Este Bitcoin o bună metodă de plată?

im-574517

Dimensiune font:

| 19-06-2023 16:54

Meta descriere: Bitcoin servește în primul rând ca o metodă de plată de încredere pentru bunuri și servicii. Aflați de ce multe persoane folosesc din ce în ce mai mult Bitcoin ca plată.

În prezent Bitcoin servește diverse scopuri în afara domeniului financiar. Cu toate acestea, intenția principală a creatorului său a fost să ofere o metodă alternativă de plată fără control guvernamental. Bitcoin și-a dovedit fără îndoială capacitatea de a facilita plăți fiabile în lumea toată. Datorită adoptării sale în masă, multe corporații, companii și persoane fizice utilizează acum Bitcoin pentru a achita taxele pentru diverse bunuri și servicii din întreaga lume. Pentru mai multe detalii despre Granimator

În timp ce unii critici au încă îngrijorări cu privire la viabilitatea Bitcoin ca mijloc de plată, adoptarea și utilizarea sa în tranzacții au crescut semnificativ de-a lungul anilor. Acest aspect sugerează recunoașterea și acceptarea tot mai mare a monedei Bitcoin ca metodă de plată. Iată de ce majoritatea utilizatorilor Bitcoin o apreciază ca fiind cea mai bună metodă de plată.

Tranzacții transfrontaliere fără întreruperi

Bitcoin este o monedă digitală descentralizată care permite utilizatorilor să trimită și să primească fonduri pe tot globul. Spre deosebire de metodele de plată tradiționale supuse birocrațiilor instituționale și influențelor politice, Bitcoin nu depinde de nicio autoritate centrală. Acest lucru vă permite să transferați și să primiți plăți oriunde la nivel mondial, fără intervenția autorităților guvernamentale de reglementare, a băncilor sau a altor instituții financiare.

Absența restricțiilor în tranzacțiile Bitcoin oferă un confort mai mare în decontarea plăților internaționale. Nu trebuie să accesați nicio bancă sau procesator de bani pentru a trimite sau primi plăți în Bitcoin. Acest lucru facilitează pentru companii plătirea taxelor către furnizorii și distribuitorii de peste hotare. În plus, le permite consumatorilor să facă cumpărături oriunde la nivel global și să plătească pentru articole sau servicii, după cum doresc.

Unele platforme de schimb cripto au chiar și un bot de tranzacționare automată, pe care utilizatorii îl pot programa convenabil pentru a face plățile în numele lor.

Procesarea plăților instant 

Procesarea plăților internaționale în monede fiduciare durează de obicei câteva ore, zile, săptămâni sau luni. Acest lucru se datorează în principal faptului că tranzacțiile implică, în general, mai mulți terți și sunt supuse unor reglementări guvernamentale diferite. Câteodată, furnizorii de servicii chiar refuză să finalizeze plățile către și dinspre unele economii blocate. Acest lucru limitează oportunitățile de afaceri pentru mulți comercianți și, de asemenea, îi deranjează pe unii consumatori.

Plățile Bitcoin au loc într-o rețea blockchain de la egal-la-egal fără intermediari. Mai mult, tranzacțiile nu sunt supuse influențelor instituționale sau politice. Astfel, plățile durează în general doar câteva minute pentru a fi procesate. Procesarea unei tranzacții Bitcoin necesită în medie 10 - 20 de minute. Procesarea promptă a plăților face ca Bitcoin să pară o metodă de plată mai fiabilă decât cele realizate prin transferuri bancare, carduri de credit și de debit.

Costuri de tranzacție mai mici

Plățile Bitcoin prezintă, de asemenea, comisioane de tranzacție relativ mai mici decât metodele de plată tradiționale. Utilizatorii Bitcoin nu au nevoie de terți pentru a trimite și primi plăți, evitând comisioanele mari pe care clienții le plătesc de obicei intermediarilor pentru a face transferuri de bani. În plus, Bitcoin nu are sold minim de cont, taxe de întreținere a contului și alte costuri conexe impuse de instituțiile financiare tradiționale.

Multe platforme de schimb cripto procesează tranzacții Bitcoin în numele companiilor pentru o taxă mică, adesea în funcție de volumele și frecvența tranzacțiilor. Unele au și rate standard între 1% și 5%, relativ mai mici decât transferurile bancare obișnuite și cardurile de credit. În plus, Bitcoin poate plăti pentru bunuri și servicii fără nevoia de converti în monede fiat, economisind astfel taxele de conversie valutară.

Securitate și autonomie tranzacțională îmbunătățite

Blockchain-ul Bitcoin validează toate tranzacțiile pe un registru digital comun, accesibil tuturor utilizatorilor din rețea. Datele sunt criptate și ireversibile, protejând utilizatorii și activele lor virtuale de infractori. De asemenea, Bitcoin permite utilizatorilor să trimită și să primească plăți în toată lumea fără a-și dezvălui identitățile din lumea reală, ceea ce îl face ideal pentru cei interesați de confidențialitate.

Bitcoin este o metodă de plată revoluționară, care facilitează tranzacțiile transfrontaliere fără întreruperi, instantanee, sigure și cu costuri reduse. Bineînțeles, mai întâi trebuie să înțelegeți cum funcționează plățile Bitcoin pentru a experimenta toate beneficiile de mai sus.

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
SC Intellink SRL – , a finalizat la data de 30.04.2024, implementarea proiectului „GREENE 4.0 – Increasing knowledge capacity and skills for manufacturing and technology companies to assess, plan, adopt and implement sustainable business models“
30/04/2024 10:50

 Proiect sustinut din fonduri acordate prin Mecanismul Financiar SEE 2014 - 2021 in cadrul programului „Dezvoltarea IMM-urilor in Romania – Schema mica de granturi pentru masuri soft” &n ...

Datoriile bugetului general iau amploare!
29/04/2024 12:28

Arieratele bugetului general consolidate au crescut cu 21,8%, in martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane de lei, de la 320,1 milioane de lei in februarie, conform datelor publicate pe sit ...

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut
29/04/2024 10:49

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate in primul trimestru din acest an a ajuns la 7.422, in scădere cu 7,2% faţă de trimestrul I din 2023, potrivit datelor publicate ...

Avem deficit de 35,88 miliarde lei
29/04/2024 00:09

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrandu-se la 35,88 miliarde de lei, faţă de 28,99 miliarde de lei sau 1,67% din PIB după pri ...

Ce trebuie să facă românii care au două mașini sau două case: Legea pe care foarte puțini o cunosc
28/04/2024 18:04

Pentru cei care detin două masini sau două apartamente, este crucial să constientizeze că vanzarea celei de-a doua masini sau a celei de-a doua locuinte in decursul aceluiasi an calendaristic poate implica ...

S-a deschis cea mai spectaculoasă șosea panoramică din Transilvania. Este un adevărat rival pentru Transfăgărășan
28/04/2024 00:08

I se mai spune Drumul Apusenilor sau Transalpina de Apuseni si este un drum de poveste. Traversează Muntii Apuseni si este inconjurat de un peisaj mirific. Astfel că, deschidere primului tronson din această ...

Fabrică veche de la 1880, ajunsă mall. Ce scria presa din anii '70 despre această glorie a industriei românești
27/04/2024 18:21

Ziarul brasovean Drum Nou scria acum o jumătate de veac despre uzina Hidromecanica. In momentul in care au preluat-o, comunistii i-au păstrat profilul. După anii 2000 a fost dăramată, iar acum e mall. In ...

Trenul RE 13211 Piteşti - Bucureşti Nord a ajuns în Gara de Nord cu o întârziere totală de 310 minute
27/04/2024 08:52

 Trenul RE 13211, care circulă in relaţia Piteşti - Bucureşti Nord, a ajuns vineri seara in Gara de Nord la ora 20:51, cu o intarziere totală de 310 minute, din cauza defectării locomotivei, informea ...

Pensiile vor fi plătite în avans
26/04/2024 13:51

Plata pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, va fi făcută in avans, Guvernul urmand să aprobe in şedinţa de joi proiectul de Hotărare in acest sens, au declar ...

Directorul Direcţiei Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia a fost retinut pentru trafic de influență
26/04/2024 10:04

Liviu Cătălin Stănculescu, directorul Direcţiei Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost reţinut de DNA pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a primit mită 13.000 de euro de ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei