S-au redeschis pârtiile din Austria. Doar localnicii au voie să facă sport

Walking-Distance-Saalbach-scaled-e1600973173883

Dimensiune font:

| 26-12-2020 11:20

 

Staţiunile de schi s-au redeschis în Austria cu reguli sanitare stricte, cu numai două zile înainte ca ţara central-europeană să intre într-o a treia fază de lockdown din cauza pandemiei cu noul coronavirus, relatează dpa.

Întrucât mişcarea în aer liber este permisă în lockdown, schiorii austrieci se vor putea bucura de sportul lor hibernal favorit, cu toate că trebuie să ţină cont de numeroase restricţii.


Nu vor putea schia decât localnicii şi excursioniştii de o zi, hotelurile sunt închise şi doar restaurantele situate la stradă pot comercializa mâncare şi numai în regim de take-out.

În majoritate covârşitoare, turiştii străini nu au acces la pârtii, având în vedere noile măsuri de carantină din Austria care intră în vigoare sâmbătă.


Cei care ajung pe pârtie trebuie să poarte măşti faciale cu grad ridicat de protecţie (FFP2) în telegondole. Or, operatorii de instalaţii de cablu s-au plâns împotriva politicii guvernamentale cu privire la măşti, susţinând că e dificil de aplicat, iar operatorii riscă probleme cu legea în cazul în care schiorii încalcă regulile.

În consecinţă, una din cele mai mari staţiuni de schi austriece, Saalbach-Hinterglemm, a anunţat că va deschide pârtiile doar când vor fi ridicate restricţiile privind măştile FFP2.

La rândul său, staţiunea Ischgl, care a fost identificată ca unul din principalele focare de unde s-a răspândit noul coronavirus în Europa la începutul acestui an, a decis amânarea startului noului sezon până în luna ianuarie.

Operatorii de instalaţii de teleschi din Ischgl au avertizat că staţiunea este conectată prin pârtii de domeniul schiabil din Elveţia, iar schiorii care “fac slalom” între cele două ţări se confruntă cu carantina, în Austria.

Atât Austria, cât şi Elveţia au rezistat apelurilor din partea altor state europene de a interzice schiatul în pandemie.

Practicarea schiului în Alpi joacă un rol semnificativ în economia austriacă, notează dpa, care prezintă o serie de cifre ce explică de ce guvernul de la Viena a ţinut să menţină deschise pârtiile, în pofida coronavirusului.

Astfel, în sezonul de schi pre-pandemic 2018-2019 în Austria au fost înregistrate 72,9 milioane de nopţi de cazare, 77% dintre turişti fiind străini, în cea mai mare parte din Germania, Olanda, Marea Britanie, Elveţia şi Republica Cehă.

În acelaşi timp, 7,3% din PIB-ul Austriei şi 9,2% din locurile de muncă din ţară depind direct sau indirect de turism, conform unei estimări a think-tank-ului economic Wifo.

În ţară există 2930 de instalaţii de teleschi, iar 24% dintre austrieci merg să schieze de cel puţin câteva ori pe lună.

Austriecii au câştigat de altfel 908 de probe în cadrul cupelor mondiale la schi alpin, mai mult decât orice altă ţară.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
S.C. Galaxy Design S.R.L – ANUNȚ ÎNCEPERE PROIECT „Grant pentru capital de lucru”
20/04/2021 18:05

 Comunicat de presă 20.04.2021 ANUNT ÎNCEPERE PROIECT „Grant pentru capital de lucru”   

OSCAR EIGO FOOD SRL – Anunț începere proiect finanțat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”
20/04/2021 17:35

Comunicat de presă 20.04.2021 Anunt incepere proiect finantat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru OSCAR EIGO FOOD SRL

LICTRANS INTERNAȚIONAL SRL anunță lansarea proiectului  “CAPITAL DE LUCRU”
20/04/2021 16:53

 LICTRANS INTERNATIONAL SRL anuntă lansarea proiectului ,,CAPITAL DE LUCRU”  

FOTO - Poza zilei - prietenii în natură
20/04/2021 15:29

Sursa foto - Drumetii in natură (Facebook)

A fost descoperită o nouă specie de cafea
20/04/2021 13:00

O specie de cafea nemaiintalnită in sălbăticie de decenii, redescoperită in pădurile tropicale din Sierra Leone, ar putea contribui la asigurarea viitorului pentru această marfă valoroasă, ameninţată ...

Certificarea ISO: există și dezavantaje? Și chiar merită această certificare pentru compania ta?
20/04/2021 12:37

O certificare ISO aduce avantaje clare companiilor in lupta pentru noi comenzi si cote de piată. În unele industrii, precum cea auto sau in sectorul ingrijirii - este chiar si astăzi o ne ...

Românii nu mai vor freelancing şi joburi part-time; joburile full time strâng 86% dintre aplicări
20/04/2021 12:36

Candidaţii romani nu mai vor freelancing şi joburi part time, astfel că 86% dintre aplicările din acest an sunt pentru joburi full-time, potrivit datelor publicate de o platformă de recrutare. ‘Una ...

Finalizare proiect Școala de antreprenoriat „România Start Up Plus” în regiunea Nord-Est
20/04/2021 12:16

 Comunicat de presă Iasi, 20 Aprilie 2021 Finalizare proiect Scoala de antreprenoriat „Romania Start Up Plus” in regiunea Nord-Est

SC SER CONSTRUCT SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ” Sustinere activitate” proiect nr. RUE 4979, înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
20/04/2021 12:00

SC SER CONSTRUCT SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ” Sustinere activitate” proiect nr. RUE 4979, inscris in cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG ...

CREȘTEREA CAPACITĂȚII DE PRODUCȚIE ÎN CADRUL UBY MOB S.R.L. PRIN ACHIZIȚIA DE UTILAJE ȘI ECHIPAMENTE –  ANUNȚ DE PRESA
20/04/2021 11:20

 ANUNT DE PRESA Data: 20.04.2021 LA LANSAREA PROIECTULUI ”CRESTEREA CAPACITĂTII  DE PRODUCTIE ÎN CADRUL UBY MOB S.R.L. PRINACHIZITIA DE UTILAJE SI ECHIPAMENTE”  

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei