Sute de localnici din Tușnad au ieșit în stradă. Ei sunt disperați de urșii care îi atacă mereu

ursi14

Dimensiune font:

| 11-07-2021 10:15

Peste 200 de localnici din Băile Tuşnad au participat vineri seara la un marş prin care au dorit să atragă atenţia asupra situaţiei disperate în care se află, în contextul în care urşii sunt prezenţi în staţiune în fiecare zi, intră în case, în pensiuni, sau merg pe străzile din oraş.

 

Oamenii s-au adunat la pârtia de schi din staţiune, acolo unde, în cursul zilei de vineri, mai mulţi turişti au filmat o ursoaică cu pui aflată în căutare de hrană.

  Mulţi dintre protestatari purtau în mâini ursuleţi de pluş sau postere cu numele oraşului Băile Tuşnad, suprapus peste o imagine cu un urs.

 

De asemenea, au fost afişate mai multe bannere pe care se putea citi: "Orice persoană are dreptul la libertate şi siguranţă", "Susţinem iniţativa domnului ministru Tanczos Barna privind iniţiativa rapidă în cazul urşilor periculoşi" sau "Urşi în pădure, nu la mine în casă".

 

 

Primarul oraşului Băile Tuşnad, Butyka Zsolt, vorbeşte cu oamenii, îi încurajează şi apoi îşi exprimă neputinţa în faţa presei. Spune că situaţia e disperată, oamenii sunt speriaţi, turiştii nu mai vin în staţiune.

  "Este un protest paşnic, un protest de disperare, pentru că în ultimele trei luni deja am ajuns că nu mai putem să ieşim din case sau să ne trimitem copiii la grădiniţă sau să mergem normal la serviciu. Din păcate, hârtiile ajung la Bucureşti, nu ne aude nimeni şi facem un marş să se vadă că suntem terorizaţi, trăim închişi între urşi şi toată lumea e disperată, e terorizată. Deja imediat nu mai avem nici turişti, pentru că majoritatea anulează rezervările, nu mai vin în oraş. Cei care voiau să vină, să meargă prin pădure, să alerge, să facă sport, ei nu mai vin pentru că nu au unde să alerge sau să plimbe în siguranţă", spune primarul.

  Oamenii vorbesc între ei, ascultă recomandările iniţiatorilor protestului şi ale jandarmilor, cei care le sunt alături de câte ori urşii vin în staţiune, pentru a alunga animalele în afara localităţii.

  Toţi cei prezenţi spun că au ajuns la capătul răbdării şi, chiar dacă urşii au fost prezenţi tot timpul în staţiune, situaţia a devenit acum de nesuportat.

 "Avem probleme multe cu urşii, în fiecare noapte vin, intră, nu putem să dormim. Mi-a omorât 16 păsări, de atunci aşteptăm să ne dea despăgubire, ne-au promis, dar nu ne-au dat nimic. Numărul urşilor e foarte mare, primim mesaje Ro-Alert, ne trezesc în fiecare noapte şi trebuie să ies, câinii latră, nu putem dormi", spune Szocs Jozsef, un localnic din Băile Tuşnad.

 Un alt bărbat completează: "Nu e ceva normal să trăim cu urşii, intră în case, la frigider, nu putem să trăim aşa. Nu cred că se rezolvă (după organizarea marşului - n.r.), dar ce pot să fac eu, fac, restul trebuie să facă politicienii. Noi facem ce putem, dar asta nu ajunge".

  Printre localnici se numără şi Molnar Csilla, o femeie din oraş căreia un urs i-a distrus gardul gospodăriei şi i-a ucis câinele.

"Mă aflu aici pentru că eu trăiesc sub pădure şi ursul deja mi-a făcut destule probleme şi încă nu am primit nimic de la nimeni. Gardul l-a distrus, încă nu a intrat în casă, dar câinele mi l-a mâncat. Noi avem treabă cu urşii care intră în case, nu cu alţi urşi. Nu mai dormim, zilnic primim mesaje Ro-Alert. Eu nu mai aştept nimic, nimeni nu ne ia în seamă, dar pentru liniştea mea sufletească am venit aici", spune Molnar Csilla.

  La doi paşi de ea se află un bărbat care ţine în mână un ursuleţ de pluş şi un steag al Uniunii Europene.

 "Acest ursuleţ de pluş este o femelă şi ştim că deja că femelele, mai nou, fată patru ursuleţi. Şi din acei patru ursuleţi, peste un an se fac patru urşi mari, cu care trebuie să ne luptăm noi. De 20 ani ne luptăm cu urşii. Vin, ne intră în casă, sperie şi musafirii, nu mai vine nimeni în Băile Tuşnad. Eu fac şi taximetrie şi lumea e nemulţumită la maxim, noaptea mă sună oamenii să îi duc pe o distanţă de 300 de metri. Nu există noapte în Băile Tuşnad, de vreo trei luni de zile, să nu intre în vreun imobil. (...) Se spune că noi am intrat în habitatul lor. De ce nu vin lupii, de ce nu vin alte animale jos, numai urşii? Aici e problema noastră esenţială, nu poţi să mergi cu maşina noaptea, sare la maşină, e un pericol extraordinar. Cine nu trăieşte aici, nu ştie", se plânge Nicolae Oprea.

  El crede că ideea ministrului Mediului, Tanczos Barna, privind intervenţia rapidă în cazul urşilor "este excepţională", pentru că numărul urşilor a crescut foarte mult.

 Printre manifestanţi s-a numărat şi Szafta Tibor, care ţine în mâini fotografia unui tânăr din oraş, care în primăvară a fost atacat de urs în zona Gării. Vorbeşte puţin, dar ţine să sublinieze: "Noi nu vrem altceva decât să se rezolve situaţia şi o singură soluţie ar fi să se hrănească urşii în pădure, nu în localitate".

 Un bătrân, cu un buchet de flori în mâini, mărturiseşte că a pornit spre cimitir pentru a se reculege la mormântul cuiva drag, dar se va alătura marşului, pentru că situaţia nu mai poate continua aşa.

 "Vine ursul în fiecare seară. Nu prea mai ieşim din casă, dacă a venit seara, nu ieşim, dar el merge şi ziua. În pădure la cules de ciuperci nu mai avem curaj să mergem, că putem să ne întâlnim cu el peste tot", spune Sallosi Anton.

Printre participanţii la marş s-a aflat şi preotul ortodox din Băile Tuşnad, Vasile Budeanu, care spune că enoriaşii sunt supăraţi de prezenţa urşilor, care este neplăcută şi pentru turiştii care vin în staţiune.

"Enoriaşii sunt destul de supăraţi, pentru că atâta timp cât le intră în curte şi în casă e neplăcut şi situaţia asta nu e un lucru bun pentru nimeni. Turiştii sunt cei mai speriaţi, pentru că ei vin din alte zone, unde nu au contact cu astfel de animale şi le este foarte frică, în primul rând, de situaţia care se creează, mai ales seara. Omul vine în staţiune, vrea să se plimbe seara, pe răcoare, să facă un tur al staţiunii şi de frica urşilor sunt nevoiţi să rămână închişi la camere de cazare", a afirmat părintele paroh Vasile Budeanu.

După ce ascultă recomandările iniţiatorilor protestului, legate de contextul pandemic, oamenii se împart în două grupuri şi pornesc într-un marş paşnic, care străbate întreaga staţiune. În spatele lor se formează coloane de maşini, dar toată lumea e calmă. De pe margine, turiştii îi susţin, ba chiar ar vrea să se alăture protestului.

"Suntem din judeţul Dolj, în fiecare seară primim mesaje Ro-Alert şi am vrea şi noi să participăm şi să spunem: "Vrem staţiune fără urşi!". După ora 8.30, 9.00 seara nu mai ieşim din camere, iar în drumeţie nu găseşti cu cine să mergi. De când tot caut, în 16 zile nu am găsit pe nimeni cu care să merg, toţi se tem de urs", a spus un turist venit la tratament în staţiune.

Un alt turist, din judeţul Cluj, mărturiseşte că jumătate din vacanţa lui a fost compromisă din cauza prezenţei urşilor.

"Aseară m-am întâlnit un urs de 500-600 de kilograme, era la 150-200 de metri în spatele hotelului. E pericol, nu putem ieşi în drumeţii, nu se poate cu urşii în spatele tău. Am venit în vacanţă şi am pierdut jumătate din vacanţă", a spus bărbatul.

Localnicii participanţi la protest ajung la marginea oraşului şi îşi continuă apoi marşul, făcând cale întoarsă către pârtia de schi.

Acolo, cei prezenţi au semnat o petiţie care va fi trimisă la conducerile mai multor instituţii, de la Preşedinţia României, Guvern, Senat, Ministerul Mediului, Avocatul Poporului şi Academia Română, până la Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Harghita.

În document se prezintă situaţia din Băile Tuşnad, care "este frecventat în mod regulat de către urşi, atât în timpul nopţii", fapt care generează panică atât în rândul populaţiei cât şi al turiştilor din staţiune. De asemenea, se arată că apariţia acestor animale este "tot mai accentuată" în ultima perioadă şi nu mai ţin cont de gardurile electrice amplasate, de uşile şi geamurile încuiate, dar nici de prezenţa câinilor sau chiar oamenilor.

"Urşii intră în curţi, case, grajduri, magazine, pensiuni, hoteluri, provocând uriaşe pagube materiale şi totodată panică în rândul populaţiei. În plus de asta, în decursul ultimilor ani au fost atacate trei persoane de către carnivori, acestea scăpând, din fericire, doar cu răni uşoare şi o sperietură zdravănă. Văzând cele arătate, subsemnaţii, semnatari ai prezentei petiţii, declarăm că situaţia este demult scăpată de sub control, iar toţi locuitorii oraşului Băile Tuşnad suntem disperaţi, plini de frică şi furie, îngrijoraţi până peste măsură în cea ce priveşte vieţile noastre, ale copiilor noştri, precum şi bunurile agonisite de-a lungul unei vieţi prin trudă şi sudoare", se arată în petiţie.

De asemenea, semnatarii documentului consideră că le sunt îngrădite drepturile reglementate de Constituţia României, respectiv dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, inviolabilitatea domiciliului şi a reşedinţei, dar şi garantarea şi ocrotirea proprietăţii private.

În finalul petiţiei, se solicită găsirea acelor reglementări legale prin care să se rezolve problema generată de urşi.

"În acest moment zero, până nu se întâmplă vreo tragedie mai mare, vă solicităm respectuos să sprijiniţi şi să urgentaţi aprobarea reglementărilor privind intervenţiile de extragere a urşilor, chiar prin împuşcarea acestora", se arată în finalul petiţiei.

După semnarea petiţiei, oamenii se îndreaptă fiecare spre casele lor, dar nu trece mult timp şi primesc din nou mesaje Ro-Alert care semnalează prezenţa a trei urşi în zona unui hotel şi pe o stradă din staţiune. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi de la Serviciul de Ambulanţă.

Prezent la locul unei intervenţii de alungare a urşilor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, Gheorghe Suciu, a spus că până în prezent au fost înregistrate 201 apeluri care semnalau prezenţa urşilor în localităţi, dintre care 102 din Băile Tuşnad, aceste apeluri fiind primite prin numărul de urgenţă 112. De asemenea, la Băile Tuşnad, a mai spus Gheorghe Suciu, pe lângă apelurile la 112, sunt situaţii destul de dese în care jandarmii intervin fie din proprie iniţiativă, pentru că observă prezenţa ursului, fie la solicitarea directă a turiştilor ori a cetăţenilor din oraş.  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

"EuroBusiness LRJ" S.P.R.L., in calitate de lichidator judiciar al debitoarei "FANYON" S.R.L., conform Hotărârii nr.120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 05.08.2021, 12.08.2021, 19.08.2021, 26.08.2021, 02.09.2021, 09.09.2021, 16.09.2021, respectiv 23.09.2021, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd.Magheru, nr.31, et.1, cam.25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobile, proprietatea debitoarei: BUNURI IMOBILE, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA), Proprietate imobiliară, cu destinație industrială, situată în Mun. Brăila, Calea Galați nr.146, Lot 2, Jud. Brăila, CF nr. 77045 a Mun. Brăila, compusă din: Teren intravilan, categoria curți–construcții, în suprafață de 96,00 mp, amplasat în Mun. Brăila, Calea Galați nr.146, Lot 2, Jud. Brăila, nr. cad. 77045,CF nr. 77045 a Mun. Brăila și Construcția C1-grup social, nr. cad. 77045-C1, CF nr. 77045 a Mun. Brăila, Sc la sol=93,00 mp și Sc desf=279,00 mp, cu regim de înălțime S+P+1E; 16.869,65. Proprietate imobiliară, cu destinație industrială,s ituată în Mun. Brăila, Str. Costache Negruzzi nr.63-65, Jud. Brăila, CF nr.72141 a Mun. Brăila, compusă din: Teren intravilan, categoria curți–construcții, în suprafață de 580,00 mp, amplasat în Mun. Brăila, Str. Costache Negruzzi nr.63-65, Jud. Brăila, nr.cad.3362, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Construcția C1-spațiu producție și sediu, nr.cad.3362-C1, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Sc la sol=367,89 mp și Sc desf=735,78 mp, cu regim de înălțime P+1E,Construcția C2-centrală electrică, nr.cad.3362-C2, CF nr.72141a Mun. Brăila, Sc la sol=13,99 mp, cu regim de înălțime P și Construcția C3-atelier, nr.cad.3362-C3, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Sc la sol=36,67 mp, cu regim de înălțime P. 37.667,00. Proprietate imobiliară, teren și construcții cu destinație nerezidențială, situată în Localitatea Eforie Sud, Str. Eternității nr.1, Jud. Constanța, CF nr.102530 a localității Eforie Sud, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 950,00 mp din acte (972,00 mp măsurat), amplasat în Loc.Eforie Sud, Str. Eternității, nr.1, Jud. Constanța, CF nr. 102530 a localității Eforie Sud, nr.cad.102530, Construcția C1(construcție fără acte)-locuință, nr.cad.102530-C1, Sc=123,00 mp, Construcția C2(construcție fără acte)-magazie, nr.cad.102530-C2, Sc=8,00 mp, Construcția C3(construcție fără acte)-spații cazare, nr.cad.102530-C3,Sc=32,00 mp, Construcția C4-anexă gospodarească, nr.cad.102530-C4, Sc=43,00 mp, Construcția C5-umbrar, nr.cad.102530-C5, Sc=26,00 mp, Construcția C6-grup sanitar, nr.cad.102530-C4, Sc=10,00 mp; Construcția C7-anexă gospodarească, nr.cad.102530-C4,Sc=6,00 mp, Construcția C8-spații de cazare, nr.cad.102530-C8, Sc=90,00 mp, Construcția C9-magazie, nr.cad.102530-C9, Sc=5,00 mp, Construcția C10-spațiu comercial și locuință, nr. cad.102530-C10, Sc=57,00 mp și Construcția C11(construcție fără acte)-spații de cazare, nr.cad.102530-C11, Sc=58,00 mp. 69.831,65. Prețurile nu includ TVA, urmând a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, (alin.2),l it.F, din Codul Fiscal,în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON,deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini,urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail :vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activelor imobile este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, 0729.292.746, mail: vanzari@lrj.ro, office.is@lrj.ro, telefon:0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail:paula.stoian@fanyon.ro.
Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1445/103/2018, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Casa Scutaru” S.R.L., cu sediul în municipiul Piatra Neamţ, str. Grigore Ureche, bl. G3, et. 3, ap. 71, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Valoare -lei-, 1. Tractor articulat forestier 690 OP, 98.460,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile scoase la vânzare este cel de mai sus. Vânzarea se va face conform hotârârilor adunării creditorilor din data de 05.05.2021 şi 02.06.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 02.08.2021, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe de licitaţie publică cu strigare la un interval de 7 zile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8766/99/2017 (527/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Kolado” S.R.L., cu sediul în sat Dancu, str. Daliei nr. 70, bl. D3, sc. A, et. 3, ap. 13, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Componenţa, Valoare -lei-, 1. Bunuri mobile, Echipamente şi utilaje, 90.670,00, 2. Bunuri mobile, Mijloace de transport, 62.700,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunrile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.07.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv până la data de 10.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat şi a caietului de sarcini, respectiv 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de duminică, 1 august 2021
01/08/2021 20:41

  Numerele extrase, duminică, 1 august 2021:     Loto 6/49    5  33  13  11  35  46   Loto 5/40    36  18  2  29   ...

Comoara care ar putea salva economia României, abandonată în subteran: o tonă de minereu se vinde și cu 200.000 de euro
01/08/2021 17:58

Zeci de mii de tone de grafit zac nefolosite in Baia de Fier, in timp ce o lume intreagă se bate pe această resursă unică. Din grafit se extrage grafenul, esential in energia verde, iar o tonă se vinde si ...

 Restricţiile de mare tonaj pe şoselele ţării au fost prelungite, din cauza caniculei
01/08/2021 17:13

 Restricţiile de mare tonaj pe şoselele ţării au fost prelungite pană maine, din cauza caniculei. Sunt vizate autovehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone, care nu au voie să circule pe intre ...

Criza de soferi in Marea Britanie există o lipsă de 100.000 de șoferi de TIR
01/08/2021 11:57

Cel mai mare lant de supermagazine alimentare din Marea Britanie, Tesco, oferă soferilor de camioane un bonus de angajare de 1.000 de lire sterline (1.170 de euro), pe fondul unei penurii cronice de soferi din ...

Preţurile cafelei, la cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani. Cauzele ce au dus la explozia prețurilor
01/08/2021 10:49

Preţurile cafelei au atins cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani, din cauza ingheţului care pune in pericol culturile din Brazilia, transmite Reuters. Preţurile boabelor de cafea arabica au crescut cu ...

Românii lucrează 40 de ore pe săptămână, cel mai mult din UE
01/08/2021 09:52

Angajaţii din Romania au fost pe primul loc in UE la numărul orelor lucrate pe săptămană in 2020, conform datelor de la Eurostat, oficiul european de statistică. Astfel, angajaţii romani au lucrat, in ...

Număr record de contracte de muncă, în ultimele două luni
01/08/2021 09:15

    De la inceputul anului pană in prezent, numărul contractelor de muncă a crescut cu aproximativ 120.000, mai mult de un sfert dintre acestea fiind semnate in ultimele două luni Minsitrul Mun ...

Boom-ul preţurilor în vârf de sezon pe litoralul românesc. Cât costă un sejur la mare, într-un hotel de 3 și 5 stele, la început de august
01/08/2021 08:44

Vară, soare, concediile sunt in toi iar litoralul romanesc iti stă la dispozitie in varf de sezon. Astfel că, un sejur pe litoral porneste de la circa 3.000 de lei si poate ajunge pană la 9.000 de lei pentr ...

Unitatea 2 de la Cernavodă, reconectată la Sistemul Energetic Naţional
31/07/2021 08:11

 Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic National, anunţă Nuclearelectrica. Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Na ...

 ANUNȚ DE ÎNCEPERE PROIECT - „Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității  didactice on-line în comuna Fântânele, județul Iași” cod proiect SMIS 144683
30/07/2021 13:19

ANUNT DE ÎNCEPERE PROIECT - „Achizitie de tablete scolare si alte echipamente necesare desfăsurării activitătii didactice on-line in comuna Fantanele, judetul Iasi” cod proiect SMIS 1 ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei