1autostrazi

Dimensiune font:

„Autostrada Unirii Principatelor Române” şi „Autostrada Basarabia”, în Parlament

| 28-01-2019 00:00

* senatorul ialomiţean Gabi Ionaşcu a solicitat, în scris, sprijinul primarilor din oraşele reşedinţă de judeţ din Moldova pentru a putea trece prin Parlament un nou proiect de lege vizând construcţia de autostrăzi * cele două noi drumuri de mare viteză ar urma să lege Capitala de Siret, trecând prin Paşcani, şi Focşaniul de Albiţa

Încurajat de succesul colegului să de partid, deputatul ieşean Petrică Movilă, un alt parlamentar PMP a iniţiat două proiecte legislative privind construcţia de autostrăzi. Senatorul PMP Gabi Ionaşcu, din Ialomiţa, a depus recent în Parlament un proiect de lege privind aprobarea obiectivelor de investiţii „Autostrada Unirii Principatelor Române” şi „Autostrada Basarabia”.

Autostrada Unirii Principatelor Române” şi „Autostrada Basarabia” sunt două obiective de investiţii prin care senatorul Gabi Ionaşcu vrea ca oltenii, moldovenii şi transilvănenii să nu fie unii mai prejos în ceea ce priveşte infrastructura. „Autostrăzile vor asigura o dezvoltare echilibrată, spun eu şi echitabilă. La nivelul teritoriului întreg al României trebuie realizate aceste căi de comunicaţii frontiere, în primă fază, pentru că nu sunt mai prejos nici oltenii din Oltenia, nici moldovenii din Moldova faţă de fraţii şi de surorile noastre din Transilvania. Este nevoie să fie condiţii egale de dezvoltare”, a declarat senatorul Gabi Ionaşcu pentru Mediafax.

De la Ploieşti la Siret, de la Focşani la Albiţa...

Primul obiectiv din proiectul de lege ajuns deja în Senat se referă la Autostrada Ploieşti - Buzău - Focşani- Bacău-Siret, care începe de la Autostrada A3 Bucureşti – Borş, în apropierea municipiului Ploieşti, până la Vama Siret, judeţul Suceava, de la frontiera de Nord a României cu Ucraina, denumită „Autostrada Unirii Principatelor Române”.

Cel de-al doilea obiectiv - „Autostrada Basarabia”, Focşani- Albiţa, începe de la „Autostrada Unirii Principatelor Române”, în apropierea municipiului Focşani, până la Vama Albiţa, judeţul Vaslui, de la frontiera de Este a României cu Republica Moldova.

În ceea ce priveşte posibilităţile de finanţare a obiectivelor, senatorul PMP a precizat trei surse bugetare care să se afle sub apanajul Guvernului. „Sunt trei posibilităţi de finanţare care sunt, de această dată, apanajul Guvernului, care în 90 de zile ar trebui să pornească implementarea proiectului, şi acolo sunt trecute fondurile europene, care sunt amintite şi de doamna comisar Corina Creţu. Să ne aducem aminte de criticile aduse la adresa fostului ministru al Transporturilor, Lucian Şova, că sunt 5,1 miliarde euro în bugetul UE pentru proiecte bugetare de până în anul 2020, care nu au fost până acum absorbite. A doua posibilitate de finanţare sunt împrumuturile pe care România s-ar angaja pentru îndeplinirea unor astfel de obiective, şi ultima, care poate fi cea mai nefericită soluţie, nu ar fi recomandată datorită lipsei de transparenţa - este vorba de parteneriatul public-privat”, a mai spus deputatul PMP.

Potrivit parlamentarului, Ministerul Transporturilor este cel responsabil pentru coordonarea realizării obiectivelor de investiţii, iar Ministerul va trebui să înceapă, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoarea a prezentei legi, procedurile necesare pentru realizarea obiectivelor de investiţii.

Strategie pentru promovarea legii

Totodată, prin legea privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi - Tîrgu Mureş „Autostrada Unirii” se vor conecta două dintre provinciile istorice ale României, Transilvania şi Moldova, la această dată nefiind definitivată investiţia într-o autostradă care să conecteze capitala administrativă - Bucureşti de cea istorică, Iaşi, dar şi cu Republica Moldova şi Ucraina, a mai punctat alesul PMP. „În plan euro-strategic privind transporturile, UE a adoptat documentului Politica UE în domeniul transporturilor stabilind nouă coridoare de transport cu scopul conectării cetăţenilor şi a întreprinderilor din Europa. În lista Master Planului General de Transport - domeniul rutier, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale are admise proiectele autostrada Ploieşti – Buzău – Focşani - Bacău - Paşcani - Siret, respectiv Autostrada Focşani - Albiţa”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Despre susţinerea proiectului de lege atât de către parlamentarii din Opoziţie, cât şi de la Putere, alesul PMP a precizat că a trimis câte o scrisoare primarilor reşedinţă de judeţ din Moldova în vederea recomandării iniţativei legislative parlamentarilor din circumscripţiile lor electorale. „Deocamdată, pe colegii de la Putere nu i-am abordat, este încă vacanţă parlamentară. Imediat după ce se termină vacanţa parlamentară, îi voi aborda pentru susţinerea legii. Dar am iniţiat o altă strategie, dacă pot să o definesc în termenii aceştia, tuturor primarilor reşedinţă de judeţ din Moldova le-am adresat o scrisoare pentru a mă sprijini în adoptarea acestui proiect - recomandându-le parlamentarilor din judeţele unde funcţionează în reşedinţele de judeţ, să influenţeze în mod pozitiv, spun eu, pentru a susţine proiectul de lege, bineînţeles, să şi îl voteze. Nu este un proiect care trebuie să poate numele Ionaşcu, este un proiect care trebuie să poarte numele tuturor parlamentarilor din regiunea istorica Moldova”, a conchis senatorul PMP Gabi Ionacşu. Daniel BACIU

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. ALDO S.R.L. Vaslui, cu sediul social în mun. Vaslui, str. Traian, bl. 228, sc. A, etaj 2, ap. 9, jud. Vaslui, C.U.I. RO 3337184, nr. de înreg. O.R.C. J37/918/1992, potrivit Sentinţei nr. 924/2013 din data de 23.10.2013, pronunţată de Tribunalul Vaslui – Secţia Civilă, în dosarul nr. 2980/89/2012, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare pentru data de 08.03.2019, ora 13.00, respectiv 25.03.2019 ora 13.00 a următorului activ proprietatea S.C. Aldo S.R.L. Vaslui: Nr. crt. - Denumire activ - Valoare pornire (lei fără T.V.A.) Activul Nr.1 - Proprietate imobiliară comercială – Magazin Mixt: Construcţie – "Magazin Mixt" situată în mun. Vaslui, str. Ştefan cel Mare, nr. 279, jud. Vaslui, în vecinătatea benzinăriei Bemoil, cu suprafaţa construită de 40,50 mp şi supr. utilă de 38,50 mp – EXTRATABULARĂ – construită pe terenul unei persoane fizice - 14.190,00 Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 07.03.2019, ora 14.00, respectiv 22.03.2019, ora 14.00 la sediul lichidatorului judiciar M.R.L. Iaşi din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iaşi. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0755132474; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231, e-mail: vanzari@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
COMUNA MOVILENI, cu sediul în sat Movileni, str. Speranţei nr.40, comuna Movileni, judeţul Iaşi, cod fiscal: 4540410, cont deschis la Trezoreria Iaşi, tel./fax: 297777, 297878 (tel. şi fax), e-mail: movileni_iasi@yahoo.com, persoană de contact: Ancuta Carmen, organizează licitaţie publică în vederea concesionării: - suprafeţei de 20.000,00 mp., teren intravilan situat în sat Iepureni, comuna Movileni, T.62/1 - parcela Cc 454/2/4, proprietate privată a comunei Movileni, judeţul Iaşi - în vederea desfăşurării de activităţi agricole. - suprafeţei de 25.900,00 mp., teren intravilan situat în sat Iepureni, comuna Movileni, T.62/1 - parcela Cc 454/2/1, proprietate privată a comunei Movileni, judeţul Iaşi, în vederea desfăşurării de activităţi agricole. - suprafeţei de 1211,00 mp., teren intravilan situat în sat Iepureni, comuna Movileni, T.138 - parcela A 1723/3/229, proprietate privată a comunei Movileni, judeţul Iaşi - în vederea desfăşurării de activităţi agricole. - suprafeţei de 1005,00 mp., teren intravilan situat în sat Iepureni, comuna Movileni, T.138 - parcela A 1723/3/230, proprietate privată a comunei Movileni, judeţul Iaşi, în vederea desfăşurării de activităţi agricole. - suprafeţei de 73.787 mp de teren, proprietate privată a comunei Movileni, parcelat în 76 de loturi, în vederea construirii de locuinţe, în sat Iepureni, comuna Movileni. - suprafeţei de 330,00 mp., teren intravilan situat în sat Movileni, comuna Movileni, T.5 - parcela Cc 45/2, proprietate privată a comunei Movileni, judeţul Iaşi, în vederea contruirii anexelor gospodăreşti. - suprafeţei de 3.830,00mp, din domeniul privat al comunei Movileni, situat în T 7 parcela 2 în intravilanul satului Movileni, comuna Movileni, în vederea desfăşurării activităţi agricole. Caietul de sarcini se poate procura în perioada 25.02.2019–18.03.2019, între orele: 08.00–16.00, de la secretariatul Primăriei comunei Movileni, contra sumei de 50 lei. Data limită de solicitare a clarificărilor: 19.03.2019, ora 12.00. Data limită de transmitere a răspunsului la clarificări: 20.03.2019, ora 16.00. Depunerea ofertelor se face la sediul Primăriei comunei Movileni din satul Movileni, str. Speranţei, nr.40, judeţul Iaşi, până la data de 21.03.2019, ora 10.00. Număr exemplare depunere ofertă: 1(unu) exemplar. Data desfăşurării licitaţiei publice: 21.03.2019, ora 12.00, sala mare de şedinţe din cadrul Primăriei comunei Movileni.
Plan de măsuri fiscale al USR: reducerea taxelor pe muncă, încurajarea investiţiilor, reforma ANAF
21/02/2019 19:14

 „Vrem să menţinem cota unică, dar să existe un prag sub care să nu se mai plătească impozite. Vrem să nu să mai impoziteze sărăcia. Vrem un impozit gradual, un CAS mai mic pentru tineri ...

Iar va fi SCANDAL: Ce numere au ieșit la Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc
21/02/2019 18:43

 Numerele castigătoare de joi, 21 februarie, 2019 Loto 6/49 26 33 11 9 24 20 Joker 1 37 13 23 5 + 2 Loto 5 din 40 23 9 31 29 28 39 Noroc 3 3 7 5 1 9 1 Super Noroc 4 9 0 5 9 9 Noroc Plus 6 ...

România, pas important pentru adoptarea Directivei Gazelor!
21/02/2019 10:55

  “Sunt foarte multumit că am ajuns la un acord atat de repede. Acest acord elimină o lacuna din cadrul legislativ al UE in domeniul energiei si va garanta o aplicare coerentă a normelor Uniunii ...

Lovitură de proporții. O nouă fabrică se închide în România. Angajații, pe drumuri
21/02/2019 10:16

Conform AJOFM Covasna, decizia disponibilizării colective a fost luată ca urmare a problemelor economice cu care se confruntă compania. Totodată, directorul AJOFM, Kelemen Tibor, a mai precizat că la stabi ...

LOCURI DE MUNCĂ STRĂINĂTATE -     21 FEBRUARIE  2019
21/02/2019 09:33

  Dacă reprezinţi o agenţie de recrutare, poţi obţine mai multe informaţii despre publicarea anunţurilor contactand Departamentul de Publicitate al Ziarului EVENIMENTUL REGIONAL ...

Românii din străinătate vor trebui să își declare veniturile în țară. De ce
14/02/2019 08:33

 ANAF doreste ca toti romanii care stau in străinătate mai mult de 183 de zile să isi declare veniturile.   În baza conventiilor europene, ANAf face schimb de informatii cu statele parten ...

Innovation Labs 2019 - tinerilor pasionaţi de inovare li s-a pregătit „scena”
13/02/2019 00:00

Innovation Labs 2019, programul de pre–accelerare pentru startup–uri tehnice, invită tinerii pasionaţi de tehnologie şi inovare digitală să işi transforme ideile in realitate la Hackathoanele ...