Inculpații Hexi Pharma, condamnați la închisoare în primă instanță, au susținut la ultimul termen că faptele s-au prescris. Procurorul nu i-a contrazis

12

Dimensiune font:

| 09-11-2022 14:54

Marți, 8 noiembrie 2022, la ultimul termen, președinta completului de la Curtea de Apel a anunțat că va pronunța verdictul final pe 5 ianuarie 2023.

La ultimul termen al dosarului Hexi Pharma, înainte de a ajunge la o sentință finală, avocații directorului general Flori Dinu, ai directorului de producție Mihail Leva și ai firmei Hexi Pharma au cerut să se constate că a intervenit prescripția. Procurorul nu i-a contrazis. „Justiția nu are nicio opțiune decât să lucreze cu materialul legiuitorului. Dosarul a fost complex și revoluționar, având în vedere obiectul. Cerem instanței să țină seama de deciziile CCR privind prescripția”, a spus procurorul de ședință.

Procuror: „Soluţia nu poate fi decât de încetare a procesului penal”

Procurorul de şedinţă a vorbit apoi despre „obligaţiile pe care le au autorităţile publice de respectare a deciziilor Curţii Constituţionale. Sunt discuţii, în spaţiul public, privind refuzul instanţelor judecătoreşti de a respecta prevederile deciziilor Curţii Constituţionale. Şi aici avem o răspundere exclusiv politică, ce poate aparţine legiuitorului, dacă nu pune în aplicare deciziile Curţii Constituţionale, iar alesul respectiv poate fi sancţionat la vot. Însă, pentru magistraţi, chiar dacă s-ar înlătura prin lege această abatere disciplinară privind nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale, aceste decizii ale CCR rămân obligatorii”, a subliniat procurorul, adaugând că „fiecare magistrat este evaluat profesional”.

„În ceea priveşte curgerea termenului de prescripţie şi o eventuală critică a duratei judecăţii prezentei cauze”, procurorul a precizat că „este necesar să avem în vedere că judecată prezentei cauzei a implicat o analiză aprofundată a materialului probator într-un dosar complex. Un dosar revoluţionar, prin raportare la obiectul său. Există o obligaţie a judecătorului investit cu soluţionarea unei cauze de a întreprinde toate demersurile necesare pentru aflarea adevărului judiciar în cauză.” „Nu avem o altă variantă”, a concluzionat procurorul de şedinţă, „decât să ajungem la concluzia că legea penală mai favorabilă corespunde cadrului legal în care nu avem reglementată o cauză de întrerupere a prescripţiei. Apreciem că este evident că soluţia nu poate fi decât de încetare a procesului penal.”

Judecătoarea către inculpat: „E ziua dumneavoastră! Să fiţi sănătos”

În ultimul ei cuvânt din acest proces, Flori Dinu a declarat că este nevinovată şi a solicitat instanţei două lucruri contradictorii: achitarea, dar şi încetarea procesului penal, pentru că a intervenit prescripţia faptelor. Când a venit rândul lui Mihail Leva să ia cuvântul, preşedinta completului l-a întrerupt, cu o urare: „E ziua dumneavoastră! Să fiţi sănătos”. Leva i-a mulţumit judecătoarei Iuliana Ciolcă şi a spus, în ultimul cuvânt de inculpat, că e de acord cu avocatul lui, care a cerut încetarea procesului penal.

Ultimul termen al procesului Hexi Pharma a durat două ore. La final, judecătoarea Ciolcă a anunţat ca va pronunţa decizia, odată cu motivarea acesteia, pe 5 ianuarie 2023. Verdictul va fi unul final.

Dosarul Hexi Pharma a fost întârziat un an până când s-a decis ce instanță urma să-l judece. Practic, din momentul trimiterii în instanță, cazul a fost plimbat între judecătorii, care l-au refuzat.

Bornele acestui caz sunt:

Aprilie 2016 – Escrocheria Hexi Pharma cu dezinfectanți diluați a fost dezvăluită de echipa de investigații jurnalistice a Gazetei Sporturilor.

Mai 2016 – Procurorii deschid dosarul de cercetare penală.

Martie 2017 – Parchetul General termină investigația, redactează rechizitoriul și trimite dosarul în instanță.

Noiembrie 2017 – Tribunalul București își declină competența către Judecătoria Sectorului 5.

Ianuarie 2018 – Judecătoria Sectorului 5 își declină competența către Tribunalul București.

Martie 2018 – Curtea de Apel mediază, dă dreptate Judecătoriei Sectorului 5 și stabilește că „Hexi Pharma” va fi judecat de Tribunalul București.

Ianuarie 2019 – Sentința în primă instanță

Ianuarie 2019 – Noiembrie 2022 – Apeluri și al doilea proces.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
 ANUNȚ DE ÎNCEPERE PROIECT - „ACTUALIZAREA PLANULUI URBANISTIC GENERAL /PUG IN COMUNA BUTEA  JUDETUL IASI , prin PNRR/_3022/C10-FONDUL LOCAL”
30/03/2023 14:17

ANUNT DE ÎNCEPERE PROIECT - „ACTUALIZAREA PLANULUI URBANISTIC GENERAL /PUG IN COMUNA BUTEA JUDETUL IASI , prin PNRR/_3022/C10-FONDUL LOCAL”

Mario Iorgulescu, fugit în Italia, avea discernământ când a provocat accidentul. „Șoferul mort avea tot rupt în el” - instanță
24/02/2023 14:35

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, fugit in Italia, avea discernămant in momentul in care, băut si sub influenta drogurilor, a provocat un accident ruti ...

Procurorii DNA, cutremur în lumea universitară: profesor de la Babeș Bolyai, prins în timp ce lua mită
23/02/2023 12:30

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale si retinerea pentru 24 de ore pentru profesorul Rudolf Cristian, de la Babes-Bolyai”. Profesorul a fost prins in flagrant in timp ce lua mită de la st ...

Escrocheria secolului de miliarde de dolari de la OMV Petrom s-a făcut cu încălcarea Constituției
15/02/2023 21:41

Fostul senator de Gorj, Dian Popescu, expert in energie, a dezvăluit la PSnews „genocidul economic” care s-a produs atunci, cand una dintre cele mai valoroase companii romanesti a fost vandută austrieci ...

Dosarele aflate în lucru însumează prejudicii de peste 4 miliarde de euro, spune șeful DNA la bilanțul instituției
06/02/2023 18:57

Procurorul şef al DNA, Crin Bologa, a anunţat joi că instituţia pe care o conduce are in lucru dosare care vizează săvarşirea unor fapte de corupţie, in care prejudiciul total estimat este de peste 4, ...

Cifre amețitoare anunțate de șeful DNA: 'Avem dosare cu prejudicii estimate la 4 miliarde de euro!'
23/01/2023 11:38

Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a afirmat vineri că, prin creşterea numărului de inculpaţi şi a trimiterilor in judecată, s-au dublat de la un an la altul sumele reţinute, in decembrie fiind in lu ...

Dosar trafic de minori. 7 persoane retinute
23/01/2023 11:37

Un număr de şapte persoane au fost reţinute şi, ulterior, arestate pentru 30 de zile, intr-un dosar de trafic de minori şi trafic de droguri, in urma mai multor percheziţii domiciliare efectuate de poli ...

Bordel cu minore condus de un antrenor de fotbal, descoperit de DIICOT în Apuseni. Printre clienți, un fost primar și un fost polițist
05/01/2023 16:31

In locuinta antrenorului de fotbal in varstă de 69 de ani, din Alba Iulia, practicau prostitutia 11 femei, dintre care patru erau minore. Bărbatul este acuzat că a instalat si un sistem prin care ii filma ...

ANCHETA Arafat a cumpărat în pandemie 84 de camere de izolare, care arată ca locurile de joacă gonflabile din mall și au costat 72.000 de euro bucata. „Nu au fost folosite niciodată”
05/01/2023 16:10

In valoare totală de 6 milioane de euro, achizitia a fost făcută, chiar in prima zi de stare de urgentă, pe 16 martie 2020, de către DSU, departamentul condus de Raed Arafat, dar prin semnătura generalu ...

7 medici din Galați, care au lăsat un om să moara cu zile, judecați pentru ucidere din culpă
23/12/2022 11:19

Cei 7 medici de la Spitalul Judeţean Galaţi acuzaţi că au lăsat să aştepte afară in frig un pacient in stare gravă si au intarziat 2 zile realizarea testelor COVID au fost trimisi in judecată. Procu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei