„Urzeala tronurilor“ cucereşte lumea

default

Dimensiune font:

| 31-10-2012 17:42

Milioane de exemplare vândute în toată lumea, un serial de televiziune şi câteva jocuri video stau mărturie pentru un succes de răsunet. Popularitatea seriei „Cântec de gheaţă şi foc“ a scriitorului american George R.R. Martin confirmă interesul crescând pentru literatura fantasy.

Astăzi, cărţile cu şi despre vrăjitori, cu poveşti din ţinuturi fantastice, se vând cel mai bine în toată lumea. Topurile de carte reflectă această realitate de câţiva ani, iar fenomenul este valabil şi în România. Milioane de cititori din lumea întreagă devorează serii fantasy şi caută mereu mai mult. Această dorinţă de poveste, sindromul Şeherezada -„1001 de nopţi”, setea niciodată satisfăcută a consumatorilor sunt exact efectele pe care le creează şi pe care mizează genul. În acest context, nu e de mirare că seria „Cântec de gheaţă şi foc” a lui George R.R. Martin conduce în topul de vânzări „The New York Times” de câţiva ani, iar popularitatea ciclului său romanesc a crescut ameţitor odată cu ecranizarea produsă de HBO.


George R.R. Martin a conceput o saga din şapte romane. Până acum au apărut „Urzeala tronurilor”, „Încleştarea regilor”, „Festinul ciorilor” şi „Iureşul săbiilor”, toate traduse la Editura Nemira. „A Dance with Dragons”/„Dansul dragonilor” s-a publicat în America în această vară, iar autorul intenţionează să le scrie pe ultimele două în anii următori.Comparabilă cu alte cicluri fantasy, precum „Stăpânul inelelor”, de J.R.R. Tolkien, sau „Harry Potter”, de J.K. Rowling, seria care l-a propulsat pe George R.R.

Martin în rândul autorilor cei mai îndrăgiţi de astăzi – publicaţia „Times” incluzându-l printre cele mai influente personalităţi din lume ale momentului – le propune pasionaţilor o poveste palpitantă. De altfel, „Newsweek” titra despre primul volum al seriei: „Iată romanul care marchează, fără doar şi poate, începutul detronării lui Tolkien: «Urzeala tronurilor»”.

De la jurnalism la fantasy

Scriitorul, născut în 1948, locuieşte în prezent în Santa Fe, New Mexico. În adolescenţă a scris primele povestiri SF, după care au urmat mai multe volume de literatură fantasy. De profesie jurnalist, a activat o perioadă în televiziune şi în industria cinematografică, semnând scenarii de film. George R.R. Martin s-a întors, în 1991, la romanul fantasy şi în ultimul deceniul al secolului XX a scris saga care avea să declanşeze o adevărată frenezie. Succesul, care nu poate fi comparat decât cu acela pe care l-au avut J.R.R. Tolkien sau J.K. Rowling, a luat proporţii planetare.

„Urzeala tronurilor” şi „Încleştarea regilor”, primele volume ale acestei epopei fantastice, inspirate de „Războiul celor două roze”, au apărut în America la mijlocul anilor ’90, dar popularitatea lor a venit abia după anii 2000. Cărţile s-au vândut în milioane de exemplare, dar amploarea a depăşit cu mult limitele literaturii… devenind un adevărat fenomen social, intensificat şi de ecranizarea realizată de HBO. În acelaşi context se înscrie şi lansarea jocurilor pe calculator realizate de Fantasy Flight Games, bazate pe bătăliile descrise în romanele lui Martin.

„Literatura fantasy de cea mai bună calitate e scrisă în limba viselor. Este vie, mai reală decât realitatea, cel puţin pentru o clipă, clipa aceea lungă pe care o trăim înainte să ne trezim”, spune George R.R. Martin, premiat cu Locus Award, în 1999, şi cu Ignotus Award, în 2004. Una dintre puţinele lui dezvăluiri despre lumea plină de taine a creaţiei continuă: „Literatura fantasy înseamnă argintiu şi stacojiu, indigo şi azuriu, de la maro închis la cafeniu. Are gust de habanero şi miere, de scorţişoară şi de cuişoare, de carne roşie rară şi de vin dulce ca vara”.
Invenţie şi realism

Literatura lui Martin este seducătoare, deschizându-i cititorului lumi nesfârşite. Numeroasele personaje care populează ţinuturile cu aer medieval din această serie au istorii elaborate şi o structură psihologică deloc simplă. Bogăţia istoriei este calitatea esenţială atât în cazul personajelor, cât şi în cazul spaţiilor imaginate: fiecare sălaş sau fiecare pădure câte o poveste din care scriitorul oferă drămuit, astfel încât povestea să nu se termine niciodată…

„Realitatea înseamnă malurile din Burbank, norii din Cleveland sau un garaj din Newark. Fantezia înseamnă turnurile din Minas Tirith, pietrele străvechi de la Gormeghast, culoarele din Camelor. Ea zboară pe aripile lui Icar, pe când realitatea zboară cu Southwest Airlines”, îşi dezvăluie scriitorul mecanismele gândirii. „Oare de ce visurile ni se micşorează atât când devin, în sfârşit, realitate? Citim literatură fantasy pentru a regăsi culorile.

Citim ca să gustăm mirodeniile tari şi să auzim cântecul sirenelor. În fantasy se ascunde ceva vechi şi adevărat, care i se adresează unei zone din adâncurile noastre, copilului care a visat că într-o zi va vâna pădurile nopţii şi ospăţul de sub dealurile goale şi va găsi o iubire care nu se va termina niciodată, undeva la sud de Oz şi la nord de Shangri-La”, îşi continuă el mărturisirea, concretizată în textele sale. Şi, dacă talentul poate avea explicaţii concrete, atunci, specialiştii au descoperit combinaţia rară căreia scriitorul îşi datorează reuşita: George R.R. Martin umple schemele pe care lucrează literatura fantasy cu un conţinut realist, mizând pe făpturi inventate, care par verosimile. Literatura fantasy parcurge, prin cărţile

scriitorului american, o nouă etapă: despărţirea de un schematism dăunător şi de antagonismele simpliste, gen bine – rău, lumină – întuneric etc.

“Literatura fantasy de cea mai bună calitate e scrisă în limba viselor.”
George R. R. Martin scriitor

“Fantezia zboară pe aripile lui Icar, pe când realitatea zboară cu Southwest Airlines.”
George R. R. Martin scriitor

O ecranizare  de impact

Serialul original HBO „Urzeala tronurilor” (compus din 10 episoade) a fost difuzat în premieră şi în exclusivitate de către HBO România, începând cu data de 18 aprilie, la doar câteva ore după premiera din Statele Unite. Inspirat din celebra serie de romane „A Song of Ice and Fire”, de George R.R. Martin (autor şi al nuvelei SF cult „Regii nisipurilor”, premiată cu Hugo şi Nebula în anii ’80 şi tradusă şi în româneşte într-un Almanah „Anticipaţia” din acea vreme), drama fantastică „Urzeala tronurilor” redă lupta epică pentru putere ce are loc în vremuri încrâncenate, aşa cum a „urzit-o” imaginaţia reputatului autor american.

Serialul spune povestea regilor şi reginelor, a cavalerilor şi renegaţilor, a mincinoşilor şi nobililor, cu toţii prinşi în lupta pentru câştigarea tronului de fier. La începutul serialului, regele Robert Baratheon, căsătorit cu Cersei Lannister (din corupta şi bogata familie Lannister), îi cere lordului Eddard „Ned” Stark să vină în sud şi să-l ajute să-şi conducă regatul după ce omul său de încredere moare într-un mod ciudat. Între timp, tronul e ameninţat din est de prinţesa adolescentă Daenerys şi de fratele ei Viserys, ambii în exil după ce familia lor, aflată la conducerea regatului vreme de mulţi ani, a fost masacrată. De asemenea, există zvonuri cum că s-ar petrece lucruri ciudate la marginea regatului, la nord de zid.

Sean Bean, în rolul lui Ned Stark

„Urzeala tronurilor” a fost filmat la Paint Hall Studio în Belfast (Irlanda de Nord) şi în Malta. În rolurile principale au fost distribuiţi: Mark Addy (regele Robert Baratheon), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Sean Bean (lordul Eddard „Ned” Stark), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Nikolaj Coster-Waldau (Ser Jaime Lannister), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Jack Gleeson (prinţul Joffrey Baratheon), Iain Glen (Ser Jorah Mormont.

Regia serialului e semnată de Brian Kirk, Tom McCarthy, Daniel Minahan, Alan Taylor şi Tim Van Patten, pe baza unor scenarii scrise de David Benioff & D.B. Weiss, Bryan Cogman, Jane Espenson şi George R.R. Martin (acesta din urmă apare pe generic şi în calitate de coproducător executiv).

Sursa: http://www.cartidecitit.ro/

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:22

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
 Două filme în premieră, pe terasa acoperiș a Ateneului Național din Iași
16/09/2020 19:27

  Filmele in aer liber pot fi văzute si săptămana aceasta in cele trei spatii de proiectie: terasa acoperis a Ateneului National din Iasi, Casa Ghica-Callimachi si Centrul de evenimente Agora. Cinefili ...

 Doliu în lumea artistică - a murit cel mai vârstnic actor al teatrului din Constanța
16/09/2020 14:42

  Alexandru Mereuţă, cel mai in varstă actor al Teatrului de Stat din Constanţa, a murit.Cunoscut ca Nea Alecu, actorul care ajunsese la 93 de ani, a realizat o impresionantă galerie de personaje pli ...

 S-au pus în vânzare primele bilete pentru Festivalul de Teatru pentru Tineri
16/09/2020 13:16

  Primul set de bilete pentru cateva din spectacolele editiei cu numărul XIII a Festivalului International de Teatru Pentru Publicul Tanăr (FITPT) tocmai s-au pus in vanzare. Genericul FITPTI 2020 est ...

 Instalație multimedia dedicată lui Rembrandt, expusă la Muzeul Ermitaj
16/09/2020 12:59

  Regizorul rus Aleksandr Sokurov, laureat cu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia in 2011, a prezentat la celebrul Muzeu Ermitaj din Sankt Petersburg o instalaţie multimedia consacrată tabl ...

Horațiu Mălăele va fi omagiat la Iași, la Serile Filmului Românesc
15/09/2020 20:35

 În perioada 30 septembrie - 4 octombrie, la Iasi va avea loc cea de-a XI-a editie a Festivalului Serile Filmului Romanesc (SFR) si va fi dedicată actorului si regizorului Horatiu Mălăele. Gala d ...

Atelier de lectură pentru copii, la Palatul Culturii
15/09/2020 20:34

 Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi - Sectia Relatii Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, in parteneriat cu Primăria Municipiului Iasi, Universitatea Natională de Arte &b ...

Cât de importante sunt poveștile pentru copii
14/09/2020 20:30

 Copiii adoră timpul in care părintii, bunica sau bunicul le citesc ceva dintr-o carte. Lectura creează fantezii, are un efect calmant si promovează cunoasterea generală si vocabularul. Timp ...

Românii, codași și la consumul de cafea
14/09/2020 20:27

Desi consumul de cafea este in Romania printre cele mai slabe din Uniunea Europeană, se poate observa o dinamică pozitivă in ultimii ani pe piată, mai ales in ceea ce priveste preferinta pentru calitate mai ...

Ateneul Naţional din Iaşi, instituţie culturală de importanţă naţională
08/09/2020 21:13

 La conferinţa de presă desfăşurată sambătă, 5 septembrie 2020, la Palatul Culturii, Ministrul Culturii, domnul Bogdan Gheorghiu a declarat că, in urma multiplelor discuţii avute de domnia sa cu M ...

„Pe urmele lui Ludwig Dombrowsky”,  Atelierele creative „Vovo” la Palatul Culturii
07/09/2020 21:30

 Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi anunţă organizarea, in parteneriat cu Asociaţia Culturală AltIaşi, a unei serii de ateliere creative, derulate in cadrul proiectului „Pe u ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei