Șeful PSD Vaslui dorea să investească în drumuri – de unde lua șpagă – nu în parcuri industriale

000 06442000

Dimensiune font:

| 24-09-2023 18:52

Investitorii au fost alungați cu intenție, președintele Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, refuzând să deschidă parcuri industriale. În februarie el spunea că judeţul are nevoie de investiţii „realiste” în infrastructură, sănătate sau asistenţă socială şi nu de parcuri industriale.

„Trebuie să extindem reţeaua de drumuri judeţene, până când prindem avioane şi o să facem parcuri industriale cu ele (…) Asta este linia de conduită atâta timp cât sunt eu aici. Când nu voi mai fi, poate lumea va face numai parcuri industriale în tot judeţul. N-are niciun metru de teren judeţul Vaslui, dar probabil că le va face în cosmos”, declara Buzatu, potrivit Agerpres.

De altfel, Buzatu a fost prins șpagă de la proprietarul unei firma de construcții care dezvolta drumurile județene – atât de dorite de președintele CJ Vaslui. Averea președintelui CJ Vaslui este impresionantă, mai ales dacă o raportăm la veniturile sale de etern bugetar și dublu pensionar, inclusiv pensia specială de ex-parlamentar.

Dezastrul lăsat în urmă de baronul PSD Buzatu
Iată câteva date care arată subdezvoltarea în care a rămas Vasluiul, după 11 în care Dumitru Buzatu a fost președinte al Consiliului Județean:


„Vaslui este județul din România care domină la capitolul toaletelor în curtea școlilor. Acolo, nu mai puțin de 111 unități școlare mai au încă wc-uri în curte”, arăta, în iulie 2023, postul B1 TV.
Valoarea totală a investițiilor străine din Vaslui, din 1991 în 2021, a fost de 44.224.000 euro, adică un procent de 0,09% din totalul sumei investite la nivel național – date statistica Vaslui, citate de EstNews.
În primele șase luni din 2023, valoarea investițiilor străine în Vaslui a fost de 10.441 euro, capital subscris de exact trei firme.
PIB-ul pe locuitor, estimat pentru finalul lui 2023 este de 7.522 euro/locuitor, cel mai mic din România. Pe următoarele locuri de la coada listei se află Botoșani, cu 8.534 euro/locuitor, și Călărași – 8.832 euro/locuitor.
Județul Vaslui are cea mai mare pondere de bugetari în totalul angajaților, de 34%, urmat de Botoșani – 29% și Caraș Severin – 26% – date „Romanian Economic Monitor”, un proiect al Universității Babeș Bolyai, citat de Vaslui Azi. Acest studiu susținea că Vaslui este pe locul III de la coada clasamentului privind investițiile străine, după Gorj și Mehedinți.
Negrești, Vaslui, este cel mai sărac oraș din România. Potrivit unor statistici din 2019, aici ar fi locuit 9.800 de persoane, oficial, dar aproape un sfet au plecat. Dintre cei rămași doar 900 de oameni mai muncesc, restul fiind pensionari, asistați sociali trecuți de 40 de ani și copii.
Județul are cea mai mare rată a omuciderilor, patru la suta de mii de locuitori, fiind urmat de Tulcea și Galați, arăta Digi 24 în august 2023, citând un studiu al Universității Cuza din Iași.
Relatările din presă arată că, din 2012 – an în care Dumitru Buzatu a ajuns președintele CJ Vaslui – până azi, acest județ a fost constant cel mai sărac din țară, iar diferența față de ale regiuni a crescut.

Citește și: Fiul lui Dumitru Buzatu compara familia sa cu Brătienii: „Sunt copilul părinților mei și eu sunt foarte mândru de acest lucru. Am văzut că toată lumea elogiază familia Brătianu”

Datele de la ultimul recensământ arată că, din 2011 în 2021, populația județului s-a redus cu 20.799 de persoane. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Guvernul va suspenda angajarile la stat pe posturile vacante sau temporar ocupate, cu mai multe excepții
07/12/2023 13:50

Guvernul va suspenda, cu unele exceptii, in 2024, ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante in sistemul bugetar, conform unui proiect de Ordonantă de Urgentă intrat in posesia ...

Leonardo Badea (BNR): Reforma guvernanței economice europene – implicații pentru România
07/12/2023 10:49

În peisajul economic al ultimilor ani, marcat de niveluri din ce in ce mai ridicate ale datoriilor guvernamentale ale statelor membre, dar si de necesităti sporite de finantare a serviciilor publice, ref ...

Aeroportul Iași, poartă de legătură cu metropole europene
07/12/2023 10:40

Din mai 2024 vor fi mai multe zboruri in Germania cu o nouă companie aeriană!  Viitorul terminal al Aeroportului Iasi, care va fi gata la finalul acestui an, va deveni extrem de atractiv pentru companii ...

EMPYRUS MISONI S.R.L din Județ Neamț a derulat și finalizat proiectul intitulat: „ACHIZITIA DE ECHIPAMENTE PERFORMANTE IN CADRUL FIRMEI EMPYRUS MISONI SRL
07/12/2023 09:58

 Comunicat de presă Decembrie 2023  „ACHIZITIA DE ECHIPAMENTE PERFORMANTE IN CADRUL FIRMEI EMPYRUS MISONI SRL”

Finalizare proiect Centrul de zi Scobinți – dezvoltare locală prin furnizarea de servicii integrate în comuna Scobinți, jud. Iași Cod SMIS 140063
07/12/2023 09:26

 Finalizare proiect Centrul de zi Scobinti – dezvoltare locală prin furnizarea de servicii integrate in comuna Scobinti, jud. Iasi Cod SMIS 140063

ANUNȚ DE PRELUNGIRE PERIOADA DE DEPUNERE OFERTE la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare echipamente și Lucrări de montare/instalare și punere in funcțiune instalaţii/echipamente pentru construir
07/12/2023 09:15

 ANUNT DE PRELUNGIRE PERIOADA DE DEPUNERE OFERTE la procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de achizitie avand ca obiect Furnizare echipamente si Lucrări de montare/instalare si punere in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei