenariului, ea și Cassian au supraviețuit bătăliei de pe Scarif.

 

 

Ei bine, sfârșitul a suferit o modificare esențială, realizată foarte târziu în procesul de filmare. În timp ce parcurgeau scenele, regizorul Gareth Edwards și editorul Jabez Olssen au realizat că Darth Vader nu a avut ocazia să facă nimic interesant în cel de-al treilea act. Așa că au decis că are nevoie de o scenă de acțiune, apărând astfel scena luptei din hol, filmată cu doar patru luni înainte de premieră.

Casablanca

„Casablanca” este considerat unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor, iar ceea ce l-a menținut în preferințele publicului este construirea în detaliu a acțiunii. Scenariști renumiți precum Robert McKee îl folosesc deseori ca și exemplu pentru structurarea unei povești. Parte a seminarului de scenaristică, McKee susține o vizionare de șase ore a filmului „Casablanca”, vorbind pe durata lui și analizând structura, scenă cu scenă.

Decizia echipei dacă Rick va rămâne sau nu cu Ilsa nu a fost finalizată decât în ultimele zile de filmare, iar ultima replică iconică, de altfel, din film, „Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship”, a fost filmată în timpul montajului, deoarece atunci când scena trebuia să fie realizată, producătorii nu au putut să se decidă cum să-l încheie. 

Primul sange

 

 

Primul film al seriei „Rambo”, „First Blood”, este surprinzător de întunecat de standardele filmelor de acțiune. Scenariul original s-a terminat cu Rambo, înconjurat de poliție, încercând să-l provoace pe colonelul Trautman să-l împuște. Când Trautman a refuzat, Rambo i-a luat arma și a apăsat pe trăgaci, alegând moartea în locul închisorii. Finalul trebuia să sublinieze destinul nefericit al multor veterani de război, și anume, sinuciderea.

 

S-a ajuns la filmarea a două versiuni diferite pentru final, una în care Rambo supraviețuiește, iar una în care acesta moare, și să lase audiența să decidă care dintre ele a fost mai mult pe placul lor. În versiunea care a ajuns în cinematografe, Rambo se predă în ultimul moment, plângând și lăsând autoritățile să-l ia în custodie.

 

 

Brazilia

„Brazil” spune povestea lui Sam Lowry, care trăiește într-o birocrație totalitară, însă visează să devină un erou care luptă împotriva monștrilor și salvează tinere de la moarte. După o serie de aventuri, Sam este capturat de autorități pentru crimă. În finalul original, acesta evadează din captivitate și se refugiază în suburbie. Însă ni se arată în scurt timp că, de fapt, el nu a fugit deloc. Încă este în închisoare, visând la evadare după ce este lobotomizat.

Documentarul „The Battle of Brazil” arată ce se întâmplă în continuare, echipa simțind că publicul ar prefera un sfârșit fericit. Fără permisiunea sau cunoștința lui Gilliam, o altă echipă de editare a creat o secvență care se sfârșește cu Sam evadând, înlăturând dubiul că acest lucru s-ar întâmpla doar în mintea lui. Acțiunea nu se termină aici. Nemulțumit de rezultat, Gilliam a început să organizeze vizionări private ale versiunii proprii, care a atras atenția criticilor și a reușit să câștige Los Angeles Film Critics Award pentru Best Picture.

Razboiul mondial Z

Finalul inițial a fost o scenă foarte scumpă, cu protagonistul Gerry Lane luptând cu sute de zombie din Piața Roșie a Moscovei. Cu toate acestea, echipa de producție nu a fost încântată de rezultat. Povestea a început concentrată pe dorința lui Gerry de a se reuni cu familia lui, însă s-a sfârșit printr-o baie de sânge și nicio rezoluție privind obiectivul inițial.

Într-un interviu cu Vanity Fair, regizorul Simon Crane a precizat că cea mai mare problemă a fost aceea că acțiunea nu mai era îndreptată către personaj. Scenaristul Damon Lindelof a fost adus pentru a realizat ceva ce nu s-a mai făcut până atunci într-un film de aceste dimensiuni – să scrie un final complet nou, de 40 de minute, pentru un film deja finalizat. În versiunea care a debutat în cinematografe, noul final se desfășoară într-un spital abandonat, cu Gerry alături de familie.

Blade Runner

Deși filmul lui Ridley Scott este considerat un clasic în zilele noastre, nu a fost dintotdeauna un favorit al pasionaților de sci-fi. Când a debutat în cinematografe, recenziile nu au fost tocmai în favoarea lui. În versiunea inițială, povestea era misterioasă, mai ales ultima secvență din film, care i-a arătat pe protagoniști fugind de justiție, privind către o soartă incertă. Potrivit documentarului „On the Edge of Blade Runner”, testele inițiale de audiență au indicat că povestea și-a făcut treaba un pic prea bine, deoarece toți cei care au urmărit-o au rămas destul de confuzi.

Echipa nu doar că l-a sfătuit pe Scott să adauge o voce de narator pentru a păstra lucrurile clare, dar și un nou final care îi arată pe eroi conducând, de unde putem deduce că și-au găsit fericirea. În ciuda eforturilor suplimentare, noul final nu a mulțumit pe nimeni. Unii au considerat că filmul este la fel de confuz, în timp ce alții au afirmat că vocea din fundal și finalul sunt prea plictisitoare.

Strălucirea

Finalul inițial realizat de Stanley Kubrick presupune o scenă suplimentară între cele două faimoase finaluri, Jack înghețând de frig în labirint și fotografia de grup din Overlook. Această diversiune îi arată pe Wendy și Danny recuperându-se în spital și vorbind cu poliția despre ceea ce li s-a întâmplat. Scena a fost folosită pentru premiera și lansarea din Los Angeles și New York. Apoi, înainte de premiera globală, Kubrick a decis ca mai mulți asistenți să meargă prin cinematografe să schimbe finalul. Astfel, secvența a fost înlăturată și nu mai este disponibilă nicăieri, toate copiile fiind distruse.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. ALDO S.R.L. Vaslui, cu sediul social în mun. Vaslui, str. Traian, bl. 228, sc. A, etaj 2, ap. 9, jud. Vaslui, C.U.I. RO 3337184, nr. de înreg. O.R.C. J37/918/1992, potrivit Sentinţei nr. 924/2013 din data de 23.10.2013, pronunţată de Tribunalul Vaslui – Secţia Civilă, în dosarul nr. 2980/89/2012, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare pentru data de 14.06.2019, ora 13.00, respectiv 28.06.2019, ora 13.00 a următorului activ proprietatea S.C. Aldo S.R.L. Vaslui: Nr. crt. - Denumire activ - Valoare pornire (lei fără T.V.A.) Activul nr.1 Proprietate imobiliară comercială – Magazin Mixt: Construcție – „Magazin Mixt” situată în mun. Vaslui, str. Ștefan cel Mare, nr. 279, jud. Vaslui, în vecinătatea benzinăriei Bemoil, cu suprafața construită de 40,50 mp și supr. utilă de 38,50 mp – extratabulară – construită pe terenul unei persoane fizice - 14.190,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 13.06.2019, ora 14.00, respectiv 27.06.2019, ora 14.00 la sediul lichidatorului judiciar M.R.L. Iași din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iași. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0755132474; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231 e-mail: vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L..
ANUNŢ DE VÂNZARE Trans Euro Broker S.R.L., cu sediul social în mun. Iași, str. Nicolina, nr. 64, biroul 19, et. 2, jud. Iași, CUI: 24445537; nr. de înregistrare la O.R.C. J22/2739/2008, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, numit potrivit Încheierii civile nr. 131/01.10.2018, pronunţată de Tribunalul Iași, în dosarul nr. 5963/99/2018, anunţă, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 07.06.2019, ora 11.00, a activelor S.C. Trans Euro Broker S.R.L. Iasi, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași astfel: nr. crt. denumire și descriere active - valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) - valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) 1. autoturism, ab berlină cu hayon, marca Suzuki, tip SX4, nr. înmatriculare IS-69-GIA, norma de poluare euro 4, CO2: 163 g/km, an fabricaţie 2009, nr. identificare TSMEYA11S00340822, nr. locuri 5, motor tip M15A, cilindree 1490 CMC, putere 73 kw (100 CP), sursa de energie benzină, tracţiune faţă, culoare negru, km la bord: starea tehnică: mijlocul de transport este în staţionare din iulie 2018; la data inspecţiei s-a pus contactul s-au aprins martorii în bord, nefiind pus în funcţiune electromotorul. Starea fizică: caroseria şi interiorul se prezintă în stare bună. ITP valabil până la data de 24.02.2019. dotări: aer condiţionat computer de bord, cutie manuală 5+1, închidere centralizată, comenzi volan radio CD ABS - 10.520,00 - 10.520,00 2. mobilier de birou conform anunțului de vânzare ce poate fi descărcat de pe site-ul www.insolventa.ro - 270,00 - 270,00 3. aparatură birotică conform anunțului de vânzare ce poate fi descărcat de pe site-ul www.insolventa.ro - 2.120,00 - 2.120,00 Publicaţia de vânzare în format extenso poate fi descărcată de pe site-ul www.insolventa.ro. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 06.06.2019, ora 11.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 06.06.2019, ora 11.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00 – 13.00, până pe data de 06.06.2019, ora 12.00, în baza unei programări prealabile. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0758049904, 0757545545, 0232/243864 sau e-mail secretariat@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Scriitorul brazilian Paulo Coelho, cenzurat în Turcia pentru „o ţară non-existentă”
19/07/2019 12:13

 În traducerea in limba engleză, din originalul in portugheză, lansat in 2003, există paragraful următor: "A mers la un internet cafe şi a descoperit că originea kurzilor este in Kurdistan ...

„Love Letters For Europe.Signed Romania”, vernisaj în Belgia. Doina Levintza: A fost greu să aleg | FOTO
19/07/2019 11:10

 Costume, accesorii de marochinărie şi sculptură, lucrări semnate de Doina Levintza, Dan Coma şi Mihai Ţopescu, constituie avanpremiera participării Romaniei la festivalul Europalia, in Belgia. &rd ...

VIDEO-Neversea a fost în direct.
04/07/2019 22:28

Pentru a viziona da clic 

VIDEO Madonna stârnește controverse cu noul videoclip ”God control” care conține imagini violente explicite
27/06/2019 18:56

 Cantăreata americană Madonna a lansat un nou videoclip, "God Control", cu imagini violente explicite, prin care militează pentru controlul armelor de foc in SUA, insă demersul ei a fost crit ...

„Luceafărul”, la un nou festival internațional de teatru
21/06/2019 07:23

  Desi pe final de sezon artistic, activitatea Teatrului „Luceafărul” este incă la turatie maximă. Abia revenit de la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, echivalentul romanesc a ...

Coloana Infinitului. O cunoaştem cu toţii, dar puţini ştim acest detaliu despre ea - VIDEO
20/06/2019 10:07

        În urmă cu 81 de ani, pe 20 iunie, incepea procesul de finalizare al unei opere de artă care ne-a făcut cunoscuţi in intreaga lume - "Coloana fără sfarşit&quo ...

Marii operatori de Internet din Romania sunt obligati sa blocheze site-urile cu filme piratate
19/06/2019 00:03

 Marii furnizori de Internet din Romania au aratat unui magistrat de la Tribunalul Bucuresti ca sunt de acord cu blocarea permanenta a accesului clientilor lor la mai multe site-uri cu filme piratate, dar ...

„Luceafărul”, singurul teatru din Iaşi selectat la Festivalul de la Sibiu
18/06/2019 05:59

  Desfăşurat intre 14 şi 23 iunie, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) a ajuns in 2019 la cea de-a XXVI-a lui ediţie. Comparabil cu manifestările similare de la Avignon şi Edinbu ...