Cum sunt pregătite cele mai populare sortimente de alcool

gin_whitley

Dimensiune font:

| 04-08-2021 16:55

Alcoolul pe care îl bei atunci când bei o băutură alcoolică, numit alcool etilic sau etanol, este produs prin fermentarea carbohidraților, cum ar fi zaharurile și amidonul. Fermentarea este un proces anaerob folosit de drojdie pentru a transforma zaharurile în energie. Etanolul și dioxidul de carbon sunt produse reziduale ale reacției.

Produsul fermentat (de exemplu, vinul) poate fi utilizat sau poate fi distilat pentru a concentra și purifica alcoolul (de exemplu, vodcă, tequila).

Ce este fermentarea?

Vinul  și  cidrul  se obțin prin fermentarea fructelor, în timp ce cerealele fermentate precum orzul și secara formează baza berii și a  băuturilor spirtoase.

Conținutul de alcool al unei băuturi este afectat de cât timp este lăsat să fermenteze.

Spirtoasele trec, de asemenea, printr-un proces numit distilare – în care o parte din apă este îndepărtată, lăsând o concentrație mai mare de alcool și aromă.

De unde provine alcoolul?

Aproape orice materie vegetală poate fi utilizată pentru a produce alcool. Iată materialele sursă pentru unele dintre cele mai populare tipuri de băutură alcoolică:

Ale: Fermentat din malț cu hamei

Bere: Preparată și fermentată din cereale malțuite (de exemplu, orz), aromate cu hamei

Bourbon: Whisky distilat dintr-un piure de cel puțin 51% porumb și îmbătrânit în butoaie noi de stejar, cel puțin doi ani

Rachiu: Distilat din vin sau suc de fructe fermentat

Cognac: Coniac distilat din vin alb dintr-o anumită regiune a Franței

Ginul: Băuturi spirtoase  neutre distilate sau redistilate din diferite surse, aromate cu fructe de ienupăr și alte produse aromatice

Rom: Distilat dintr-un produs din trestie de zahăr, cum ar fi melasă sau suc de trestie de zahăr

Sake: Produs printr-un proces de fabricare a berii folosind orez

Scotch: Whisky distilat în Scoția de obicei din orz malțiat

Tequila: Lichior mexican distilat din agave albastre

Vodcă:  Distilată dintr-un piure de cartofi, secară sau grâu

Whisky: Distilat dintr-un piure de cereale, cum ar fi secară, porumb sau orz

Vin: Suc fermentat din struguri proaspeți și / sau alte fructe (de exemplu, vin de mure)

Orice material care conține zaharuri sau amidon poate fi folosit ca punct de plecare pentru fermentare pentru a produce alcool.

Diferența dintre băuturile spirtoase distilate și băuturile fermentate

Deși tot alcoolul este produs din fermentare, unele tipuri de băutură alcoolică sunt în continuare purificate prin distilare. Băuturile fermentate sunt consumate ca atare, posibil după filtrare pentru îndepărtarea sedimentelor. Fermentarea cerealelor (berii) și a strugurilor (vinului) poate produce alte produse secundare, inclusiv metanol toxic, dar acestea sunt prezente în cantități suficient de mici încât să nu cauzeze de obicei probleme de sănătate.

Băuturile distilate, numite „băuturi spirtoase”, încep ca băuturi fermentate, dar apoi are loc distilarea. Lichidul este încălzit la o temperatură atent controlată pentru a separa componentele amestecului în funcție de punctele lor de fierbere. Porțiunea care fierbe la o temperatură mai mică decât etanolul se numește „capete”. Metanolul este unul dintre componentele eliminate cu „cap”. Etanolul fierbe în continuare, pentru a fi recuperat și îmbuteliat. La o temperatură mai ridicată, „coada” fierbe. Unele dintre „cozi” pot fi incluse în produsul final, deoarece aceste substanțe chimice adaugă o aromă unică. Uneori, se adaugă ingrediente suplimentare (coloranți și aromă) la băuturile spirtoase distilate pentru a face produsul final.

Băuturile fermentate au de obicei un conținut mai mic de alcool decât băuturile spirtoase. O spirtoasă tipică are 40 la sută alcool în volum. Distilarea poate fi considerată o metodă de îmbunătățire a purității alcoolului și de concentrare a acestuia. Cu toate acestea, deoarece apa și etanolul formează un azeotrop, alcoolul pur 100% nu poate fi obținut prin distilare simplă. Cea mai mare puritate a etanolului care poate fi obținută prin distilare se numește alcool absolut.

Care sunt pericolele alcoolului?

Consumul în exces de băutură alcoolică te poate pune în pericol și poate provoca o serie de daune asupra sănătății pe termen scurt și lung. De exemplu, consumul de prea mult alcool într-un interval scurt de timp te-ar putea expune riscului de otrăvire cu alcool.

Pe termen lung, a bea prea mult poate crește riscul de a dezvolta diferite forme de cancer și alte  probleme grave de sănătate.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
 Cum să-ți accesorizezi dormitorul?
02/05/2024 09:00

 Cum să-ti accesorizezi dormitorul? În decorarea dormitorului, detaliile fac diferenta, iar cuverturile de pat si pernele personalizate sunt elementele cheie care adaugă nu doar confort, ci si per ...

Obiceiul care îți „omoară” încet, dar sigur, relația amoroasă: „Este dificil de ignorat răul pe care îl poate face”
01/05/2024 21:39

Obiceiul de a naviga seara pe retelele de socializare ar putea fi fatal - cel putin pentru viata ta amoroasă. Conform expertilor, această practică de a petrece seara cu ochii in telefon in timp ce stai intin ...

De ce dărâmă pisicile lucrurile din casă. Explicația la care nimeni nu s-a gândit până acum
01/05/2024 21:21

Pisicile sunt animale de companie fascinante, dar uneori comportamentul lor poate părea misterios sau chiar frustrant pentru proprietari. Unul dintre comportamentele care poate deranja este obiceiul pisicilor ...

Ritualul spălării picioarelor, un exercițiu de compasiune și smerenie
01/05/2024 14:46

În inima traditiei si spiritualitătii crestine, Joia Mare este un moment de profundă reflectie si ritualuri speciale. Printre acestea se numără si obiceiul milenar al spălării picioarelor, o practic ...

5 abilități de care ai nevoie pentru a face o carieră din videochat
29/04/2024 15:02

5 abilităti de care ai nevoie pentru a face o carieră din videochat Videochatul este un domeniu avantajos din multe puncte de vedere, factorul financiar fiind de departe principalul motiv pentru care tot mai ...

Smerenia și recunoștința, piloni ai călătoriei interioare
29/04/2024 14:30

  În tumultul vietii cotidiene, adesea uităm să reflectăm asupra valorilor simple, dar esentiale, care ne indrumă călătoria interioară. Printre acestea, smerenia si recunostinta stau ca p ...

 Huse de scaune și canapea pentru reîmprospătarea designului bucătăriei tale
29/04/2024 10:53

Huse de scaune si canapea pentru reimprospătarea designului bucătăriei tale Dorinta de a face o schimbare in locuintă poate apărea adesea, insă această schimbare poate presupune costuri destul de mari. ...

Ghid util pentru alegerea salopetelor overall pentru copii
29/04/2024 09:28

Ghid util pentru alegerea salopetelor overall pentru copii Salopetele overall pentru copii sunt o piesă vestimentară esentială in garderoba celor mici, oferind confort si protectie indiferent de activita ...

Mărul negru diamant: se vinde doar la bucată iar prețul este exorbitant/FOTO
28/04/2024 14:51

 Mărul negru este un fruct foarte rar, care creste in locuri indepărtate din lume. Este foarte costisitor, deoarece productia sa este foarte limitată. Mărul negru diamant se găseste foarte rar si cre ...

Biroul viitorului: 4 elemente care îl definesc și cum se adaptează ele nevoilor actuale ale pieței
28/04/2024 10:41

Biroul viitorului: 4 elemente care il definesc si cum se adaptează ele nevoilor actuale ale pietei Piata muncii de astăzi se caracterizează prin diversitate, provocări, tehnologie si adaptabilitate. La ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei