Cum iesi din impas la o intalnire?

default

Dimensiune font:

| 01-11-2012 13:49

 

Cand ajungi intr-un impas al intalnirilor, este greu sa iti revii si sa recunosti de una singura cauzele care te tin acolo. Odata ce iti reiei viata de celibatar, exista multe obiceiuri contra-productive care se desfasoara fara ca tu sa stii si pot face ravagii cand ai o intalnire sau mai rau in viata amoroasa.

Deci, inainte sa te afunzi prea tare, citeste sfatul Mayra despre cum sa le faci fata celor cinci capcane clasice in care cei singuri sunt prinsi.

1. Renunti sa iesi in lume

Stai comod pe canapea, mananci pizza si te uiti la un film, este seara ideala. Dar din pacate, iti reduce sansele de a intalni pe cineva special la, of, ZERO! Cand esti prinsa intr-o pauza de la intalniri, este normal sa nu te simti entuziasmata la ideea de a socializa. Totusi, este important sa-ti creezi oportunitati de a-ti da intalnire cu persoane singure eligibile sau de a-ti face noi prieteni (care sa cunosti persoane singure disponibile) in cazul in care vrei sa iesi din impas.

Deci, incepe prin a te situa acolo unde sunt oameni. Poate ultimul lucru care vrei sa-l faci dupa o zi lunga este sa iesi la o intalnire intr-un loc "trendy" (a se intelege: plin de oameni, dar galagios, costisitor si neplacut). Daca asa este, alege activitati care se potrivesc personalitatii si starii tale de spirit: du-te la sala, citeste cartile preferate intr-o cafenea, ia masa in oras, inscrie-te la un curs, etc. Ideea este sa intalnesti persoane cu aceleasi preocupari cand te afisezi in public facand tu insuti acele lucruri.

Trebuie sa iesi in diverse locuri in mod constant. Cu toate ca nu prea exista garantia ca vei intalni acea persoana speciala, ai ocazia sa intri in contact cu oameni si locuri. Este metoda ideala de a iesi din impasul care te tine in casa, cu perdelele trase.

2. Mereu faci cumparaturi si niciodata nu te opresti

Datorita unei abundente coplesitoare de produse de consum, generatia noastra este privilegiata deoarece are posibilitatea de a-si satisface foarte usor toate nevoile si dorintele. Suntem rasfatati sau, mai exact, suntem ghiftuiti cu dorul de a fi fascinati de „nou si progres”; oare aceasta atitudine nu s-a revarsat si peste vietile noastre amoroase? Oare nu ne-am redus capacitatea de a recunoaste pasiunile trecatoare si dorintele sexuale pasagere?

Nu e nimic rau in vanarea unei perechi potrivite, dar daca esti interesata sa stabilesti o relatie mai serioasa cu cineva, nu te lasa distrasa de cursa in sine. Sa cazi in capcana nestatorniciei este mai usor decat crezi, mai ales daca motivul pentru care nu refuzi pe cineva este pentru ca nu vrei sa ratezi ceva mai bun. Daca nu cumva iti propui pentru un timp sa cunosti un potential partener, vei pierde mari oportunitati pe care le-ai putea explora.

3. Atasamentul exagerat

Sa ne indreptam atentia spre exact opusul capcanei ultimei intalniri. Sa te indragostesti de cineva te poate face sa te simti fericita si euforica, dar in momentul in care faci planuri pentru luna de miere de la a treia intalnire, risti sa suferi o mare deceptie. La o intalnire, daca grabesti etapa „vreau sa stiu mai multe despre tine” si transpui asupra unei persoane (in orice mod) sperantele si visurile tale, risti sa fii dezamagita in cazul in care nu se ridica la nivelul asteptarilor tale. De asemenea, iti denaturezi capacitatea de a judeca personalitatea reala a partenerului tau, micsorand defectele si ignorand cunoscutele „motive de despartire”. In plus, daca nu merge, experimentezi o mare pierdere.

 

 

Cand ajungi intr-un impas al intalnirilor, este greu sa iti revii si sa recunosti de una singura cauzele care te tin acolo. Odata ce iti reiei viata de celibatar, exista multe obiceiuri contra-productive care se desfasoara fara ca tu sa stii si pot face ravagii cand ai o intalnire sau mai rau in viata amoroasa.

Este important sa fii realista cu privire la rasplata iubirii in momentul in care cunosti pe cineva: nu presupune ca este menit sa fie, ca trebuie sa fie exploziv, ca sentimentele voastre ar trebui sa se iveasca imediat. Daca iti place sa fii indragostita, sau te emotionezi doar la gandul de iubire, atunci delecteaza-te cu bucuriile ei citind romane de dragoste, uitandu-te la filme siropoase si scriind poezii exuberante. Daca tot mai incerci sa masluiesti motive pentru a-ti sprijini obiceiul indulgent de dragoste nerealista, atunci, evita, cel putin, sa proiectezi fanteziile tale asupra persoanelor pe care abia le cunosti.

4. Temerile si asteptarile tale dauneaza relatiilor personale

Teama de a fi prea vulnerabila, gandul ca nu vrei sa o iei de la capat, sau teama de a fi respinsa au un singur lucru in comun; toate sunt in capul tau. Toata lumea a auzit de anxietate sociala, dar anxietatea sexuala e la fel de omniprezenta. Daca lasi grijile tale, problemele de control sau teama sa iti afecteze comportamentul fata de un potential partener, ii limitezi oportunitatile de a te cunoaste – si pe ale tale de a-l cunoaste pe el.

Este imposibil sa experimentezi atractia, spontaneitatea si distractia la o intalnire cand esti prea ocupata sa analizezi daca ceea ce ai spus a fost o prostie sau daca ce a spus el inseamna ceva. Pe langa faptul ca se si obsearva usor. Cand stai singura acasa si te intrebi de ce nimeni nu pare sa te inteleaga si nu te iubeste asa cum esti, este pentru ca reticenta ta ti-a stat in cale. Din fericire, ai puterea sa indrepti aceste fobii.

5. Esti prinsa in vechile obiceiuri

Uneori, in timpul intalnirilor, trebuie sa incerci lucruri cu care, in mod normal, nu esti obisnuita. Nu ne referim sa faci lucruri dureroase, din contra, sa imbratisezi un mod de a fi nefamiliar si care te indeamna sa iesi din lumea ta confortabila; poate ca te invata sa iti comunici liber nevoile sau sa practici noi limite. Orice ar fi, largirea orizontului intalnirilor nu presupune doar sa schimbi lucrurile pe care le faci, ci si cum faci aceste lucruri.

Iata un exemplu. Sa spunem ca mereu aveai obiceiul sa faci sex cu cineva inca de la inceputul relatiei; cu toate acestea, erai mereu dezamagita de neajunsul relatiilor intime ca rezultat al unui contact fizic grabit, determinandu-te sa refuzi sa cunosti persoana de langa tine. Chiar daca acest stil de viata iti este familiar, lanseaza-i o provocare, stabileste o perioada minima de relationare inainte de a intretine relatii sexuale.

Indiferent de rezultat, confruntarea cu vechile obiceiuri iti permite sa scapi de ceea ce nu este necesar si sa provoci diverse laturi ale personalitatii tale; s-ar putea sa inveti un lucru sau doua despre ceea ce ti se potriveste si ce nu. Cine stie, poate te vei indragosti de o persoana, pe care altadata ai considerat-o a fi buna doar pentru o singura noapte si astfel ai posibilitatea de a trece de la a face sex la a face dragoste si poate chiar la o relatie de durata. 

 

 

http://www.mayra.ro

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei