FOTO/Rețete de post - ciuperci umplute cu legume
Dimensiune font:
Ciuperci umplute de post, o reteta simpla si gustoasa de care va puteti bucura oricand veti dori un aperitiv sau o gustare calda pregatita in varianta fara oua, branzeturi sau sunca.
INGREDIENTE:
8 ciuperci foarte mari (champignon brune)
1 ceapa mica
2 linguri morcov ras
1/2 ardei kapia sau ardei gras rosu
6-7 linguri ulei
14/4 legatura mara
2 catei usturoi pisati
sare
piper proaspat macinat
1 varf cutit boia picanta
1 varf cutit nucsoara macinata
1 varf cutit scortisoara
optional: 1 lingura rom/coniac
PREPARARE:
Pregatim ingredientele la indemana, astfel incat totul sa mearga foarte repede. Incalzim cuptorul la 200°C. Curatam morcovul, apoi il radem prin razatoarea mica. Tocam ceapa cat mai marunt, apoi 1/2 din ardeiul kapia in cubulete.
Incingem 3 linguri ulei intr-o tigaie si calim ceapa cu morcov si ardei. Curatam ciupercile, apoi spalam coditele si le tocam. Punem coditele tocate peste legumele calite.
Acesta este momentul in care adaugam sare, piper, boia, nucoara si scortisoara. Continuam sa calim aproximativ 2 minute.
Pentru cei care nu au o problema cu folosirea alcoolului in mancare, acesta este momentul in care stropim cu putin rom (sau coniac) ciupercile. Presaram patrunjelul tocat, adaugam usturoiul pisat, amestecam pentru a omogeniza si continuam sa calim 20-30 secunde
Luam tigaia de pe foc si folosim legumele calite pentru a umple ciupercile.
Punem ciupercile intr-o tava in care am turnat restul de ulei pe fundul acesteia. Coacem ciupercile umplute de post timp de 15-20 minute, in functie de puterea cuptorului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau